Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 17, 2025, 23:13:55
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 5
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 5 (Прочетена 152273 пъти)
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 5
«
Отговор #60 -:
май 27, 2011, 21:12:44 »
Но защо трябва да се предлага вода със захар?
Активен
mgoranova
Ентусиаст
«
Отговор #61 -:
май 27, 2011, 21:24:46 »
За слагането на захар във водата го чух от позната, която наскоро роди. Тя оставила детето си(тогава на 3-4 седмици) на майка си за няколко часа да го гледа. Връща се и майка й, гордо й съобщава: "Мишето, пие вода!", съответно шах с пешката, детето досега било само на кърма, не показвало желание да пие вода, да ама баба му, му дала водичка със захар, да му е сладко на детето.
Явно само вода е безвкусно и за да се подлъже детето да пие, му се подслажда. Не знам каква полза носи, подсладената вода, в болницата също дават вода с глюкоза на бебетата с жълтеница.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #62 -:
май 27, 2011, 23:37:50 »
Това за водата със захар е просто...
Защо трябва да ги лъжем тия деца,а не да ги оставим сами да си решат кога,какво и защо
Хем за нас ще е по-лесно,хем и тях няма да ги мъчим
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #63 -:
май 28, 2011, 07:46:36 »
Аз вода със захар не давам. Малко ми е, че в кремчетата от ДК слагат ами и аз допълнително
. Ако иска вода пие, ако не пак добре - като видя, че стачкува с водата му давам веднага сокче (поне захарите са други).
mgoranova, ние ползваме продуктите на тази фирма - много са качествени според мен. Ползваме шишета и биби - Влади само от техен биберон пие друг не иска, даже на шишетата на Авен съм им сменила бибите с тези на МАМ
.
За статиите - чудесно е, че четете, но аз за малко спирам(само за малко
) В много филми се вкарах от това четене. Ами съгласете се с мен, че по всеки въпрос е така - много крайни мнения, съвсем противоположни и всичките са подкрепени с някакво велико име ( на което не можеш да не се довериш).
За пишлето на моето момче ами какво да ви кажа забелваме го (ние с татко му понякога докато го къпем и педиатърката на консултациите) много внимателно и леко и нежно
и Влади до сега даже не е ревал - всъщност не ни е отразил кой знае колко само се чуди защо му го бараме
. Педиатърката казва, че е добре и така.
За гърнето - започнах да слагам Влади относително късно (по-късно от други мами), седи на него, радва му се като го види, почти винаги го ползва по предназначение. Аз му казвам пиш и а-а-а- и той си върши работата. В памперсите рядко ака. Но не мога да ги махна още макар че много ми се иска вече, защото имам чувството, че сама го моря в тези жеги като му слагам памперса
, но нямам сили да го преобличам през половин час.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #64 -:
май 28, 2011, 07:58:11 »
Глюкоза се гава на бебетата с жълтеница за подсилване на организъмчетата, защото от хемолизата те са сънливи и без апетит, а "подсладената вода" дава лесноусвоими въглехидрати. Малко като сникърс все едно. Създава усещане за ситост, дава енергия, но нищо друго. За кърмените бебета това много често е път към преждевременното отбиване. Много добре е направил тая баба - затова тяхното поколение имат 1001 извинения защо не са ни кърмили - защото са правили ей такива работи!
А това зайче на МАМ и аз го имам, но не го ползвам вече, защото бебето не ми дава да му бъркам в устата. Може би като му се появят зъби ще опитам пак..
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #65 -:
май 28, 2011, 08:09:42 »
Едната ми дъщеричка беше с хипербилирубинемия, мног сънлива, насила (не точно, но я будех, за да се храни редовно) хапваше - кърма. Никога не съмнасилвала да пият вода, а даже и педиатърът ми каза: защо ти е да даваш вода, а камо ли пък със захар.
Всички около мен ме виняха, че си държа децата жадни, а каот кажех - дадхо им вода, не искат, веднага контра: ми много ясно, кърмата есладка, а водата - не, затова трябва да я подсладиш със захар. Но аз не ги послушах.
Устичките плакнех, каот сама изстисквах малко вода от шишето вътре, а те, нали не я харесват - директно я плюеха.
Всяка майка си преценява за своето дете, но Бастет много добре е обяснила:
вода + захар = фалшиво чувство за ситост => намалено търсене на кърма => възможно отбиване на кърмачето (особено новородено).
Въобще, шишета, други течности и пр. винаги е добре да се гледат като възможни причини за отбиване на бебенцата.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #66 -:
май 30, 2011, 13:53:16 »
Как сте се справяли-справяте с дечицата, които току що са се научили да се изправят от легнало в седнало положение и прави? Не мога да го приспя, изпробвах всички методи и ползвани и не използвани...
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #67 -:
май 30, 2011, 17:23:19 »
О, изправеното положение и нас ни порази толкова, че не желаем изобщо да сме легнали. Явно само трябва да си отмине. Само като го сложа в кошарата легнал и моментално се изправя. Чакам го да капне от умора тотално и пак го пробвам...
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #68 -:
май 30, 2011, 17:42:08 »
Аз гушкам при мен на леглото, но внимавам да е умерено, да не свикват. Общо взето децата се измарят и сами си заспиват. Все са прави в леглата, каот клюкарки са направо (дори вечер, уж заспиват на гърдата икаот ги сложим в леглата - хоп, стават и клюкарят).
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #69 -:
май 30, 2011, 23:46:00 »
И аз го гушкам, но той се бута, изправя се и ми се смее...Нямам какво друго да направя освен да го изчакам да се измори - това стана чак към 3 (а трябваше да е към 2) и след това спа до към 5 и половина 6. Ами то като спи до 6 кога е следобедната закуска, разходката, къпането, вечерята ....
не знам
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #70 -:
май 31, 2011, 00:03:14 »
Moeто дете никога не е заспивало само. Заради коликите винаги на гърда или с люшкане и така си и остана. Пробвала съм и да я оставя сама, но се дере, пък аз не мога да слушам ревове и смятам, че е травмиращо както за нея, така и за мен. Откакто взе да се изправя стана още по-трудно, изправя се насън, лази, говори, направо е ужас. Ако не иска да заспи със сукане, я приспивам в слинг, по друг начин не мога да я удържа, защото ме бута и се противопоставя на съня си, много е странно за мен това явление. Само като види слинга и вика "нани"
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #71 -:
май 31, 2011, 08:06:12 »
, аз също не го оставям да плаче (никога не съм го правила и сигурно за това сега ни е едно от проблемните неща приспиването). Ели бели, аз слинг така и не си купих и сега ми се вижда късно-Влади скоро ще стане на годинка все пак.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #72 -:
май 31, 2011, 13:06:15 »
Ние почти до годинката се приспивахме на ръце с песнички. След това започнах да оставям Дари в нейната кошара, която е залепена за нашето легло и аз си лягам близо до нея. Казвам й, че е време за сън, затварям очи и се правя на заспала. Тя се върти, поиграе си малко и като се умори заспива. Спокойна е, защото съм в стаята, но вижда че няма да си играем и заспива.
Активен
emili85
Професор
«
Отговор #73 -:
май 31, 2011, 13:48:06 »
Ние денем се приспиваме на каката на леглото. Слагам я отвътре и лягам до нея да няма накъде да шава, че веднага се е обурнала и е тръгнала на някъде - и заспива за около 10 мин така. Вечер си заспива в леглото сама в стаята. Понякога са ни нужни 30 мин. - изправи се, започва да вика ела, ела, аз отивам ипак я слагам легнала и така около 10 пъти
, но снощи например доста се беше изморила и както я оставих, веднага заспа.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #74 -:
юни 01, 2011, 20:39:40 »
Момичета, днес попаднах на тази статия и си помислих, че може да е интересна на някои от вас
http://www.capital.bg/light/lica/2011/05/26/1095694_priiatnostrashno/
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7