Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 17, 2025, 21:48:03

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 5  (Прочетена 152230 пъти)

carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: май 24, 2011, 09:28:22 »

mgoranova , тук трябва да се съглася със Сандри.И аз не мисля,че обрязването е добра идея.  nea  pardon Това е много важно решение,което ще бележи целия живот на сина ви,така че си помислете добре.  good
« Последна редакция: май 24, 2011, 09:34:20 от carlyangel » Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: май 24, 2011, 13:02:53 »

За ЕБХ-то искам да кажа, че звучи страхотно, но при някои бебета (например моето) не работи. Моя юнак не желае да прави нищо без памперс и така е от ден 1-ви като си го прибрах от болницата, а не е да не съм била настоятелна, повярвайте ми. Дори събирането на урина е драма. Дано като поотрасне някак си се научи на гърне ...

Sandri , това с мнгократните пелени е супер, но доста трудно приложимо. Може би в едни други държави, където има услуга да ти ги перат и да ти носят чисти.. аз тук никаква помощ в домакинството не получавам, на слугиня съм се обърнала, та само пелени ми липсват да размахвам. Много се бях ентусиазирала преди да родя и добре че послушах мама и не капиталовложих в такова чудо (а те хич не са и евтини), защото сега сигурно щях да ги изгоря ритуално! За такива неща трябва много силна подкрепа от бащата и от още някой, иначе е непосилно начинание.
Активен
Sandri
Сватбар
Публикации: 230

« Отговор #32 -: май 24, 2011, 13:16:17 »

Аз съм доста оптимистично настроена относно пелените за многокатна употреба. Вярно е обаче, че са скъпи и ние още от началото на другата година ще почнем да купуваме, макар че до 2013 не се очертава да почваме с бебеправене. Това което аз съм чувала е че трябва човек да има към 24 за да пере само всеки 2-3 дена. Ще видим, де. Планирам като е съвсем малко бебето, да пробвам с ЕБХ, защото го смятам за по-естествено и майка ми също го е практикувала с мен и на 6-7 месеца съм си била вече научена на гърне. Но все пак не си правя големи илюзии, че ще се получи или че ще е лесно, защото си е допълнителна работа и до колкото съм чела особено вечер е много трудно. Ако все пак не стане или нямам сили 100% ще ползвам пелени за многократна употреба. Просто съм много против памперсите, а модерните пелени са на принципа на тези за еднократна употреба и не ми изглежда хич трудно. Даже съм избрала марки вече  tease .
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: май 24, 2011, 17:44:03 »

Признавам, че не сьм много чела за обрязването, тьй като ще имаме момиченце и това не ми е приоритет сега, но искам да споделя мнението ми на сегашния ми етап на мислене.

Аз сьм ЗА обрязването в болницата при раждането. Това е личен избор за майката и таткото и не смятам, че религията може да се намеси изобщо.

Според мен, ако процедурата се направи в самото начало е минимален стреса за детето и майката в бьдеще.

Пред мен имам няколко случая на бебета и вьзрастни (да да индивидуални са, а не научно проучване), но в БГ да кажем след 6м педиатьра 'показва' на майката как трябва да се забели патката. При което се започва едно дьрпане, пищене, зачервяване, болка, мька, проблеми с уриниране...Един голям и ненужен стрес за детето и майката според мен.
Поне това беше в кьщи при сестра ми с две момченца. Стигнаха до хирург накрая и при двамата ми племенници.
Иска ми се да прочета мнения на майки на момченца, които в момента минават през процеса.
« Последна редакция: май 24, 2011, 18:06:07 от Anichka » Активен
mgoranova
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: май 24, 2011, 17:56:26 »

Anichka, въпреки че от дълго време знаем, че ще имаме момченце и на мен не ми беше приоритет. Просто защото в Бг това не се прави и толкоз, не съм го мислела. Мъжо обаче мислел по аналогичен начин, в Австрия е нормално, така се прави, значи ще го обрязваме. В последният момент се сетихме да го коментираме и сега почва голямата чуденка по въпроса. Само, ще споделя, че мъжа ми е обрязан и то не по религьозни причини (католик е), просто родителите му са решили така. Това, което ме притеснява е точно това забелване на пишлето, защото тук педиатрите не го правят, казват, че кожичката сама щяла да се отдръпне от главичката и т.н., не искам след време да се върна в Бг и някоя мераклийка лекарка, да тръгне да дърпа и да пипа, а детето да се къса от рев. Честно казано тази област ми е тъмна Индия!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: май 24, 2011, 18:17:16 »

Не живея в БГ и не искам да се изкажа неподготвена, но според мен шансьт някоя педиатьрка да хване да дрьпне кожичката, докато сте в БГ е доста висок. Искрено ти пожелавам да не си в кабинета тогава с детето, камо ли след това да му смениш ти памперса пьрвия пьт след прегледа.

Преди не са се забелвали кожичките, както сега правят, а са ги оставяли сами да се забелят, когато дойде времето. И баща ми (72г) и сьпруга ми (35) го потвьрдиха. За сьжаление сьпругьт ми и в момента има проблем с тази прословута кожичка. Неговото мнение е, че е трябвало да му се забели като новородено. Но всяко тяло е индивидуално.
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: май 24, 2011, 18:31:52 »

Мири, количеството кърма ще ти намаля доста често, после пак ще се увеличава и пр. Овен сън, добър помощник е и спокойствието. Аз също много се впрягам на тези лактационни кризи, но просто няма как без тях. Това, че няколко дни не си спала не означава, че ще ти спре кърмата, докато бебечо суче и търси, това няма да стане.
Относно буденето посред нощ, има такива периоди, може да са ден-два, може и повече.  Напълно възможно е да е от зъбки. Нас ни почнаха още в 3М, а избиха в 8 и в 9. Сега, на едната ми дъщеричка й вървят три до двата долни резци, плаче нощем, но или я гушкам при мен, или й давам биберон-залъгалка. Преди време така беше другата ми дъщеря. Просто се търпи. Аз искам само да ти кажа, че 8 пълни месеца под ред кърмех през 3 часа денем, а нощем имах едно нощно, което продължаваше по около час и половина. Това не доведе до спиране на кърмата ми, впреки че не бях спала нормално доста време вече (8месеца, пълни). Просто не се занимавай с домакинство, стига да имаш тази възможност.
Относно ЕБХ, аз не практикувах точно ЕБХ, но едната ми дъщеричка редовно я изпишквах върх памперса, отворен, да усеща въздуха и пишка. Другата рядко го правеше. И двете вече редовно пишката и акат на гърне, но аз им изградих сама режим след сън и преди ядене да са на гърне. Така си знаят и много рядко ропускат.
Активен
Rapunzel
Професор
Публикации: 393

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: май 24, 2011, 18:37:41 »

Включвам се като информирала се бъдеща мама на момченце. От начало бях за обрязването в болницата на 2-рия ден след раждането, понеже ми се струваше супер практично, бързо и ефективно. Мъжът ми като чу и  diablo категорично отказа, не по религиозни причини, просто от страх да не го повредим нещо нашия човек  Wink След което аз продължих да чета, за да убедя и себе си, оказа се че наистина има случаи на сексуални проблеми в последствие  angry Нооо има пък други проблеми при недобре забелени кожички пфуу. След големи уговорки, четене на мнения и разпитване, решихме, че няма да обрязваме, а ще забелваме. От много места се информирах, че това става най-ефективно като се започне от около месец-месец и половина след раждането, процедурата се прави смело и след баня, без да се стига до кървене. Сега остава въпроса кой ще е назначен отговорен за тази процедура  pleasantry
Решението пак се оказва индивидуално, но според мен и да не е обрязан, в последствие може да го направи ако много държи като порасне, но обратния вариант май не е възможен  crazy
Активен
Sandri
Сватбар

« Отговор #38 -: май 24, 2011, 19:26:22 »

Леля ми има 2 момченца и не е имала проблеми с пищене, рев, болки и така нататък. Ако майката знае как да забелва няма да има проблеми.  girl_wink  Това което лекарите не казват и което повечето майки не знаят е, че има смъртни случаи в следствие на образване. Не бих рискувала живота на детето си за една кожичка. Да не говорим, че се намалява чувствителността в следствие на обрязването, а аз не бих искала детето ми да няма пълноценен сексуален живот след време. Наистина мисля, че И в тази област всяка майка трябва да се информира сама за всички рискове и проблеми, а не да се доверява сляпо на лекарите, защото на тях това им е работата все пак - да намират болести и да режат. Да не забравяме също така, че кожата веднъж махната не може да се върне обратно докато в напреднала възраст винаги има възможност да се направи операцията. Представете си да го обрежете и след няколко месеца да установите, че сте сгрешили и едва ли не сте осакатили момченцето си, както е при майката от последното клипче. Тя сега трябва цял живот да живее с мисълта, че е причинила нещо на детето си което не е било необходимо.
В крайна сметка това е едно много сериозно и трудно решение и всеки родител трябва да направи това което смята за най-добро за детето си и аз не съдя тези решили, да обрежат момченцата си  smile .
Активен
mgoranova
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: май 24, 2011, 19:43:48 »

Сандри, права си, с титлата родител идва и отговорността за много съдбовни решения. Всеки решава сам, жалко че нещата не са само черни или само бели, щеше да е много по-лесно.
Ето пред мен освен обрязването стой въпроса и за религията на малкото човече. Това е решение, което трябва да вземем двамата с таткото. Докато живеех в България приемах много неща за даденост, религията беше едно от тях, сега тя за мен е връзка(духовна) с родината, намирам радост и успокоение в ритуалите. Католицизма ми се струва чужд, студен, непонятен, но тук се намесва недобрият ми немски език и непознаването на религията. С мъжа ми се венчахме в православен храм, проявява интерес към православието, идва с мен на църква, дори сега на Великден, той настоя да идем за жив огън. Неговата позиция е: детето, да се кръсти католик, защото повечето добри училища в Австрия са католически, детенцето трябва да е кръстено за да ги посещава; католицизма и православието били много близки; за него няма да е проблем детето да идва с мен в православна черква, да се запознава с ритуали и т.н. Аз все още не мога да реша, иска ми се детето да порастне и само да избере, като е в една по-осъзната възраст.
Активен
Sandri
Сватбар

« Отговор #40 -: май 24, 2011, 20:05:04 »

mgoranova, оф много съм зле значи! Ти пишеш Австрия, а аз чета Австралия през цялото врем и се чудя защо Боже Господи си говорите на немски  laugh . Като е така ще се опитам да ти намеря инфо на немски, за да се информира и таткото, ако има интерес. Моя опит до сега е че повечето мъже що се отнася до бебето правят това което е прието и което техните родители са правили и не четат много-много. Може би ако му кажеш, че има рискове и т.н.т. ще разбере, че не ти е само за религията. Все пак има смъртни случаи! И то даже не толкова рядко срещани колкото човек би предположил. Ако детенцето ви не е обрязяно няма да го кръстят в католическата църква ли? Ако е така не знам какво да те посъветвам... Според мен потърся няколко сайта с актуална информация за рискове и т.н.т. и седнете да поговорите и направете един списък с про и контра. Така ще имате всичко черно на бяло и може би ще ви е по-лесно да решите отколкото, ако само говорите. Пожелавам ви успех и съм сигурна, че ще вземете най-доброто решение за вашето семейство.  good
Активен
mgoranova
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: май 24, 2011, 20:12:20 »

Сандри, не обрязването, няма нищо общо с религията. Просто са две отделни теми, които са актуални и очакват нашето решение, затова и споделих. Още като се оженихме с таткото, знаехме, че ще е трудно, така че не се оплаквам. Нормално е расли сме в две различни култури, езика, религии, а и я има разликата в годините - 10. Опитвам се да огледам казуса от всички страни, за да взема най-доброто според мен решение, естествено съвместно с таткото. Предпочитам да коментирам с вас, момичета, а не със семейството, защото в моя случай поне те са много крайни и не мога да разчитам на разбиране от тяхна страна. Споменала съм в друга тема, че се сърдят за името, което сме избрали, а пък какво остава да им кажа, че обмислям детето да е католик.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: май 24, 2011, 21:38:33 »

:offtopic:Сандри, искам да те поздравя, че се интересуваш и четеш толкова много. Браво! все по-малко се случва с млади хора това 'събитие'.

Моля те, не приемай поста ми като нападка, но според мен не си подбираш правилно ресурсите за четене.

В последните ти два поста акцентираш на смъртните случаи след обрязване. Това е много сериозно изказване, което според мен трябва да подкрепиш с научни факти, както и трябва да споменеш процента на смъртност.

Например и от най-обикновен вирус може да се умре, както и да те блъсне кола.

Видеата, които си сложила на предната страница са 'just talking'.  Offtopic
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: май 24, 2011, 21:57:46 »

Аз също съм за обряването, спестява много мъки по забелване, лесно се чисти. Нашето момче го обрязахме на втория ден , докато още бяхме в болницата. Съпругът ми присъства, аз не. Каза ,че са му сложили местна упойка и не е трепнал, когато са му отрязали кожичката. Казаха ни да му слагаме марля с вазелин в продължение на 2 седмици, но то задравя,много по-бързо. Нямаше проблеми с уринирането. Тук в САЩ 70% от мъжете са обрязани, моят съпруг също е бил обрязан като бебе не по религиозни причини (той е протестант), а хигиенични.
Относно многократните пелени, не е толкова сложно. Ние не ползваме услугите на фирма,която ги пере. в пелената слагам подложка, която е био разградима. Така акото остава в нея и хвърлям в тоалетната чиния. Пера пелените на 2 -3 дни.

Внимание - 8 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: май 25, 2011, 08:17:07 »

Сандри, извинявай, но мъжът ми е обрязан и ние не водим не пълноценен сексуален живот.Не съм и забелязала той да има проблеми в следствие обрязването.Напротив аз има много познати при който след некомпетентни лекари и не навременна намеса при момченцата им се стига до обрязване, заради възпаления.Мисля си обаче, че това е доста личен въпрос и няма смисъл да се обеждаваме едни други кое е правилно или не.Да изкажем мнение да, но чак толкова крайни да сме няма смисъл.И от всичко се умира мила, може да те ухапе комар и да се гътнеш, може да ти извадят зъб и да умреш.

Горанова проблема най-вече е свързан в нашите общества с религията.И аз макар да съм християнка, а мъжът ми мюсюлманин един ден ако имаме момченце бихме го обрязали още в болницата.Наслушала съм се на познати как им реват момчетата, как лекарките дърпат до кръв и т.н. Но всичко си зависи от вас двамата, все пак вие сте родители.
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: