Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 16, 2025, 15:16:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4 (Прочетена 161791 пъти)
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4
«
Отговор #345 -:
март 23, 2011, 15:53:52 »
Цитат на: preslava_82 в март 23, 2011, 13:49:54
Ами да,държа да кърмя,затова и следя бебка как се чувства след кърмене,ако търси още ,а пък нямам кърма я дохранвам,ако ли пък се успива на втората гърда не я дохранвам...лошото е,че немога примерно да преценя по нея,когато огладнее да се буди,защото се успива много и ако не я събудя пропуска ядене,а това не е на добре...та така още се опознаваме,няма си определен режим,но предполагам е нормално това
Щом искаш да кърмиш, най-добре се свържи с консултант по кърменето, те ще ти дадът най-добър съвет как да махнеш добавката АМ и да минете само на кърма.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #346 -:
март 23, 2011, 17:14:43 »
За акането да се включа...явно всяка мама минава по този път. При нас започна около 40-ия ден. Пробвах с термометър на всеки 3 дни, после с мушкато-изсуших го от скубане и накрая ми писна и оставих нещата да видя какво ще стане, ами първо ми направи пауза от 6 дни, после 3 и сега почти всеки ден ака. Гледах едно предаване на Кафе, където една педиатърка-неонтоложка, говореше точно за този проблем. Тя каза, че май само в БГ се драматизира с това акане. Сподели за един случай в който едно бебе не е акало 15 дена, а майката се обадила на нейната педиатърка в някаква друга страна и тя казала да бъде спокойна, че бебто ще се изака само и така и станало. Та ако детето е САМО НА КЪРМА, и е спокойно и жизнено, не е проблем факта, че не ака всеки ден, или няколко дни.
За твоя случай...ами и аз си мисля, като Ина -лемон, че може да не и стига кърмата....в някой източник пишеше, че ако бебто е много сънливо и проспива ядене и не ака са признаци, че папка малко, което е решим проблем...аз пиех чайове за лактация, взимах хомеопатични за лактация и ядях жито. Киселото мляко също ми увеличаваше кърмата, заедно с 2-3 литра вода на ден. И пак като са ти казали момичетата, бебка може да спи и да суче. Аз Ралица съм я слагала, когато са ми били пълни гърдите и тя след секунди засуква без да се буди, и още един съвет от мен и според мен...най-добрият режим е без режим, поне докато не се уреголира кърмата ти...гледай само между храненията да има пауза около 2 часа...
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #347 -:
март 23, 2011, 18:43:48 »
inaxastra
,ами лапа и плюе гърдата,нервна е и като я махна продължава да си яде ръцете,мрънка и биберона направо ще го глътне,та си мисля,че е гладна още щом ги прави тези неща
gostenka_82
,наистина се замислям да се обадя на консултант по кърмене,поне ще ме насочи за това как да стимулирам производството на повече кърма.
m_eleva19
,наистина ако не я събудя и пропуска ядене,като я събудя в 12 вечерта и после чак в 6 се буди,иначе и 12 може да пропусне...
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #348 -:
март 23, 2011, 19:28:37 »
Преси
, не би трябвало наистина да пропуска толкова дълго време хранения, поне не като е толкова мъничка още
За стимулиране на лактацията изпитани методи, за които знам са: суровите ядки, киселото мляко, много течности, лактогонни чайчета, жито. И, естествено, давай непрестанно гърдата, за да суче малката. Това също стимулира.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #349 -:
март 23, 2011, 19:52:50 »
Цитат на: preslava_82 в март 23, 2011, 18:43:48
inaxastra
,ами лапа и плюе гърдата,нервна е и като я махна продължава да си яде ръцете,мрънка и биберона направо ще го глътне,та си мисля,че е гладна още щом ги прави тези неща
Марта прави така, когато иска да оригне или да ака. Вдигам я на рамото и това й помага за едното или другото, след което си досуква доволно. Но Гостенка ти е дала много добьр сьвет. Непременно потьрси помощ и бьрзо
Активен
moyra
Професор
«
Отговор #350 -:
март 23, 2011, 22:39:03 »
Цитат на: preslava_82 в март 23, 2011, 18:43:48
m_eleva19
,наистина ако не я събудя и пропуска ядене,като я събудя в 12 вечерта и после чак в 6 се буди,иначе и 12 може да пропусне...
Моето дете също правеше такива големи паузи и то точно в този период,имах доста кърма и бях сигурна,че щом не се събужда,значи не е гладна,но това след като премина жълтеницата!Защото когато тя е по-тежка бебенцата трудно се събуждат,дори като са гладни.Ако при вас жълтеницата е преминала,мисля че детето само ще ти покаже кога е гладно вечер. Имаше един период,в който докато се усетим,че страда от колики си мислехме,че е гладна и беше доста объркващо за всички ни
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #351 -:
март 30, 2011, 16:36:32 »
Момичета искам да попитам как да стимулираме бебенцето да се върти от гръб по корем и обратно. Аз постоянно тренирам малката и преди месец направи сама едно завъртане по корем, но повече не се повтори - все се налага да я подпомогна пне малко... А докторката ни беше възложила задача този месец да се специализираме в това
Активен
allisa
Сватбар
Публикации: 162
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето
«
Отговор #352 -:
март 30, 2011, 18:02:59 »
Svetla_ety
, слагам един линк към снимки, на които е показано как да помагаш на бебето да се обръща.
http://forum.mamita-bg.com/index.php/topic,703.msg4521.html#msg4521
Можеш да се опиташ също да привлечеш вниманието му с някоя любима играчка и то да поиска да се обърне към нея. И изобщо не се притеснявай, нашият педиатър също много ни питаше за обръщането, не знам защо така бързат. Калоян започна да се обръща редовно след 5 навършени месеца, даже и по-късно.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #353 -:
март 30, 2011, 18:11:12 »
И според мен това с възлагането на задачи е малко прекалено. Аз ходех с Ясен на бебешка йога още когато стана на 2,5 месеца, сега ходя и на музика, но не забелязвам някакви драматични умения в него. Още се обръща само по корем, по гръб не може сам, не може да сяда, бързо се изнервя да стои на лакти. И не е само той така по групите. Някои бебета са много ловки и подвижни, други.. ами.. не са. Това е положението.
Не го вземай присърце.
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #354 -:
март 30, 2011, 18:34:40 »
Аз също смятам, че поставянето на задачи за това кога детето да се обърне въобще не е на място. Всяко дете е различно. Наш Павел още нищо не прави, криви се, ама никога не се е обърнал сам, ама не се притеснявам, все ще се научи.За къде да бързаме, цял живот ще има време да го упражнява
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #355 -:
март 31, 2011, 00:30:26 »
Моля ви, дайте някаква идея от народната медицина, бабини илачи или хомеопатия за упорита хрема.
Дари вече мина етапа на запушения нос, кихането и сополите. Педиатърката определи, че сега е със задна хрема. Носът не е запушен, но има гъст секрет в дълбочина и положението става трагично като легне да спи- започва да кашля, напъва се да отхрачи, даже повръща.
Четох в други форуми за сребърна вода, но не съм ползвала- по колко, как, съвместима ли е с други лекарства?
Активен
emili85
Професор
«
Отговор #356 -:
март 31, 2011, 09:52:02 »
Аз само 1 път съм капала на каката по 1 капка във всяка ноздра и на другия ден нямаше вече сополки
Мисля, че няма противопоказания с други лекарства.
Чела съм, че някои смесват сребърната вода с клеева тинктура, но не съм пробвала
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #357 -:
март 31, 2011, 09:55:18 »
allisa, благодаря ти за линка, ще разгледам подробно
BASTET, сега чак разбрах, че ходим заедно на въпросната йога
- хич не се бях сетила преди това
И аз не бързам с нещата - знам че си е индивидуално, но все пак питам, понеже и от гимнастиката много зависи и не искам заради мен детенцето да изостава
Активен
cRy
Ентусиаст
«
Отговор #358 -:
март 31, 2011, 10:50:54 »
Момичета,един въпрос ме вълнува и досега никой не може да ми отговори- необходимо ли е количката за новородено,когато бебо гледа към майката,да има степени за положение на гръбчето,или тези степени се използват след 6 месец,когато обръщаме бебо напред?
Харесали сме си една количка Cangaroo Vicgtoriq,която степените за гръбчето се ползват чак след 6 месец?
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #359 -:
март 31, 2011, 11:15:51 »
emili85,
Бебето може да се надигне леко и преди шестия месец, за да гледа наоколо. Към петия месец са много любопитни и не искат само да лежат. Когато настъпи този момент просто обръщаш коша, за да гледа бебето напред. Никъде не е казано, че точно до шестия месец трябва да гледа към майката.
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...