Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 16, 2025, 14:57:28

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 4  (Прочетена 161742 пъти)

wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: март 21, 2011, 12:50:54 »

И аз се ръководя само от себе си - с колкото дрехи съм аз, с толкова е и бебето  girl_wink
Даже такива неща като чорапогащници не съм й купувала , и аз не съм носила като малка  nea
Педи често ми прави забележка, че не е достатъчно облечена  pleasantry
При нас, само дообяд пече слънце и има доста дървета, но ако ми се стори прекалено горещо ще пусна климатик  good
Колкото до излизането навън лятото, мисля че ще става в определени часове, в които не е толкова горещо  smile
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 634

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: март 22, 2011, 14:23:15 »

Момичета,простете ако има по-назад в темата моя въпрос,но нямам време да ви изчета give_rose
Бебка е на няколко дни,в болницата докато бях и давах АМ на Нан и се изхождаше всеки ден,като се прибрахме вкъщи минахме изцяло на кърма и спря да ака,което много ме учудва,три дни не беше акала и термометъра свърши работа,но бива ли всеки път така...след два дни сме на консултация,но дотогава моля за съвет,удачно ли е да и дам овесена водичка...?
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: март 22, 2011, 14:27:45 »

,удачно ли е да и дам овесена водичка...?

Не, овесената вода съдържа глутен, който пък от своя страна е много "вреден" (не намирам по подходяща дума) за толкова малко мишле. Има разни сиропи на билкова основа, но не се сещам за името. А 3 дни да не ака хич не е много, Дияна акаше веднъж на 7 дни, хранеше се добре, наддаваше си добре, явно си усвояваше по голяма част от кърмата, нямам обяснение. Акото беше в огромни количества, за разлика от това на бебета дето акат по няколко пъти на ден  pardon Не прибягвай към термоментъра, защото към него се привиква, може да откаже да се изхожда сама, без помощ от термометъра, затова само в инцидентни случай. Малко разпокъсано ти отговорих, ама надявам се си ме разбрала  blush
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: март 22, 2011, 14:50:47 »

Разбрах те give_rose значи да не се притеснявам за 3-4 дни...в четвъртък лекарката се надявам да препоръча някакви капки или сиропчета,знам ли pardon но все пак още се опознаваме и нагласяме... smile
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: март 22, 2011, 15:04:58 »

Оо така е, още се опознавате  give_rose Ако знаеш аз колко бях притеснена от това неакане  pardon При нас много помагаше масаж на коремчето - ветрилообразен, по посока на часовниковата стрелка, също така и сгъване и разгъване на крачетата към корема, като каране на колело  pardon Много момичета са доволни от капките БиоГайа, при нас нямаше ефект от тях  Wink
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: март 22, 2011, 15:51:17 »

Всичко това, което сте написали за неакането по еди колко си дни на бебе е вярно, само че става въпрос за бебе от 40 дни нагоре.
Преслава, не искам да те вкарвам в излишни, и надявам се погрешни филми, но вместо да пишеш по форумите потърси компетентно мнение, защото лично моето мнение е, че може би имате проблем.
Това, което аз знам е, че до 40 ден единственото нещо, по което се разбира дали бебето получава достатъчно количество храна /кърма, АМ/ е количеството на обилно напишкани и НААКАНИ памперси. Липсата на такива доволно на брой дневно би могло да бъде сигнал за недохранване.
От 40-тия ден на бебето нататък вече се гледа повече на пишкането, защото това за пъ лното усвояване на храната започва тогава да важи.
Прочети тази статия, съвсем в началото и то с червени букви има написано по твоя въпрос. И успех, мамче !!!
http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=92304
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: март 22, 2011, 16:05:23 »

Е добре де Дияна не акаше всеки ден от момента на прибирането вкъщи. За един месец беше качила към 1100кг, не помня точно, но от този порядък. Не мисля че това беше сигнал за проблем  pardon
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: март 22, 2011, 16:11:15 »

Ок, не казвам, че е правило. Но е сигнал за възможен проблем.
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: март 22, 2011, 20:56:32 »

Ок, не казвам, че е правило. Но е сигнал за възможен проблем.

Консултацията ще покаже, ако качва нормално мисля че няма проблем  Wink
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: март 22, 2011, 21:39:23 »

Преслава, и аз бях така, в болницата давах АМ, но откакто ни изписаха моите момичета са само на кърма, в един момент, както Ина е споменала (след 40-я ден) едната спря да ака, изхождаше се веднъж на 2-3-5 дни, ходих по доктори и нищо (забавена перисталтика). Спрях капките против колики (симетиконът в тях запича някои деца), давах лактулоза (на новородени обикновено дават лактулоза или дуфалак). Не и не, акаше веднъж на няколко дни, каот е стигала и до 10 дни (правила съм и аз лично клизми). Термометърът помагаше само в началото (а и аз не съм привърженик на тази процедура). В един момент сама започна да си ака редовно (вече не се вталявах толкова, знаех, че детето е здраво и само чаках захранването, за да се нормализират нещата). Но тя се оправи изведнъж (когато започна да изяжда по-равни количества кърма на всяко хранене, в симъсл да речем 7 хранения по около 100 до 120мл. на едно ядене, а не, както преди това веднъж 80, после 150, с това именно обясниха докторите проблема). Знам колко изяждаше, защото я мерех на кантарче преди и след сукане и в този смисъл не съм се притеснявала, че не й стига кърмата.
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: март 23, 2011, 01:50:47 »

След като прочетох тук там и като я гледам каква е след кърмене си помислих,че не и стига кърмата и съответно няма и какво да изака детето,реших да се изцедя преди кърмене да видя колко ми е кърмата...е 40мл мисля,че е недостатъчно и я дохраних с АМ,та на второто ядене детето си се изака,значи няма проблем,поне така си мисля аз,просто не и стига кърма,но все пак ще си направя консултация с педиатърката. smile
Благодаря за съветите момичета give_rose
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: март 23, 2011, 08:48:26 »

на нас био гайа ни помагаше и за коликите и за акането  good
другокоето се сещам, че ни каза педи, е да й правиш масаж на коремчето в посока обратна на часовниковата стрелка иии мисля, че имаше сироп дуфалак за бебета, но аз така и не го купих..можеш да си питаш педи за него  good
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #342 -: март 23, 2011, 11:17:41 »

След като прочетох тук там и като я гледам каква е след кърмене си помислих,че не и стига кърмата и съответно няма и какво да изака детето,реших да се изцедя преди кърмене да видя колко ми е кърмата...е 40мл мисля,че е недостатъчно и я дохраних с АМ,та на второто ядене детето си се изака,значи няма проблем,поне така си мисля аз,просто не и стига кърма,но все пак ще си направя консултация с педиатърката. smile
Благодаря за съветите момичета give_rose

Ако дьржиш да кьрмиш внимавай с адапираното, защото аз от цедене повече от 20мл не сьм изкарвала, а детето ми е само на кьрма и качва като за световно (ака редовно обаче). Искам да кажам е изцеденото колиество не е показател, детето дьрпа различно от помпата, особено ако тя е рьчна.
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: март 23, 2011, 13:49:54 »

Ами да,държа да кърмя,затова и следя бебка как се чувства след кърмене,ако търси още ,а пък нямам кърма я дохранвам,ако ли пък се успива на втората гърда не я дохранвам...лошото е,че немога примерно да преценя по нея,когато огладнее да се буди,защото се успива много и ако не я събудя пропуска ядене,а това не е на добре...та така още се опознаваме,няма си определен режим,но предполагам е нормално това smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #344 -: март 23, 2011, 14:37:45 »

Наблюдавай я. Когато е в активен сьн, клепачите трепкат, а с устата прави сукателни движения, можеш да й предложиш гьрда - тя ще суче и спейки.

Как разбираш, че нямаш кьрма, когато тьрси още?
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: