Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 13:27:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011 (Прочетена 130833 пъти)
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 8 "
«
Отговор #30 -:
ноември 23, 2010, 15:36:56 »
*mum to be*
,аз не съм от най-слабичките и може би затова не съм качила много,започнах от 71 кг сега съм 75кг
mihova
,това със зърната незнам на какво се дължи,но щом се бели,значи е сухо,може да си вземеш кремче за зърна Лансинох,хем да те облекчи,хем ще помогне донякъде и за кърменето
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #31 -:
ноември 23, 2010, 16:38:47 »
mihova
, на мен ми се е случвало това с беленето в областа на зърната ... минава. За мен обаче, това не означава че местото е сухо (зависи от грижите, който се полагат към кожата). Лично при мен забелязах, че когато започнат да се белят (или по - точно се образуват едни малки кожички, не е точно белене), гърдите ми нарастват и съответно и въпросната област, но в никакъв случай не е от сухотата на кожата.
preslava_82
, ти е дала съвет, пробвай, но когато се мажеш не се "заигравай"
, имам в предвид да не търкаш много че не е хубаво. И общо казано - не се притеснявай!
preslava_82
, незнам дали качването на килограмите зависи от това колко си била преди. Аз бях 52кг. Една приятелка беше горе долу на твойте килограми и качи +40кг., а друга на мойте и качи +30кг. Според мен е до организъм може би, но пак не съм сигурна
Дано продължаваш с малкото качване на килограми, за да не ти тежат и те. При мен е точно така, корема и гърдите напред, а дупето назад
Баща ми се базика с мен и казва: "когато човек те погледне отзад въобще не разбира че си бременна, защото имаш талия, а преличаш на афроамериканка с това вирнато д..е"
. А мъжът ми казва:"сега спокойно можеш да правиш баунс"
ПП: Момичета днес официално влезнах в 8-ми месец
.
Активен
Armanii
Сватбар
«
Отговор #32 -:
ноември 24, 2010, 09:01:59 »
Добро утро от мен
mihova
Този "проблем" със зърната и аз го имам, не съм сигурна обаче дали е проблем или някакъв естествен процес през, който трябва да минем.. По рано бях писала, че ме болят много зърната и ги чувствам много сухи, също ме посъветваха да се мажа с това кремче, но аз още не съм го купила. Мажех ги с малко зехтин и ми минаваше болката, но като казах на една позната и тя направо
Така ми омеквали зърната и не било хубаво, трябвало да са колкото се може по-груби и да съм ги търкала под душа с хавлийка...То хубаво ама като боли и като ме е страх да не предизвикам контракции
preslava_82
май вървим еднакво с кг-те, аз почнах от 65кг сега съм 70кг. Всички казват, че раста само на корем, което ме радва де
Важното е бебоците да са добре, после ще му мислим как да ги свалим, ако въобще ни остане време да го мислим
Иначе да се похваля, че нашата количка пристигна от Mothercare, добре, че я поръчахме от сайта - разликата в цената с тази от магазина им който е в Бургас е 400 лв отгоре
Малко рано действаме май, но аз не съм от тези дето могат да чакат до последния момент
Капарирахме си и кошарка, която ще пристигне тези дни, няма да сглобяваме, това ще стане на по-късен етап живот и здраве
Ще публикувам в съответната темичка снимки.
Желая ви хубав ден с малките съкровища
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #33 -:
ноември 24, 2010, 12:57:05 »
Здравейте сладурки,
Айде и аз да се разпиша с килограмите...Много зле
+11(почнах 49кг), при условие че съм едва седмица 22, НО от около 2 седмици пропускам закуската и така по-нормално качвам по около 200гр на седмица. Никога не съм си падала по това мероприятие с препечените филийки и т.н. пия по чаша мляко със малко нес кафе(уж има по-малко кофейн) и чаша кола, което е доста калорично. Разбира се, ако се чувставам гладна хапвам в смисъл че не се ограничавам... Та за сутенчето почнахме от 32А, сега сме на 34С, нося само спортни сутиени, че ме е страх от гравитацията.
mihova
аз ползвам някакъв анти стрес крем на Мама дона и съм доволна...
Захира
Anelly (armani_code)
честити ви предобивки, мен ако питаш не е рано, то както ги усещаш нещата...
Мамче
ти ме отчая, аз така съм се вкопчила в идеята, че от там ще измислим нещо, а то
. Иначе и ние си взехме един английски. Аз харесах от там няколко, ама таткото нищо не харесва или по скоро харесва такива дето на мен не ми харесват....и сега ѝ вика Изи и аз полудявам...Но май не сме единствените с такива "проблеми".
Хубав ден на всички
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #34 -:
ноември 24, 2010, 13:16:36 »
Аз утре влизам в 8ия. На 32 г.с сьм +17 кг (77кг всичко) Уж толкова ме юркаха, пьк ми изглежда нормално-ни повече, ни по-малко
Зьрната ми са сухи и на мен, и ми стават корички от коластра. Аз си ги мажа с олио от Макадамия, с което си мажа и цялото тяло, но не много често - 2-3 седмично. За повече ме мьрзи. Иначе ще си купувам Лансиноха де, когато му дойде реда.
Утре сме на последна ехография.
Бях и на Жк. Дадоха ми пак изследване на хемоглобин. Засега ми е 115. Тя каза, че като падне под това, ще трябва да взимам желязо, защото не се знае колко крьв ще се изгуби при раждането и не е хубаво да се слиза под определени нива. Каза, че при 500мл рьвозагуба, хемоглобиньт намалява с 1 единица т.е от 115 би станал 105. Нормалната крьвозагуба е толкова-500мл. Но при тежки случаи се стига и до 1,5л така, че е по-добре да не се прекрачва долната граница.
Дадоха ми и изследване за стрептококи Б на 10 декември. Да се надяваме, че ги нямам. Макар, че в Бг мисля вьобще не се прави това изследване...
Днес е хубаво време и смятам да мрьдна до парка с една бременна комшийка и тя бьлгарка.
Целувам всички неродени моми и момци.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #35 -:
ноември 24, 2010, 13:42:03 »
Ина
, аз мисля, че кг ти са си наред сега. Може по някое време да си качвала по-бързо, но като за 32 г.с. си е много добре
Дори и още 3-4 да качиш, пак не е толкова лошо. А за грубостта на зърната и мен ме съветват така познати, затова като вляза да се къпя ги търкам (е, не много силно де, пък и мен не ме болят така) с релефната част на гъбата. Трябвало да са по-груби, за да не боли после толкова при кърменето, тоест да ги направим малко по-безчувствени на допир. Ще я видим тази работа!
Анели
, честити покупки! Ще ги видя после и в темичката! *THUMBS
Аз вече официално пък влязох в 7 месец, преди няколко дни
Говоря за календарните, по лунарните още по-отдавна.
Да ви се похвал, че кумът ни стана тати на 22.11 (точно на термина си), на бебе Цветан!
Видях снимки и е толкова сладък и с оформени черти, даже се учудих, като знам повечето новородени как изглеждат
Жена му е родила сравнително леко, постъпила е в 15.30 и в 19.20 малкият е изплакал. Самото раждане било около 30 мин. Преди това само са и сложили окситоцин, защото е нямала контракции и затова е стояла там. Но пък си е получила пълно разкритие и всичко е минало безпроблемно. Много се радвам! Дай Боже, всекиму такова леко раждане!
Ние днес сме на преглед
(както и
Мири
) и нямам търпение да става 17.40! Ще видим колко е наддала бебка. Ако не върви напред, ще питам доки дали тия кг не се дължат на задържана вода в тялото, защото иначе нямам идея откъде идат. И да ми каже какво да правим по този въпрос.
Такива ми ти работи!
Спокоен и хубав ден на всички!
Мири
, да разкажеш после за прегледа!
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #36 -:
ноември 24, 2010, 14:02:02 »
Честито на кумувете ви, да им е жив здрав сина Цветан
И браво на мамата за лекото раждане
Ти не си ли усещаш дали задьржаш вода? Подути ли са ти рьцете? Аз си гледам винаги по халката - засега си я вадя и слагам без проблем
Като каза малкия колко е оформен за разлика от други новородени, се сетих вчера сьседката как разправяше, че на нейните курсове за подготовка, са посветили цял час да им обясняват как не бива да се идеализират бебенцата, защото често имали пьпки, корички, петна, били кривогледи при раждането, с яйцевидна глава, косми по целия грьб, но без коса
Т.е да се подготвели били за някакво чудовище едва ли не
Ужас просто !!!
Пьк те нали са си наши гарджета, каквито и да са, ние надали ще разберем - за нас ще са най-красивите, сьмнение няма
Фабио на моя шкембак му вика "Киндер Сюрприз", защото това било яйцето и като се пукне ще излезе изненада оттам
Той много се вьлнува явно за това какво е бебето, защото няколко пьти вече говори за това каква ли ще бьде, на кой ли ще прилича, как ли ще изглежда... Не с притеснение дали е хубава или не. Просто с очакване и любопитство
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #37 -:
ноември 24, 2010, 14:39:37 »
Инче
, сякаш малко задържам вода, но не нещо сериозно. Халката си я нося и аз все още. Съвсееем лека разлика усещам отпреди. А обувките, които нося все още ми стават. Пфуу, не знам и аз
А за грозните новородени какво да кажа? Кумът ни разправяше, че бил покрит с нещо беличко, ама явно скорострелно се е очистило. Ще ти кажа и как го оприличи той: "Все едно беше шкурил и слагал гипсокартон, с това бялото по кожата си"
Друго, което се сетих за нейното раждане е, че мъникът решил да излиза с ръчичката напред. Тоест, главичката пак си е била надолу, ама леко под ъгъл и първо показал ръчичка
Та, го хванали и дръпнали така първо, а поради лошия ъгъл от едната страна главичката му имала лек отток, но лекарите казали, че няма място за притеснение. И още същата вечер малкият спинкал даже на същата страна. Странен начин си е избрал да излиза
Разбирам го Фабио, даже е толкова мило
И на нас ни е просто любопитно, не че няма да си го обичаме, каквото и да е
Аз снощи разправях на половинката: Дано не вземе само моите стърчащи уши
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #38 -:
ноември 24, 2010, 14:44:19 »
sunray, така както обясняваш си го представям малкия бебок като супермен, нали и той така политаше с едната ръка нагоре
Ина, аз съм твоите килограми , а съм къде къде по назад в седмиците.
вчера ходих на отворени врати в Майчин дом, нищо интересно. казаха ни кое колко струва, показаха ни стаите и аде кой от къде е.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #39 -:
ноември 24, 2010, 15:10:34 »
Цитат на: echy_ в ноември 24, 2010, 14:44:19
sunray, така както обясняваш си го представям малкия бебок като супермен, нали и той така политаше с едната ръка нагоре
Ще падна от смях! Може пък супермен да се окаже Цецо
Ще сложа една негова снимка в галерията, но довечера ще я махна. Да видите какво сладуресто бебче е наистина
Има ли някой като мен, който няма и коластра още? Че при мен няма и признаци - ни корички, ни капчици, нищо нямам.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #40 -:
ноември 24, 2010, 15:52:58 »
аз също нямам коластра, но това изобщо не ме притеснява. важното е бебка като се роди тогава да имам кърма.и не мисля че това дали имаш коластра или не е показател дали ще имаш кърма или не. а обтриването на зърната за да станат по -груби може да предизвика контракции и да си докараш някоя беля.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #41 -:
ноември 24, 2010, 16:24:35 »
Echy
, знам и затова не прекалявам - нито със силата, нито с продължителността. Минавам леко от там, с кръгови движения, за секунди, но просто с грубата част на гъбата. Засега всичко е ок
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #42 -:
ноември 24, 2010, 17:15:21 »
Цитат на: sunray в ноември 24, 2010, 14:39:37
"Все едно беше шкурил и слагал гипсокартон, с това бялото по кожата си"
Това направо ме разби и даже си представих и физиономията на щастливия татко
Да им е здраво и щастливо синчето.
sunray
, аз също нямам въпросната коластра, но и аз също като
echy_
не се притеснявам, важното е след това да имаме кърма. А това за "грубите" зърна и аз съм го чувала, но нищо не правя по въпроса
. Чакам с нетърпение да кажеш какво е станало на прегледа.
Аз не бях на ясно, че ако се събудиш подута или са ти подути пръсти на ръцето или краката, това означава че задържаш вода.
В такъв случай и аз се нареждам към мамите с този "проблем". Дано това обаче да не е лошо.
мамчета да ви кажа
... трети ден вече почти не мога да си стъпя на десния крак. Когато стъпя все едно някаква жила ми се опъва от дупето до долу и започва МНОГООО да боли, а мен ме избива на смях. Според майка ми това се дължи на бебо т.е. "настъпил" е някакъв нерв примерно. Даже ме боли и вечер когато се опитвам да се обърна от една страна на друда.
Честно да ви кажа доста се смея самичка с тази си болежка, хубаво че никой не ме вижда, че ще си мисли че съм луднала.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #43 -:
ноември 24, 2010, 22:41:19 »
Здравейте мамчета, изчетох ви всичките. Тия кг , какво да се прави , важното е дечицата да са ни здрави.
Sunray
, честит син на вашия кум, това са все хубави новини. Гледам,че ти още не си се разписала от прегледа.
Михова
, аз този проблем със зърната не съм го имала, но е възможно и кожата да ти по-суха сега. Доколкото знам , при бременните жени кожата се опъва и изсушава, а и хормоните си играят голяма роля.
Павла
, ти явно си доста слабичка, щом си започнала с 49кг, бях чела някъде, че слабите жени качват повече кг по време на бременност, въпреки че според мен си е и до организъм.
А сега да ви разкажа за нас. Днес бях на ЖК, както обикновенно, мерене на тегло и кръвно. Съответно +1кг , 105/65 . Нищо особено. После беше ехографа. Гледаха ме първо на 2Д , всичко с бебока е наред. сърцето си работи нормално, пулсът 130 , според тях нормален. Като цяло ни казаха ,че няма никакви проблеми. Милият ми той беше доста активен, даже на лекарите им стана смешно, защото както си лежа аз и изведнъж се вижда нещо като отскок в корема ми. Бебо за сега се е обърнал в правилната позиция, дано и така да си остане. Плацентата е високо , далече от шийката на матката, задна май каза по към гърба, така че за сега няма опасност от плацента превиа. Детенце вече е 1065 г. След това ни направиха 3Д снимки, които на монитора са цветни, но ни ги изпринтираха черно-бели. Това 3Д е страхотно, толкова добре му се видя личицето , добре оформено, направо да не повярваш. Според мен е взел носа на баща си , за което искрено се радвам.
. На последната снимка, нашето момче си смучеше палеца
, както Крис каза "лош навик"
.
За пъпа ми казаха, че или от дрехите или просто се подготвя да изхвръкне. Но то зачервяването доста намаля, а и нямам и болки вече. Много помогнаха промивките с домашна ракия и крем с антибиотик. Като цяло - нищо притеснително. И тъй като съм вече в 3 триместър, започвам да ходя на ЖК на 2 седмици.
Ето и няколко снимки от днешното 3Д.
И тук където си смуче палеца
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #44 -:
ноември 24, 2010, 22:42:16 »
Аз да си кажа какво знам за зърната...от една страна ми казват-задължително да си ги търкам с по-груб плат,защото като започна да кърмя,неминуемо ще имам рагади
От друга страна ми казват,че не е нужно да правя нищо специално,само може с кремче малко да ги мажа,това Лансиноха и като дойде време за кърмене,ако поставям правилно бебето на гърдата,няма да имам проблеми.
Та...се чудя още кой да слушам
И аз нямам коластра...
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...