Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 02, 2024, 01:26:20
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011 (Прочетена 131158 пъти)
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 8 "
«
Отговор #255 -:
декември 27, 2010, 10:25:43 »
здравейте мамчета, весела коледа!!!
Желая ви здраве, щастие и много предстоящи красиви моменти.
Пресиии ама много сте хубави
Връщам се да чета, вече ще съм с вас.
Моя коремчо падна много. Имам позната акушерка, която ми каза, че ако ти падне много корема и се втвърди значи до 10 дни ще се ражда
Гледам да си поприготвя багажа и да съм готова с него, все го отлагам, но днес след консултацията ще го оправя.
Дано бебка си дочака термина
ама си е Божа работа де
И като гледам линийката ми днес влизам точно в 9-тия месец
«
Последна редакция: декември 27, 2010, 10:27:40 от ♥Сиси♥
»
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #256 -:
декември 27, 2010, 21:32:00 »
Сисиииии, радвам се че се "появи". Весела Коледа и на теб. Малко ме притесни с това раждане до 10 дни. Дано само да ти е паднал корема и все още да не ти е вдървен. Нека бебо да почака още малко, поне до средата на януари. Стискам палци!
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #257 -:
декември 29, 2010, 12:20:38 »
Ехооо мамчетааа, къде стееее?
Ние сме добре, вчера ме беше обхванал един невероятел мързел, дано днес да не е така. Следобед съм на консултация и ще разказвам след това. Преядохте ли през празниците? Аз ... ДА
и все още немога да се възстановя, много ми е тежко на коремчето.
Хайде лек ден от мен и до после!
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #258 -:
декември 29, 2010, 13:06:39 »
Здравей мамче, радвам се ,че сте добре, а и явно сте имали хубави празници. То това с преяждането , не може да се избегне
. непременно да разказжеш как е минала консултацията.
мацки аз пак съм болна . В понеделник и двамата с Крис се тръшнахме, явно нещо вирусно. Той по-леко го кара, ама аз съм с температура, кашлица и запушен нос. Почнах амоксицилин , колкото и да не ми се искаше. Пробвах с бабешки илачи ама не помага, а не е хубаво да поддържам температура за дълго време. Иначе бебко като че ли усеща ,че не ми е добре и не рита прекалено много, но достатъчно, за да ми покаже ,че е ок.
. То ,че ще се оправя е ясно, ама стискайте палци да е по-бързо, че съм много бясна
. Всичките ни планове се развалят.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #259 -:
декември 29, 2010, 13:10:19 »
Привет от мен.
Весели празници на всички !!
Нашите си трьгнаха и останахме сами за наша тьга.
Изкарахме си супер, с много смях и веселба. Хапнахме порядьчно, но не прекалено. Получихме много подарьци и най-вече Неродената мома. На Нова Година ще сме си само двамата у дома, между влюбени
Аз сьм добре, бебето сьщо. Вчера и тази нощ беше много активна. Сигурно, за да навакса за дните, през които се разхождахме непрекьснато и от люлеенето спеше.
Хайде разписвайте се с отчет, че за няколко, време не остана
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Лелеле, Мири, ти не се отьрва от тея настинки, пусти да останат!
Много ми е жал за тебе
Дано да е по-бьрзо оправянето, като си на антибиотици
«
Последна редакция: декември 29, 2010, 13:15:22 от inaxastra
»
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #260 -:
декември 29, 2010, 14:27:51 »
Хелоу мамчета,
хайде пак аз
Инче и ние ще сме така за Нова година. На мен с този коремчо никак не ми се мърда навън...
И нашето дете получи много подаръци, ама нека има
Тя вчера милата не се спря, то ръце показваше, дупенце, малееее аз едвам дишам и седя... ахаха изумяваме и се
чак като си легнах и тя се успокои.
Miri много неприятно с тази истинка, бързо да ти мине. Нашите кумове ни бяха на гости, кумата беше на антибиотик и се радвам, че не успях нищо да прехвана. Да не говорим с колко болнички се срещах този и миналия месец. Слава Богу- здрава съм.
*mum to be* ето ни
запкам по форума
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #261 -:
декември 29, 2010, 14:49:17 »
Понеже в темата на Сиси се говори за консултациите през 9ия месец, се сетих да спомена, че ходих на двете задьлжителни срещи в болницата.
Никой, нищо не каза за слушане на тонове. По-чести консултации нямам. Само ако прескоча термина, ще трябва да намина за един бьрз ехограф, да се види има ли достатьчно вода.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #262 -:
декември 29, 2010, 14:55:40 »
Здравейте и от мен мами!
Радвам се,че намирате време за форума-много беше опустяло тук по празниците!
За мен това бяха едни от най-скучните коледни празници,и може би тъкмо заради това не преядох.
Ще гледам този петък да се поправя и да не се цепя от колектива.
Цитат на: kokiche в декември 23, 2010, 08:35:24
За първи път повечето от нас ще посрещнат този свят празник с робжа под сърцето си.
Кокиченце,разплака ме с тези думи.
Преси,много ви е готина мадамата!
Мири,хайде оправяй се бързо-имаш от мен силно стиснати палци.
В понеделник бях на лекция на тема видове контракции и видове раждания.Зарадвах се,че не чух нищо ново-всичко си знам
.И все пак едно е като четеш статия в мрежата/в книга,друго е когато специалист със стаж 30 год ти обяснява нещата.От разказите на родилките бях останала с усещането,че още на регистратурата закачат системата с окситоцина и пукат околоплодния мехур,но доктора ни увери,че се следва строга процедура и нищо не се прави самоцелно и без да са налице определени фактори.
Лекцията беше в една частна болница и след нея имахме възможност да разгледаме отделенията.
Видяхме бебчетата в неонатология,родилна и предродилна зала,операционна зала...На мен всичко видяно/чуто много ми хареса и най-общо взето вече съм доста по-спокойна относно раждането и болничния престой.
И така,май вече избрах къде ще раждам.
Да се присъединя и аз към групата на празнуващите нова година сами у дома...
Активен
Armanii
Сватбар
«
Отговор #263 -:
декември 29, 2010, 15:00:49 »
Здравейте и от мен мами!
Първо Весела Коледа със закъснение и след това приятно посрещане на 2011г!
Ние също се присъединяваме към клуба на тези, които ще празнуват в уютна домашна обстановка, само че засега не е ясно дали няма да си имаме гости, което не е лошо де
Момичета имам един много спешен въпрос, колкото и неудобен да е ще си го задам: някоя от вас имала ли е хемороиди? Запознах се с това чудо преди няколко дена - мислех, че ще мине, но не.. Днес се обадих на док той ме прати на хирург, което ми се видя малко крайно
Все пак са и празници сега и хич не ми се иска да вися по болници... Иначе от това, което четох пише да си правя компреси с марля с натрошен лед да се свият кръвоносните съдове, но засега ефект никакъв
Купих си едно гелче за успокоение - пише изрично, че може да се ползва по време на бременност, но и то е само временно облекчение.. Малко дълго стана, на нека ако някой е имал такъв проблем да сподели..
Miri
дано се оправиш по-бързо, щом няма начин пий си лекарствата, сигурно ще помогнат.
dodo23
Радвам се, че си прекарала добре на лекцията и си отговорила на повечето въпроси относно раждането и болницата и си по-спокойна!
♥Сиси♥
Радвайте й се на вашата мома, че скоро тези акробатични движения няма да ги има в коремчето ти
*mum to be*
Ти си почини от преяждането, че на Нова година пак такова се очаква май , и при мен беше така
inaxastra
Няма да сте двамата на Нова година
Момата къде я забрави хихихи Отсега приятно изкарване
Дано не забравих някой в бързината...Весели празници още веднъж!
«
Последна редакция: декември 29, 2010, 15:09:51 от Armani_code
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #264 -:
декември 29, 2010, 15:13:08 »
Фабио има много хемороиди и често прави крьвоизливи. Какво те интересува? Какьв хирург го гони тоя лекар, трябва да са яко развити, за да са за операция.
Питай каквото искаш, вече сьм спец, доколкото мога ще ти помогна. Ако искаш, пиши на лични
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #265 -:
декември 29, 2010, 15:31:53 »
Момичета намерих това
http://store4.data.bg/angelhell/vesela_koleda/vesela_koleda.swf
из нета и да го споделя с вас.
Ох тези хемороиди, много неприятно. Ина горкия Фабио, сигурно много се мъчи с тях...
Armani_code хемороидите вътрешни ли са, или външни? И защо не опиташ с мехлем Масту? Маже се и облекчава болката. А за хирург, толкова ли са зле нещата... защо пък на хирург?
Само че попитай дали можеш да го ползваш и да знаеш дали си алергична към лидокаин.
Иначе ето как се прилага и кога:
Хемороидална болест първа и втора степен, болестно променени външни хемороиди, остри анални фисури, остра и хронична анална екзема, възпалителни процеси във или около ануса и ректума (проктит).
Немски е и струва 6.83 лв.
успех с това неприятно нещо
Ето снимка как изглежда.
us/i/79941730.jpg/]
[/URL]
[/color][/b]
«
Последна редакция: декември 29, 2010, 15:37:22 от ♥Сиси♥
»
Активен
Armanii
Сватбар
«
Отговор #266 -:
декември 29, 2010, 15:47:01 »
inaxastra, ♥Сиси♥
Благодаря за отговорите..При мен е само един външен, поне това е което виждам.. Ами представи си без да ме прегледа док ме прати на хирург.. каза, че това не е по неговата част, което наистина си е така, но можеше да ми каже нещо да пробвам за облекчаване на болката поне..
♥Сиси♥
четох и аз за това лекарство, но не посмях да си го взема, защото май не е добре да се ползва при бременност, аз си вземах Hemoclin, поне там пише, че е подходящ при бременност и кърмене - ползвам го 2ри ден - дано има ефект..Иначе продължавам с компреси и лежане, защото не мога да седя
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #267 -:
декември 29, 2010, 19:10:46 »
Ух,
Армани
, съжалявам за този дискомфорт...Дано бързо намериш решение или облекчение поне
По принцип е нормално през бременността (и особено по време на раждане заради напъните) да се появят хемороиди, ама какво да се прави - поредната "екстра"
Странното при мен беше, че ПРЕДИ да забременея си имах един мъничък, външен, който обаче сам си изчезна с месеците и сега го няма. Да не чува дявола, че сега освен дивертикула, само хемороиди ми липсват
Аз пък съм чела, че се правят топли бани/ вани, но не смея да твърдя, че е правилно. Някакво мазилце ползвай известно време, дано да помага. А за отстраняването на хемороиди вече си има и лазерно лечение. Но се консултирай със специалист дали сега може да го приложиш. Лазерното не е неприятно и трае кратко
Сега да честитя Коледа на всички и аз и да ви пожелая най-вече здраве - за вас и близките ви! Другото ще се нареди полека лека
Ние я прекарахме вкъщи с близките, но беше много уютно и весело
При нас няма нищо ново. Ели си шава, без да ме затормозява, най-малко пък през нощта. Спряха ми изненадващо и болките в чатала
Добре сме, мисля. Следващият ми преглед е на 04.01. и бъдещият татко този път ще успее да дойде, защото си запазих час за 18.00ч
Тогава вече ще си подготвя въпросите, които искам да задам, на листче. Искам да попитам как се процедира като почна да раждам - дали аз звъня на док или...Също така след като искам епидурална упойка, дали не трябва като ми изтекат водите, веднага да ида в болницата. Защото по принцип ме изкушава мисълта да изчакам зачестяване на контракциите до интервал от 5 минути, но пък може да се окаже че тогава съм с разкритие повече от 5-6 см, когато пък вече е късно за епидуралната. И ще го питам дали този дивертикул пречи на секса или няма проблем
На мен тумбакът не ми тежи, а и желание си имам поне от време на време, та не ми се ще да караме съвсем на сухо
Каквото каже док, това ще е, разбира се.
Аз в темата за покупките се похвалих, че вече си имаме количка, та сме почти готови. Остана да купим матрачето и готово. Така и планирах - януари да не обикаляме в студа. Пък и прогнозите са за много студено време тогава.
Започнах и прането, даже преполових вече. Останаха само памучните дешки. Пелени, одеялца, спален комплект, нощница за болницата са изпрани вече. Ще гледам утре да изпера дрешките, които останаха, за да мога през януари само да гладя
Ами, това е. Хубава вечер и почивайте на топличко
Активен
dodo23
«
Отговор #268 -:
декември 29, 2010, 20:23:02 »
Сънрай,на лекцията за раждането на която бях докторът ни каза,че веднага се тръгва за болницата в следните три случая:
-ако има изтичане на околоплодна течност;
-ако контракциите са регулярни и болезнени и са на около 25-30мин;
-ако има кървене наподобяващо менструално.
Обърна ни внимание,че падането на тапата може да се случи дни и дори седмица преди раждането.
Нямало как да объркаме тапата с кървенето-в единия случай става дума за слузеста материя,а в другия-за кръв.
При спукването на околоплодния мехур се разкъсвали някакви "ципи",които провокират производството на различни вещества в организма способстващи раждането.От друга страна,след като изтече водата,главата на бебето вече има пряк контакт с шийката на матката и оказва натиск и способства разкритието.
Дано съм ти била полезна и да съм писала разбираемо-нещо не се тормозя да помня подробности.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #269 -:
декември 29, 2010, 23:59:24 »
Аз сега се върнах от доктор . Явно сме хванали грип. Спирам амоксицилина, защото не помага с вируси.Не могат и да ми дадът Тамифлу, защото съм бременна, а и ако не бях той се давал първите 24-48 часа. Единствено много течности почивка и промивка на синусите една каничка. Ако не се подобря до петък да ходия при гинеколога ми.Стискайте палци бебко да е добре и вирусът да не му навреди.
Виждам ,че сте писали, по-късно ще ви изчета, сега ще се опитам да поспя, ако това въобще е възможно.
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...