Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 22, 2025, 19:16:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПЛОВДИВ - 9 част
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
28
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 9 част (Прочетена 193525 пъти)
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
Отг: Има ли булки от Пловдив?- 9 част
«
Отговор #90 -:
декември 10, 2010, 16:16:06 »
Garfield, получих писмото ти
чак сега го прочетох, защото ползвах друг е-mail, в който влизам по-рядко! Браво за избора на фотограф, мисля, че е чудесен
Той и моя оператор са голям тандем, много ги харесвам! Иначе, аз си запазих час за изнесената церемония, който е 18.30ч. на 03.09.2011г.
Много ми помогна и Ваня, която ми прави украсата- тя говори с момичетата в Дома на младоженците и ми го запази, а впоследствие аз отидох, за да занеса копие на лични карти и да си взема пакета с документи (струва 6 лв.). Най-добре отиди още отсега, защото разбрах, че когато става въпрос за изнесена церемония, нещата с часовете са малко по-сложни, в смисъл, че е добре по от рано да се запазят. На теб украсата от ресторанта ли ти я дават, понеже бях чувала от други булки, които са били в него, че задължително трябва да избереш от няколко вида украси, които те предлагат и че не е възможно да си вкараш отвън? Може и вече да се е променила тази практика...
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #91 -:
декември 11, 2010, 13:03:15 »
galinka_ta, ти запази ли си час за изнесен граждански ритуал, мисля, че по-нагоре в темата беше споменала че си...Аз като ходих за това нещо в гражданското ми връчиха с пакета документи и един църковен календар, та там ги има датите, на които е разрешен църковен брак. За 11.06 нямам идея, защото нали има някакви задушници по това време, а относно часа и аз се притеснявам, защото също съм в ден събота и мисля църковния брак да ми е в 17.00! Не съм ходила по църквите да разпитвам все още, но мисля, че след 17.00 няма да има проблем, защото май месец присъствах на сватба, която беше в събота и църковния брак беше в 17.30-18.00, някъде в този интервал
Успех!
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #92 -:
декември 11, 2010, 17:26:50 »
Аз имам въпрос към всички булки относно църковния брак... тъй като ще имам изнесен ритуал в градината на ресторанта, след който веднага ще се влезе в самия ресторант, това налага църковния брак да бъде преди гражданския. Искам да бъда в църква и затова нямам вариант да резервирам и поп за изнесената церемония. Та въпроса ми е, дали ще има проблем, защото доколкото знам преди нямаше такава възможност. Но това идваше предполагам и от закона... в стария Семеен кодекс, изрично беше регламентирано, че религиозен обред може да се извърши само след сключването на граждански брак- чл.6, ал.2 от СК (ако някой иска да го провери)
След последните промени обаче, това изречение отпадна, което означава, че не би трябвало в църквите да отказват, но пък и те си имат техни правила, които ние няма как да знаем.
Ако някой е запознат с този въпрос, ще бъда благодарна да сподели мнение
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
"Do you think that our love can create miracles?"
«
Отговор #93 -:
декември 12, 2010, 21:37:31 »
Цитат на: lawyer в декември 12, 2010, 20:10:11
Аз имам въпрос към всички булки относно църковния брак... тъй като ще имам изнесен ритуал в градината на ресторанта, след който веднага ще се влезе в самия ресторант, това налага църковния брак да бъде преди гражданския. Искам да бъда в църква и затова нямам вариант да резервирам и поп за изнесената церемония. Та въпроса ми е, дали ще има проблем, защото доколкото знам преди нямаше такава възможност. Но това идваше предполагам и от закона... в стария Семеен кодекс, изрично беше регламентирано, че религиозен обред може да се извърши само след сключването на граждански брак- чл.6, ал.2 от СК (ако някой иска да го провери) smile След последните промени обаче, това изречение отпадна, което означава, че не би трябвало в църквите да отказват, но пък и те си имат техни правила, които ние няма как да знаем.
Ако някой е запознат с този въпрос, ще бъда благодарна да сподели мнение smile
Можете да имате първо църковен и после граждански ритуал след като представите в църквата документ, издаден от съответната община, че ще сключите граждански брак и няма пречки за това. Обикновено църквите искат до ден-два след сключването на гражданския брак да им представите акта за брак и тогава ви дават свидетелството за църковен.
Активен
Garfield
Ентусиаст
Публикации: 128
«
Отговор #94 -:
декември 13, 2010, 17:56:17 »
lawyer, как се казва тази църква?
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #95 -:
декември 13, 2010, 18:39:58 »
Църквата се казва "Св.Климент Охридски", на мен лично ми харесва отвън- дано можете да отворите линка, за да видите снимката
http://sg.stroitelstvo.info/show.php?storyid=591878
Активен
Garfield
Ентусиаст
«
Отговор #96 -:
декември 14, 2010, 09:05:39 »
Здравейте,
в момента си търся видео оператор. Ще ви бъда благодарна, ако ми препоръчате някои, които сте имали на вашата сватба или просто сте гледали негови материали.
Може да ми пишете на ЛС. Предварително благодаря.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #97 -:
декември 14, 2010, 17:53:45 »
Ами те нещата са обсъждани, да- аз лично изчетох абсолютно всички теми за булки от Пловдив от самото начало. Но пак казвам, май само в нашия град, когато някой каже на кого се е спрял и се започват нападките и обвинения в реклама, в постовете на булки от други градове, трябва да Ви кажа, че не срещнах подобно отношение, те не просто си споделят кой са резервирали, но и цени и т.н. Крайно време е да започнем и ние по този начин да процедираме и ако някой ни нападне, не трябва да му обръщаме внимание! Иначе, с две три булки от този форум си разменяме информация на лични, но това са неща, които ако бяхме си написали тук, щяха да са от полза и на много други!
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #98 -:
декември 14, 2010, 20:03:55 »
Violet, доколкото разбирам от поста ти, твоята сватба е минала, сподели кой ти беше фотограф и оператор и някакви впечатления (въпреки, че аз съм си резервивала моите, но все пак ще бъде от полза)
На всички останали, които се дразнят от постовете на агенции, DJ, оператори и фотографи, бих споделила своето мнение: няма нищо лошо тези хора да влизат, пишат и помагат със своя опит, та дори и това да означава, че се рекламират по този начин, защото в крайна сметка ние имаме глава на раменете си и можем да преценим кой ще ангажираме за сватбата си. И в никакъв случай, това не означава, че след като сме ги видели тук във форума, ще се спрем на тях! Лично за мен, аз проучвах доста време преди да ангажирам когото и да било. Аз съм за рекламата, нека имаме информация, пък ние ще си преценим на кого да се спрем
Активен
Violet
Професор
ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com
«
Отговор #99 -:
декември 14, 2010, 22:57:47 »
С риск да разбуня духовете, макар и да не го целя, в споменатата световната практика също има примери за безплатна реклама из форумите. Аз пък го намирам за удобен начин за директна комуникация, помощ и съвети...
lawyer
, разбрала си ме погрешно, не съм се омъжвала все още
И не споменах отново имената, защото имам впечатления от фотографи, за съжаление не зная имена на оператори. Впечатленията са ми директни- от сватби на наши приятели, просто съм във възраст, в която всички около нас се женят, и макар да съм от Пловдив съм се подвизавала и в други градове и имам наблюдения и за други места. Мога да си се меся из темите ако сметна за нужно. Нали и аз съм от "лошите"
.
Но да не съм голословна:
пловдивски фотографи
:
- Димитър Яков (има някакъв проблем със сайта в момента)
- Нина Николова (честно, за нея имах повече впечатления просто като за много добър художествен фотограф, от фотографски форуми, но преди месец моя съученичка ме изненада, че тя фотографира сватбата й)-
http://www.ninanik.com/photo-wedding.htm
софийски фотограф
, който е снимал и пловдивски булки, намекнах ви в преден пост за такъв вариант, не разбира се за конкретния човек:
- Бони Бонев-
http://joro.photo-forum.net/studio/svatbi/
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #100 -:
декември 14, 2010, 23:15:21 »
Браво Violet, най-сетне нормален диалог! Относно фотографите в Пловдив съгласна съм за Димитър Яков, но нека добавим и съпругата му Тереза, защото има също уникални снимки (виждала съм нейни снимки и на булки от този форум) и пак да си добавя моя фотограф Борислав Чепишев, който също работи с тях, но е не по-малко добър!
Който иска може да ме обвинява в реклама, но те са доказателство за хора, които не влизат във форума и нямат нищо общо с никоя сватбена агенция, а са може би най-често тиражираните имена тук.
Активен
Violet
Професор
ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com
«
Отговор #101 -:
декември 15, 2010, 01:38:18 »
Хубаво е това, че екипът на фотографите се разраства, трябва да смогват някак все пак. Тук обаче се подсещам за един да го нарека проблем, който е равносилен не само за фотографията. И може би тогава щеше да е хубаво фотографите да надничат по форуми
.
Попаднах на мнение, някъде тук, че снимките от сватбените фотосесии на някои от булките във форума си приличат ужасно много- по начин на поставяне на моделите и като място, служещо за фон на снимките, което понякога се получава от използването на едни и същи фотографски услуги. Не, че за майка ми или съседите ще има значение, когато разлистват сватбения ми албум например, но се замислих за местата, които имат потенциал за снимане в рамките на Пловдив. Ще се радвам да допълвате:
- Старият град- екстериор- едно от най-сниманите ситуации, но вътре, в някоя от старите къщи ще е по-различен поглед;
- Градската градина, но с работещи "Пеещи фонтани", особено, когато имат и включено осветление;
- влаковите линии покрай Сточна гара- има един момент през лятото, когато покрай релсите има страхотна зеленина и контрастни червени макове;
- Перонът на Централна гара- има ретро часовник, могат да се получат снимки на тема "Романтично очакване";
- площадът пред пощата- когато има виенско колело и блъскащи колички, последните обикновено са шаренки , доста закачлива предсватбена сесия може да се получи ...
Активен
CabuHka
Професор
«
Отговор #102 -:
декември 15, 2010, 06:52:52 »
Здравейте, видях че тук се води титанична и безмислена словесна война. Аз не съм от Пловдив - от Бургас съм, но чета общо взето всички теми, тъй като има полезна информация навсякъде, ако някой иска мнения за бургаски DJ, фотографи и видеооператори да пише ще помагаме с координати и всякакви такива неща. И наистина спрете да се дразните взаимно. Тук сме се събрали, за да си помагаме в един от най-красивите мигове за нас, а именно сватбата /дай боже и раждане
/. Така, че преглътнете всичко до тук и продължавайте в другата - правилната посока, а именно да си помагате. Весели Празници от снежния Бургас.
Активен
Garfield
Ентусиаст
«
Отговор #103 -:
декември 15, 2010, 09:07:20 »
Violet,
Много ми харесва темата, която започна...нека да споделим хубави места за фотосесия.
Гледах снимки в църква "Св. Елена и Константин". Прекрасно място за снимки.
Гледах и сесия в Градската градина съвсем наскоро. На фона на падналите листа, изглеждаше малко тъжно, но все пак беше красиво.
На гребната база също се получават интересни изпълнения, стига фотографа да знае как.
А мисля, че на някоя полянка с воали пак може да се получи
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #104 -:
декември 15, 2010, 10:04:02 »
Да споделя и аз впечатления и идеи от места за снимки:
1. Античен театър и всякакви видове места с разкопки от римско време- въпреки, че и там има доста често правени снимки
2.Разгледах фотосесия на една булка, освен на всички по-горе изброени места в Пловдив, фотографът я беше завел в големия тунел на Мария Луиза, беше станало страхотно!
3.Друга фотосесия на булка, на която сватбата и е била в шато близо до Пловдив- невероятни снимки в старинния замък, до бъчвите с вино, стари маси със свещници и всичко в този стил!
Дано фотографите не ми се сърдят, че споделям тук идеите им, но наистина бяха красиви снимки
Момичета колко време смятате да отделите за фотосесия на фотографа, защото аз лично мисля, че час и половина, два е най-добре, ако ще имате снимки от различни места. А и самите фотографи са много по-доволни, ако им отделите повече време, за да може да си развихрят въображението
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...