Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 21, 2025, 19:48:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПЛОВДИВ - 9 част
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
28
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 9 част (Прочетена 193064 пъти)
shampioni
Любопитен
Публикации: 20
www.shampioni.com
Отг: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 9 част
«
Отговор #240 -:
февруари 01, 2011, 12:39:49 »
Такива фойерверки има по 5-6 лева струват. Дистанционно се продава отделно и струва 35-40 лева.Има ги в Пазарджик и София, може да си ги викните по куриер.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #241 -:
февруари 01, 2011, 15:00:10 »
Ние вече си имаме църква- "Св.Йоан Рилски"
много ни хареса, хубава градина, самата църква е много голяма и просторна, с хубав мраморен под и хубави светлини отвътре, изобщо това е "моята" църква
Само за сведение на булките- цената е 162 лв., което включва и украса, а за хор се доплащат още 20 лв. Искаха ни капаро 100 лв. и да покажем 4 кръщелни- на младоженците и на кумувете, за да ги видят, след което ни ги връщат обратно. Това е за записването, като ни казаха, че няма да има проблем църковния брак да мине преди гражданския!
Активен
Minion
Любопитен
Публикации: 26
«
Отговор #242 -:
февруари 01, 2011, 15:48:29 »
Здравейте! Първо да поздравя бъдещите булки и да им пожелая попътен вятър в организацията на сватбата, а и след това!
Преди няколко месеца се сгодихме с приятеля ми и сега плануваме да се оженим на 11.09. Мислим за р-нт Бендида с Пловдив, направихме списък с гостите, но не знам сега на къде...
Не знам какво да захвана първо. Не искам да наемаме агенция, защото аз в момента не работя и не ми пречи да обикалям. Може ли да ми дадете някакъв съвет с какво да се захвана след ресторанта и списъка с гостите?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #243 -:
февруари 01, 2011, 15:56:09 »
azad86 ako имаш време, няма нищо по приятно от това да си организираш сватбата сам, има време на спокойствие да проучваш и да решаваш.
ориентирай се за фотограф и оператор, както и ДЖ, по-добрите отрано ги ангажират.
следва роклята, ако ще поръчваш от чужбина ти трябва време, така или иначе можеш да гледапш модели и да си харесваш, не е лесно.
поканите?
цвят, тема на сватбата?
мисли за украса, ще имаш ли, сама ли ще я правиш?
по-нататък пробвай торти, милси за прически, маникюр, грим и такива неща.
Но най- важното за начало е оператор, фото и ДЖ
Активен
Minion
Любопитен
Публикации: 26
«
Отговор #244 -:
февруари 01, 2011, 16:07:48 »
Благодаря ти за съвета. Значи като за начало започвам с тройката - оператор, диджей, фотограф. После предполагам въпросите сами ще си изникват в главата ми:)
Ще се допитам до форума отново при следващата стъпка.
Благодаря!
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #245 -:
февруари 02, 2011, 14:08:47 »
Абсолютно съм съгласна за Георги Вачев, затова и лично го препоръчах няколко поста по-нагоре
също имам преки впечатления от него, тъй като е снимал на две мои приятелки сватбите и резултатите са невероятни!
Аз имам въпрос към булки, които са имали изнесена церемония- интересува ме трябва ли да има озвучаване на ритуала (гражданския) и това озвучаване от дома могат ли да го осигурят или трябва DJ, който съм наела да се погрижи. Притеснява ме факта, че тъй като изнесения ритуал е в градината на ресторанта и ако трябва DJ да осигури неговата техника за озвучаване, след това ще отнеме време, за да я пренесе в самия ресторант и се получава малко гадничко хората да седят и да чакат!
Активен
tanzen
Ентусиаст
Много води не могат да угасят любовта...
«
Отговор #246 -:
февруари 02, 2011, 16:01:22 »
Здравейте, момичета.
Последно съм писала във форума сигурно преди 3 години,не помня даже.
Помагам за сватбата за моя близка роднина и сме в търсене на ресторант.
Имате ли впечатления от новопостроения по пътя за Марково
http://www.hotel-exotic.com/] [url]http://www.hotel-exotic.com/
[/url]?
Паркът е уникален, но вътре ми се струва малко студено.
Имате ли впечатления?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #247 -:
февруари 02, 2011, 16:25:37 »
lawer
ДЖ трябва да осигури озвучаването със сигурност, служителките от дома не си носят нищо. Трябва изрично да предупредиш ДЖ. На моята сватба имахме изнесена церемония в двора на ресторанта, ДЖ си беше организирал всичко сам. Така или иначе докато се приемат поздравления или докато се настанят гостите в ресторанта,за да влезете има достатъчно време той да си прибере оборудването.
Сигурна съм че няма да има проблем, защото това лято бях кума и изнесеният ритуал беше в етнографския музей, а тържвеството в новотела. Дж дойде в музея, озвучаваше си и после отиде и в новотела, явно си има време за всичко, не се тревожи.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #248 -:
февруари 02, 2011, 16:47:22 »
Румяна, много ти благодаря за информацията! Притеснението ми идва оттам, че когато говорих с ди джея, той ми каза, че са му необходими поне 40-50 мин., за да си пренесе техниката и да я свърже отново. Аз мислех през това време ние да посрещаме гостите в ресторанта с чаша шампанско и съответно да приемаме подаръци и поздравления
но пък не знам как ще стане цялото това нещо, ако нямам за фон някаква музика
ще го мисля в движение, все пак имам време до септември.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #249 -:
февруари 02, 2011, 16:52:19 »
Цитат на: tanzen в февруари 02, 2011, 16:01:22
Здравейте, момичета.
Последно съм писала във форума сигурно преди 3 години,не помня даже.
Помагам за сватбата за моя близка роднина и сме в търсене на ресторант.
Имате ли впечатления от новопостроения по пътя за Марково
[url]http://www.hotel-exotic.com/]http://www.hotel-exotic.com/] [url]http://www.hotel-exotic.com/
[/url]?
Паркът е уникален, но вътре ми се струва малко студено.
Имате ли впечатления?
Р-та е страхотен. Изгледа към града от панорамните прозорци е просто уникален. А колкото до обстаовката винаги можеш да си я промениш и да си направиш по тържествена залата. Като цени си мисля,че е нормално за 4 звезден комплекс. Даже е странно,че нямат такси.
Аз лично го харесвам,а и вече имат доста сватби,а това означава,че и другите го харесват.
Активен
bella_mi
Любопитен
Публикации: 40
«
Отговор #250 -:
февруари 02, 2011, 17:30:45 »
Нашата сватба ще бъде в Екзотик на 5-ти септември. Ходихме 3 пъти до там преди да го капарираме. Първият път се изсипахме, без предупреждение. Посрещнаха ни на рецепцията много у4тиво и извикаха веднага управителя на ресторанта - млад и културен мъж, който ни отдели доста време, изслуша и отговори из4ерпателно на вси4ките ни въпроси, предложи ни няколко менюта - от "стандартни за сватба" до доста нетрадиционни за българската кухня. За вкусовите ка4ества на храната не мога да кажа нищо, понеже не ядохме, но за мен дори и да си ял в ресторанта и храната да е била перфектна, пак не е гаранция, 4е ще е така в деня на сватбата. Пихме кафе в ресторанта два пъти, облужваха ни разли4ни сервитьори. Бяха спретнати и вежливи, сменяха пепелниците на 2-3 фаса, а аз се постарах да ги пълня доволно. След това управителя на ресторанта ни представи и негова колежка, която се грижи специално за организацията на сватби. Тя беше също много мила и вежлива. Говорихме и с нея доста. Без никакъв проблем ни показа конферентната зала, както и няколко разли4ни стаи (за стаите си мислех, 4е ще направят фасон). Хареса ни много, 4е го нямаше това изнасилване за капариране, налагане на мнение относно организацията, украсата, избора на DJ и т.н. Без проблем ни изготви оферта, която дори по наша молба в последствие променим така както ни харесва. Подписването на нещо като договор, базиращ на тази оферта, също не беше проблем. С една дума много културни и разбрани хора, европейско отношение и маниери. Аз ли4но останах впе4атлена.
За базата: от всякъде си ли4и, 4е е ново, дори баните на стаите миришеха на свежо и ново (онази специфи4на миризма на строителни материали). Ресторанта е то4но такъв, какъвто аз търсех - просторен и много светъл, с гледка към Пловдив. Единственото, към което съм малко скепти4на е формата на ресторанта - не е типи4ната правоъгълна, а е малко раз4упен, което според мен изисква доста внимание и съобразителност при подредбата на масите, но ще се справим по някакъв на4ин и без това в момента не знаем още кой ще присъства и кой не. За градината няма какво да горим, тя през зимата беше страхотна, представям си колко ще е красива на4алото на септември.
При нашия избор огромна роля изигра желанието ни ресторанта да е елегантен, светъл и просторен, да има хотелска 4аст към него (защото няма да ме взимат от дома на родителите ми, а и ще имаме гости от вси4ки краища на страната, вклу4ително и 4ужденци, ще е по-ракти4но да са заедно), да има и градина, в която да е изнесения ритуал. Базата отговори 100% на изискванията и представите ни, но в крайна сметка ни спе4ели отношението на персонала.
Ако те интересува нещо друго - питай, ще ти отговоря с удоволствие. След малко ще пиша и за озву4аването на изнесения ритуал, тъй като и ние имахме лека дилема в това отношение.
«
Последна редакция: февруари 02, 2011, 17:39:54 от bella_mi
»
Активен
desita_dobreva
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #251 -:
февруари 02, 2011, 21:32:59 »
Здравейте и от мен,реших и аз да се запиша,защото ще ми трябва помощ от вас. Миналият месец се сгодихме с моето злато
и съм много ентусиазирана покрай организацията на сватбата
Решихме да е на 20.08. и сега преди да започнем да обикаляме искам малко вашите мнения за ресторантите - не знам от къде да започна.Ще сме около 100 човека,тук по форумите чета за Екзотик,Лайпциг,Глобус - моля ви дайте ми някакви отзиви.Освен цената ме интересува най-вече отношението на персонала,защото много се дразня от нацупени и надменни лелки и чичковци
които те вземат за поредната заблудена двойка младоженци
Активен
tanzen
Ентусиаст
Много води не могат да угасят любовта...
«
Отговор #252 -:
февруари 02, 2011, 22:03:57 »
Благодаря ви за отговорите,момичета.
Белла, можеш ли да ми кажеш колко ви излезе куверта ( знам, че е средно)
Десита, честито. Аз от опит мога само да ти кажа, че още при първия разговор не те ли спечелят като клиент и започнат ли да се налагат, бягай от там, колкото и суперлативи да има.
Активен
bella_mi
Любопитен
Публикации: 40
«
Отговор #253 -:
февруари 02, 2011, 22:13:17 »
Куверта в Екзотик запо4ва от 25 лв и стига до колкото си го направите. Като за 40 - 45 лв може да се направи един нормален куверт. Няма такси, освен 4 % такса обслужване, което озна4ава, 4е бакшиш няма да има. Може да се внесат алкохола и тортата. Може да се украсява където и както си искаш. Сами ми предложиха план Б за изнесения ритуал ако времето е лошо и не позволява да е навън. Направиха отстъпка за нощувките на гостите, както и за ползването на спа услугите ако някой желае. На нас ни подаряват нощувка в апартамент за първата бра4на нощ. Не работят с никой ди джей, агенция, етц. т.е. не ти налагат нищо. Ще съм невероятно щастлива ако вси4ко мине така гладко както зву4и, хората ми се видяха много свестни, остава да се надяваме в деня вси4ко да е ок.
Аз за Лайпциг нищо не мога да мажа, не сме ходили до там. А Глобус не знам даже кой ресторант е.
Ти имаш ли някакви по-специални изисквания и представи за ресторанта? На мен от вси4ки ресторанти в Пловдив ми харесват Амбасадор, Санкт Петербург и Виенския павилион, но все пак вси4ко е въпрос на вкус. Про4ети назад в темата има доста информация за условия, куверти и т.н.
Сега за озву4аването: то така или ина4е се поема от ди джейя, няма как лелката от общината да ти мъкне техника, да я инсталира, 4е 4ак и да ти гарантира 4е ще функционира. И аз в на4алото си мислех, 4е ди джейя ще я пренесе и готово. НО при нас ще се полу4и тъпо, защото той ще озву4ава и коктейла след ритуала. Т.е. едните ще влизат в ресторанта, в който музика няма да има, а другите ще са още отвън, пак без музика. Все пак влизането предполагам, 4е ще продължи около 20-30 минути, все пак 100-ина 4овека няма как да се настанят за 5 минути. Нашият ди джей ще осигури отделна техника за озву4аването на ритуала отвън, след като последния 4овек се ка4и в ресторанта той ще я прибере набързо в колата. Така навсякъде ще има музика, а той ще е по-спокоен.
«
Последна редакция: февруари 02, 2011, 22:20:35 от bella_mi
»
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #254 -:
февруари 02, 2011, 22:25:08 »
Десита, за всички ресторанти има мнения назад в темата. Относно Лайпциг, ние го резервирахме за септември и засега всичко е много на ниво- имат си човек, който отговаря за сватбите, много мило момиче, което ни посрещна и обясни подробно всичко; налагаше се да сменяме датата, нямаше проблем. Няколко булки споделиха мнения, че обслужването е много на ниво, което е важно, но мисля, че ресторанти, които са от много време на пазара е нормално да са с добро обслужване... Кувертите започват от 25 лв. и стигат до 35 лв., като има различни варианти на менюта, допълнително можеш да си вкараш каквото искаш- алкохол, ядки, торта и т.н., като се заплаща по 1,50 лв. на човек за обслужване и сервиз, което мисля, че е доста ниска цена в сравнение с други ресторанти. Младоженците получават и подарък за първата брачна нощ- сватбен апартамент с джакузи. Иначе освен посрещането на мен лично ми допадна и самия ресторант, така че е хубаво да се посетят набелязаните ресторанти на място, за да усетите самата атмосфера и да прецените- всеки си има вкус! Назад в темата има споделени мнения и за Глобус от булка, на която сватбата й е била там, мисля, че беше положително!
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...