Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 03:10:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата на asseto - 14.08.2010  (Прочетена 41231 пъти)

Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: юли 22, 2010, 16:57:35 »

Хаха, да, уж такова събитие трябва да е!  ROFL Леле момичета, ние ли сме луди с тея сватби така да се вманиачаваме или е нормално? Жълти книжки за булки има ли, аз имам чувство, че натам съм тръгнала - бюджети, декорации, свекърви, ресторанти...  GROAN  mega_chok   star
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 557

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: юли 22, 2010, 17:04:35 »

Синът ѝ отдавна се е отказал да се опитва да излезе на глава с нея. Girl_hide
Сега се оказва, че не били 45, а максимум 40, от които 6 вече се били отказали... Е кажи ми, как да знам колко хора всъщност ще дойдат на сватбата ни... pardon
Абе ние, че сме луди, луди сме, това е ясно.  tease Но не смятам, че е редно да се опитват да се налагат и то за съществени неща – брой гости, локация, протичане на сватбата...

Ариел, ако държиш на тапията, ша ти издадем една, няма страшно.  blum Но мен ако питаш, и без документ си ни личи отдалече...
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: юли 23, 2010, 08:52:55 »

Като ви чета и много се радвам, че подписахме само с кумувете  huhhuh.gif
Ariel, твоя пост много ме разсмя и се сетих за филма "Булчински войни" или нещо такова се казваше. sarcastic

asseto, свекървата ти ще поеме ли някакви разноски за тези 40-на човека? Аз такава наглост не бих преживяла. beating

И не се шашкайте толкова в последните дни - така или иначе всичко се нарежда. Пък и да не се нареди, връщане назад няма. Само нервите са излишно изхабени. Каквото, такова - важното е само това, че с любимия ще озаконите връзката си.

Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: юли 23, 2010, 13:14:29 »

lionelsa, отчасти... Ние искахме от самото начало ние да си поемаме всички разходи, основно защото държахме сватбата да стане, както ние си я представяме, а не да се съобразяваме с желанията на този, който плаща.
Затова и побеснях, като разбрах за голямата бройка, а и тогава още не бяхме сменили ресторанта, та щеше да ни бъде и тясно за капак.
Както и да е, майка ми тактично предложи в този случай родителите да си разделят разходите за напитките, за да ни облекчат. Ние приехме, понеже иначе наистина нямаше да се справим или в най-добрия случай щеше да се наложи да изхабим всички възможни овърдрафти по картите, включително и да теглим от кредитните... Ресторантът излизаше сравнително скъп и 15-20 души в повече хич не беше сума за пренебрегване.
Та в момента свекърите покриват сумата за твърдия алкохол на сватбата, а майка ми – виното, бирата, безалкохолните и водата.

Както и да е, аз подозирам, че този номер ни беше скроен, отчасти за да ни се наложи да опрем до тях за финансова помощ, понеже имаше много големи протести срещу това ние да си плащаме... Поради това, че бяхме единни и синът им не поддаваше те да плащат, имаше и коментари от сорта на "Е много сте богати бе..." с криви физиономии и т.н.  sad

Сега като го чета, осъзнавам, че звучи малко нелепо, но за съжаление такава е ситуацията.
Активен
conflate
Сватбар
Публикации: 227

« Отговор #49 -: юли 23, 2010, 13:59:14 »

nea Не ти е лесно, булка, ама не се давай  Wink
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: юли 24, 2010, 21:33:37 »

Поръчах си жартиерчета... Решихме Мишо да хвърли един, за да има нещо и за момчетата все пак, но да не ми се завира под роклята. Но ми хрумна да си взема за негова изненада още един.  blush
Днес се спуках да ходя по магазините – търсих копчета, понеже искаме да сменим тези на неговия костюм, търсих жартиер (единствените, които ми харесаха, бяха от 25 евро нагоре...), отделно копчета за ръкавели и някакво украшение за коса.
Естествено не намерих нищо от това, което търсих, но пък си купих едни намалени сандалки.  blum

Копчетата или не ми харесваха, или нямаше подходящия размер, за жартиерите вече казах, а копчета за ръкавели нещо също не харесах... Голямо размотаване под дъжда за нищо.

Слагам снимка на жартиера в галерията. Опа, не става. Прикачвам значи.

* garter.jpg (23.98 KB, 367x550 - видяно 310 пъти.)
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: юли 24, 2010, 22:09:38 »

Ей браво! Много е сладък жартиерчо!  Bravo Откъде е, ebay ли?

Между другото и ние сме решили така за жартиера - ще се хвърля, но няма да има ровене под полата!  biggrin

Все повече се замислям за ритуала с взимането на булката - вие ще го правите ли? Имам предвид този с плащането и обувката?
« Последна редакция: юли 24, 2010, 22:13:13 от Ariel » Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: юли 25, 2010, 00:10:10 »

Мерси, Ариел! Жартиерчо е оттук: http://www.aphrodite-dessous.de/. Има го и на други места, но оттам се надявам да ми го доставят най-бързо, ние след 10 дни някъде пътуваме.

Относно "откупуването", на мен не ми се иска да го правим, и врати не ми се ще да се трошат (все пак в хотел ще сме  pardon), мислех си по-скоро брат ми да му задава някакви въпроси или да го кара да обещава как ще се грижи за мене, нещо от сорта.  tease Но не съм го измислила още.
Нещо време хич не остана, а изведнъж още толкова неща трябва да се направят/купят/измислят... не е истина просто.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: юли 26, 2010, 16:16:36 »

Не се шашкай, това е рецептата! Само кажи с какво и ако можем да помагаме, дори да е само с идеи или планиране! Ей виж колко маймуни сме се накачурили на клона! koko6ka  cap
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: юли 26, 2010, 16:46:01 »

asseto, Ariel, искам да попитам, сед като ще имате жартиер, но не искате мъжете ви да го свалят от под роклята - от къде ще го свали или...? Понеже на мен ми е притеснено около този момент...  blush
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: юли 27, 2010, 12:55:05 »

Ами аз бях споменавала някъде из другите теми – ди-джеят ни предложи все пак да имаме нещо за хвърляне и на ергените.  smile Едната идея беше да е вратовръзката на младоженеца, но тя му е в комплект с жилетката и не вярвам да си я даде. Другият вариант е да извади жартиера от джоба си и ди-джеят да каже, че младоженецът не е имал търпение и е свалил жартиера предварително. Така ще избегнем сцената със завирането под роклята пред баби, дядовци и полунепознати приятели на родителите ни, а в същото време момчетата няма да останат "пренебрегнати".
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: юли 27, 2010, 13:41:21 »

Да, точно така! Т.е. lunno momiche, с някоя и друга забавна закачка отиваш направо на момента с хвърлянето. biggrin
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: юли 27, 2010, 14:00:24 »

Такааа, аз след известни технически проблеми отново съм на линия (както вече забелязахте  blum).
Тази седмица и началото на другата се очаква да ходим на уроци по танци, да видим това какъв цирк ще е... tease

Иначе се отказахме да търсим копчета за костюма на Мишо, ще си остане със сегашните. Не очаквахме, че ще е толкова трудно да намерим подходящи.
Остана да уточним украсата (това го придвижваме в момента), да уведомим приятелите относно промяната на ресторанта и началния час (решихме да изтеглим изнесения ритуал половин час по-рано), да си съберем нещата и да науча Мишо да играе хоро.  tease
Исках да поръчам и магнитчета за бутониерите, но мисля, че дори и днес да го свърша това, може би няма да пристигнат навреме.

Като се приберем, има още 100 неща за вършене поне, така че пак ще трябва да направя списък...

А да, трябва да се уточня и с брат ми относно дизайна на менютата и номерата на масите, това също преди да тръгнем.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: юли 27, 2010, 14:05:33 »

Абе сега като каза за менютата, вие как смятате да процедирате - ще дадете ваш дизайн на Шератон да ви ги напечатат или си правите всичко сами? Защото доколкото знам в Шератон това си е част от офертата - те да ви ги направят.  huhhuh.gif
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: юли 27, 2010, 14:12:10 »

Да, ама дамата от Шератон ми писа, че обикновено ги печатали на паус и ги навивали като папирус, и били по 3 менюта на маса.
А на мен ми се иска да са на по-хубава хартия и да има за всеки. Верно, че хич не съм смятала колко ще струва такова нещо, ама много ми се иска...  sad
Ако ми откажат да ги напечатат така, сигурно ще си ги печатаме сами.

Чудим се също дали да имаме тейбъл картички с името на всеки гост или просто да има списък с разпределението по маси и табелки с номерата.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: