Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 12, 2025, 15:53:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 8"
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
9
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 8" (Прочетена 39379 пъти)
krisssy
Сватбен ГУРУ
Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера
Отг: ВРЕМЕННА ТЕМА: ОЧАКВАНИ БЕБЧЕТА ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМ
«
Отговор #30 -:
юли 08, 2010, 10:04:58 »
Здравейте,мами,аз вчера бях на ЖК,слушаха ни тонове,правиха ни и доплер за кръвопотока,всичко е наред,бебчо тежи вече 2270гр.,единствено каза,че плацентата ми е малко по-зряла за седмиците ми и шийката ми е малко скъсена,което означава,че ще родя по-рано,според нея,да се надяваме да вляза в 9-тия месец,пък да раждам тогава.
Дадоха ни списък за родилното,та започнах да си набавям нещата,да си е готов багажа,че не се знае.
Вече ми записва час на две седмици и така,това е от нас.
Активен
radeni
Любопитен
Моето малко съкровище!
«
Отговор #31 -:
юли 08, 2010, 11:36:42 »
Здравейте и от мен!
И аз вчера бях на доктор 3Д гледа ми обстойно бебчо, типично мъжкарче се очертава да бъде
! Тежи вече към 2700 грама , размера на главичката е цели 8 см, слуша ми сърдечните тонове на бебето, за плацентата каза, че е добре , и най-важното - разположено е с главичката надолу !
Та това е от мен, много се радвам!
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #32 -:
юли 08, 2010, 14:22:43 »
Привет и от нас!
Момичета, радвам се за хубавите новинки около вас и стискам палци до края всичкодабъде наред!
Иначе и ние вчера бяхме на док. /извънредно/, защото след като се върнахме в неделяот моренцето и след палавия РД на Калоян в понеделник явно доста съм се поуморила, защото не можях да спя от болезнени контракции и отидохме да ме види док. Той директно искаше да ме остави вболницата, защото и на записа на тонове имах регистрирани над 10 контракции, после ме провери ивече съм със 1,5 см разкритие и над 30% скъсена шийка... Но в крайна сметка го убедих да лежа в нас, като ми даде да пия една камара лекарства. Днес съм малко по-добре, но за капак Калоян нощес вдигна 39.8 Т и е с повръщане, та ми е малко сложно с почивката... Направо съм се хванала за главата - ътака ми се ще да устискам поне до 9 м.
Иначе бебо си расте - вече 2200 гр. /доколкото може да се вярва на ехографите/ и е повече от активен
Моренцето ни се отрази повече от идеално и за мое щастие почти не ми беше дискомфортно в самолета
Целувки на всички тумбачета
и стискайте палци нещата около нас по-бързо да се нормализират
Активен
bori
Сватбар
колко е хубаво,когато се усмихваме
«
Отговор #33 -:
юли 08, 2010, 16:36:51 »
Силно стискам палци да се оправяш скоро и малкият и той да сваля температурата.Радвам се за моренцето,че сте си изкарали толкова хубаво!
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #34 -:
юли 08, 2010, 16:43:01 »
Harmonia
, пожелавам бързо да оздравява Калоян, а мама да се пази повече, защото още едно малко човече разчита на нея.
bori
, на мен тоновете и микробиологията ми ги почнаха в 36-та седмица.
Ani
, остави какво ти говорят "разбирачите", аз повече на 4Д-тата вярвам.
Пък пазара за бебчо за нищо на света не бих си го спестила, че това е най-приятната част от бременеенето.
На всички поздравления за отличните новини и, че всичко с бебчовците е наред.
Ние сме си още 2 в 1 и така.
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #35 -:
юли 09, 2010, 17:57:05 »
Момичета,я кажете с какъв прах за пране перете бебешките дрешки,омекотител ползвате ли и какъв,аз все изчаквам с прането,защото не ми се слагат още дрешките в шкафовете,че са нови и не са се измирисали напълно,все държа чекмеджетата отворени,но си миришат,не знам какво да ги правя,ако имате някакъв съвет,давайте!
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #36 -:
юли 09, 2010, 18:44:22 »
Krissy
, аз пера дрешките на Калоян откакто се е родил с течния прах на Sure Care и съм много доволна, а и не добавям омекотител.
Колкото до шкафовете - когато нашите бяха нови ги минах няколко пъти с разтвор на същия прах за пране и после с чиста вода.
Активен
Ani
Професор
«
Отговор #37 -:
юли 09, 2010, 19:21:09 »
Ей, тук все хубави новинки
Harmonia
, добре дошла отново,много се радвам,че почивката ви се е отразила хубаво и стискаме палчета да се оправите бързо
Scarlett
, гледам да не обръщам внимание, а пазарът си тече с пълна сила, въпреки чумеренето
както казваш това е най-голямото удовоствие. Дори днес се сдобихме с три страшно сладурести лигавничета
А днес съм двойно по-щастлива, защото минах и на очен преглед и всичко ми е идеално, диоптера не ми е мръднал, а очните дъна са ми в отлично състояние
Да не чуе дявола-няма пречки да си раждам нормално
Тя докторката даже се поучуди,че от този преглед зависи вида на раждането, каза,че всичко си е строго индивидуално и в чужбина даже никой не се и сещал да пита родилките с диоптри ли са и т.н., но те тук нали от всичко се презастраховат
Целувки по тумбачетата
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #38 -:
юли 09, 2010, 19:52:20 »
Harmonia
,радвам се да видя,че отново си сред нас и всичко с теб и бебче е наред.Много се радвам,че всичко моренцето ви се е отразило добре.И на мен така ми се ходи
Ani ,
честити ви покупки,това време е най-хубавото.Не се притеснявай и си пазари на воля,знаеш ли аз лично последните няколко седмици хич нямам желание за пазар и дори някой дребни нещица съм оставила да купим бебчо като доиде и като излезем по разходки,че хич не ми е до пазарене вече и сам много доволна,че всичко предварително взехме.Така че от мен
radeni
, 2 700
добре си се гледате
. И от мен имаш Браво за резултатите,а и щом се е обърнал какво повече да иска човек от едно бебче
Ние сме вече 4,150 ако може да се вярва на ехографите.И то 1 ден преди термин.То нали бременноста е 10 месеца (40 седмици),но ние с нашето момче май май ще почнем и 11 месец заедно.
Активен
Ani
Професор
«
Отговор #39 -:
юли 09, 2010, 20:03:04 »
matsinka
,
Scarlett
, големи сте геройчета, виж как до последно си се движите 2в1
Дай Боже и ние с другите мамчета да изкараме временцето до срещата докрай-какво по-хубаво от това за бебчовците
все надниквам аз в темичките ви за изненадки-сладки
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #40 -:
юли 11, 2010, 14:30:46 »
Здравейте и от мен.Отдавна не съм се отчитала тук. Поздравления за хубавите новини, които чета тук.
Хармония,дано отшумят тези контракции. Скарлет и Мастинка,чакаме новини от вас, те бебчетата сами ще си решат кога е най-добрия момент за тях дасе появят.
Аз вчера бях на преглед,бебка е пораснала,станала е вече 2200 грама, но според докторката плацентата ми е изтъняла и остаряла, трета степен и бебчето няма да дочака термина. Идеалният вариант, според нея,а аз и имам пълно доверие де,е да изчака средата на август, за да може да узреят тъканите и органите. Дотогавами препоръча да наблегна най-вече набелтъчните храни.КАтосе замисля,то не останало вече,а аз си бях до скоро спокойна че има време. Смятам в най-скоро време да наваксам с покупките, че да не ни изненада бебчето неподготвени.
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #41 -:
юли 12, 2010, 10:02:58 »
Elis,напълно те разбирам и при мен ситуацията е същата,както си мислех,че си има време до средата на август и докторката се изцепи,че май няма да си дочакам термина,та започнах аз да си пристягам багажа,ние добре,че с покупките сме готови,остават ми помпа за кърма и още една нощница за родилното да си купя и така.
От вчера съм започнала с прането на бебешорските неща,днес ще гладя,много приятно занимание е.
Активен
bori
Сватбар
колко е хубаво,когато се усмихваме
«
Отговор #42 -:
юли 12, 2010, 10:18:14 »
krisssy
май сме с близки термини и аз от вчера пера и гладя:) И аз се ошашках,че няма време.И на мен предния път доктора изказа някакви такива съмнения,че няма да дочакам термин,а и мъжът ми му приглася(щяла съм до края на юли да родя,така го усещал).Уф,не знам само аз ли съм така ,но се чувствам неподготвена и идея си нямам как ще се справям.Хормони ли ,що ли или просто се опитвам да "измисля света"-ужас!Дано ми мине,на периоди май ме обхващат такива състояния! :girlhide:Не че не се радвам,ама и малко се шашкам:)
Погалки на тумбачетата и много хубав ден на всички!
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #43 -:
юли 12, 2010, 10:33:43 »
Май това с ошашкването е при всички...
Аз вече колкото пъти да стана до тоалетна нощем(2-3 пъти) и се пипам по краката. Не знам чакам да ми изтекат водите ли
Хем си знам, че може по съвсем различен начин да започне всичко, ама...на.
Вчера излязохме с мъжо на разходка и на мен едни мисли като взеха да ми минават и се хиля ли хиля. И му викам "ей ся да ми изтекат тука водите..к'во прайме" . Той човека ме гледа учудено...май само на мен ми беше смешно
Такива работи при нас...чакаме си
Ако не родя докито ме вика на 22-ри на консултация
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #44 -:
юли 12, 2010, 11:18:58 »
явно според лекарите всички ще раждаме по-рано...и моята днес ми каза, че няма да дочакам 13 август, че плацентата ми била узряла
а бебчо се беше свил спокойно на топчица
явно не се вълнува много от тревогите на майка си
иначе консултацията нещо кратка ми се стори, каза да ям сурови ядки, натурален шоколад и спанак, че трябвало да съм силна за раждането, бледа съм изглеждала и т.н
на мен от прането ми останаха само чаршафчетата, аи от покупките само разни дребни неща...ще гледам тази седмица да приключвам, че не се знае
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
9
Нагоре