Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 12, 2025, 16:01:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 8"  (Прочетена 39396 пъти)

rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #45 -: юли 12, 2010, 14:44:58 »

Не се шашкайте с подготовките, момичета, така или иначе това са някакви първоначални неща - грижите и покупките за бебоците тепърва ни предстоят! Каквото и да накупим, изперем и изгладим до раждането, тази работа едва сега започва, хи - хи! Аз с прането съм готова, обаче с гладенето не съм я и почвала. Ама като му гледам нещата - ще ги изгладя аз за половин час тези дребни сладурски нещица, така ми се струва. На мен ми останаха памперси, мокри кърпички - такива дреболии, ама ще отида утре до аптеката да ги взема и тях, та да знам, че съм отметнала списъка и да се успокоя най-после.
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: юли 12, 2010, 14:58:01 »

Я сега и аз да се разпиша след трета ФМ.
Като за начало тъпата ни кола не пожела да запали, пристигнахме във Фемина с половин час закъснение и ми дадоха час за 13:30.
При прегледа се установи, че анатомично всичко е наред.Видяхме очички, крачета, ръчички, мозъче, сърчице, гръден кош... всичко.Имаме двойно увита пъпна връв, което налага редовно следене на тоновете.
Освен това околоплодните води са ни малко.Наложи се да ме поглрдне с вагиналния ехограф и се оказа, че имам скъсена шийка - 26мм.При което док ме изгледа едва ли не уплашено  Oh my ..., попита ме дали не са ми изтичали води, нямам ли някакви оплаквания...Отговорих, че нямам болки, но чувствам контракции от известно време на сам, но мислех, че са подготвителни и съвсем нормални.Предписа ми Магнезий за контракциите и Утрогестан за маточната шийка и преглед след 1 седмица, ако няма подобрение - близам в болница Oh my ....
Да допълня, сега съм 29,6 г.с, а според УЗИ - 28,5г.с., демек вървим по-малки.Тегло 1386г, което ми се струва напълно нормално за тази седмица, вие как мислите.
Утре сутрин съм на преглед при лекаря по ЖК, да видим той какво ще каже!
Активен
bori
Сватбар
Публикации: 294

колко е хубаво,когато се усмихваме

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: юли 12, 2010, 18:45:27 »

valka27 ,Много хубаво,че ФМ е показала всичко в норма анатомично.Дано тези контракции и проблеми те отминават и не се налага да отиваш в болница!Стискай крачетата и дано другия път ни се похвалиш с добри новини в тази насока!
А за шашкането-май си е и до хормони,и най-вече се тревожа дали ще се справям достатъчно добре,но вероятно всяка бъдеща майка минава и през тази фаза,особено когато е за първи път  girl_impossible Дано сме живи и здрави само:)
Активен
allisa
Сватбар
Публикации: 162

« Отговор #48 -: юли 12, 2010, 18:52:45 »

Валка, съжалявам, че така са те притеснили. Стискам палци на следващия преглед всичко да е наред и да не се налага да те наблюдават в болница. Почивай си повече и си мисли за хубави неща! give_rose Прегръщам те!

Бори, не знам дали при всички е така, но и аз покрай тази бременност направих равносметка едва ли не на целия си живот, премислях дали сега е бил най-подходящият момент за дете, дали ще съм добра майка и т.н. А миналата година по това време имах чувството, че ще се побъркам, ако не забременея в близките месеци. Странна работа, сигурно е заради хормоните  crazy.
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #49 -: юли 12, 2010, 22:39:46 »

Здравейте и от нас .Няма какво толкоеа да се хвалим - подмятат ни на горе на долу докторите докато решат кои ще ни изражда т.е. реже и ни мярят с метърче:) Явно това тука е практика:) Аз мисля , че пазаруването , прането , гладенето са си част от подготовката да си майка и е глупаво заради някакви бабини деветини да го пропускаме.Още повече че с някои от уредите като помпа за кърма например се запознах едва като ми доиде до главата преди това и хабер си нямах.Но да не се отплесвам .Почваите от рано и полека , спомням си с Тия доста се озорих докато свърших подготвителните работи , имам предвид рязането на етикетите които са от вътрешната страна на гръбчето  , зашиването на разпраното място , прането гладенето .За това сега смятам до два дни да се залавям с подготовката та да ми е лесно.Лека доизкарване на бременността на всички от отбора !
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: юли 13, 2010, 11:43:22 »

момичета, умрях от кеф като си видях днес лентичката, тъкмо вчера я гледах и се чудех кога ще се мръдне в последното квадратче yahoo
аз пък да ви се оплача от снощи бебо си е заврял краката някъде покрай ребрата ми и хич не е приятно, направо си боли  angry
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #51 -: юли 13, 2010, 12:02:13 »

Валка, стискам палци всичко да е наред, иначе размерите на бебка са си наред според мен, а и винаги има +- с апаратите, пък казват и че момиченцата вървят обикновено малко по-малки като размер.
Иначеаз мисля от другата седмица да започна с прането, че още в къщи мирише на бои и химикали.
Момичета, да ви питам, от кога е нормално да се смъкнекорема, или това става скоро преди раждането.
Моя е слезнал на долу вече, в четвъртък съм на преглед и ще питам доктора.
Активен
allisa
Сватбар

« Отговор #52 -: юли 13, 2010, 12:16:09 »

Вивианка, понеже и аз се чудих същото, когато моят се смъкна, рових из интернет и намерих инфо, че смъкването означава раждане в близките 2-4 седмици. Което е повече от ясно, когато си в 36 г.с.  nea. На всички ни се иска да знаем кога ще е събитието, но за съжаление е трудно да се определи  smile.
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #53 -: юли 13, 2010, 12:42:29 »

allisa
Ако това е вярно, моят корем вече от една седмице е слезнал горе-долу, дано при мен да важи след 4 седмици раждане, че още много работа ни чака преди срещата с малчо smile
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: юли 13, 2010, 20:42:48 »

Такаааа днес съм отново хепи danceg  danceg danceg
Моят док каза, че всичко с околоплодни води и маточната шийка е наред.Пъпната връв наистина е около вратлето, но това не е притеснително за сега...
Болницата ще ме прощава, но беба няма да я давам толко рано yahoo
Алиса, времето тече ужасно бавно, нали?
Активен
allisa
Сватбар

« Отговор #55 -: юли 13, 2010, 20:53:13 »

Валка, браво за добрите новини!  Bravo Това се искаше!

А при мен времето не минава бавно, а направо е спряло - все на "преди раждане" стои и не иска да се премести Girl_hide.
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #56 -: юли 14, 2010, 16:31:23 »

Ето ме и мене малко да ви се пооплача от "мръсните капиталисти"  Доктора дето уж трябва да ме реже излиза в отпуска, прехвърлят ме при друг , той пък имал време за мене чак в началото на август.Кои ще ми наблюдава бременността до тогава  huhhuh.gif ? Само си повтарям че съм добре и бебето е добре , ама да не ви развалям настроението то моито без това е скапано а и времето е едно уж лято а еди бури едни студове даже парното се всключи . Стискам палци на всички за успешни последни метри до финала  kiss
Активен
bori
Сватбар
Публикации: 294

колко е хубаво,когато се усмихваме

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: юли 16, 2010, 06:39:12 »

Добро утро,сладуранки!Как сте в жегичките?Малко сме като рибки на сухо,но като не щъкам много през деня положението е задоволително.Ходим с мъжлето вечер като бабите и дядовците Wink И се моля постоянно за леки облачета и  :rains:Но да видя какво е било на моето майче,когато е била бременна с мен.Аз също съм августовско бебе.
Vessi,много неприятно това,че в последния момент се налага да си при друг лекар,но в този отпускарски сезон....случва се.Най-важното е всичко с вас с бебо да е наред!За което истински се надявам,че ще е така!
И аз чух,че моят доктор казва на друго момиче в коридора,че излиза отпуска първите 2 седмици на август.Не знам само от кабинет ли ще отсъства и ще си води ражданията или ще си прави истинска почивка.Не ми беше удобно да го питам,то все едно се бъркам в чужд разговор,а вече си бях минала по реда с прегледа.На 28 пак съм на консултация и ще се разбере.Няма как.И те са хора и те имат нужда от почивка.Но дано всичко е наред,каквото стане-това.А се чудих толкова в коя болница да съм и реших в тази заради лекаря,понеже съм имала и проблеми и той ме е "обработвал"-не можах да измисля друга дума  blum Преди 2-3 седмици не се знаеше кога излиза в отпуска-питах тогава.Абе само се моля всичко да е ок с нас,другото.... така трябва да стане и това е.А може и да родя до края на месеца,както все ми изказват тука разни предчувствия и ме стряскат:) Ама все някога ще се появи малката кукла на белия свят ,няма да е вечно в коремчето,а мен винаги мънинко ще ме е страх:)
Вие избрали ли сте си вече педиатри?Като се срещнете с тях какво ги питате?Направо не знам какво да питам в момента,то въпросите сигурно после ще дойдат,а за чуденките да не говорим.От сега ги предвиждам да не са малко:)
Валка,много се радвам,че всичко е наред при теб!
Спирам се,че вече много дългичко стана!Много хубав ден от мен и скоро новинки за бебочета!
« Последна редакция: юли 16, 2010, 06:41:26 от bori » Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #58 -: юли 16, 2010, 10:44:17 »

bori, аз имам уговорена среща с педиатър за другата седмица. Избрах я основно по добри отзиви и също много важно - да е близо до нас, за да мога да сложа бебока в кенгуруто и да отида (дано хич и да не се налага). Нямам списък с въпроси, тъй като предполагам, че нещата си следват определен ред - на първото посещение вкъщи предполагам, че се говори за грижите за пъпчето, къпането и проблеми с кърмнето, ако има такива, обличане и т.н., първите ваксини. И така нататък - но предполагам, че трябва да "разполагате" с бебе, за да има какво да се пита  Wink. Ще питам със игурност за разни документални въпроси - болнични и т.н.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #59 -: юли 16, 2010, 11:56:25 »

Мами, в понеделник в 14,30 ч. ще има лекция на училището "Ма-ма" на Стамболийски на тема "Контракции. Нормално раждане. Дишане по време на раждането" - http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Ucilise-za-roditeli-MA-MA/116918685006809

Аз мисля да отида. Ако има навити, хайде заедно!!!
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: