Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 12:34:59

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Клуб на БЕБЕправещите - 17 "  (Прочетена 196291 пъти)

vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: юни 16, 2010, 08:10:21 »

Благодаря ти, Ванеса give_rose

Дай Боже всекиму!

Ами първият, който си направих (с много бледата втора черта) беше на 9 юни вечерта - тоест 3-4 дни преди очакваната М.

Този от снимката е от 15 юни вечерта - тоест на 3 ден закъснение.

Значи, за 6 дни се е увеличил хормона достатъчно, за да се вижда чертичката лесно  smile

Супер, всичко е Ок!!! Много се радвам, след още два дена ще видиш хубава и плътна втора чертичка smile Запиши се и в темичката "Бъдещи майки" за да ти честитят всички!!!
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: юни 16, 2010, 08:37:07 »

ПЪрво да споделя един от големите си страхове - да не се окаже "кухо яйце". Това е лошото, когато човек чете много в нета. Вкарва си филми. Хем си повтарям, че ще мисля позитивно...

Може би в другата темичка ще се запиша след прегледа.

Red roses, аз някъде бях писала за симптомите, но да кажа пак тогава smile :

1. Основното е че ми закъсня, защото на мен НИКОГА не ми е закъснявало. Примерно, ако май месец ми е дошло на 15ти, то юни ще ми дойде на 12 или 13. Винаги изпреварса с 2-3 дни.
2. На медената седмичка в Корфу се будех ВСЯКА нощ около 4, за да хапвам. Бъзикахме се с половинката, че започвам да се освинвам явно tease
3. Отминаха ми неочвано повечето ПМС. Сега остана една слаба остатъчна болка в гърдите, по-скоро напрежение, но е слабо вече. Яйчниците ме понаболяват, но не много. И са по-скоро бодежи. С едно Но Шпа минава.
4. Никога не съм чувствала нужда да закусвам. Последните дни не мога да изкарам дори до 10 без закуска. И то нещо солено. Червата ми почват да къркорят и не мога да мисля за нищо друго.
5. Аз съм фен на сладките неща, но напоследък не ми се яде сладко, а солено.
6. Започнах да пия много портокалов сок. Натурални сокове не обичам особено иначе. Сега няма ден, в който да не пия.
7. Гадене засега нямам.
8. Донякъде ми изтощават повече жегитев момента.
9. Умора също засега не чувствам кой знае колко.

Надявам се искрено всичко да е ок, просто сега разбирам, че страховете започват оттук нататък. Не че не сме все така безумно щастливи, но ...постоянно мисля гадости. Май ще е добре да спра да чета гадните теми из форумите.

Веднъж да се види ембриончето (което доколкото знам става чак 15ина дни след закъснението) и да се поуспокоя мъничко blush

П.С. Руми, не знам точно кога е станало, по-вероятно няколко дни преди сватбата, когато ни беше писнало от подготовки и нерви tease

А иначе, опити правим от 3 месеца. Всъщност май месец е третия. Но е първия, в който си казах, че ще го карам през просото и няма да правя тестове за овулация и т.н.
« Последна редакция: юни 16, 2010, 08:40:37 от velvet » Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #92 -: юни 16, 2010, 09:07:22 »

velvet,
 не знам дали тук е мястото, но от личен опит да споделя - прекаленото четене в интернет за възможни проблеми и заболявания, освен до излишни нерви и притеснения, до нищо друго не води. Това важи не замо за изследванията по време на бременност и "дали ми няма нещо", но и за проблеми със забременяването. За втория случай говоря разбира се ако  не се правят опити отдавна, те и момичетата са го казвали - по - спокойно, бебето ще стане. Ако е минало вече време - тогава най-добре да се отиде на лекар специалист - те си знаят работата без да си вкарваме излишни филми в главата сами.
Аз си изпатих като реших на своя глава да си пусна излишни изследвания "за всеки случай", които дадоха положителен резултат и ако наистина си боледувал по време на бременност, последствията за бебето хич не са розови. Оказа се обаче, след седмица ходене по мъките и вече побелели коси в България няма доктор и лабораторя, който да каже и разтълкува резултатите - дали е минало заболяване или е боледувано по време на бременността. В резултат - едва ли има човек на който да не му излезне наличие на титър срещу болестта, защото е това е бактерия, която най-често се получава от заразени храни, но ако направите грешката сами да се изследвате без повод - ядовете са много. Решихме, след хиляди консултации къде ли не, че не съм боледувала, а профилактично си изпих и антибиотик, за да няма последствия.
Умишлено не пиша за кое заболяване става въпрос, за да не се вкара някой в моите ходения по мъките. От този момент спрях да чета за проблеми по време на бременност, болести и др. подобни и се наслаждавам пълноценно на съкровището в мен.
Извода е - не четете глупости, а и velvet - нямаш кухо яйце - всичко ще е наред и ще имаш прекрасно бебче.
Извинявам се ако поста ми не е за тук, но се надявам, че би могъл да бъде полезен.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: юни 16, 2010, 09:13:26 »

Значи на хубаво била тишината в темата  yahoo
Велевет имаш възможността да получиш най-прекрасния след-сватбен подарък,така,че го давай по-спокойно и мисли позитивно. give_rose
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: юни 16, 2010, 11:10:35 »

Еххх, все хубави новини  yahoo yahoo yahoo. Дано така да тръгне темата и до края на всяка нова страница да има по една такава  tease
Велвет, спокойно, всичко ще е наред. Чакаме скоро да се запишеш официално, което както разбирам ще е когато си се поуспокоила и сте видели малкото ембрионче. Стискам палци да е скоро  give_rose

Момичета, аз да си кажа, че онзи ден си направих излседванията, назначени от лекаря и останах доста доволна. При уринните тестове всичко е отрицателно  yahoo yahoo yahoo.
При пълната кръвна картина всички нива са в границите, без лимфоцитите (   LYM# 3.11 при референтни граници от 0.9 до 2.dirol. Личната лекарка ми каза, че било нормално защото изследванията са правени на 3 ден от менструалния цикъл пък и увеличението не било драстично. Трябвало да се притесня, ако нивото минава 3.5. На листа с изследването също не е посочено повишение (когато стойността на дадени кръвни клетки е висока отстрани пише с червено high ). А тук не пише нищо. Аз обаче и така се притеснявам. Какво мислите вие? Имам ли право да се тревожа или лекарката е права?

Оффф, пак ви досадих с моите глупави въпроси.. give_rose give_rose give_rose
Активен
maia_svet
Сватбар
Публикации: 275

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: юни 16, 2010, 11:38:56 »

StAsSi стига се притеснява ами давайте с опитите  не го мисли толкова .
Аз да ви споделя в Понеделник си взех шофьорския изпит и вече съм шофьор , та след изпита изпитващия ме пита за деца , аз му казах че май не е толкова лесно и работим по въпроса и той ми се усмихна и ми каза че ставало лесно , секс по често  и бебето ще стане lol))
Така че момичета...........
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: юни 16, 2010, 12:21:17 »

Благодаря ви за куража, момичета! smile

Ох, аз имам друг проблем - трудно ми е да преодолявам сънливостта по това време, а като няма тема за бебчетата през януари, февруари и март следващата година, си питам тук. Като не можем да пием кофеинови напитки, какво да правя?...Едва си държа очите отворени ей.

Ако не ми е за тук поста, насочете ме, наистина не знам къде да пиша - още нито съм към единия отбор, нито към другия...
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #97 -: юни 16, 2010, 12:29:32 »

velvet, най-добре отивай при майчетата от октомври-ноември-декември, а скоро и за вас ще има темичка
« Последна редакция: юни 16, 2010, 12:35:33 от vivianka » Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: юни 16, 2010, 12:30:48 »

Велвет питай в кяото и да е тема на бъдещи мамчета, най-добре в тази която ти е най-близко като термин.

Много сте  Offtopic честитки после.
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: юни 16, 2010, 17:12:08 »

Момичета, по едно кафе на ден не е проблем. Въпросът е да не се прекалява. Аз съмв 14-та седмица и си пия кафенце всяка сутрин. Е не пия както преди силно кафе в голяма чаша, но и това ми е достатъчно. В самото начало на бременността ми много ми се гадеше от кафето, миришеше ми на лошо, но сега ми е голям кеф да си пийна едно.

Що се отнася до останалите неща, като дали няма да е "кухо яйце", дали всичко ще е наред, честно ви казвам ще дърпам уши. Много четете по форумите и то предимно лоши постове. Четете позитивните и се наслаждавайте на едно от най-хубавите неща, които се случват в живота ви. Повечето от вас знаят през колко трудности минах и спонтанни аборти, кюртажи и какво ли не, за да стигна до тук. Имала съм и моменти, в които ми е идвало да се окажа и да си кажа, че това не е за мен, но продължавах да се надявам и да си мисля че всичко ще е наред. Едно време когато е нямало Интернет нашите майки са били много по-спокойни, защото не са чели всички тези глупости, които ние четем и не са се вкарвали толкова във филми дали всичко ще е наред, пък дали ще има по пет пръста на ръцете си и краката си или не. Затова и бременността при повечето е преминавала без дори да я усетят.

Късмет момичета и много зимно-пролетни бебета на 2011-та ви пожелавам.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: юни 17, 2010, 09:15:33 »

Стаси, миличка, излишно се притесняваш. Изследванията ПКК и урина са показател за общото ти здравословно състояние, настинки, инфекции и пр., не дават обаче отговор на въпроса за репродуктивния ти статус.
Аз например съм с високи левкоцити и какво ли още не, но реално съм си здрава като бик, имам си някаква хронична инфекция, която не ми пречи, изобщо!!!
Велвет, с два кръвни теста през период от 48 часа ще получиш отговор на въпроса, който те мъчи - кухо яйце. На първият преглед ще ти кажат дали бременността е вътрематочна, а на втория - ще ти кажат дали има пулс, а ако изчакаш достатъчно, ще ти кажати  дветев един преглед. Не съм обърнала внимание в коя седмица си сега. Ако е добър док и апаратът му, в 6-та завършена г.с. може да ти каже, обикновено викат към 8-ма обаче.
Ако обаче си пуснеш кръвен тест 2 пъти поне през 48 часа и резултатът е двоен, тогава можеш да дишаш спокойно  smile
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
**
Публикации: 127

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: юни 21, 2010, 16:54:49 »

Здравейте и от мен ...Първо Честито на velvet....Много се радвам за нея...Да споделя и ние започнахме с повторните опити от 12 април и до сега още няма резултат...моята доки ми изписа Pregnacare his & her..да ги пиеме аз и мъжлето за по лесно зачатие....някакви нови са...казват че имали голям успех в америка...това са витамини + фолиева киселина..ако някои знае нещо повече за тях моля да даде малко инфо..стискам палци на всички ви......... give_rose
Активен
Слънце
Публикации: 2771

Усмихни се!

« Отговор #102 -: юни 22, 2010, 09:45:27 »

sladur4eto_90, това са си мултивитамини с фолиева киселина (има и вариант с омега 3). Знам, че в чужбина се радват на голяма популярност и уж на голяма успеваемост. Все пак обаче са витамини и няма как да направят чудо. Аз също пия в момента Original.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: юни 22, 2010, 11:09:16 »

Здравейте и от мен...аз не съм писала още когато излезнах от 14-тата темичка, но да споделя нещо за Велвет...ами никога, от момента в който разбрах, че има плоден сак, не съм се съмнявала, че има нещо в него...казах си на всички, че съм бременна и макар, че минах през доста трудности...резултатът е налице (т.е. ще бъде октомври blum). Даже, сега като чета в книгите за бременни, които имам винаги пропускам частта с болестите по бебчетата....та смело напред.
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
**
Публикации: 127

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: юни 22, 2010, 14:04:12 »

Е аз не си мисля,че ще стане чудо от хапчетата просто попитах за инфо,защото не съм ги чувала до сега...пък и опътването е на англииски...пък и някои може да знае повече за тях и да сподели....то чудото ще стане то това си е Божа работа Good luck
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: