Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 20:30:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 "
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 " (Прочетена 119826 пъти)
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 "
«
Отговор #45 -:
февруари 18, 2010, 18:57:10 »
_matilda_
, казаха ли ти какво предстои от тук нататък? Само запази спокойствие и се довери на лекарите, каквото трябва, те ще предприемат. Имаш силно гуш
valka27
, браво на вашия бъдещ мъж
те духовете си знаят работата
Тази неугасваща усмивка ми е позната, че и аз съм така след всяка среща с бебчо
А аз започнах да получавам много на често контракции и като времетраене и като разстояние една след друга и днес айде на док ... сега съм на Магнерот и трябва да лежа
Даже док ми предложи да не ходя на работа, но за сега го помолих поне още малко, че вкъщи ще лудна. Никак не мога да седя на едно място, а нищо да не правя, съвсем
Та такива ми ти работа след супер спокойните 5 месеца
«
Последна редакция: февруари 18, 2010, 18:59:24 от КатиНка
»
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Just a Wife
«
Отговор #46 -:
февруари 18, 2010, 19:04:33 »
Добър вечер от мен!
Валка, много е хубаво като видиш малкото човече, нали:)
Матилда, аз освен кивита, за нисък хемоглобин съм чела, че е хубаво да се ядат и моркови, тиква,червено цвекло и месо. Аз на първите изследвания бях с нисък,дори клонях към анемия, и тогава започнах да си правя салата с червено цвекло с моркови, става много вкусна, а и е много полезна.
Видях, че по-нагоре сте коментирали за БХС, но и моето мнение е като на Лени_Бени, и 3-мата лекари, които ме следят, казват,че е хубаво да се направи само ако при Фм има някакъв проблем.За себе си съм решила, че няма да го правя.
Така, аз да споделя, че днес бях на док, всичко ни е наред, и тежим около 500г. В този ред на мисли, да попитам мамите,които са около 21-22 седмица, колко им тежат бебоците? Док каза,че сме в норма,но на мен ми се вижда много голямо това бебе..
Така, и най-голямата новина е, че ще имаме момченце
Лека вечер:)
Активен
КатиНка
«
Отговор #47 -:
февруари 18, 2010, 19:09:43 »
Kristinka
, честити сини гащииии
Ние с теб вървим заедно, но не знам колко точно е към днешна дата бебчето. Миналата седмица беше 315гр. А щом лекарите са ти казали, че е в норма, изобщо не го мисли повече, а се радвай
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Just a Wife
«
Отговор #48 -:
февруари 18, 2010, 19:19:39 »
Благодаря, Кате. Наистина сме заедно с теб:)))
Вече се убеждавам,че тая година преобладават момченцата
А за големината на бебчо-доктора предполага, че няма да минем 4 кг до раждането, а аз се моля да му се сбъдне предположението.
Активен
_matilda_
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #49 -:
февруари 18, 2010, 20:49:10 »
Ами то всъщност това изследване което пуснахме днес е за потвърждаване на анемията.
Те ми го обясниха по следния начин, че има няколко вида анемии. Просто трябва да се види коя. При едната (незнам как се нарича) се пие желязо, при мойта май е фолиева. Нещо такова. Сега чакаме резултати и почваме лекарствата. Иначе ми казаха, че нямало нищо страшно в това. По обстойно ще ми кажат другата седмица, когато си взема резултатите, с точната диагноза.
Лека вечер ви пожелавам
Активен
chelseasw6
Любопитен
Публикации: 28
«
Отговор #50 -:
февруари 18, 2010, 20:51:18 »
Ще видиш в понеделник всичко ще е наред! Аз днес излизах с сестрата на милото (голямата) влязахме в няколко магазинчета и не се стърпях да си направя едно комплектче за бебо ( а уж гледах за себе си да купя нещичко е неоспях ) ! едно комплектче от 3 ръкавички за да не се драска, комплект от 3 бодита с къси ръкави и без крачоли ( долни бодите) и 3 със дълги крачоли и дълги ръкави (горни), и едно като космонафтче ли и аз незнам как да го нарека не е чимно но е за най-отгоре като излизаме и със качулчица ( все пак при нас не е едно от най-топлите времена и 2 шапчици! Тъи като на всичко има зайчета избродирани и не се здаржах да купя и едно плюшено зайче! Всичко е бяло и със сивкави бродерии! А и 6 лигавника пак със избродирани зайчета много сладурски!
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510
Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!
«
Отговор #51 -:
февруари 19, 2010, 14:19:06 »
КатиНка извинявай за глупавия въпрос но какво точно представляват контракциите? понеже аз съм си малко паника.. а досега съм питала само раждали жени и те така ми го обясниха, че честно казано нищо не разбрах
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #52 -:
февруари 19, 2010, 14:25:35 »
Кристинка
, честити сини гащи!!!
Катинка
, неприятно това с контракциите, но дано поне на работа ти позволят да си ходиш, а и най-вече - състоянието ти да го позволява.
Активен
pepina83
Професор
на мама пчеличката
«
Отговор #53 -:
февруари 19, 2010, 14:44:52 »
Здравейте милички,
днес бяхме на преглед - гледахме бебчо на 4Д, много е интересно, доктора ни записа клипче и снимки.
Всичко е наред, каза ни че си расте нормално и всички органи са добре
Каза че е още мъничко бебчето, но го вижда като момиченце
/ каза го няколко пъти / и аз съм безкрайно щастлива днес
Пожелавам на всички също толкова радостни мигове
Активен
КатиНка
«
Отговор #54 -:
февруари 19, 2010, 15:15:18 »
pepina83
, браво на бебчето
и тихичко честити розови гащи, а по натам ще кажеш със сигурност
Вие момиченце ли искахте?
cvety_p
, ако усетиш втвърдяване на корема, става като топка, това е контракция. Понякога стягането е болезнено, т.е. болезнени контракции, понякога не. И двата вида съм усещала при мен. Понякога случайно като си пипна корема и усещам, че е тврърд, а понякога си боли и така разбирам. По принцип е нормално да ги има, наричат се контракции по Бракстън-Хикс и са подготвителни контракции. Ако обаче времето между тях е малко /при мен 20 мин и по-малко понякога/, тогава е добре да се потърси лекар, за да се проследи дали има разкритие и да не започне преждевременно раждане. Не знам как го обясних, дано добиеш представа.
chelseasw6
, честити покупкииии
Качи ги в галерията да им се порадваме и ние
gostenka_82
, мерси мила, че ни следиш и ни даваш купаж
Принципно ако ме видиш, няма да предположиш, че в мен има някакво притеснение, физически и психически съм екстра, даже се чуствам пълна с енергия, само да не бяха тези контракции. С док се разбрахме да видим как ще минат следващите дни и тогава ще мислим дали да взема болничен или не. Аз се надявам да не се налага, че и вкъщи да остана, едва ли ще се залежа, такава съм си, не мога на една место
Активен
pepina83
Професор
на мама пчеличката
«
Отговор #55 -:
февруари 19, 2010, 18:00:50 »
КатиНка, стискам палци всичко да е наред при вас, както досега. Аз също като теб не мога да лежа и бездействам през целия ден, направо ми става лошо ако не излезна навън. Дано съм добре до края и да си ходя на работа, че незнам как ще лежа само.
Иначе относно пола - момиченце искаме, аз само розови неща гледам
Но най-важното е да е здравичко.
Активен
valentina83
Любопитен
«
Отговор #56 -:
февруари 19, 2010, 18:18:46 »
_matilda_, аз също смятам, че всичко ще бъде наред,
КатиНка, стискам палци и на теб, напълно разбирам нежеланието ти да си стоиш вкъщи
Прегращам всички мами!!!
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #57 -:
февруари 19, 2010, 18:34:32 »
Катинка, мила стискам ти палци скоро да отшумят тези контракции. Понякога (доста често) с продължителен прием на магнерот/магнерич и пр. напълно спират и нещата са напълно нормални.
Аз бях от края на 4ия месец с нестихващи контракции и на двойна доза магнерот. За съжаление при мен си останаха докрая, въпреки лекарствата, но с повече почивка (знам че е трудно
) , няма от какво да се притесняваш. Даже от една страна може да си планираш горе-долу раждането
На мен ми го спряха някъде 10ина дни след като влязох в 9-ия и след 2-3 дни - резултатът беше налице
Силно гуш и целувки
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #58 -:
февруари 19, 2010, 20:18:12 »
Цитат на: КатиНка в февруари 18, 2010, 18:57:10
А аз започнах да получавам много на често контракции и като времетраене и като разстояние една след друга и днес айде на док ... сега съм на Магнерот и трябва да лежа
Даже док ми предложи да не ходя на работа, но за сега го помолих поне още малко, че вкъщи ще лудна. Никак не мога да седя на едно място, а нищо да не правя, съвсем
Та такива ми ти работа след супер спокойните 5 месеца
Кате и аз получих контракции някъде в 15 седмица, и дори 2-3 дена си ходех ей така без дори да мога да си обясня какво точно се случва. Докато се опитвах да обясня на доки какво представлява болката, гледам, че тя видимо се притесни. И както си беше свършил прегледа айде обратно на стола, преглед за разкритие. Сложиха ми инжекция нош-па и после още 5 дена го пих на хапчета. Но наистина сега трябва да си внимателна и да се опиташ да намалиш темпото (въпреки, че много добре знам за лудването
) и при всяко различно усещане или неразположение да се обадиш веднага на док. При мен се размина без лежане (слава богу
) надявам се и при теб нещата да се подредят така @}->--нооооооооооооооооооооооооооо ВНИМАТЕЛНО все пак
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510
Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!
«
Отговор #59 -:
февруари 20, 2010, 11:43:30 »
Здравейте в този прекрасен слънчев ден
на всички ви се радвам за хубавите новинки продължавайте все така
а аз вчера през деня усетих няколко ритника от бебока и после след работа като се прибрах разказвам на милото и той не вярва
обаче след малко бебо пак реши да ме порита и аз сложих ръката на таткото на корема ми, мислех че нищо няма да усети, обаче и той го усети !!! Беше невероятно, аз се разревах
толкова ми стана хубаво че не можах да си сдържа емоциите! сега като съм седнала като че ли пак усещам леко движение но май се е преместило и не е толкова силно като вчера
е, стига съм ви занимавала просто исках да ви споделя! Весел уикенд на всички
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...