Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юни 23, 2025, 01:14:35

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища Януари-Февруари-Март 2  (Прочетена 131353 пъти)

Данитка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: октомври 19, 2009, 14:39:25 »

Айде и аз на всяка манджа мерудия.....
Изобщо не подкрепям избора секцио или нормално,направен от майката !Абсурд,та абсурд!
Това решения би трябвало и ТРЯБВА ДА СЕ ВЗИМА ОТ ЛЕКАРЯ!
Лично мнение!!
Не бих искала никой да засегна,но това е така,защото живеем в АБСУРДИСТАН!
За протокола...и за тези,които не знаят....раждах нормално 12ч.,адски мъки,без упойки,с много шевове,абе пълни екстри,но бързо се възстанових...

Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: октомври 19, 2009, 15:23:20 »

Moмичета док ми каза да пия Prenatal, така че имам витамини, въпреки че уж се и храня здравословно - само да не взема още да кача още на мен кила и витамините да си ги запазя  tease

Ааа и прпуснах да напиша, че видях че Zahira е писала нешо интересно, аз пък съм чувала от мами раждали вече че от витамините и те специално за Мартерната говореха се затваряла фонтанелата още вътре и раждането било много трудно, така че има много общо с твърдението на лекаря на Захира - аз лично не знам, но не смятам всеки ден а поне през ден да ги пия  smile
« Последна редакция: октомври 19, 2009, 15:28:35 от Вероника » Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: октомври 19, 2009, 15:25:07 »

Вики, на мен много би ми било интересно да прочета нещо, което да е научно доказано и да му видя източника. За първи път ми се случва да чуя такова твърдение, но ако идва от лекар, то поне се надявам да е доказано. Ако някой има повече информация по въпроса, нека да сподели.
На мен лично ми звучи доста абсурдно това, защото първо във витамините за бременни, които се продават специално тук в САЩ, има само около 150-300 мг калций, който в никакъв случай не е достатъчен. Необходимата доза калций за бременни е 1500 мг и това, което аз съм чела, е че бебето си набавя нужния калций от майката без значение дали майката взима допълнително калций или не. Затова ако майката не си набавя калция от храна или витамини, бебето пак си го взима и по този начин това може да окаже влияние на костите и зъбите на майката. Останалите съставки съм ги писала по-горе и те в никакъв случай не могат да навредят на бебето, дори напротив. Магнезия доставя кислород на бебето, Омега-3 спомага за развитие на по-добра мозъчна дейност и т.н. Та това ми се струва доста ненаучно обосновано много едностранно погледнато.

Eли аз самата както споменах по-горе много се очудвах, че не ми изписват никакви витамини за бременни. Казвам само това, което чух от няколко лекари в болницата. Едното изказване беше по повод едно много тежко раждане на съседката ми по легло, която беше родила бебе 4.500 изключително трудно.
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: октомври 19, 2009, 17:47:34 »

На мен докторката ми каза да пия само фолиева кисели до 3-ти месец защото няма от къде да си набави организма такава.Каза да не пия нищо друго.С първото си дете пих матерна през месец и дъщеря ми се роди с моного малка фунтанела,което не е добре.Аз смятам,че има логика в това.Преди да започнат да се продата тези витамини в магазините бременните какво са пили-нищо.Според мен тези витамини се изписват само за да се продават.Изкуствено извлечените витамини не са толкова полезни и не трябва да се прекаля ва с тях.Дори и на децата не се предписват без нужда.Най-добре организма да си надавя всичко по естествен път.То е вярно и това,че и храната ни не е толкова пълнозенна като едно време,но все пак.Но американците са луди на тема витамини и прекаляват с тях.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: октомври 19, 2009, 18:46:07 »

Аз не се опитвам нищо да твърдя, нито пък да агитирам хората да пият витамини, това си е собствен избор, но никъде не мога да намеря информация за правени проучвания и доказана връзка между бебета, родени с по-затворени фонтанели и това, че майките им са пили витамини. В Матерната има 200 мг калций само. Единственото, което намирам, е че бебето не може да се пренасити на калций, тъй като то си взима само необходимото от майката. Съгласна съм, че американците са луди на тема витамини, но въпреки че майка ми не е пила витамини като е била бременна, храната, която е консумирала, е била далеч по-чиста и хранителна от тази, която консумирам аз. И тъй като аз не живея в лаборатория и не мога да съм сигурна, че всеки ден си набавям точно най-необходимите вещества за организма, се чувствам по-спокойна с приема си на витамини. Може и да не съм права.
Вики, аз изобщо не се учудвам, че не са ти изписали витамини. Във всяка държава се оказва, че е различно явно. Незнам колко е вярно, но тъй като аз съм с 4.5 диоптъра късогледство, в България са ми казвали, че сигурно ще трябва да раждам секцио, защото можели да се вдигнат диоптрите от напъването. А в САЩ на който и доктор да го кажеш това, те гледа като извънземно.
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: октомври 19, 2009, 18:54:15 »

Междудругото на мен док ми каза - "пии ги месе и после пак ще говорим"  crazy каквото и да значи това. А иначе ellie_bellie аз съм много стриктна - квото ми дадат си пия, и мислех, че витамините са много важни, ама аз като гледам тия колко витамини, минерали и хранителни заместители имат -ми аз направо да спра да ям  blum Ще ги пия малко пък ще видим, но пък има много мами, както е Захира, които в днешно време не пият витамини и бебчовците са си живи и здрави - съгласна съм че храната е различна, но все още чушката си е чушка и ябълката - ябълка и т.н.,  никой не кара бременните да ядат Макдоналдс, а и нима майчиния организъм не се нужде от витамини и минерали дори и като не е бременен -нали от храната си ги набавя.
Много дълго стана  tease - излагам ред на мисли просто, за проучвания -незнам  blum
Активен
maslinka
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: октомври 20, 2009, 18:39:32 »

аз пиех матерна и Дея има голяма фонтанела,днес пак ми го казаха на консултацията,незнам каква е връзката между витамините и големната на фонтанелата crazy

sante избора ти за раждане е само твой  good,аз когато избирах как да родя,се ръководих единствено от това кое е по-добро за бебето,а не от кое ще ме боли по-малко,ще ходя или не на 1вия ден,ще съм шита или не  pardon
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: октомври 20, 2009, 19:34:15 »

Ами според мен връзката е,че коста около фонтанелата се калцира повече и става по-малка.Аз не съм доктор,но пък на мен ми изглежда логично.Да бебето си взима това което му е необходимо,но излишното не минава покрай бебето-все пак бебето имайката са едно тези девет месеца и след като бременната трябва да внимава какво пие и яде то значи че бебето не си взима селективно само това което му е необходимо.Може да не съм права-това е моята логика.
Активен
Дидка
Професор
Публикации: 450

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: октомври 21, 2009, 11:22:54 »

Момичета къде се изпокрихте, последно време много замаля темичката ни
Покрай нас няма нищо ново бебчо си ритка предимно вечер и аз много се кефя няма такъв кеф  danceg danceg. За витамините и аз пия Центрум матерна но ги почнах от съвсем скоро, а иначе на преглед сме чак на 16.11 има още много време а така бавно ще мине
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: октомври 21, 2009, 12:10:14 »

Диде тука съм си  blum Ама по темата за витамините съм некомпетентна и си трайкам  girl_wink Аз пия Матерната, но не много редовно  Girl_hide

И ние сме добре, бебчо рита вече много силно. Снощи му бяха най-силните ритници до сега, направо целия ми корем се мяташе, подскачаше, абе лудееше яко  danceg

На преглед сме чак около 10-ти ноември и вече нямам търпение да идва датата  blush
Активен
Дидка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: октомври 21, 2009, 12:21:56 »

Гери и аз вече искам силни ритничета но се задоволявам и със побутванията  danceg какво да правя
одеве ти гледах табличката кога мина това време и стана в 7-ми месец браво  Bravo  danceg
Активен
Таня
Професор
Публикации: 434

http://www.album.bg/maca18f/

Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: октомври 21, 2009, 12:24:43 »

ами и ние сме добре  smile другата седмица ще се видим  yahoo

аз мацки да ви почерпя, че станах вуйна  yahoo на едно голямо бебенце, роди се 4,400  Bravo много е сладичак и розов  лелеле ще го изям  danceg give_rose

* Chocolate-Lind.jpg (66.04 KB, 640x468 - видяно 248 пъти.)
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: октомври 21, 2009, 12:31:22 »

Таничка честит племенник - да  жив и здрав. Хайде и ти скоро да гушкаш сладко и розово  бебенце
Активен
Дидка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: октомври 21, 2009, 12:36:18 »

Танче честито да ви е живо и здраво и февруари да гушкаш и ти едно прекрасно бебче  smile
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: октомври 21, 2009, 12:38:04 »

Танче да е живо и здраво бебенцето, по естествен път ли е родено това голямо бебенце  blum  Ти как си с ритниците  girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: