Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 15, 2025, 22:51:58

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко около кърменето - 2 част  (Прочетена 178178 пъти)

BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: март 05, 2011, 13:02:45 »

Аз пък мисля, че ние тука твърде се втилясваме в това "отбиване". Нормално е бебетата до една година да приемат кърма или формула в храната си, така че те реално не са съвсем .. "отбити". Толко материал прочетох на 4 езика.. никъде, освен у нас не се драматизира отбиването. Те май някои даже нямат отделна дума за това, или аз поне не успях да я науча biggrin СПоред мен е по-добре да оставите детето само да ви води и да не се тревожите излишно. Искрено се надявам да няма някое драматично поверие за лятното "отбиване", че не мога да ги коментирам спокойно тия работи  girl_wink
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: март 07, 2011, 07:53:10 »

през лятото не трябва да се отбиват бебчетата

ама що пък за приказка е това!  shok
Отбиването в България и според мен е доста драматизирано като събитие. Няколко пъти също "добронамерени" роднини и познати ме питаха докога имам намерение да кърмя и бяха искрено учудени, че все още кърмя, все едно че видите ли, голямо било детето и неприлично едва ли  crazy. Нямам думи.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: март 07, 2011, 10:27:45 »

Ами драматизира се, защото масово не се кърми...от всичките мами с които общувам освен сестра ми само мамите от форума кърмят...та сестра ми вече кърми 1 година и компанията и от мами,с които контактува говорили че е луда, че то едва ли не вече вредяло на бебка shok, а не виждат особено братовчедка ми, че от болници и от лекарски кабинети не излиза с нейния син..."вопюющи немърливост и незнание"...ми да вземат да прочетат, наместо да говорят глупости, като ги мързи, ами да си мълчат, а не да 'съветват' сестра ми и да я ядосват....И лекарите и те какво...веднага назначават АМ, разбират от кърмене по-малко и от мамите във форума...
А колкот за лятното отбиване и аз съм го чувала от майка ми, но въпроса защо тя ми отговори, че така била чувала crazy...не съм се задълбочавала в темата, защото засега нямам намерение да я отбивам...
« Последна редакция: март 07, 2011, 10:31:03 от m_eleva19 » Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: март 07, 2011, 14:31:37 »

ellie_bellie Кърми си,докато имате желание ти и детенце good ,всички други да си гледат тяхната работа.

Аз също колко ли пъти съм чувала за това "забранено" лятно отбиване и само веднъж получих нещо като обяснение,че в горещите дни някои отбити деца получават чревно разстройство или някаква подобна теза crazy нищо убедително,според мен е едно от многото заблуждения на миналото поколение pardon
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
**
Публикации: 127

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: март 07, 2011, 23:28:47 »

Здравейте...аз още не съм родила,но съм решена ако си имам кърма да си кърмя докато мога.няма нещо по полезно за едно бебе от майчиното мляко.Моята майка ни е кърмила с брат ми докато е имала кърма..една моя братовчетка има 3 деца -двете ги е кърмила също докато има кърма,третото вече и беше на НАН защото кърмата и беше много нехранителна(водниста)...Аз не съм човек с опит и знания за тези неща,но ако имам и мога ще кърмя... give_rose
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: март 08, 2011, 07:53:00 »

sladur4eto_90 няма нехранителна кърма. В никакъв случай не приемай съвети за кърмене от тази си братовчедка и от хората, съветвали нея. Ако закъсаш, обърни се към Ла лече лига когато му дойде времето. http://lalechebg.com/ Чети повече. Успех smile
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: март 08, 2011, 11:54:15 »

На братовчетка ми самата докторка и беше казала за кърмата,че и е  водниста не й беше бяла а светло синя...тя така ми разказваше.Благодаря за сайта ще го погледна.... give_rose
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: март 08, 2011, 13:22:33 »

На братовчетка ми самата докторка и беше казала за кърмата,че и е  водниста не й беше бяла а светло синя...тя така ми разказваше.Благодаря за сайта ще го погледна.... give_rose

По време на едно кърмене кърмата преминава така да се каже през различни фази - отначало тръгва леко по водниста и по светла кърма, а след няколко минути тръгва "по хранителна" кърма. Да не говорим че от различни храни и медикаменти кърмата също може да си промени цвета...
Леле това ми напомна как докато бях на няколко АБ и се цедях ми беше зелена  girl_impossible

А и лекарите (поне 80% от тях) нищо не знаят за кърменето  pardon
Активен
moyra
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: март 08, 2011, 14:28:42 »

Само ще допълня поста на Гери,че третата фаза е т.нар."десерт"  Bravo това е най-задната,сладка кърма,която е и с най-висока масленост.
А пък след две деца с успешно кърмене направо се втрещих от този НАН,защо докторите така объркват човешката природа?
« Последна редакция: март 08, 2011, 21:54:18 от moyra » Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: март 08, 2011, 19:59:33 »

Незнам но може би защото не го е кърмила постоянно й боледува..вече е на годинка и 5 месеца.А аз искам да попитам вярно ли е че след слизането на кърмата трябва да се носи сутиен дори и докато спиш?Казаха ми че се появявал проблем с млечните канали... pardon
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: март 08, 2011, 20:47:27 »

Аз не нося сутиен, но проблем може да се появи, както като носиш, така и ако не носиш...на първата ми детска консултация, педиатърката ми каза, че трябва да си сложа сутиен, защото гърдите натежават и може да се получи огъвъне и запушване на каналите, които се падат под долната згъвка (нензам дали го обясних свястно), но аз като сложих сутиен ми се запуши гърдата отстрани, почти под мишницата и с много усилия и два дена с 40 градуса температура я отпуших, и понеже моите гърди са много малки, реших да не слагам...
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: март 08, 2011, 21:05:12 »

Аз носех памучен от тия за кърмене, но нощем го свалях...Не съм имала проблеми  pardon
Активен
moyra
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: март 08, 2011, 22:01:19 »

На мен още в родилното,като ме видя с вече сложения сутиен,една от докторките ми препоръча да не го слагам повече,защото притискал гърдите,а пък и не ми беше удобен pardon Но два пъти съм имала такива запушвания на канал с температура,явно наистина с и без,все е възможно да се получи особено при гърди с повечко мляко tease Според мен е за удобство при кърмене,а не заради друго,никъде не прочетох при възможните причини за запушен канал да се споменава носене или не на такъв сутиен huhhuh.gif
« Последна редакция: март 08, 2011, 22:03:29 от moyra » Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: март 09, 2011, 09:02:55 »

Аз в началото имах жестоко запушване, направо не искам да си го спомням, после още едно по-така. И в отчаянието си си взех ето такива неща

Сега ги нося непрекъснато, денонощно, много са ми удобни и когато спортувам. Лекото притискане не позволява никога да ти се препълнят гърдите, а твърдата част отпред ти позволява да носиш тесни дрехи без притеснения. И като се намажа с вълшебното ланолинче, не си цапам сутиена. Абе направо перфектно! Лягат ми идеално в сутиена за кърмене, разкопчавам, вадя, храня, прибирам, закопчавам. Дори във вратата на колата на мъжа ми си намерих едно отделение, в което този протектор пасва идеално и го пъхам там, докато кърмя (естествено само в спряло превозно средство - това по повод драмата със столчетата за кола в другата тема  End)!

Много се кефя на мнението на това мнение

По време на едно кърмене кърмата преминава така да се каже през различни фази - отначало тръгва леко по водниста и по светла кърма, а след няколко минути тръгва "по хранителна" кърма. Да не говорим че от различни храни и медикаменти кърмата също може да си промени цвета...
Леле това ми напомна как докато бях на няколко АБ и се цедях ми беше зелена  girl_impossible

А и лекарите (поне 80% от тях) нищо не знаят за кърменето  pardon

Добро обяснение, а последния ред подкрепям с поне 3 ръце smile През 70-те и 80-те дори се е смятало, че формулата е по-добра от кърмата. Тогава са царствали класовите теории и образа на смазаната от бачкане на стана или в леарната работничка-многомашинничка, която не си дояжда и не си доспива е била женския идеал. Тя най-вероятно наистина не би успяла да кърми, а и това ще се отрази лошо на преизпълнението на плана за петилетката, затова е по-добре да не се поощряват такива боржуазни приумици. А нашите доктори са от тази школа все още... И като дойдат Nestle, Hipp и не знам си кой да си пробутват мостричките, те ти, булка, Спасов ден.. Чакай ти подкрепа за кърменето!
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: март 09, 2011, 11:21:55 »

виб ти каква тема имало а аз си блъскам главата какво да правим.
малката много лакомо се нахвърля и суче 10-ина минути след което неможеш по никакъв начин да я събудиш. почнахме дая мерим преди и след всяко хранене и се оказа че си яде количеството което и е необходимо, но на мен гърдата ми остава пълна и след това изцеждам около 60-80 мл. чудя се дали да продължавам да доизцеждам гърдата от която е яла(тук ме притеснява че може да си докарам хиперлактация), а ако я оставям неизцедена ме притеснява да не се запушат каналите. какво ще ме посъветвате?
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: