Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 21, 2024, 23:47:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: А как се разбирате със свекървата? - част 3  (Прочетена 188408 пъти)

michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #240 -: юли 05, 2010, 17:06:16 »

Nastiq, не и се връзвай  Wink Има такива хора, които само охкат и ахкат, все нещо ги тревожи и куп суеверия са им в главата. Предвид колко ти е напрегнато около организацията на сватбата, това със сигурност е последното нещо, което ти се слуша  sad И аз взимах много присърце подобни изказвания от най-различни хора, но видях че така само си вредя. Да ти кажа каква тактика има моя позната към своята свекърва, която се държи както твоята бъдеща. Слуша я, усмихва се, кима, а всъщност нищичко не чува, а на ум си я праща по дяволите. После си прави каквото си иска и това е. Сигурно бъдещата ти свекърва не е никак лош човек, но просто е от онзи "наставнически" тип хора.
 Браво на мъжа ти за това, че те подкрепя  good
 Накрая малко "суеверен"  Offtopic -сватбата ви ще се пада на третия ден от пълнолунието. Реално пълнолунието си е само един ден-на 23-ти септември, ала  понеже деня преди и след него луната, гледана с просто око изглежда "пълна", се приема така  smile Според каквито си щеш поверия и астрологии, пълнолунието е най-подходящото време за сватба. Тоест-улучили сте  Wink
Активен
Nastiq
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Бъдещо мамче :)

« Отговор #241 -: юли 06, 2010, 08:49:40 »

michelle благодаря ти  give_rose
И аз за сега спазвам същата тактика за свекървата, слушам, усмихвам се, но само това...правя си каквото знам. Дано както казваш, наистина не е лош човек и се разбираме някакси. А за мъжлето ми, не съм вярвала, че така ще ме подкрепя, явно и на него му е писнало вече да я слуша  Wink
За датата на сватбата всъщност не съм се интересувала кога е и какви са поверията, просто тогава беше най-ранната свободна дата за гражданското и така я избрахме, ама щом и звездите са с мен значи сме улучили yahoo.
Благодаря ти за инфото  give_rose 
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: юли 06, 2010, 23:47:47 »

Nastq, както е казала michelle, сигурно бъдещата ти свекърва не е лош човек, просто е от тези дето обичат да казват какво да се прави и дълбоко вярваща в суеверия. Относно халките, нашите не са гладкиимат няколко ръба  Wink, но ние сме си все така влюбени един в друг, както в началото. Имали сме и ние спорове и сръдни за малко, но в кое семейство го няма, не се дължи със сигурност на халките  funnytooth . Усмихвай се и ако пак почне с някои суеверия , кажи и да мисли позитивно, защото само позитивното мислене носи хубави неща, а суеверието работи , когато започнеш да вярваш в него.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 557

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: юли 07, 2010, 10:56:10 »

Nastiq, хич не се връзвай. Те свекървите често пъти просто се опитват да покажат загрижеността си и ако ние не им придиряме, много търкания могат да бъдат спестени.
Моята например, като обявихме зимата, че ще се женим, явно се шашна жената. Опитваше се да помогне с много неща и остана доста разочарована, че ние вече си бяхме проучили ресторанти, ди-джеи и в общи линии си бяхме решили горе-долу какво ще правим. И викаме ние, хайде да заведем двете майки да видят ресторанта, който избрахме, бяхме сигурни, че ще им хареса. Нещо се бяха изострили отношенията и с двете покрай неочакваната новина и напрежението, та решихме да ги приобщим малко към организацията.

И пристигаме ние, майка ми във възторг от ресторанта, свекървата от самото начало нещо присвила устни... мисли, мисли и накрая разправя: Ами само не ми харесва, че се слиза надолу по стълбите, за да се стигне до ресторанта, то е лоша символика това...  girl_impossible
Вярвай ми, че дори не можах да се удържа и прихнах, беше толкова изсмукано от пръстите, само защото беше недоволна, че не сме се консултирали с тях при избора на ресторант.

Имало е и други дребни неща в течение на подготовката, но на такива работи човек не трябва да обръща много внимание. Особено първо чедо като се жени, вярвай ми, меракът е голям (разбираемо) и им се иска всичко да е перфектно, но според техните представи, разбира се. smile Мири го е написала много хубаво, така ѝ отговори следващия път и хич не задълбавай.
Активен
Nastiq
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Бъдещо мамче :)

« Отговор #244 -: юли 07, 2010, 11:14:13 »

И аз така правя, момичета, старая се да не й обръщам внимание и си прая каквото ми е по душа. Ама наистина понякога става досадна  girl_impossible
Майка ми не се бърка, защото е надалеч и само по телефона се чуваме или може би защото знае, че мразя някой да ми казва какво и как да правя  blush
Поне се радвам, че не съм сама в яда ми, мъжът ми ме подкрепя напълно и изобщо не й мълчи, за което съм му много благодарна  heart,
Мерси и за вашата подкрепа  give_rose , като споделя с вас ми става по-добре  pardon
Активен
veroni
Новак
*
Публикации: 13

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: юли 09, 2010, 21:18:02 »

ооо Nastiq не е само твоята свекърва,моята беше същата докато един ден не ми писна,много мило и внимателно и казах,че това си е нашето семейство и,че аз казвам какво и как се случва (или по точно Ние) А ти поне ме познаваш и знаеш,че аз не съм от тези дето си траят,моите уважение ама всеки да си знае мястото,по лесно ми е да и го кажа отколкото да и се усмихвам цял живот и все да ми дава наставления -то така стават дразгите.Добре,че е далече ,че иначе .............
А и да похваля и мъжлето ,че без неговата подкрепа това нямаше да има как да се случи,ако той не  ме подкрепя напълно.
Активен
uzini
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #246 -: юли 09, 2010, 22:56:36 »

И аз имах проблем със свекито, когато да се женим. Бяхме избрали една дата, но заради ресторанта трябваше да я изместим и така датата се падна във вторник - беше си почивен ден, но според свекърва ми само разведените се женили през седмицата. И се почна един тормоз - бях готова сватба да няма, но не и да стане на нейната. А тя започна да обработва сина си. Хубаво, че не я послуша - е, иначе заканата ми беше реална. После ни беше оставила малко на мира. Обажда се да пита как сме и толкова. Обаче като се роди детето, реши, че тя трябва да го гледа и без да ме пита си пуснала отпуска, приготвила се да идва в нас. Казах на съпруга ми - или мамето или аз и детето. Свекито се сърди, докато й свърши отпуската, защото идваше веднъж седмично за два часа и то когато аз кажа. После по едно време й беше щукнало, че сина й няма какво да яде, защото съм си гледала сама детето и реши, че трябва да ни готви. Изпращаше разни буламачи в пластмасови кутийки, които си се разваляха в хладилника и накрая не издържах и й казах, че никой не й ги яде. Е, спря и с това  yahoo. Сега съм в очакване на ново 20.
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
Публикации: 763

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: юли 10, 2010, 11:19:00 »

Тази последната свекърва е особено забавна. (поне отстрани, де) Звучи като малко дете, на което му е скучно  insane
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #248 -: юли 12, 2010, 17:35:08 »

Моето свеки пък, момичета, е много мила и възпитана, и общо - взето много добре се разбираме. Особено като се има предвид, че живеем надалече една от друга и се виждаме по Коледа и Великден, цари пълно разбирателство  Wink.

Проблемът е, че е малко хм, нетактична, в смисъл, че каквото мисли, го казва на висок глас, което по принцип е добро качество - никой не обича лицемери, но човек според мен не бива да приказва всичко, каквото си помисли, по простата причина, че кара хората да се чувстват неудобно. През уикенда ни бяха на гости и говорихме за предстоящото раждане - нали мисля ли за секцио, за нормално и т.н., и тя ми обясни, че тъй като съм била с "женствени форми", нямало пречка за нормално раждане. После нещо замаза, че при някои момичета, които имали "мъжки тип фигура", можело да има проблем при естествено раждане и въобще от този род. И доста други примери от тоя сорт. За да съм справедлива, трябва да кажа, че наред с това ми прави неочаквани комплименти, обаче отвреме - навреме ги изцепва едни...
« Последна редакция: юли 12, 2010, 17:36:41 от rozovka » Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #249 -: юли 16, 2010, 17:07:32 »

Ех момичета чета ви и чесно понякога се смея от сърце...не че някои ситуации са за смях  cray Май всички екземпляри са еднакви , все си мислят че всичко знаят и най вече ние не знаем как да се грижим за децата им.lol А те пораснали мъже вече та и бащи даже ! Мен ми е широко около връта нали моят екземпляр е далече та контакта е само по телефона ...не че не ми вдига кръвното и от там . Сега ми бута разни фитили , че щяло да ми бъде трудно с две малки деца , демек да додела д помогне lol Ааааа ...... кака вече си има едно наум и не дава дума да се издума .Та такива ми ти работи гледаите отгоре отгоре все едно сте на театър много помага smile
Активен
zlatomira__
Професор
Публикации: 457

Обичаме те малко Мишленце

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: юли 16, 2010, 21:32:49 »

Ооо, тази тема ми става една любимите , вече!
Моето свеки по време на приготовленията по сватбата се опитваше по телефона да диктува правилата, но видя, че няма да стане и спря дфа звъни на мен и започна да звъни на Николай!
След сватбата имах големи разправии с нея!След като се роди детето , дойде да го види на 9 дни с болното си дете , което на 7години.Започна да киха и кашля в стаята на новороденото ми дете, побеснях!казах на Николай да и каже да си сбъра чукалата и да изчезва , преспасха в хола, а на сутринта като станах си беше отишла в нейния апартамент!
Активен
Soldier`of`Fortune
Любопитен
*
Публикации: 36

Call me insane and I`m proud to be

« Отговор #251 -: юли 17, 2010, 19:02:57 »

А така, слагайте ги на мястото им момичета  Bravo  С вас съм, аз за радост още нямам такива проблеми и скоро не се очертава да се женя, така че, всичко е тип топ. Ако ви ядосат много им кажете, че ако продължават да се държат грубо с вас, ще ги разпознаят по зъбите  danceg
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: юли 17, 2010, 21:14:09 »

Не искам да се заяждам, но коментар като последния "ще ги разпознават по зъбите ми се стори не само адски груб но и не място". И не си представям нито едно момиче във форума тук да го използва като съвет.

Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #253 -: юли 19, 2010, 15:55:59 »

Аз напълно поддържам мнението на Гери. Това със зъбите е много грубо.  NO

Момичета, със сигурност хора има всякакви, свекърви - също, но всеки сам избира подход. Прави ми впечатление, че много от вас се ядосват за това, че свекървите им са нетактични, груби, невъзпитани, налагат им се, спорят и т.н. Вероятно всяка от вас има основание за това, но пък от друга страна, форумът се чете и от много момичета, които все още не са женени и нямат такива взаимоотношения. Струва ми се, че част от тях възприемат предварително някаква бойна поза покрай всички споделени истории за лоши свекърви и някак без дори да имат собствени впечатления, се настройват нападателно - "Ще й дам на нея да види." и т.н. На никой не искам да се меся, дано все по-малко са тези проблеми, но наистина, смятам, че постовете, в които само се показват недостатъците, без да се злобее, показват по-правилно някакъв подход към свекървите, отколкото откровената неприязън. Понякога когато чета тази тема се хващам за главата... разбира се, сигурна съм, че има и много непоправими свекърви (както и снахи) и тогава положението е критично, но съм чела и постове с "профилактично злобни" мнения. Това само за пореден път ми показва, че хората са едновременно безкрайно променливи същества, а от друга - че да на лошото отношение едва ли не задължително трябва да се отговори със също толкова лошо. Къде е истината?  crazy
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Публикации: 871

Никога не е късно да постъпиш правилно!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: юли 19, 2010, 16:04:48 »

Знаете ли много пъти се ядосвам и на майка си дори, да не говорим за свекървата.. но истината е че понякога си мисля че колелото толкова бързо се върти, че ето че съвсем скоро ще сме на техно място.. какви ще сме ние тогава, на никой не му харесват да му се месят, и на тях някога на времето по същия начин, но ...  дали ние ще сме добри свекърви или тъщи -кой знае и ние какви епитети ще изядем.
Не оправдавам никоя за дейсвитята, но от както имам дете се замислям че наистина това колело на живото толоква бързо се завъртя, до вчера ние ги правихме тези номера а днес децата ни започват...
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: