Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 02:03:24
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 11 част
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 11 част (Прочетена 195862 пъти)
princesata9
Сватбен ГУРУ
Най-щастливата Г-жа Узунова
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 11 част
«
Отговор #165 -:
юли 17, 2009, 22:59:47 »
На новодошлите - привет и дано скоро ни напуснат ( казвам го само с добри намерения ).
Магито,
аз предположих, че става дума за репродуктивен център и за това питам. За да съм сигурма дали говорим за едно и също. А и с питане всичко става. То напоследък и за гинеколог трябва да си записваш час предварително. Но става ли въпрос за хубави неща, трябва да си готов на всичко
fiamaa
, честито за хубавите новини. Значи всичко върви добре, за сега
А за фолиевата киселина, която споменавахте -И аз мислех да започна с приема й, но онзи ден си говорихме с една приятелка ( мама на 6 год. дъщеря ) и тя ме посъветва преди да съм отишла на гинеколог и да ми направят изследвания, да не се доверявам на такива неща. Малко ме хвърли в размисли и сега май и аз обмислям този вариант. Трябва тези, които са я приемали да кажат как действа. И на мен ми е интересно да разбера
Активен
Lili78
Ентусиаст
Публикации: 69
«
Отговор #166 -:
юли 17, 2009, 23:27:26 »
Добре дошли на новите попълнения в клуба - бързо-бързо да се изстреляте директно в темата на бъдещите мами. На разочарованите и този месец - прегръдки и кураж.
Принцесата
, фолиевата киселина е може би едиствената добавка, чиято полза е неоспорима и която не може да навреди. Из цял свят е задължителна за бъдещи мами. Съветът на приятелката ти е хубав по принцип - аз съм против самопредписването на лекарства, рисковано е - но фолиевата се препоръчва дори 3 месеца преди зачеването, така че недей да чакаш твърде дълго, може скоро да имате изненада.
Момичетата, които чакат резултати от изследвания... Стискам ви палци и не се отчайвайте, няма да падаме духом. Ще се изнесем от тук... ще дойде този ден, трябва да вярваме.
Хубав и весел уикенд на всички.
Активен
Fy
Сватбар
Публикации: 162
«
Отговор #167 -:
юли 18, 2009, 07:59:30 »
Добре сте заварили всички....
а за фолиевата киселина и аз знам, че е хубаво да се пие 3 месеца преди забременяване и първите 3 месеца по време на бременност.....
Активен
princesata9
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #168 -:
юли 18, 2009, 18:27:29 »
Lili78 и Elitooo, мерси за инфото. Наистина добре звучи така както всички казвам за фолиевата киселина. Но все пак ще се консултирам с лекар и тогава ще започна да я приемам. А и не искам да действам на своя глава. Пък и почти година вече опитваме с бебеправенето и предпочитам да разбера дали "ни" има нещо и ако "да" какво е то. Пък тогава вече останалото. Пък и в крайна сметка, това е най-лесното мисля аз - да отидеш до аптеката и да си вземеш ф. к-на
Активен
elinora
Ентусиаст
«
Отговор #169 -:
юли 18, 2009, 23:02:51 »
Добра вечер, дами!
Аз съм отново тук-черна
и отпочинала.
Добре дошли на новите момичета! Бързо да се прехвърлите към другата темичка!
Благодаря на всички за пожеланията! Дано се сбъднат и да сме се върнали 3-ма!
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #170 -:
юли 19, 2009, 08:26:05 »
Гледам за фолиевата киселина си говорите, то вече беше ставало въпрос назад по темите - но, да кажа и аз
Аз започнах да я пия след контролния преглед при гинеколога ми, видяхме, че слава Богу, съм здрава вече, и се разбрахме, че с бъдещия ми мъж имаме планове да бебеправим вече. Тогава д-ра ме посъветва да започна с фолиевата киселина - каза, че е желателно да се започне два-три, дори 4 месеца преди забременяването, и се пие месец-2 след забременяването. Тъй като не се знае точно кога ще стане бебето, за това приемът й се започва още преди първия полов контакт без взимане на предпазни средства. Разбира се, важно е бъдещата майка да си е направила вече изследванията и да е сигурна, че е достатъчно здрава, за да забременее - поне по лекарска препоръка така стоят нещата. Аз все пак сега в края на месеца съм пак на контролен преглед, че нали ми гориха раничка и се разбрахме преди сватбата да отида за една цитонамазка. Та така....Успех на всички, ако някой нещо го интересува, пък няма скоро да ходи на лекар - може да пита, аз като отида след две седмици някъде, ще питам
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #171 -:
юли 19, 2009, 09:17:31 »
Здравейте мацки. Само минавам да се отчета от прегледа при гинеколога в петък. Отидох под натиска на кръстницата ми и мъжа ми, много се бях притеснила, но сега съм доволна че отидох. Бебе няма, но също така няма кисти или други аномалии. Според доктора не би трябвало да имам и някакъв хормонален дисбаланс за момента. Сега ще изчакаме до началото на август и ако не ми дойде пак сме там. Ако има бебе добре, ако не-започваме да се изследваме по-сериозно. За сега чакаме, поне съм по-спокойна, че на ехографа не се видя нищо обезпокояващо. Та това е при мен.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #172 -:
юли 19, 2009, 10:51:29 »
Капризче ,
че няма бебе и
че си се успокоила. Ако не е тайна - къде ходи на лекар?
Колкото до фолиевата киселина - пия я вече 11 месеца.
Вчера си пуснах хормонални изследвания. Цяла сутрин гледам резултатите и чета всякакви мнения, но мисля да се доверя на лекарката. Иначе мога да си припиша един куп синдроми, аномалии и болести.
Ето ги:
Prolactin 495.34
IU/l М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)
LH 2.96
IU/l М(1.5-9.3) Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-16.9, мен 15.9-54.0)
FSH 6.36
IU/l М(1.4-18.1) Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5-9.1, мен 23.0-116.3)
Estradiol 149.78
pmol/l М:до191; Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-1930, лут 121-719, мен. до 136)
Правих ги на 3-тия ден от цикъла.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #173 -:
юли 19, 2009, 17:21:06 »
привет на новодошлите в клуба и Ви пожелавам да не се задържате много тук.
Даниела, аз не ги разбирам тия резултати и недей се самонавива за разни синдроми и други. лекаря ти ще ти каже най-добре.
а аз да се похваля в петък ми правиха хидротубация и тръбите са ми проходими
сега остава още едно изследване да правим за което чакаме някакъв химикал да пристигне и да видим какво ще правим.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #174 -:
юли 19, 2009, 17:28:56 »
Цитат на: danieIa в юли 19, 2009, 10:51:29
Капризче ,
че няма бебе и
че си се успокоила. Ако не е тайна - къде ходи на лекар?
Колкото до фолиевата киселина - пия я вече 11 месеца.
Вчера си пуснах хормонални изследвания. Цяла сутрин гледам резултатите и чета всякакви мнения, но мисля да се доверя на лекарката. Иначе мога да си припиша един куп синдроми, аномалии и болести.
Ето ги:
Prolactin 495.34
IU/l М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)
LH 2.96
IU/l М(1.5-9.3) Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-16.9, мен 15.9-54.0)
FSH 6.36
IU/l М(1.4-18.1) Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5-9.1, мен 23.0-116.3)
Estradiol 149.78
pmol/l М:до191; Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-1930, лут 121-719, мен. до 136)
Правих ги на 3-тия ден от цикъла.
Според мен резултатите ти не са лоши.Кое те притеснява.Само естрадиола мисе вижда нисък.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #175 -:
юли 19, 2009, 17:36:34 »
Цитат на: gucci в юли 19, 2009, 17:28:56
Според мен резултатите ти не са лоши.Кое те притеснява.Само естрадиола мисе вижда нисък.
Мен пък пролактина ми се стори завишен
. Ще видим другата седмица какво ще каже лекарката.
echy_ , дано и следващите новини са хубави
.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #176 -:
юли 19, 2009, 17:38:00 »
Цитат на: danieIa в юли 19, 2009, 17:36:34
Мен пък пролактина ми се стори завишен
. Ще видим другата седмица какво ще каже лекарката.
echy_ , дано и следващите новини са хубави
.
Дани Пролактина ти е в граници и не е близо да крайната граница.Според мен там няма проблем.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #177 -:
юли 20, 2009, 09:00:40 »
Дани, не разбирам много, но всичките ти изследвания са в референтните граници. Не разбирам от какво се притесняваш.
Echy, поздравления за хубавите новини! Да продължават да валят в твоето семейство.
Успех на новодошлите, както и на всички мацки в клуба. Хайде повече да се похвалят в бъдещи овненца.
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #178 -:
юли 20, 2009, 10:19:35 »
Привет и от мен,
на новите момичета - добре дошли и да си ходят бързо-бързо, на НЕчакащите - силно стиснати палчета от мне за +++резултати.
Капризче, мила, аз не знам при какъв доктор си хосила, но защо не посетиш д-р Даскалов (Пловдив); тове, че не ти идва, закъснява, нередовен и пр....може да се окаже проблем (дано не съм права), но ако е проблем, най-добре е да те види човек, който разбира от проблемно забременяване...само съвет, разбира се!!!
Даниелче, миличка, хормоните ти са в границите, ти си ги правила на 3 зен, което означава фолекулярна фаза и съответно гледаш границите за тази фаза;
само за прогестерона не мога да кажа, той по принцип се изследва (поне аз така знам) 7 дни след доказана ову или на 21-22 ден от МЦ;
хубаво е да знаете кой хормон какви функции изпълнява, което мож довечера да го напиша и така ще ви е по-лесно да разчитате резултатите си;
но все пак ние тук само спделяме мнение и много малки и не толкова компетентни знания;
хормоните сами по себе си (взети като ст-ст и рефернтни граници) не говорят много;
гледа се в коя фаза какви са им стойностите, знам, че при някои се гледат и съотношения един хормон към друг...
и помнете, че най-важното е да се нае причината за проблема, от там ще дойде и решението!!!
успех милички
Активен
princesata9
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #179 -:
юли 20, 2009, 11:36:14 »
Момичета, аз пак съм тук и пак ще досаждам.
Добре, реших да започна да приемам фолиевата киселина. Имам няколко въпроса: Във всяка аптека ли се продават, как (в шишенце, пипета, капсули и т.н), има ли някакви марки и т.н.
и какво - отивам в аптеката и казвам, че искам да си я закупя. А и ако може да ме ориентирате каква е цената горе-долу.
Сори, че задавам толкова много въпроси, обаче искам да съм наясно със всичко, а не да стрелям на сляпо.
Мерси предварително.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14