Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 12, 2024, 10:53:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 4 (Прочетена 155283 пъти)
jasmine
Сватбен ШАМАН
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #90 -:
май 26, 2009, 09:37:42 »
Офф,Тонита и аз с това каране да ям от всичко мноого се дразня
,а за големината на коремчето не се притеснявай изобщо.Ей,тъп народ,заради глупостите им те карат да се ослушваш
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #91 -:
май 26, 2009, 12:22:43 »
Много сте мили момичета! @}->--Имах нужда от такова успокоение,ама наистина неможах да спя добре тази нощ и макар да знам,че от големината на корема нищо не зависи все пак взех да се тревожа малко.Направо тези хора са егати несъобразителните....И за корема-ей сега на една сергия ме сграбчи пак една колежка и като й казах в кой месец съм и "е то щото си висока..."
,чак стана опашка заради нея,а пък някак немога да ги отрежа :girlhide:много съм такава(егати юриста!
).Само леко се отдръпвам и се правя,че не съм там
А за стволовите клетки.....незнам,винаги съм била ЗА съхраняването и сега смятам сериозно да се образовам по въпроса.Още повече,че наскоро имахме пресен пример как могат да потрябват и то веднага след раждането и родителите сега жестоко съжаляват,че не са съхранили,но да не ви занимавам,защото това са тъжни неща.Но тези клетки трябват на майката и сега се налага да използва свои собствени,а те са некачествени...абе лоша работа.Както и да е,като науча нещо повече от професионалисти в тази област ще споделя с вас
А вие как сте с кръвното?Моето вчера беше 85/55
,добре,че не ми беше призляло,ама се чудех защо ми се спи...А не ми се ще да пия кола,а и кафе не ми се пие...
Прегръдки на вас и бебчовците ви!
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
«
Отговор #92 -:
май 26, 2009, 14:50:39 »
ООООООООО, напълно Ви разбирам всички и на мен ми е супер гадно да ме пипат по корема.Добре че тук нямам много познати,
Иначе и аз нямам търпение да се видя с Бебо, вв четвъртък ще го видим и татко му също за първи път ще присъства с нас
Аз поне за жегите не мога да се оплача защото тук е 25 градуса но се пазете от горещините, изобщо слънцето не е полезно камо ли за нас!
Искам спешно да ПОПИТАМ НЕЩО:
Когато се обръщаше бебчето ви дали го усещахте и как?
Аз вчера получих неприятни болки подобни на менструалните особено като лягам и ставам от леглото, дали някоя има подобент проблем.Мислех да отида на лекар но днес болките са по слабички, и се питам дали това не е от обръщането на Бебо?!
Активен
Zahira
«
Отговор #93 -:
май 26, 2009, 14:58:02 »
desisv и аз имам подобни болки в слабините -уж били от разпъването и натиска на бебето. Аот няколко дни си мисля, че беба се е обърнала и ми притиска някой орган вляво понеже при изправяне и сядане или при сгъване имам една остра режеща болка. Пък и корема ми има съвсем друга форма точно оттогава, като че ли се изду и смъкна надолу, а отгоре хлътна.
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #94 -:
май 26, 2009, 15:10:29 »
Не мисля,че можеш да усещаш кога бебето се обръща
.При мен 2 пъти беше седалищно и изобщо не съм разбрала по никакъв начин кога се е обърнало обратно
А за болките това е нормално ,не се шашкайте
Активен
tonitta
«
Отговор #95 -:
май 26, 2009, 15:55:41 »
На мен на 2 пъти ми се случи да имам такива режещи болки единия път в дясно,а другия път в ляво.Особено при ставане и сядане и като се сгъна в някоя поза,но като споделих с лекарката и като си направих равносметка какво съм похапвала се оказаха......газове
Добре,че и двата пъти беше преди консултация,та се уверих с очите си,че нищо ми няма на вътрешностите :PСега внимавам какво похапвам и как смесвам храните,че да не се получава пак така.
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #96 -:
май 26, 2009, 18:54:14 »
Момичета, (аз рядко успявам да пиша, но ви чета, затова сега се включвам в дискусията за място на раждане) аз лично не съм 100 % убедена, че си заслужава да се дадат 2000лв. за нещо толкова естествено като раждането. Затова и се замислям за Токуда. Като условия е супер, след раждането (поне така си мисля) нищо повече не ми трябва от една чиста стая, чиста баня и тоалетна и мили санитарки... И хора, които се грижат за бебето с желание, защото им се плаща добре за това, и които са насреща за въпросите ми. Не искам да съм във ВИП стая, нито някакъв лукс, а само да ми е спокойно и сигурно, и - признавам си - да се държат добре с мен в този момент. Но дали това си струва 2000лв., ето това не мога да реша. И мисля, че Шейново е една много добра болница, със страхотни специалисти и там една майка и едно новородено са в сигурни ръце, а за останалото - стискаш зъби на условията и искаш по-скоро да се махнеш... И аз съм здравно осигурена, че и от Закрила Дженерали допълнително, и много ме е яд, че накрая пак си си приравнен на един случайно попаднал в болница човек, който може и да не си е внасял осигуровките...
Пете
, като сравнявам с клиниката на Мазнейкова, Токуда ми се вижда по-добър вариант и на мен
Тони
, не се тревожи за корема - и моят хич не е голям и ми омръзна да чувам възклицания "В седми месец????
" Какво пък толкова, на всеки структурата и бременността е различна. Един лекар дори ме попита дали се храня, при положение, че вече съм +9кг. Друг ще ти каже, че не трябва да качваш...
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #97 -:
май 26, 2009, 20:03:33 »
И аз да се намеся....
Ама това за коремчето е много относително...
И моето расте на етапи, както е сравнително малко и...бум-изведнъж пораства за 0 време!
На мен пък онзи ден една фризьорка ми вика: "Скоро ли ще раждаш?"
А аз: "Ами, след около 2 месеца!"
А тя се обръща и възкликва: "2 месеца?!?!?! Много ти е голям корема, аз си помислих, че всеки момент ще раждаш!!!"
Тази реплика малко ме обиди, почувствах се като хипопотамче (не че не съм
) ама така да ми го кажат в очите...
е гадно! Но после си казах, че изобщо няма да им обръщам внимание на такива несъобразителни хора, защото в крайна сметка какво ли разбират те?! А-а-маха
Важното е да сме добре!!!
Активен
Ивче
Сватбар
«
Отговор #98 -:
май 26, 2009, 20:16:52 »
Здравейте и от нас момичета
,
ние пак сме си в София след кратък престой в Бургас по баловете.Имам снимчици и смятам по-късно и аз да покажа коремче в темичката
Ние сме много добре, че чак бях забравила че утре сме на ЖК.
Като чета за печелбарството по болниците все повече се отчайвам и сериозно се замислям дали да не отскочим да Варна да родя.Така или иначе ще се дават пари, поне да имам някакви нормални условия и човешко отношение.Но все още не сме решили,все пак си чакаме да отворят болницата във Ветрен,ама да видим......
Това е за сега от нас.Лека и спокойна вечер на всички!
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #99 -:
май 26, 2009, 20:22:41 »
Ивче, за болницата във Ветренда ти кажа, че тя ще отвори лятото ако не се лъжа.Ти като време ще я хванеш да работи вече, обаче първите 6 месеца няма да има договор със здравната каса и ще се плаща. Доколкото разбрах аз, нормалното раждане плюс престоя ще гони 1500лв.
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #100 -:
май 26, 2009, 21:18:19 »
Ооо и аз да си кажа,че наистина тея пари за нищо ги нямат вече P-(Какви са тея суми 1000-2000 лева за раждане,ей сега я
.Поне за мен това са абсурдни суми за такъв жизнено важен процес,като раждането
.Е ,който иска да си угоди и ако ги има ще ги даде,но аз не виждам смисъл в това,все пак не отиваме на хотел ,а да раждаш в болница
.Да ме извини някоя мацка ,ако съм я ядосала с думите си,ама това е голямо безобразие бе хора.
Ивче,много си хубава ама как си се похендрила на тея токове
,как ти е удобно бе душа?
Активен
Ивче
Сватбар
«
Отговор #101 -:
май 26, 2009, 21:34:35 »
jasmine, мерси, а за токовете нямах избор-бях на бал и тази рокля с джапанките не върви. Не че после в заведението не си ги сложих де,но поне на Пантеона бях предствителна.Все пак и аз тази гимназия съм я завършила и нямаше как,трябваше да се представя
Активен
Zahira
«
Отговор #102 -:
май 27, 2009, 07:30:04 »
Ивче и аз гледах снимките и първото, което ми направи впечатление са токчетата - викам си как си се качила... на мен краката ми стават на понички като походя малко,а ходя само с ниски обувки да не говорим, че ми се е разширило стъпалото и все едно не са мойте крака
.Как вървите с килограмите иначе? Аз в последно време качих доста рязко, въпреки, че май само аз не забелязвам къде +10 съм ама си се успокоявам, че са само на гърдите и корема, пък и съм доста висока.
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #103 -:
май 27, 2009, 08:55:23 »
И аз да се отчета - преди малко бях на доки и всичко е наред с мен и бебо. От днес съм в болничен по майчинство - 45 дни. С кръвното съм добре, хемоглобина също се е задържал и килцата са добре не съм качила нито едно от предния път. Вече ще ходя през седмица на прегледи и определено почвам да предосещам какв ми предстой. В момента бебо тежи 2034г. коетоще рече че е качила около 100 г. от предия път но то не е минало и месец само две седмици , а и на мен на последък нещо не ми се яде много , ям само плодое и салати. Това е от нас
лек ден
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #104 -:
май 27, 2009, 10:30:13 »
Здравейте на всички
2 дена нещо не ми беше много добре, нямах и аз апетит и ми беше доста отпаднало. Не можах да спя и две нощи. Но снощи вече спах като бебе
Да кажа как мина нашата ЖК - всичко си е добре с беба. Вече е 2050гр. Беше много срамежлива - беше се свила така че не можахме да й видим личицето и си кротуваше този път, но като се прибрахме и се почнаха пак едни шутове
Пак беше с главичката надолу
А при мен - вече хемоглобина ми е 119 (преди месец беше 106), но ще продължавам да си пия Сорбифер-а. А кръвното ми учудващо беше 90/50 - чак доки се учуди как не ми е лошо и как се движа (нормалното ми е 120/70). Увеличи ми приема на Магнерич на 2 пъти, заради схващанията в прасците.
Важното е, че всичко с беба е наред и че днес вече се чувствам добре. Вече сме на ЖК на 11.06., когато ще си взема и 45-дневния болничен.
И да питам - някой има ли наблюдение от д-р Свраков от Окръжна болница Варна?
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...