Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 29, 2024, 10:27:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 3
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 3 (Прочетена 122031 пъти)
Ивче
Сватбар
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #405 -:
май 13, 2009, 21:26:05 »
hukuta
съгласна съм с теб за нормалните условия,които трябва да ни бъдат осигурени през тези няколко дни.Никой не говори за лукс,но пък и аз съм влизала там и съм на мнение,че мизерията е на ниво.А за това че никой не пита родилките дали са съгласни да ги обикалят външни лица и да надничат,смятам че наистина е безобразно.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #406 -:
май 14, 2009, 23:27:26 »
Искам да попитам, дали някоя от вас усеща бебето си ниско долу. Имам предвид че движенията, които са насочени навътре или надолу ( не към пъпчето ми) наистина ги усещам много ниско?
Аз не се притеснявам, но мъжа ми нещо ме праща на лекар, още повече че ми предстои пак едно "безкрайно" пътуване до Силистра другата седмица и по тази причина мисля да отложа прегледа си, за който имам час на 19ти и да отида чак след 25ти.
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #407 -:
май 15, 2009, 07:17:21 »
darling
аз ги усещам /и виждам/ ритничетата ниско долу /над срамната кост/, но никой лекар не ми е казвал, че има нещо обезпокоително в това. Само ми казаха, че е в седалищно предлежание и там й се падат краченцата та може би затова са по видими и усезаеми ритничетата.
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #408 -:
май 15, 2009, 07:19:06 »
darling и аз ги усещам там. Някой път и по нагоре към пъпчето. Но явно бебето си прави гипнастика - първо работи за крачета, после за ръчички
Според мен не трябва да се притесняваш излишно
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #409 -:
май 15, 2009, 08:19:38 »
darling
мисля, че момичетата са прави и няма от какво да се притесняваш! И аз в твоите седмици от бременността усещах бебчето ниско долу! Дори четох някъде в интернет, че малко по-късно матката нараства до пъпчето и започваш вече да го усещаш там, беше описано подробно в коя седмица до къде е нарастнала и т.н., ако ми попадне отново ще ти го пратя на лични
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #410 -:
май 15, 2009, 08:26:07 »
Напълно верно са го казали всички няма от какво да се притесняваш аз все още понякога го усещам много ниско и навътре както си казала ама доооста по силно и неприятно
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #411 -:
май 15, 2009, 08:44:03 »
И при мен има такова ритане ниско долу и от него доста често имам усещане ,чец мис е ходи да пишкам,а всъщност не ми се ходи,а заради ритничетата ниско долу и ми притиска пикучния мехур.
darling,по работа ли ще ходиш в Силистра
,това е родния ми град така ми се ходи,но близките няколко месеца изобщо няма да ме огрее
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #412 -:
май 15, 2009, 08:48:29 »
Ето това открих и мисля, че е доста изчерпателно:
"
През бременността корема започва да нараства приблизително след четвъртия месец. Тогава матката вече чувствително е нараснала и се „придвижила” към долната част на корема.
Към края на петия месец матката започва да се приближава към областта на пъпа. През шестия месец долната част на матката вече е на нивото на пъпа, а на седмия продължава да се премества към гръдната област. През осмия месец тя окончателно спира своето придвижване.
В деветия месец започва движение надолу. Тя се спуска все по-надолу, докато достигне приблизително средата между гърдите и пъпа. Това движение опосредства подготовката на плода за раждане.
Размерът на корема при всяка жена е стого индивидуален. При едни е по-голям, при други по-малък и това няма пряка връзка с теглото на жената преди забременяването.
Правилният метод за измерване на обиколката на корема е:
Метърът минава отпред през пъпа, а отзад – през средата на кръста."
«
Последна редакция: май 15, 2009, 08:50:53 от hukuta
»
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #413 -:
май 15, 2009, 09:08:11 »
Благодаря ви много мили момичета! Както винаги сте изчерпателни и звучите успокоително. От няколко дни бебчето се движи повече "навътре" от колкото навън, и както е казала Дидето, понякога е доста неприятно, особено когато съм легнала и отпусната.
Jasmine
по работа ще ходим, макар че мъжът ми е от там. И аз не бях ходила много отдавна, но миалата седмица бях очарована от Дунавската градина. Сега съм се настроила да си открадна малко време за разходка там и няколко снимки
. Видяхме и МОЛ-а върху археологически разкопки, абе расте и хубавее градът ти
. А относно пътя не ме притеснява толкова продължителността, колкото ужасният участък от Русе нататък, направо останах без кръст 1 ден след това.
Вики
намери ли рокля ? Аз днес ще поогледам и окончателно в неделя трябва вече да взема. Мисля да разгледам по Графа и в МОЛА. АГАТА, също се сетих че имат интересни модели, но в сайта им цените за такъв тип са
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #414 -:
май 15, 2009, 09:15:07 »
Вержи не съм ходила да търся, защото тази седмица е един малък ад около мен, почти по цял ден съм в университета, контролни, изпити, заверки, гледам да се освободя от повече изпити и в понеделник ми почва сесията. Иначе съм серазбрала с брат ми в събота да пообиколим в МОЛ-а, Витошка, Графа, Пиротска и дано си намеря точно това, което търся.
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #415 -:
май 15, 2009, 11:25:57 »
момичета да ви питам на вас хемоглобина как ви е ......на мен ми е нисичък 107,докторката ми изписа феро фолгамма -сутрин и вечер по 1,обаче чета на листовката че пише че за бременни се взима по едно хапче.......някой от вас пил ли го е и по колко пъти благодаря!
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #416 -:
май 15, 2009, 11:57:42 »
Каква е дозата на желязото в препарата?
Една таблетка от 100 мг желязо се пие профилактично за попълване на депата. В твоя случай, хемоглобина ти е доста нисък и се препоръчва прием два пъти дневно в продължение на около 2 седмици (или колкото са ти казали) и след това поддържаща доза с една таблетка дневно.
Не познавам препарата, но не приемай желязото заедно с млечни продукти и зеленчуци и най-добре го взимай минимум с 2 часа разстояние между приемите на храна.
«
Последна редакция: май 15, 2009, 12:55:25 от KlaraFina
»
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #417 -:
май 15, 2009, 12:10:59 »
феросулфат-100мг,съответстващ на 37мг желязо
фолиева киселина- 5мг, цианкобаламин -10микрограма
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #418 -:
май 15, 2009, 13:02:43 »
Пий си таблетките както лекарката ти е казала. От тия 37 гр желязо в тялото се усвояват само 15% (в най-добрия случай). Няма да се предозираш, особено с тоя нисък хемоглобин.
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!
«
Отговор #419 -:
май 15, 2009, 17:26:11 »
Искам да ви попитам дали ви се е случвало да ви тече кръв от носа,защото на мен два дена ми тече, малко е ,но се притеснявам. Аз си мисля ,че може да е било от притеснение , ама преди да забременея никога не ми е текло кръв от носа.
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
Нагоре