Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 03, 2025, 22:03:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември (Прочетена 150234 пъти)
Addri
Сватбар
Публикации: 188
Отг: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и деке
«
Отговор #375 -:
юли 15, 2009, 13:37:34 »
Добре дошла, светли
Айде да я пораздвижим малко тая тема, че замря съвсем
Онзи ден една мама в парка ми каза, че е хубаво още от 7-8месец да започна да си подготвям зърната за кърмене с разни мазила. Тезата и после беше подкрепена от още няколко препатили мамчета. Вие какво сте чували по въпроса и мислите ли да се мажете с нещо от по-рано. Аз имам доста чувствителна и нежна кожа по принцип и затова си мисля вече да се ориентирам към някакво кремче и да започна да се мажа вечер след баня редом с другите помади срещу стрии и за бюст. Препоръчаха ми да си взема "Гарместан", но той е в съвсееем малка тубичка и струва 14 лева
Мустела също имат крем за зърна, но не съм чувала отзиви за него. Също така и Авент предлагат подобен продукт.
Активен
-Ади-
Професор
«
Отговор #376 -:
юли 15, 2009, 15:19:08 »
Първо
на новата(доколкото виждам)
мъжка
мама!
Ами на мен от известно време започнаха да ми се появяват по 1-2 капки след къпане и за това питах моята гинеколожка какво да правя и тя ми каза само леко да избърсвам с навлажнена кърпа и толкова, в никакъв случай да не масажирам или да търкам зърната със суха кърпа!За това,че не знам!
Аз да попитам мамите пушачки дали си припалвахте от време на време,аз от известно време всяка сутрин си изпушвам по 1 цигара с кафето!?
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #377 -:
юли 15, 2009, 15:23:01 »
Ми ... и аз така правих. Посъбираха се към 2-3, понякога и 4 цигари на ден за срамотията.....
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #378 -:
юли 15, 2009, 16:14:29 »
На мен ми ставаше гадно от цигарите и така разбрах, че съм бременна. Поради това ми беше лесно и да ги откажа бързо. Но истината е, че ми се поприпушва малко от време на време. За сега се държа - откакто знам, че съм бременна имам изпушени общо около 10 цигари, не повече. Не знам обаче като наближи раждането и ме затресат нервите как ще е
Активен
elf
Ентусиаст
«
Отговор #379 -:
юли 15, 2009, 19:15:28 »
Добре дошла светли и леко бременеене и на теб
Аз днес бях на поредния контролен преглед и за пореден път ми казаха да се готвим за момиче
Оплаках се пак на докторицата, че ме болят пръстите и китките и най-накрая ми казаха, че това се дължи на липса на витамини и магнезии и ми предписаха Magine B6 и Centrum матерна ... ще се надявам да се освестя защото нощно време и сутрин направо си рева от болки
А за цигарките и аз да си призная, че си припалвам по една с кафето и в момента водя борба с себе си да се отърва от този си навик .... стискайте палци момичета
Addri и аз още нищо не съм чувала за зърната
но имам 2 настоящи мами под ръка и ще ги разпитам още утре дали са правили нещо и да препоръчват мазило
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #380 -:
юли 15, 2009, 19:23:20 »
За подготовката на зърната аз знам, че е добре от 30 г.с. да се мажат с някакъв крем за зърна (Гармастан, Лансинох, крем за зърна на Авент), а след 36 г.с. се правят обтривки с влажна кърпа и пак да се маже с крем. По-рано зърната не се дразнят, за да не се предизвикат контракции. Аз започнах малко късно да се мажа и не знам дали ще има ефект
Гармастана наистина е 14 лв., но се слага по много малко и мисля, че ще стигне за доста дълго време, а и след раждането е също много вероятно пак да ни потрябва за разранени зърна. Така, че не е излишен.
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #381 -:
юли 16, 2009, 07:27:20 »
На мен доки ми препоръча Гармастан, но ми каза да започна да го използвам след като влезна в 9-ти месец, защото третирането на зърната предизвиква контракции и да не стане някоя беля. А също както Наталия е споменала и за обтривки с влажна кърпа също може да се третират, но пак след влизане в 9-ти месец.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #382 -:
юли 16, 2009, 10:28:38 »
Здравейте мами, аз не че имам кой знае колко да докладвам ама да си кажа. Та толкова се надявах тази линия негра да ме отбегне ама НЕ.Та забелязва се леко вече а в една книга за бременни четох, че ако линията минава пъпчето щяло да се роди момче а ако е под пъпа момиче.Кой знае пак какви бабини девитини са тва.
През цялата бременност нямам никакъв апетит и вече взех леко да се притеснявам ,че то бива бива ама пък съвсем.Ям колкото да се каже че съм яла и то основно плодове.Ама и насила другите там необходими продукти.Вземам и по едно витамнче на ден та дано тва малко компенсира ако не доставям необзодимите витамини на бебето.
В една статия наскоро четох че 24-30 седмица били много важни за зрението на бебето и се препоръчва яденето на риба поне два пъти в седмицата.
Предната седмица бях малко на разходка и като ме стегна корема.Уж леко леко ама се стреснах.Явно и Бракстон-Хикс (подготвителните) контракции почват.
На преглед съм след една седмица и ще докладвам въпреки че знам пак какво ще ми кажат ама знае ли човек може и да ме изненадат.Айде отивам в покупки за бебето да се похваля за леглото че ние го получихме отдавн ама докато се наканя да споделя
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #383 -:
юли 16, 2009, 12:04:53 »
Здравейте мамчета
Аз да се похваля имаме си синя новина
. Сега тепърва свиквам, защото до вчера бях 100% сигурна, че ще е момиче:) , а за сега ще си имаме малък господинчо и както рита футбилист ще го правим
Вчера на прегледа бяхме толкова развълнувани, че нищо не си спомням за размерите на бебо даже и ехографската снимка си забравих
Най- важното е че изследванията са ми много добри и доки каза, че няма никакви забележки
Гери моята линия негра мина пъпчето и ето момченче е за сега (може следващия път друго да покаже)
Това е от мен целувки
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #384 -:
юли 16, 2009, 13:37:59 »
Моята линия негра е още съвсем бледичка, но не само, че е минала пъпа ами е и толкова крива, засукана и грозна, че нямам думи просто. Не е правичка и симетрична като по снимките в списанията за бременни, на които това чудо ми изглеждаше чаровно даже...
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #385 -:
юли 16, 2009, 21:20:00 »
Ехеее, колко много бивши пушачки сме се събрали
Аз не смея да си паля и откакто разбрах, че съм бременна на втория ден си запалих последната цигара. Оттогава само съм си дръпвала общо 2-3 пъти от цигарата на мъжа ми (който всеки път се възмущава
), обаче не мога да си представя да пуша. Припушва ми се, но ми се струва много гадно за бебчето и си се спирам. Но като се роди бебочето, живот и здраве, след като спра да го кърмя пак ще си паля от време на време.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #386 -:
юли 16, 2009, 21:54:34 »
Mila честита синя новина !
И аз бях сигурна че ще е момиче, но не
, видеозона си показа на няколко пъти момче, така че накрая май вече свикнах и съм си оставила само един процент за момиче
Gery да ти кажа и аз нямам апетит. Първите месеци си хапвах здраво, но в последните, хем ни ми се яде, хем и не мога, защото ми става много тежко. Ям основно плодове и вечер някоя салата и да се чуди човек от къде бебето върви с повече на кг. Жалкото че и риба не ми се яде, а толкова полезно, особено за моето вегетарианство. Дано наистина бебчетата си вземат от нас всичко необходимо, пък ние после ще наваксваме.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #387 -:
юли 17, 2009, 11:13:48 »
Darling
да ти кажа, че нашето неядене може да е от лятото просто.Тогава човек яде повече зеленчуци и плодове.Но то пьк си вегетарианче.
Аз да си кажа болежката.От три дни ме боли не знам как е на бьлгарски май срамната кост.На английски е pubic and pulvic bone.Двете тазови кости през чиито отвор излиза бебето.
Днес като станах по-малко ме болеше, но ако има мами които се притесняват от такива симптоми да кажа какво разузнах.
Аз пьрво споделих на Матиас и той каза че сигурно просто е от релаксирането на самите влакна които свьрзват костите и е нормално явление.Малко ми стана неудобно че аз не ги знам тия работи а мьжа ми , но пьк от друга страна се зарадвах че има понятие от тия неща.
Та нали аз сьм малко мнителна и проверих в Интернет та се оказа сходно обяснението.Явно по време на бременност се отдяля специален хормон наречен Релаксин, който омекотява ставите за да излезе бебeто по-лесно по време на раждане.Понякога тази болка се появява в началото на бременноста, но в повечето случаи кьм средата. Усеща се най усезаемо по време на ходене пеша или просто когато се завьртаме в леглото.
Та няма нищо притеснително явно в тази болка просто едно от неприятните изживявания на бременноста.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #388 -:
юли 17, 2009, 13:49:17 »
Хайде и аз да си призная, че нещо се скарах с яденето откакто съм бременна. Само не ми е ясно в такъв случай как и от къде качвам килограми
Не че не ям, но като че ли доста по-малко от преди и то предимно плодове и зеленчуци
Луда работа!
Гери, извинявай за невежеството
обаче как и къде точно се усеща тази болка?
Аз да ви се оплача от последната си болежка - нещо съм пъпчасала гадно и според доктора е от комбинацията бременност и жега. Гадна работа! Вече се къпя по минимум 3 пъти на ден (поне това облекчава пъпките) и май до на есен ще ръждясам
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #389 -:
юли 17, 2009, 20:21:48 »
Светли за пьпките и аз се оплаквах тук. Уж момченце чакаме а то една пьпка излекувам друга се появи.
Ама за сега закрепих малко положението .
За болката как да ти обесня- боли коста долу кьдето ти е половия орган. Сякаш си правила шпагат.
Дано сьм помогнала малко с тьпото си обеснение .
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
29