Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 03, 2025, 22:10:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и декември (Прочетена 150246 пъти)
sunflower_mv
Ентусиаст
Отг: Очакваме нашите съкровища октомври,ноември и деке
«
Отговор #360 -:
юли 09, 2009, 09:22:20 »
Добро утро от мен!
Благодаря за информацията, мили мами! Адри, аз съм от Варна и май няма да стане ...
Иначе на драго сърце, хем ще се опознаем, хем ще е по-интересно!!!
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #361 -:
юли 09, 2009, 10:32:47 »
Аз го усетих бебока чааак към 22 седмица и то съвсем слабо, повечето момичета тук твърдят, че по-рано ги усещат, ама то зависи от много неща. Да не говорим, че в началото е като потреперване и може да го сбъркаш с раздвижване на червата
Адри, ти в Щерев ли ще раждаш? Само за бременни, които си следят там бременността ли са безплатни тези лекции или по принцип?
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
«
Отговор #362 -:
юли 09, 2009, 10:49:39 »
Усещането на движенията на бебето при всеки е различно и си зависи от много фактори. При мен се случи към 16 седмица. През последните две седмици е доста по осезаемо, в определени часове и даже виждам издатинки по корема си.
Анели
, няма място за притеснение на този етап
Sunflower_mv
, и аз считам че училищата/курсовете/ лекциите за бъдещи родители са полезни и даже и аз съм в търсене на такива (и без това като съм болнични, поне пълноценно да си прекарвам времето). Има и го и комерсиалният момент обаче. Онзи ден четох изказвания на майчета от друг форум, които споделят, че по време на лекциите влизали и представители на дадени козметични или фармацевтични продукти и презентирали съответните марки. Това е единственото, което леко дразни, но явно няма как без него...
«
Последна редакция: юли 09, 2009, 10:51:20 от cherry_tea
»
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #363 -:
юли 09, 2009, 10:50:56 »
Аз усетих беба на 100% в началото на 19-та седмица (въпреки че имах съмнения още към 15-та ако не бъркам). При всяка мама си е различно. Важното е вие и бебето да сте си добре
sunflower_mv щом си от Варна да ти кажа (в случай че не знаеш), че има всеки 2-ри и последен четвъртък от месеца от 16 часа мисля че беше Училище за родители в Окръжна.
Активен
Addri
Сватбар
Публикации: 188
«
Отговор #364 -:
юли 09, 2009, 11:28:34 »
Ночко, да, в Щерев ще раждам. Днес дори съм на контролен преглед там и ще разпитам моята лекарка по-подробно за тези курсове - кога стартират, с каква продължителност са, могат ли да се посещават и от бременни, които не се следят там и т.н. Мисля си, че може да се посещават от всеки, независимо следи ли се там или не. Реално не виждам те как ще проверят следя ли се при тях. Имат мое досие само с един вписан преглед към момента и още на този пъри преглед ме поканиха да отида на тези курсове. В крайна сметка дори и да проверяват дали те има някъде в регистъра то е достатъчно да си си платил еднократно 40лв за един преглед и толкова (а прегледа наистина си струва - много обстоен, подробен, с обяснения за всичко, отговори на всеки един въпрос, продължително оглеждане с изключително модерен ехограф, запис на размерите на бебчето и изваждане на няколко снимки за тати
)
Допълнение: Сега се поразчетох из нета за това училище в Щерев и си е съвсем безплатно независимо там ли се следиш или не (явно идеята е да спечелят повече родилки, които са посетили клиниката и са харесали базата им). Само 3 недели е въпросния курс, но никъде не прочетох по колко време продължават лекциите.
«
Последна редакция: юли 09, 2009, 12:41:04 от Addri
»
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #365 -:
юли 10, 2009, 15:35:32 »
Здравейте и от мен, аз рядко пиша, но ви чета редовно
Не пиша, щото няма с какво много много да се похваля, всичко си е наред, едно и също, сега сме малко на почивка, но пътя много ме измори и оттогава страшно ми се подуха глезените....
много е гадно, то какво глезените, аз нямам глезени, краката ми като гръцки колони...много се дразня и всикчите ми сандалки ми стягат...мислех да си взема Лиотон, но в аптеката ми казаха,ч е на упътването пишело, че няма данни за ефекта върху бременни или нещо от сорта и жената веднага ме хвърли за всичките кремове от сериите за бременни, ама аз не сиакм да давам 30 лева за крем, който е само на бикова основа и незнам дали ще ми помогне...ще ходя в някоя друга аптека да видя там какво ще ми кажат за Лиотона...надеждата крепи човека, после бастуна
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #366 -:
юли 10, 2009, 15:51:40 »
Бейби, вземи си на Чико крема, серията Мама Дона специално за крачета-мекички. Аз него ползвам и вече го рекламирах малко по-нагоре в темата. На мен много ми помага. Даже и в момента си го нося в чантата за всеки случай
Мацам си го вечер след баня и си вдигам копитцата на високо за малко. След това на следващия ден си ходя по 4-5 километра без никакви проблеми (крема го съчетавам обаче и с носенето на много удобни чехли тип джапанка за да не ми стискат и спарват) Цената му беше около 15 лева, но е доста като количество и е с лека за размазване текстура, което го прави икономичен. Като мирис не е особено приятен, но е слаб и почти не се усеща. По ръцете остава едно малко гадно лепкаво усещане и след мазане винаги бързам да се измия, но и това са бели кахъри.
Активен
Gery85
Регистриран
«
Отговор #367 -:
юли 10, 2009, 18:47:09 »
Здравейте, мами!!!
Аз се присъединявам към вашата група - чакам моето съкровище на 30.10.09
Моля пишете
само
на кирилица!!!
«
Последна редакция: юли 10, 2009, 19:45:27 от Bulechka™
»
Активен
-Ади-
Професор
«
Отговор #368 -:
юли 10, 2009, 19:18:21 »
Добре дошла,Гери,
,радвам се ,че групичката ни расте!
Щом си на 30.10.значи с теб вървим почти заедно,аз съм на 04.11.!
Вече знаете ли пола на бебо?
П.П.Само пиши на кирилица,че модераторите ще ти се карат!
Активен
rosibosi
Регистриран
«
Отговор #369 -:
юли 11, 2009, 07:48:44 »
Здравейте на всички бъдещи мами . Да ви кажа- редовно ви чета, но все чакам това изследване да мине, онова изследване да мине да съм сигурна, че всичко е наред. Сега вече мога почти спокойна / то май спокойствие до края няма да има
.../ да кажа, че нашето бебче ще се появи на 27.12.2009. Много се раджам че се присъединявам към вас
, толкова сте позитивни и изпълнени с надежда, което е чудесно и необходимо особенно в този период.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #370 -:
юли 11, 2009, 09:27:14 »
на всички новоприсъединили се бъдещи майчета. Много е хубаво, че темата така се запълни.
Относно училището в клиника Щерев мисля, че Vanilly беше ходила. Може да я питате за отзиви. Аз и мъжа ми също ходим на лекции за бъдещи родители и съм доволна. Цената е 120 лв. за 12 посещения. Лично за мен са оправдани, защото се научават доста полезни неща, групите са малки и може да задаваш всякакви въпроси.
Моя лекар на ЖК ми беше казал, че мога да ползвам Лиотон 1000 при проблеми с вените и краката. Аз засега не съм ползвала, тъй като не се подувам. Мажа се с Венен гел на д-р Тайс превантивно за вените, че съм предразположена към разширени вени. С охлаждащ ефект е и ми действа добре.
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #371 -:
юли 11, 2009, 12:39:44 »
Добре дошли на новвите мами!
Активен
elf
Ентусиаст
«
Отговор #372 -:
юли 12, 2009, 11:50:51 »
Добре дошли и от мен на новите мамита и безпроблемна и щастлива бременност ви пожелавам
Активен
Addri
Сватбар
«
Отговор #373 -:
юли 14, 2009, 09:47:41 »
Много заспа тая тема. Къде се губите?
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #374 -:
юли 15, 2009, 12:58:13 »
Я да видим има ли тук място за още едно хипопотамче?
Здравейте, момичета! Леко бременеене на всички и се надявам да приемате нови попълнения.
Моля, модераторите, ако може да ме добавят с термин 20 ноември
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27