Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 17:58:11

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 4  (Прочетена 201907 пъти)

endry27
Регистриран

Публикации: 2

Моят сватбен албум

« Отговор #315 -: юли 07, 2009, 13:21:02 »

Здравейте скъпи бъдещи булки. Пише Ви една ужасно ядосана сестра на една пловдивска булка, чиято сватба беше преди 3 дни (04.07.2009). Сватбеното тържество се проведе в ресторант   diabloГЛОБУС diablo bomb  намиращ се на бул. ШЕСТИ СЕПТЕМВРИ в гр. Пловдив diablo diablo diablo. Мога да изброя няколко неща, които попречиха на тържеството да бъде идеално, както го бяхме планирали. На пръв поглед някой може да си каже, че това което се е случило е дреболия, но не беше точно така. Като за начало управителката на ресторанта и подопечните й сервитьори бяха поели ангажимента да поставят номера на масите, които ние бяхме направили и им бяхме предали вечерта преди тържеството. На следващия ден, когато гостите пристигнаха и трябваше да се настаняват на съответните им места стана голяма обърквация, поради факта, че сервитьорите бяха поставили само половината номера на масите и гостите започнаха да се лутат. След като поисках разумно обяснение от един от сервитьорите, ми беше отговорено изключително нагло, че ние не сме били предали всичките номера и още доста обидни думички по мой адрес. P-. След известно време номерата се появиха от някъде и бяха поставени на грешните места. SUICIDE, но да кажем, че и след този гаф някакси се справихме. Друга уговорка, която не беше спазена беше факта, че след салатите трябваше да бъдат сервирани плата със сухи мезета и сирена, но уви това се случи почти едновременно със сервирането на тортата, които не си допадаха вкусово NO. Като стана въпрос за сватбената торта - сервитьорите бяха забравили да сложат и фойерверките върху тортата, когато бече изнесена и настанаха няколко неловки минути, през които очаквахме сервитьорите да се досетят къде са сгафили за пореден път и да поправят грешката си. Имаше и други нередности, които не искам да се напрягам да си спомням - като недостатъчната климатизация, поставянето на някакви грозновати арки, които не бяхме порачвали и др. След края на тържеството се опитахме да разговаряме с управителката на рестораннта, но уви това не се случи, т. к. тя не беше в ресторанта при настаняването на гостите и си беше тръгнала преди края на празника. В крайна сметка разговаряхме с един господин, който се представи за заместник - ужасен тип. beating......В крайна сметка си мислихме, че всичко е приключило и е време младоженците да се настанят в хотелската стая, която беше подарък от хотел - ресторант ГЛОБУС и какво, оказва се, че стаята която са им дали вече е била дадена на някой друг, който се е настанил и е ползвал леглото и др. И отново разправии с ИДИОТИТЕ от хотела. Идеален начин да започнеш пЪрвата си брачна нощ.
Единственото, в което се надявам е тази поредица от гафове да не е повлияла на доброто настроение на гостите, което единствено ние бяхме създали, а не персонала на ресторанта и хотела.

В заключение на горенаписаното мога да кажа само едно:
НИЩО ОТ ГОРЕНАПИСАНОТО НЕ Е ПРЕУВЕЛИЧЕНО, ЗАЩОТО ИМАМ БАЗА ЗА СРАВНЕНИЕ - МОЕТО ЛИЧНО СВАТБЕНО ТЪРЖЕСТВО ОТ ПРЕДХОДНАТА ГОДИНА.
НЕ ХОДЕТЕ В РЕСТОРАНТ ГЛОБУС ПЛОВДИВ - ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО МОГАТ ДА НАПРАВЯТ Е ДА ВИ ДОНЕСАТ САМО ГОЛЯМО РАЗОЧАРОВАНИЕ. Cow-boy Cow-boy Cow-boy   РЕСТОРАНТА Е ИДЕАЛЕН ЕДИНСТВЕНО ЗА ЧЕРНИЯ СПИСЪК
Активен
Ralibali
Ентусиаст
**
Публикации: 123

Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: юли 07, 2009, 15:12:27 »

Момичета, аз пък да се похваля - вече си имаме ресторант!!! Не можех да повярвам, но намерихме точно такъв ресторант, какъвто сме си мечтали.

Това е ресторанта към хотел MEG Лозенец. Уникално местенце с ратанови мебели, много уют, естествена светлина идваща отгоре, мека светлина от лампите наоколо, рафтчета с бурканчета, пълни с разни красиви подправки... Имат си дори и истински папагал Ара, който си стои на една клечка сред гостите и си кълве зрънца smile

Много са мили хората там, куверта е 50 лева, но можеш да си внесеш какъвто алкохол искаш без допълнителна такса. Нас не ни искат и допълнителни пари и ако седим повече от 5 часа. Кухнята им е уникална - по-скоро гурме и много вкусна - ние пробвахме разни неща и останахме очаровани.

Ще видим как ще се представят в самия ден, но сегашното ми впечатление е много добро и искрено го препоръчвам.

Ние ще си вземем и стая, която ще ни дадат май на преференциални цени. Много е стилна и красива.

Ето сайта им:

http://www.meg-lozenetz.com/?lang=bg&p=lobi
Активен
anabella
Ентусиаст
**
Публикации: 99

Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: юли 07, 2009, 15:46:52 »

Ralibali, ресторантът е наистина страхотен, с много добра кухня и чудесно обслужване по мои впечатления. Но  не е ли малък, вие колко гости ще имате? Като че ли няма много място за танци.
Активен
gery33
Новак
*
Публикации: 18

Badi! Prosto Badi... ijivei vseki mig palnocenno

« Отговор #318 -: юли 07, 2009, 20:42:45 »

Ресторант "Глобус" лично на мен изобщо не ми харесва за сватби.
Нашата беше в "Ленинград"
Активен
Ralibali
Ентусиаст
**
Публикации: 123

Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: юли 07, 2009, 21:40:51 »

Ами около 30 човека, и както изглежда ще има достатъчно място:) Ние решихме да сме си само най-близките роднини и приятели, така че да сме в задушевна атмосфера:)
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #320 -: юли 08, 2009, 06:55:50 »

Рали, не съм от София, но една наша колежка, която е навътре с тия неща и е оттам, именно МЕГ ми препоръча когато правя резервации за чужденците ни. Каза че е много доволна от хотела good И е много хубав като гледам снимките smile
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: юли 08, 2009, 08:28:21 »

endry27 напълно разбирам огромното ти разочарование и е добре,ч е споделяш и с другите булки. Интересно ми е само защо сте избрали този ресторант? аз лично съм ходила веднъж на вечеря там и ми направи доста лошо впечатление, повече не съм била и няма и да отида. Обслужването не е на ниво, самия ресторант ми се вижда долнопробен, и храната не ми хареса.
 рали бали, вашия ресторант изглежда супер smile
Активен
endry27
Регистриран

Публикации: 2

Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: юли 08, 2009, 10:23:48 »

Здравей roumyana. Това, което написах по - горе беше с една цел - никой да не помрачава един от най - важните дни в живота си. За съжаление изборът на ресторант не беше мой - все пак тържеството беше на моята сестра. Те бяха решили ресторанта да е този и аз нямаше как да променям това. Аз помагах в част от организацията на останалите по - творчески неща. Относно кухнята в ресторанта нямам забележки ( бяхме опитвали предварително основното ястие и салатите), но отношението на персонала беше крайно непоносимо!!! Cow-boy Cow-boy Cow-boy
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 638

"Do you think that our love can create miracles?"

« Отговор #323 -: юли 08, 2009, 15:06:58 »

Здравейте, мили момичета smile От скоро започнах да влизам в този форум и главно четях, но днес се включвам с конкретен въпрос. Изчетох всички части на темата за ресторантите, но вече съвсем се обърках...  huhhuh.gif Та искам да ви помоля да ми кажете кои ресторанти в София са подходящи за сватба с около 50 гости. Аз си харесах няколко ресторанта, но се оказа, че имат около 150-200 места и се опасявам, че няма да се съгласят  sad Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете  give_rose
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #324 -: юли 08, 2009, 16:30:20 »

Tiama ресторантите в София за 150-200 човека в София са много малко. Това е основният проблем след закриването на Maxi. Единственият ресторант за 200-400 души остана Дедеман в Принцес и обединението на презентационни зали в някои по-големи хотели. За 50 човека са подходящи "Кипарисите", "Ниагара" в Лозенец и много други.
Активен
me4enceto
Сватбар
Публикации: 215

Моят сватбен албум

« Отговор #325 -: юли 10, 2009, 12:57:03 »

Здравейте мили дами и господа smile (видях, че и господа има)
От 2-3 месеца чета този форум и реших, че дойде и моят ред да пиша.
Моята сватба ще бъде на 22.05.2010  heart, около 130 човека. (София) Ох, колко се развълнувах като го написах smile
Вече посетих 3 ресторанта, но бих се радвала да ми препоръчате още някой. Ще споделя за видяното. Много ми се иска да намеря нашият ресторант, да го почувствам, което до сега, май не се случи. Знам, че има 10 м до сватбата, но тъй като е точно в сезона на баловете, се налага от рано да се действа.
Гледах прекрасни, чудни бутикови ресторантчета, но са за 50, мах. 80 човека...
Желаният куверт от нас е мах. 45 лв., което изключва ресторант като Шератон, а искам изискан ресторант. Много моля, къжете къде още да идем.

Видяхме до сега: "Фантазия" - Овча купел, Централ форум - Хиподрума и "Панорама" - Парк хотел Москва.
Активен
me4enceto
Сватбар
Публикации: 215

Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: юли 10, 2009, 13:19:54 »

Ето и мннието ми за дадените рестранти и инфото което имам от 1 седмица:

"Фантазия", Овча купел

Цена на куверт от 37-42лв, като управителя каза, че може да се спазарим на минимум 35лв. Има градина отпред, детски кът с люлки, прилича на пицария външната част. Има паркинг за около 14 коли и изглежда като малко паркче. Вътрешният салон е много симпатичен със светли тапети, побира 150 души, но една от масите е мнооого в дъно на коридор - т.е. една част от 20 човека все едно ще бъдат откъснати от останалите. Салона е новичък и може и да не се налага обличане на столовете. Няма такса за внасяне на алкохол, 5 часа сватба, всеки час след това е по 150 лв., няма готови менюта. Няма нощувка за младоженците. Може те да окрасят, може и да си вкараш фирма. Симпатичен управител. Има достатъчно място за танци.

"Централ Форум"- Хиподрума
Цена на куверта от 47 до 55, минимум 45 с включена торта. Такса за внасяне на алкохол по 2лв на човек и по 2лв на човек за опаковка на салона. Някаква мижава окраса по 1-2 цветенца и тн - 300 лв. Подарък нощувка за младоженците, възможност за ползване на 2 автомобила. Салона е на 2 части, което не е проблем имат хубава видимост, масата на младоженците е централно, има достатъчно пространство за танци. 5 часа и всеки следващ е по 150лв. Определено имат опит със сватби, имат запазена дата вече за юли, 2010 - на оправителя явно му е втръснало или поне така искаше да изглежда.

"Панорама" - Парк хотел Москва
Цена на куверта 45 лв. минимум (неснижаем) Салона е за 150 човека. Много симпатичен управител! Няма такса за алкохол, салона 100000% има нужда от украса, те не предлагат такава. Да наистина разкошна гледка, но се върнах 25 години назад. Много е соц. всичко е соц. Като влезеш в хотела и те лъхва миналото, мебели атмосфера и тн. Изобщо няма да коментирам другите ресторанти на хотела. Като, че ли пространство има за танцуване, правят само по 1 сватба на ден. 5 часа и всеки следващ е по 100лв..

За сега това се сещам, ако се сетите нещо питайте! Сигурно изпускам, но ...

Моля, кажете ми къде още да ида да видя за хубав ресторант за 130 човека?
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #327 -: юли 10, 2009, 13:31:41 »

Oh my ... Какви са тия куверти??? Момичетата бяха говорили за нещо доста по-ниско. Направо съм в шок от тези цени. Иначе браво за подробната и класифицирана информация!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #328 -: юли 10, 2009, 13:47:19 »

Не търсете куверти под 35 лева. На пазара се създаде монополна договорка. А и калкулацията на нещата от куверта са за минимум тази сума, ако искаме да имаме куверт.
 От трите ресторанта внимание заслужават двата - "Форум" и "Панорама". И двата имат много добра кухня. Първият ще Ви излезе по-скъп. Вторият наистина има много добър управител, който не може да се сравни с друг от бранша. Соцвидът на хотела, където е вторият не е убедителен критерий за по-лош ресторант. Соцвид има и първият хотел !
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #329 -: юли 10, 2009, 13:50:31 »

Амелия не знам защо се учудваш. според мен цените са ниски даже, ако човек иска изискан ресторант кувертите отиват далеч повече.
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: