Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 09:05:52

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 321220 пъти)
 
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 813


Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: март 23, 2011, 21:57:15 »

Пилешки сърца (става и с воденички)
1 кг. пилешки съррца
1 лимон
соев сос
черен пипер
бульон (пилешки или телешки)
1 ч.л. захар
Сърцата се изчистват и се сцепват и се сваряват с бульона, сол на вкус и черния пипер.
След като се сварят се изцешждат и се слагат да се запържат със соев сос (около 1/2 от тези малките бутилчици). Докато се пържат се добавят захарта и 2-3 резена лимон. Отнемат се от огъня, когато соса се изпари...
« Последна редакция: март 23, 2011, 22:25:03 от m_eleva19 » Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #331 -: май 02, 2011, 10:07:34 »

Да се включа и аз

Пита Слънце
1 кубче мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 яйца /единия жълтък го отделяме/
400 мл вода
1 кг брашно (+ оше малко за доомесване/
1 пакетче краве масло
1-2 ч.л олио

Слагаме мая в малко топла вода заедно със захарта за да шупне.В отделен съд  слагаме брашно / половин пакет / ,солта ,водата /студена за да не сварим яйцата/ , 1-то яйце+ белтъка от другото,и изспиваме вече шупналата мая.Месим до твърдо тесто.Оставаме да втаса и месим пак .
В отделен съд разтапяме маслото,разделяме вече втасалото тесто на 3-4 топки.Вземаме едната топка и с помощта на маслото правим кора. /става неоформена като мекица,но това да не ви тревожи/.Така се процедира и с останали 3 топки като "котите" се слагат една върху друга ,завиват се на руло ,издърпват се и се реже.Отрязъка наподобява руло !Оставаме да втаса отново и мажем с жълтък смесен с малко олио.
Печем при предварително загрята фурна /без вениталатор/  от 170 градуса около 40-50 минути.
След като питата е готова я пръскаме с вода и завиваме с чиста кърпа.Разчупваме когато питата е напълно изстинала /инъче ше стане  тестяна/
Бон Апети!

P.S. По желаниев   може да добавите в тестото или да поръсите корите с сиренце,кашкавал,чубрица или каквото ви дойде на ума  smile

Снима по късно
Активен
Миши
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 405



« Отговор #332 -: юни 09, 2011, 16:10:37 »

свинско с лук
свинско месо ( може и друго ) се нарязва на средно големи късчета,
овкусяват се с черен и червен пипер, кимион,чубричка,соев сос, червено вино, ( принципно слагам аболютно вичко, което имам в наличност и върви на свинско месо). След което го завивам с фолио или ако купичката има капак я захлупвам и го слагам в хладилника. Колкото повече време седи там толкоз по добре месото ще поеме от марината. Нарязва се многоооо кормит лук и се задушава. При получаване на златист цвят се маха от котлона и го изсипваме в отделна чиния. В същата мазнина слагаме месото заедно с  марината запържва се и после се добавя лука. При необходимост може да се добави още соев сос и червено вино.

П.С. много лесно и вкусно дано да Ви хареса.
Бон апети
Активен
fl0r1ta
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 61



Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: юни 11, 2011, 16:38:46 »

Сладки орехи:
1 кутия маргарин
1 пакет бисквити
2ч.ч. пудра захар
1 пакетче канела
3ч.ч. смляни орехи

Натрушаваме бисквитите и смесваме с пудрата захар и канелата.След това прибавяме маргарина и бъркаме с лъжица докато се смеси добре с бисквитите.Накрая с друга малка лъжица взимаме от сместа и слагаме върху орехите.Когато от всякъде се оваля сместа се оформя с ръце (оформянето се прави след овалването за да не се залепва по ръцете сместа).Готовите топчета се слагат във фризера за да се стегнат,а след това може да се държат и в хладилника,за тези които не искат да за замръзнали smile
Също така орехите могат да се заменят с настърган шоколад  smile


* DSC03277.JPG (47.87 KB, 231x308 - видяно 5354 пъти.)
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #334 -: август 13, 2011, 16:46:19 »

Хайде и аз да се включа и да ви поккажа какво изрових от един сайт ДОМАШНИ ЕКЛЕРИ
За еклерите:

    * 1 ч.ч. вода
    * 1/2 ч.ч. олио
    * 1 ч.ч. брашно
    * 3-4 бр. яйца - зависи от големината им

Пълнежа е по ваш вкус ... аз ги напарвих с ванилов крем овкусен с натурален шоколад smile

Приготвяне 
Водата и олиото завират на котлона, след това се добавя брашното и се бърка няколко минути, докато стане гъста смес. Маха се от котлона и се оставя да изстине. След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тестото става още по-гъсто и лепкаво. С помощта на лъжица се загребва малко от сместа и се поставя в намаслена или покрита с хартия за печене тава, като се оставя известно разстояние между еклерчетата. Не е нужно оформената с лъжицата формичка да е идеална, защото при печенето те се оформят. Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 С фурна, около 30 минути.
Според големината могат да излязат до 30 еклера smile

Да ви е сладко момичета !:)


* 1.JPG (49.62 KB, 410x308 - видяно 4998 пъти.)
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: януари 02, 2012, 16:05:05 »

Тази рецепта я бях сложила в темата за готвенето, но мисля, че тук й е мястото:  smile

Браунис



Браунис са сложни за правене поради две причини – домашните рецепти наблягат на вкуса, но не на текстурата, тези от магазина имат страхотна текстура, но вкусът куца. Нашата цел е ясна – домашно приготвен браунис с леко тегава текстура, лъскава, хрупкава и чуплива повърхност и богат, дълбок, напълно естествен шоколадов вкус. Попитахме научния ни редактор какво проваля текстурата на брауниса. Съотношението от наситени и ненаситени мазнини тук е от най-голямо значение. За да получим най-добрите резултати тествахме и тествахме докато намерим правилното съотношение и то е: 29% наситени мазнини и 71% ненаситени.

Получават се около 24 брауниса с големина около 5 см. всяка

За да получите правилната текстура е много важно да оставите браунисите да изстинат преди да ги нарежете. Неизядените браунис могат да се съхраняват в плътно затворена (пластмасова) кутия на стайна температура до 4 дни.


СЪСТАВКИ:
•   1/3 чаша какао
•   1 ½ чаени лъжичка разтворимо еспресо (това е по избор)
•   ½ чаша плюс супени лъжици вряща вода
•   60 грама неподсладен шоколад, нарендосан на ситно (ние тук използвахме много тъмен шоколад с много малко захар, защото не намерихме напълно неподсладен и затова сложихме малко по-малко захар отколкото се изисква по-надолу в рецептата)
•   4 супени лъжици масло, разтопено
•   ½ чаша плюс две супени лъжици слънчогледово олио или зехтин
•   2 големи яйца
•   2 големи жълтъка от две яйца
•   2 чаени лъжички ванилия
•   2 ½ чаши захар (около 490 грама)
•   1 ¾ чаша брашно (около 250 грама)
•   Щипка сол
•   150 грама черен, горчив шоколад, нарязан на парченца около сантиметър всяко

ИНСТРУКЦИИ:
1. Нагласете решетката на фурната на най-долната позиция и загрейте фурната на 175º C. В избраната тава (най-добре 33 на 22 см.) сложете алуминиево фолио, така че да покрива цялото дъно и стени на тавата и да се показва малко, за да можете да го използвате по-късно за изваждането на браунисите. Намажете фолиото с олио или зехтин.

2. Смесете какаото, еспресото (ако използвате) и врящата вода в голяма купа докато всичко се разтопи. Добавете неподсладения настърган шоколад и разбъркайте докато той също се стопи. Добашете маслото и олиото (зехтина). Сместа може да изглежда пресечена, но това е нормално. Добавете яйцата, жълтъците и ванилията и продължавайте да бъркате, най-добре с тел за разбиване на яйца, докато всичко е добре смесено. Добавете захарта и бъркайте докато се стопи. Добавете брашното и солта и бъркайте с пластмасова лъжица докато всичко е гладко и без буци. След това сложете парчетата горчив шоколад.

3. Изсипете така полученото тесто в тавата с фолиото и печете в загрятата фурна – 30-35 мин. Пробвайте в средата на тавата с клечка за зъби дали тестото е готово – само малко шоколад (парчетата шоколад, които добавихме) и малко тесто трябва да се залепва на клечката, ако тестото е все още течно печете още 5 мин. Извадете тавата и оставете да изстине за час и половина. Ако печете в стъклена тава, оставете ги да изстинат в нея за около 10 минути и след това ги извадете от тавата, защото стъклото задържа високите температури за продължително време и можете да ги изгорите дори и извън фурната.

4. Използвайки подаващото се фолио извадете браунисите от тавата и ги оставете да изстинат допълнително за около час. Нарежете на 5 см. квадрати и сервирайте.

----------------------------

Ако ги ядете с ванилов сладолед стават божествени!  good
« Последна редакция: януари 02, 2012, 16:11:35 от Ariel » Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: януари 02, 2012, 16:07:40 »

Печени смачкани картофи



Порции - 4 до 6
Време за печене - малко повече от час

Важно - картофите трябва да са малки и по възможност пресни, с по-големи картофи не се получава същият ефект. Важно е първоначалното печене, за да може да се смачкат добре след това. След като са готови трябва да се сервират веднага, защото бързо изстиват и се втвърдяват.

ПРОДУКТИ:
1 кг. картофи (най-добре червени, около 18 на брой) - добре измити, но с обелките
6 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица накъсана прясна мащерка
Сол и черен пипер

ПРИГОТВЯНЕ:
1. Наглася се решетката на фурната на най-долната позиция, загрява се фурната на 260 градуса. Картофите се подреждат в тавичка върху фолио намазано със зехтин. Слага се 3/4 чаша вода. Покриват се плътно с още един пласт фолио. Пекат се около 25-30 мин. (тествай с нож - когато в картофите лесно влиза ножът са готови). Маха се фолиото и се оставят да изстинат за 10 мин. Ако има останала вода се попива с хартия или салфетка.

2. Напръскват се с 3 с.л. зехтин и се овалват в него от всички страни. Подреждат се отново като се оставя достатъчно разстояние между тях. Смачкват се с решетена лъчица или с такава за правене на пюре до около 2 см. височина. Поръсват се с мащерката, солта, черния пипер и още 3 с.л. зехтин. Пекат се на най-горната решетка във фурната за около 15 мин. Преместват се на най-долната решетка за още 20-25 мин. Сервират се веднага.
« Последна редакция: януари 02, 2012, 16:09:11 от Ariel » Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: януари 10, 2012, 00:08:10 »

По молба на съфорумка пускам и една рецепта, която е много вкусна, но не е за хора, които не обичат солено и пикантно. Ако обичате да похапвате китайско в сладко-кисел сос и други подобни и ако такива силни ухания ви понасят, значи има голям шанс и тази да ви хареса. Правила съм поне 5-6 пъти и винаги сме си облизвали пръстите. Рецептата е от тестовата кухня на Америка. Превеждам я не толкова стегнато и с мои си думи:

------------------------------------------

Ароматни свински парченца с патладжан, лук, чесън и пипер

Ето моя снимка от оня ден:



За около 3-4 порции

ПРОДУКТИ:
350 гр. свинско филе, нарязано на малки ивици, не по-дебели от половин сантиметър / *За да е по-лесно да се нареже може да се сложи във фризера за около 45 мин., но не повече от час - не трябва да е прекалено замразено. Когато месото се стегне се реже много по-лесно.
1 ч.л. рибен сос плюс още 2 1/2 допълнителни ч.л. рибен сос за по-късно в рецептата / *Рибен сос търсете при рафта със соевия сос. Може да се замени със сос от стриди или други подобни от китайската, японската или тайландската кухня. Представлява ето това като цвят (може да е всякаква марка разбира се):

1 ч.л. соев сос плюс още 2 1/2 допълнителни ч.л. соев сос за по-късно в рецептата
2 с.л. пилешки бульон от консерва (или друг ако нямате)
2 ч.л. сок от лайм (или лимон)
2 1/2 с.л. кафява захар (или бяла в краен случай)
1 с.л. царевично нишесте за соса (ако нямате може и с брашно)
8 скалидки чесън, пресовани
2 ч.л. черен пипер (по възможност прясно смлян, много по-ароматен е)
олио (или зехтин)
450 гр. (около един голям) патладжан нарязан на кубчета от около 2 см. всяко, колкото се може повече да са с еднаква големина, за да се изпекат еднакво и да няма изгорели
1 голяма глава лук нарязана на полумесеци
1/2 стрък пресен кориандър накъсан на парченца

ПРИГОТВЯНЕ:
1. Смесват се в купа: свинското нарязано, както описах горе, 1 ч.л. рибен сос. Оставя се настрана. В друга малка купичка се смесват: 2 1/2 ч.л. рибен сос и 2 1/2 ч.л. соев сос, бульона, сока от лайм, захарта, нишестето. В трета купичка се смесват: чесънът, черният пипер и 1 с.л. олио (или зехтин).

2. Загрейте до горещо 3 ч.л. олио (или зехтин) в тиган (да е по-голям) и изпържете свинското, като бъркате отвреме навреме докато се запече добре от всички страни, около 4 минути. За да се изпържи по-добре може да се раздели на две порции, които се пекат една след друга. Като е готово преместете в чиния или купа.

3. Добавя се в тигана нова 1 с.л. олио (или зехтин) и патладжанът се запържва като всеки 30 сек. се бърка докато се запече леко до кафеникаво и не е вече като гума, около 5 мин. Не се притеснявайте ако попие всичкото олио, не е нужно да се добавя още. Като е готово преместете в купата със свинското.

4. Слага се в тигана последната 1 1/2 ч.л. олио (или зехтин) и лукът се запържва като се бърка отвреме навреме докато покафенее леко и омекне, около 2 мин. Центърът на тигана се "почиства" от лука (лукът се изтиква настрани) и се слага сместа с чесъна и черния пипер, която приготвихме. Пържи се там и се разбърква леко докато освободи хубаво ароматите и започне да се запича, около минута и половина. След това се смесва хубаво с лука. Към лука в тигана сега се добавят патладжана и свинското, всичко се разбърква. Приготвеният сос в купичката се изсипва и всичко се бърка докато сосът леко се сгъсти, около половин, една минута. Сервира се с поръсен кориандър.

----------------------------------------------------------
Става много вкусно с бял ориз, както е на снимката ми по-горе. Да ви е сладко!  give_rose




« Последна редакция: януари 10, 2012, 00:17:26 от Ariel » Активен
Деска
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 107



Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: януари 30, 2012, 13:46:38 »

Ето и моята лесна и бърза рецепта smile Днес реших да си сготвя любимата на нашето семейство както ние си я наричаме " СВИЩОВСКА МАНДЖА " иначе казано " ОРИЗ С ДРОБЧЕТА "

необходими продукти :
2 главички лук
една чаена чаша ориз ( около 250гр - добре почистен и измит  разбира се smile )
около 400-500гр пилешки дробчета ( пробвала съм и с други но с пилешки е най-добре )
1 пилешки бульон
черен пипер и сол на вкус
олиото също е на вкус ако обичате по мазничко сипете повечеко аз слагам около 50-60мл
аз не запържвам нищо - лука на дребничко, ориза както вече се разбрахме добре почистен и измит , разтварям бульона в малко топла водичка,олиото , почистените и нарязаните на по дребно дробчета - аз лично си ги накисвам в топла водичка и ги оставям малко така после сменям водата хубаво е също да се внимава да не остане от воденичката ако имат да не горчи и  идва ред на водата аз съм свикнала да си заливам ориза с топла водичка може и студена и разреждам ориза 1:4 ако вие си имате друг вариант импровизирайте всичко е една тавичка завивам с фолио и да се пече
Ние много си я обичаме и доста често ме карат да им я готвя
Добър апетит и чакам ако имате въпроси


« Последна редакция: януари 30, 2012, 13:48:31 от деска » Активен
petia___88
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 82



Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: април 04, 2012, 17:17:35 »

Една от любимите ми рецепти - запеканка с тиквички и картофи .Продукти:
1 кг тиквички
1 малка глава  кромид лук
1- 2  моркова
3- 4 средни картофа
300 г кашкавал
200 г сирене
200 мл готварска сметана
1 яйце
3-4 с.л. брашно
2 домата
1/2 връзка копър
черен пипер
сол
джоджен
Приготовление:
Тиквичките се измиват, обелват и настъргват. Посоляват се и се оставят десетина минути да се изцеди водата. Изтискват се добре с ръце.
Картофите и морковите също се обелват и настъргват.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава с малко олио. Добавят се морковите и картофите и се оставят да се задушат около 10 минути. След това сместта се прибавя към тиквичките, заедно с половината кашкавал, сиренето, яйцето, брашното, сметаната и подправките.
Добър апетит!
Сместта се изсипва в подходящ за печене съд и отгоре се поставят нарязаните на кръгчета домати.
Пече се до готовност.
Поръсва се с останалия кашкавал и се връща във фурната да се запече до златисто.
Активен
Vanity89
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 39



Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: май 15, 2013, 10:15:36 »

Една рецептичка за и от мен smile

Чувала съм да я наричат "Плодова пита на баба" , но аз я правя на торта smile
Правя я, когато ще имаме гости през делничните дни по някакъв повод и нямам много време за подготовки.
Няма как да не се получи и винаги свършва почти за секунди smile

Домашна торта с компот

5 яйца
1.5 ч.ч. захар
1.5 ч.ч. брашно
1-2 пак. ванилия
1 бакпулвер ( аз предпочитам да слагам 1ч.л. сода + 1/2 ч.л. лимонена киселина )
1 компот - може от кайсии, праскови, круши или каквото там си харесате
200мл. течна сладкарска сметана за разбиване

Разбивате яйцата, захарта, бшашното, примесенo с ванилията и бакпулвера с миксер докато получите хомогенна смес.
В тавичка с димаетър около 30см. постилате хартия за печене (или набрашнявате) и подреждате равномерно плодовете от компота, след което изливате сместта отгоре като гледате да покрие добре всички парченца плодове, след което пчете на около 180-200 С за около 20-30мин до приятен бледо кафяв загар. Блата се надува двойно и повече.
Готовия и изстинал блат поставяте с плодовете нагоре и сиропирате със всичкото количество сок от компота.
Когато попие напълно го украсявате с битата сметана и шприц, като гледате да покриете добре плодовете отгоре и готово smile

Ето и снимка от последния път, когато я правих (тук доукрасих и с малко разстопен шоколад )

Активен
Selena_
Новак
*
Публикации: 8


« Отговор #341 -: септември 10, 2014, 10:30:29 »

Момичета, вчера видях този клип и не мога да не го споделя с вас. Още не съм изпробвала, но ще го направя при 1-ва възможност smile
http://www.zajenata.bg/%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-4-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D1%84%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0!---%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-news17391.html
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #342 -: септември 10, 2014, 14:35:09 »

Exxа,много яка идея ,ще трябва да се пробва
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 813


Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: септември 13, 2014, 18:29:01 »

Тази рецепта ме уби...иначе не виждам нищо по-вредно от пица. Ако продуктите отгоре са си качествени, направо си е супер. И понеже идва сезонът на тиквите, колкото и да ги мъча да ги ям, ми е много трудно, но си открих една моя рецепта...та
1 тиква "цигулка"
ябълка - 1-2
ананас, сини сливи (реглота) 2-3, ядки - печени, мед, и сладко (аз ползвам от диви ягоди). Срязвам тясната част на тиквата, която я оставям обикновено за тиквеник, издълбавам я вътре, мажа стените с мед, нарязвам плодовете и ядките и ги обърквам с 2-3 лъжици сладко, слагам в тиквата, отгоре слагам едно капаче от фолио и пека около част, като във тавата слагам и малко водичка. (слагала съм и дюли и круши, каквито плодове има, но ананаса и придава страхотен вкус). Накрая реша на кръгчета и слагам в средата от пълнежа и малко сок. Веднъж имах гости и отгоре сложих и една топка ванилов сладолед. Стана приказка. Като го правя тази година ще пусна и снимки.
« Последна редакция: септември 13, 2014, 18:37:55 от m_eleva19 » Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: октомври 02, 2014, 14:51:16 »

Елева, това непременно ще се пробва! Че и не е трудно за изпълнение и не отнема време за приготвянето му, мерси! smile
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines