Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 13:47:02

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 320938 пъти)
 
Денито
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 319



« Отговор #300 -: януари 25, 2010, 17:19:20 »

Моите дробчета са още по-мързеливи, но пък стават адски вкусни! Почистени и измити ги хвърлям в тавата, слагам малко масло, сол, черен пипер на вкус и лук нарязан на полумесеци обилно, така че да покрие изцяло дробчетата. Сипвам малко водичка и ги мятам във фурната. Като почне да се раздава една приятна миризмичка тогава чак ги разбърквам. Те са се задушили лекичко под лука и са му приели аромата, а лукчето пък се е карамелизирало по краищата. Тогава вече ги разбърквам, пека още 5 мин и изключвам фурната, като ги оставям вътре на топло докато стане време да ги сервирам. Да ви е сладко!
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 842


Невероятно е да си родител....


Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: февруари 17, 2010, 14:35:48 »

Лесен шоко лешник

Продукти:
3 какаови блата за торта
4 крема Оле на д-р Йоткер - какао
1л прясно мляко
1 пакетче лешници
1 течна есенция ром или 2 ч.л. ром
3 ч.л.захар
1/4 ч.ч. топла вода
1-2 пакетчета шоколадови пръчици за украса

Приготвяне:
В купичка се слага захарта,есенцията и се размива с топла водичка, докато се разтвори напълно захарта. За есенция аз ползвам течната на д-р Йоткер, най-доволна съм от нея.
В подходящ съд или поднос слагам първия блат, леко надупчвам и сиропирам с получения лек сироп. Предварително разбивам два от кремовете с 600мл прясно мляко - по 300 за крем, а другите два, които ползвам за да покрия тортата, разбивам с 500мл, т.е с по 250 на пакетче. Слагам по-малко мляко от написаното на опаковката, за да са по-гъсти, така и вътре крема е супер, и отгоре покриването не се разтича, а стои стегнато на тортата. Нарязвам на едно лешниците, като отделям няколко цели за украса.
Подреждането е така: блат, сиропирам, крем, нарязани лешници, блат, сиропирам, крем, нарязани лешници, блат, мъничко сироп, защото поне при мен това беше последния блат. Отгоре размазвам обилно от крема-глазура, украсявам според идеята.
Ето как стана моята торта за днес за РД на милото:
http://bg.fotoalbum.eu/beb4eto_na_me4o/a426227

Добър апетит!
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 564



Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: март 02, 2010, 14:04:08 »

Крем-яхния от нахут, зрял боб и царевица

Продукти за 5-6 порции:
2 консерви царевица (нето 300гр, изцедено 200гр - или 1 голяма нето 600 грама, изцедено 400грама)
2 консерви зрял фасул (нето 400г, изцедено 240 - или 1 голяма 800г нето, изцедено 480гр)
2 консерви нахут (нето 400г, изцедено 240 - или 1 голяма 800г нето, изцедено 480гр)
2 средно-големи моркова
200 гр крема сирене
600 гр доматено пюре
100 гр смлени орехи
сол и подправки на вкус   blum

Приготвяне:
Нахутът, заедно с водата от консервата се изсипва в една тенджерка, долива се малко вода, достатъчна, за да покрие нахута и малко отгоре, и се вари около 15 минути. След това се изцежда от водата. Ако има отделени люспички, се махат и се изхвърлят. Към нахута се прибавят изцедените консерви боб, царевицата, крема сиренето и доматеното пюре. Всичко се пасира. Добавят се орехите и се посолява. Слага се на котлона на средна температура и се разбърква докато достигне желаната температура. След това се сваля от котлона и се добавят нарязаните на малки кубчета моркови. При сервиране може да се украси с лъжица доматено пюре отгоре и със стръкче магданоз.
Да ви е сладко!    girl_wink
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: април 14, 2010, 08:08:10 »

Лени ще ти кажа разбира се.
1кг брашно
1бр суха мая/нямах жива просто/
1 4аена л.сол
1 щипка захар
1/2 кофи4ка к.мляко
около 50-60мл хладка вода за разтваряне на маята
плънка:
около 250гр сирене/даже пове4е сложих/
4бр яйца
100гр масло
3 с.л галета
Пресяваш брашното,правиш кладен4е и в него изсипваш млякото,солта,захарта и накрая малко по малко/докато забъркваш/маята.Добавяш води4ка или брашно ако е нужно.Омесваш меко тесто.Разделяш го на 3-4 равни топки/зависи колко ти е станало.Всяка разто4ваш на кора-слагаш в единя край плънка и завиваш на руло.Режеш на еднакви пар4ета и редиш в намазнена тави4ката с отрязаната 4аст нагоре.И така вси4ки топки.ако ти е останала плънка-смело сипвай отгоре.Поне в къщи сиренето е на особена по4ит.Разтопяваш маслото и слагаш галетата в него.Сипваш го отгоре и пе4еш на 180-200гр за около 50мин при мен стана.Но за виси от фурната все пак.И послееееееееееееееее-лапкаш смело милинки blum Предупреждавам,4е си е калор4но,но на теб ти е простено give_rose Пък ако му се ръсне и шарена сол4ица отгореееее,мама мия и аромати и 4удесии smile
Бон апети и да се похвалиш после give_rose
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2061



Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: април 16, 2010, 07:38:21 »

Мъфини с шунка и пресен лук

3 яйца
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кис. мляко + 1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
1 и 3/4 ч.чаша брашно

100 гр шунка и няколко стръка пресен лук нарязани на дребничко

Разбиваш малко яйцата и към тях прибавяш първо олиото, кис мляко със содата, солта и накрая брашното. След всеки добавен продукт бъркаш . Накрая прибавяш шунката и лука . Излизат 12 мъфина
Пече се в Незагрята фурна до порозовяване  good
Добър апетит
Активен
Vessy
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 188


влюбена в живота и в мъжа си :-)


Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: април 28, 2010, 09:47:28 »

моята любима рецепта е Пилешки рулатини.
 

 1 брой пилешки гърди-пепруда
 босилек
 магданоз
 дом. пюре
 
  Гърдите се разрязват на две и след това отново, да се получат тънки филенца. Във всяко се поставя малко босилек, магданоз и се увиват на руло.
 Подреждат се в тава, доматеното пюре се изсипва върху им и се поставят в печката да се пекат. За гарнитура може да се направи ориз с настърган морков и соев сос за вкус.
Тук може да видите и снимка smile  http://sites.google.com/site/gargamelan1/v-kuhnata/prva-mecta?previewAsViewer=1
Активен
radi.
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 241



Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: май 23, 2010, 13:37:30 »

лодки от картофи

1.5 кг картофи
една връзка магданоз
300 гр сирене
чесън на вкус
3 яйца
сол на вкус
картофите се издълбават, така че стените да са тънки за да се изпичат.Слагате ги в загряла фурна с малко мазнина. Изрезките от картофите се нарязват много надребно, сиренето се намачква и с нарязаните картофи се запържва нарязва се магданоза и се прибавя към запържените картофи. Като се запържи всичко това се добавят и яйцата пържи се още масло и с плънката се запълват вече запечените лодки. Запича се още 10 мин.
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #307 -: юни 07, 2010, 11:02:01 »

По молба на Рени и Нинка слагам рецепта за "Кашкавал на фурна"
За 2 порции
300 гр. кашкавал
3/4 ч.ч прясно мляко
2 яйца
2-3 с.л брашно
сол, черен пипер, лимонов сок.
Кашкавала се настъргва на едрото ренде.
В метален съд се запържва леко брашното до порозовяване, разрежда се с малко вода и млякото с разбитите яйца. Овкусява се с подправките и ври на тих огън 10 мин. или до постигане на желаната гъстота.
След като свалим от котлона , изчакваме малко да се охлади и заливаме кашкавала. С тази смес се пълнят гювечета, които предварително са намаслени и се запичат до коричка.
Бързо и сравнително леко ястие!
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: юни 09, 2010, 08:50:46 »

Сиренки

3-4 чаши брашно
1 чйце
кисело мляко +сода
200-300 гр сирене (настъргано или начупено на малки парченца)
масло

Продуктите се смесват на меко тесто. Оставят се да втасат. Тестото се разделя на питки. На всяка птика отгоре се прави дупчица и се слага малко масло. Редят се  в намазнена тавичка и се пекат.

Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: юни 10, 2010, 15:59:27 »

Ето и от мен една рецепта за много хуабв сладкиш за горешите летни дни!

Ванила айс с парченца шоколад и ягоди

Необходими продукти:
1 пакет бишкоти
1 ч. ч. готово кафе
50 г ром
1 кутия сладолед ванилия
50 г настърган шоколад
замразени  боровинки
ягоди
листа мента, за украса

Начин на приготвяне:
1. Смесете в купа кафето и рома,и натопете в тях бишкотите.
2. Наредете напоените бишкоти в тава върху найлоново фолио, намажете отгоре с ванилов сладолед, поръсете с настърган шоколад, сложете боровинки, отново намажете със сладолед и оставете десерта за един час в хладилника.
3. Украсете добре охладения десерт с нарязани на филийки ягоди и мента, и сервирайте.

Бон Апети! give_rose
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: юни 17, 2010, 04:29:35 »

Гледам, че давате често лесно приготвими ястия. Но такъв е живота от толкова работа няма време за много неща. Въпреки, че аз обичам да готва и искам готвенето да м ие удоволствие, много често и аз като вас все бързам и искам нещо набързо да сготвя.
Ето една лесна рецепта поне за мен..не вярвам някой да се затрудни.

1кг.Пилешко или телешко месо се нарязва на жулиени или просто на малки парченца колкото една хапка
3 чушки (може и трите в различен цвят, за да стои по-красиво (нарязана на по-едро )
1глава лук (нарязан пак на едро, всичко да има еднакъв размер, така се готви равномерно и изглежда красиво)
1/2 връзка целина (в Бг рядко май се продават стръковете)
по желание може и 100гр. броколи.
1/2 връзка магданоз
близо две шепи бейби моркови ( едно нарязани, пак на лентички)

Аз от предната вечер мариновам телешкото (на картимката е телешко и пилешко) със сол, черен пипер, вино за готвене и лимон. След работа изкарвам месото и го слагам на тигана с малко зехтинче и малко вода, когато започне да омеква се добавят всички зеленчуци. + някакъв бульон. Става бързо, особено ако е пилешко. рязането на зеленчуците е малко по-бавно. Така се готви на тигана докато се абсорбира водата. Накрая го поръсвам с магданоз. Може и кашкавал да сложите, но аз гледам малко по-здравословно да се храня. Може и малка люта чушка да се нареже за любителите на лютичко.
Ето и снимка на ястието. Другата снимка е на печена catfish с доматки, лимон, сирене и краставички.Това е вид риба, незнам как е на БГ и дали я има, но има вкус на шаран.
http://bg.fotoalbum.eu/tweetybird/a486816/00000001
« Последна редакция: юни 17, 2010, 04:47:11 от tweety bird » Активен
van4ii
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 409



Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: юни 17, 2010, 15:01:47 »

Миди с топено сирене
[/u][/color]

500 гр миди
1 малка глава лук
топено сирене
сол на вкус, черен пипер

Запържва се лука, след това се добавят мидите. Прибавя се 100-150 мл вода, после топеното сирене(една кутийка натурално) което трябва добре да се разтопи. Оставя се малко да поври на слаб огън.
Активен
zlatomira__
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 457


Обичаме те малко Мишленце


Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: юни 18, 2010, 09:37:48 »

Хайде ще ви покажа , тортата която правих за именния ден на Михаел на 08.11+рожденния ден ба баща му smile и именния ден на баща ми 3 в1 smile
а рецептата за блатовете взех от един сайт и ги направих по същия начин :
за един блат:

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. + 1 с.л. брашно
7 с.л. вода
1 равна ч.л. бакпулвер
ароматизатор по усмотрение (ванилия, настъргана лимонова/портокалова кора, или някаква есенция)

Отделят се белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол (добавих солта от себе си, в оригиналната рецепта я няма). Жълтъците се разбиват отделно със захарта и водата. Към тях се прибавя брашното, пресято заедно с бакпулвера. Накрая внимателно се прибавят белтъците.

Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно форма / тава.

Блатът се пече, докато леко порозовее и клечка, забодена в средата не излезне суха, без полепнало по нея тесто.

Готовият блат е висок 3,5 - 4 см с диаметър 22 см. Ако се пече в микровълнова (5 мин под капак на 750 W и още 4 на 400 W (без капак) става поне 6 - 6,5 см.)

Забележка: едната с.л. брашно може да се замени с 1 с.л. какао или някакви ситносмлени ядки.

С това тесто правя основа за плодова торта, която пека в тази форма. Готовата торта може да се оформи така.

За средноголяма торта (с диаметър около 26 см) е достатъчно да се изпекат два такива блата и да се разделят на половинки.
крема го взех от тази тема, но не помня , кой точно го беше писал :
500мл сметана
2 млечни шоколада
и 3-4 яйца разбити с малко захар.
Сметана се разбива, след това шоколада се разптая на водна баня и накрая се разбиват яйцата със захарта свесва се всичко и става едно кремче- да ти падне шапката от вкусотия!
а шоколадовата глазура отгоре е разтопен шоколад с мед и сметана

Не мога да кача снимката, пише ,че няма място
« Последна редакция: юни 18, 2010, 09:44:09 от zlatomira__ » Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 719



Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: август 24, 2010, 18:58:00 »

Бързи гювечета
Обелените и нарязани на кубчета картофи се слагат да се посварят, но не напълно. След това се отцеждат от водата и в отделен съд се запържват леко с малко мазнина, ситно нарязан лук, червен и черен пипер. Запържените картофи се слагат във всяко гювече до половината, отгоре се нареждат кръгчета предварително запечени кренвирши или друг колбас, върху тях- нарязани червени печени чушки, отгоре нарязани предварително приготвени гъби ( само да не са пържени в масло) и по желание черни маслини, нарязани на кръгчета. Във всяко гювече се слага малко вода - около 2 супени лъжици. Отгоре се настъргва сирене и се чуква по едно яйце. Слагат се във фурната както са покрити с капачетата, докато яйцата се сварят добре. След това върху яйцата се настъргва малко кашкавал и се връщат пак във фурната да се запече кашкавала, без капачетата на гювечетата. След като са готови може да се поръсят с малко черен пипер. Да ви е вкусно!
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: август 27, 2010, 09:17:56 »

Картофени вариации

Продукти:
Картофи
чесън
сирене
кашкавал
прясно мляко
колбас
подправки
масло
яйца

Картофите се настъргват на едро ренде. Сиренето се начупва на парченца. Чесънът също се рендосва. Колбасът се нарязва на много тънки ивички. Объркват се и се изсипват в тавичка, намазана с масло. Отгоре също се слага масло. Добавя се много малко вода с бульон. Пече се на 200/250 градуса. Хубаво е да се разбърква, за да не хване коричка по дъното, докато се пече, а да стане еднородно.
Когато са готови се заливат със смес от настърган кашкавал, прясно мляко, копър и яйца.




* kartofki.jpg (74.46 KB, 314x235 - видяно 2932 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines