Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 00:53:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на бебеправещите - 6 част
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на бебеправещите - 6 част (Прочетена 133855 пъти)
Дидето
Баш Майстор
Отг: Клуб на бебеправещите - 6 част
«
Отговор #420 -:
януари 07, 2009, 14:29:36 »
Ми според мен е най добре само да отидеш ти на обикновен преглед като кажш че отиваш защото мислиш да дете лекаря ще прецени на какво да оърне внимание няма смисъл от прегледи и на мъжа ти
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
Дива и щастлива.....
«
Отговор #421 -:
януари 07, 2009, 14:41:21 »
Цитат на: Дидето в януари 07, 2009, 14:29:36
Ми според мен е най добре само да отидеш ти на обикновен преглед като кажш че отиваш защото мислиш да дете лекаря ще прецени на какво да оърне внимание няма смисъл от прегледи и на мъжа ти
и аз съм на това мнение
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #422 -:
януари 07, 2009, 14:42:03 »
Аз съм ЗА предварителните изследвания, по стечение на обстоятелствата, не че бях правила.Ако бях знаела предварително,че имам много нисък прогестерон,може би щяха да могат да реагират навреме за увеличаване на количеството-дуфастон, утрогестан- и щях да имам достатъчно,за да мога да образувам плацента и да си задържа плода.
Не казвам,че може да се случи на всеки, но можех да го избегна ако просто си бях направила контролни хормонални изследвания.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #423 -:
януари 07, 2009, 14:42:56 »
...за жената имам в предвид
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #424 -:
януари 07, 2009, 14:52:04 »
Цитат на: Дидето в януари 07, 2009, 14:29:36
Да,но жените сме малко набедени,смисъл,че в нас е причината за безуспешно бебеправене....Вижте на какво попаднах-http://www.dar-center.com/article/?article=538
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #425 -:
януари 07, 2009, 14:56:00 »
Добре де...,извинете ме,за може би глупавия въпрос,но какви изследвания точно трябва да си направя,за видя дали всичко ми наред?
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #426 -:
януари 07, 2009, 15:00:57 »
Според мен пръво е прегледите като не трябва да се задълбава освен ако няма проблем.Тоест да не ти пуснат хиляди изследвания просто щото си дошъл и те се решили че така и така искаш дай да ти направим всичко като изследвания.Просто е хубаво ако има проблем да се хване в началото и да се лекува.А и за да няма после проблеми с бебето тъй акто част от инфекциите могат да навредят на плода въпреки че не са пречили за забременяването.
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #427 -:
януари 07, 2009, 15:03:11 »
Аз смятам че вече причината е 50/50 и при жената и при мъжа защото по принцип мъж за такива работи на профилактичен преглед да сте 1ували да ходи а ние всеки ден вардим кабинета на гинеколога такаче аз сямтам че не вината не е само в жената но мое мнение
А за прегледите най добре ще ти каже доки
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #428 -:
януари 07, 2009, 15:06:07 »
Преси, мен ако питаш и жената, и мъжа трябва да си направят изследвания. Аз след почти половин година опити реших да мина на преглед и сега много съжалявам, че съм чакала. Тепърва ще трябва още няколко месеца да чакам, докато се излекувам и отново с опитите
. Ако бях започнала първо с преглед, сега сигурно щях да съм добре и спокойно да бебеправим.
Пък и доста от инфекциите са такива, че не пречат на жената да забременее, но след това вредят на плода и даже може да се стигне до аборт. Моя лекар ми каза, че само трябва да се радвам, че не е станало, защото не се знае какво е можело после да се случи.
Вярно, е че са доста скъпи изследванията, но щом човек се реши на тази стъпка, не трябва да прави компромиси.
Тони, напълно разбирам гнева ти
.
Вече спрях да питам който и да било "Хайде, няма ли да си правите бебе?", защото в момента виждам колко ми е тежко, когато мен ме питат.
Преди няколко години така попитах една колежка и тя ми каза, че преди няколко месеца били изгубили бебето си
. Много глупаво ми стана, пък и двете се разревахме...
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #429 -:
януари 07, 2009, 15:35:52 »
Мили момичета, без да искам да наливам масло в огъня, не се впрягайте толкова много на различни постове. Вярно, че съм от скоро в клуба и незнам дали скоро ще стане или не. Незнам и повярвайте ми не искам да знам (поне за сега). Не искам да омаловажавам проблемите на никоя от вас. Когато има медицински предпоставки за правене на бебе по "график" - ОК. Но когато нещата не стават заради претоварване в работа, заради стрес, тогава е добре да се успокои малко топката. В крайна сметка не всички бебеправещи имат здравословен проблем и всяка една от нас тук се опитва да ви разбере и да ви подкрепи. Така, че не бива да се сърдим една на друга и да се гневим. На всяка една от вас пожелавам скоро
Горе главите!
darling
, мерси за посрещането!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #430 -:
януари 07, 2009, 15:41:02 »
Цитат на: preslava_82 в януари 07, 2009, 14:56:00
Добре де...,извинете ме,за може би глупавия въпрос,но какви изследвания точно трябва да си направя,за видя дали всичко ми наред?
Цитонамазка
Хормони
Основен преглед на видеозон
Хламидии
Спермограма за мъжа
Вече като се пуснат тези неща и се установи проблем той лекаря ще ти назначи каквото прецени.
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #431 -:
януари 07, 2009, 15:56:37 »
gucci ,благодаря
Мисля да задействам нещата тази седмица или другата може би...Като излезнат резултатите ще докладвам
Активен
Gergancheto
«
Отговор #432 -:
януари 07, 2009, 17:11:46 »
Цитат на: gucci в януари 07, 2009, 15:41:02
Цитонамазка
Хормони
Основен преглед на видеозон
Хламидии
Спермограма за мъжа
Вече като се пуснат тези неща и се установи проблем той лекаря ще ти назначи каквото прецени.
Гери
защо е тази спермограма, аз смятам че е необходима само ако дълго време немогат да си имат бебе и вече се търси причината за това, а ако е просто преглед с който да се установи дали като забремене всичко ще е наред мисля че спермограмата е ненужна?!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #433 -:
януари 07, 2009, 17:22:03 »
Гери спермограмата е задължителна.Така се изключва проблем в мъжкия фактор.Определя се подвижност качественост количесто и т.н на сперматозоидите.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #434 -:
януари 07, 2009, 17:24:16 »
Но става въпрос само за евентуален проблем със самото зачеване, а не след това с проблеми свързани с плода, нали?
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
Нагоре
Изпечатай