Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 16:34:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Кухнята !!!!! част 2
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Кухнята !!!!! част 2 (Прочетена 344951 пъти)
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
Отг: Кухнята !!!!! част 2
«
Отговор #240 -:
септември 30, 2009, 11:54:20 »
Здравейте момичета!За първи път се включвам в тази тема,обаче от снощи ме мъчи един въпрос и не мога да да преценя сама. *crazy*Тъй като в момента сме на правене и избор на кухня,имаме си майстор,той ми даде цени за 3 варианта на плоскости и ние с милото уж най-накрая се спряхме на лъскавите плоскости,че аз отдавна имах мерак за тях,много ги харесвам,обаче така до снощи,поръчахме ние кухнята снощи и от тогава насам аз само се чудя дали не направихме грешка,защото майстора ми каза,че е правил такава същата,даже от същите цетове и много лъскала,"чак можела да ти извади очите"/цитирам/ и сега аз си мисля дали найстина не сбъркахме,дали ще стане хубаво,дали няма да е прекалено лъскаво и натрапващо се и да изглежда като кич. :'(извинявам се предварително,ако въпросите ми ви се струват малко глупави
,ама аз за първи път се сблъсквам с правене на такива неща и затова ще се радвам,ако някой който има такава кухня сподели как е.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #241 -:
септември 30, 2009, 12:10:08 »
Какви цветове сте избрали?
Нашата кухня е такава "лъскава", ама чак да ти извади очите
Бих посочила като недостатък, че много лесно се драскат плоскостите.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #242 -:
септември 30, 2009, 12:28:30 »
Да, и на мен ми е любопитно и интересно за лъскавите кухни - дали са практични, как стои и т.н.
И аз съм в голяма чуденка и не мога да се спра нито на цвят, нито на материал за кухнята - харесват ми лъскавите (което е нещо нетипично за мен, но все пак
), но ми се струва че и на пръсти ще стават
- ужас направо
Ето тази кухня на Скаволини ми е сред любимите, но колкото и да харесвам синьо, това ми се вижда доста натрапчиво
Ааа, и как са цените на лъскавите, сравнени с някакъв друг фурнир (или както там се казва) - значително по-скъпо ли излиза?
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
«
Отговор #243 -:
септември 30, 2009, 12:36:23 »
KlaraFina цвета който сме си харесали е ето този като от снимката с бели плотове и бели гърбове.Първо мислех да се спра на черно и бяло,но реших,че ми идва малко студено като комбинация и затова избрах този цвят,обаче на снимката излиза доста по-светло,в действителност е по-тъмничко.
bubka определено май не са от най-практичните,защото по тях остават много пръсти и ето и KlaraFina казва,че по лесно се драскат,с две думи май искат доста повече поддръжка от обикновените,като цена при мен излиза с тези плоскости около 3500 лв.,с обикновенни около 2500,и с едни други забравих им името какви бяха е около 3000 лв.При мен цената варира с малки разлики.
DSC00704 [320x200].JPG
(22.23 KB, 271x200 - видяно 4647 пъти.)
«
Последна редакция: септември 30, 2009, 14:30:17 от lady_in_love
»
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #244 -:
септември 30, 2009, 12:40:36 »
Не мисля, че този десен ще стои много лъскаво, не се притеснявай. Колкото обаче до зацапването и надраскването, определено ще си личи доста повече.но пък какво толкова, щом ти харесва, какво толкова, така или иначе всичко все някой ден се амортизира, а дотогава се насляждавай на кухнята, която искаш
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
«
Отговор #245 -:
септември 30, 2009, 15:19:04 »
Ох момичета,аз цял ден чета ли,чета за тези кухни,чак главата ми се замая вече.
Мислих,гледах и накрая реших,че ще си останем с този избор,гърбовете ще са ПДЧ,а вратите ще са МДФ-лак.Мисля найстина,че цветовете ни не са толкова изкрящи,за да стане прекалено лъскаво.А колкото до поддръжката Руми е права първо няма нищо вечно,и второ,ако една кухня се поддържа редовно,не мисля,че ще има голям проблем с лака.
И още един въпрос от мен - иска ми се в кухнята на пода да сложим естесвен паркет/светъл буков например/,а не плочки,мислите ли,че ще стой добре и дали е добро решение за кухня?
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #246 -:
септември 30, 2009, 15:40:48 »
Цитат на: lady_in_love в септември 30, 2009, 15:19:04
И още един въпрос от мен - иска ми се в кухнята на пода да сложим естесвен паркет/светъл буков например/,а не плочки,мислите ли,че ще стой добре и дали е добро решение за кухня?
аз лично не бих рискувала по няколко причини: винаги може нещо да се счупи или разлее на пода, при естествения паркет това което съм забелязала че много бързо се изтрива лака на ходовите линии, а в кухнята изминаваме стотици километри върху малка площ. но ако харесваш паркета може само пред/около шкафовете да са ти плочки, а другата част от помещението - паркет.
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #247 -:
септември 30, 2009, 15:47:27 »
lady_in_love, ако държите да изглежда като паркет подовото покритие - мога да ти дам една идея. Можете да сложите гранитогрес, който имитира паркет като "десен" - хем ще е здраво, хем ще изглежда както искате. Има го в доста нюанси, така че няма да ви е трудно да харесате цвят.
Иначе, и аз мисля като Ечи - не бих рискувала с паркет там, където постоянно има опасност да се разлее нещо
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #248 -:
септември 30, 2009, 15:51:36 »
Още една причина да не си сложите паркет.Ако не дай си Боже някоя тръба се спука нали се сещате какво ще стане в кухнята.Ще си имате естествена пързалка т.е. паркета ще се надуе
По добре да не се рискува лично мнение.А и Бубка е права има толкова много покрития имитиращи паркет може да стане много красиво.
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
«
Отговор #249 -:
септември 30, 2009, 16:02:05 »
Благодаря ви много за мненията момичета,всъщност когато говорихме с майстора говорихме за вариант под самата кухня да са плочки,а в средата да е паркет,точно заради това,което казва Магито,че не дай си боже нещо да стане трябва да махаш иначе цялата кухня,а ако е така се маха само в средата паркета.Незнам защо,но напоследък на мен нещо не ми се нравят плочките и затова търся друг вариант,сега ще разгледам и предложението на Бубка за гранитогреса,може пък там да си харесам нещо.А й другата причина поради която исках паркет е,че в хола сме с естествен паркет,а сега нали кухнята и хола ще станат едно голямо помещение,разделено само с голям свод и затова си мисля,че повече ще се връзва и в кухнята да е паркет. *crazy*Ама знам ли аз,лошото при мен е май,че аз много държа да е красиво и да се връзва с всичко,ама май не винаги гледам да е най-практичното
,въпреки,че нашия майстор ме уверява,че няма да има проблем,ако го пазя естесвено,а пък и милото и той много държи на този пуст паркет.
«
Последна редакция: септември 30, 2009, 16:11:46 от lady_in_love
»
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #250 -:
септември 30, 2009, 16:10:34 »
Аз май съм единствената с паркет в кухнята, затова да споделя. Доволна съм, нямам никакви оплаквания. За 2 години и половина нищо му няма на паркета, изпускала съм, разливала съм, не се подул или наранил. Нашият паркет е много мек, само да спомена. Тъй като е много добре запечатан, от капки вода нищо не му става, аз го мия с мокър парцал. А в кухнята като места от мивката в миалната машина редовно има вода на пода, но аз бърша след това, няма никакви петна или подути места.
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #251 -:
септември 30, 2009, 16:15:34 »
Апартамента ни е целия в паркет, изливана е вода, даже е гасена цигара в него, нищо му няма
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #252 -:
септември 30, 2009, 16:57:15 »
Здравейте... и аз да се изкажа
По въпроса за лъскавите плоскости за кухни, нашата е с такива и не мога да се оплача. Да, получават се петна от пръсти, но лесно се почистват и не е чак толкова натрапчиво
Освен това нашата кухня е в цвят зелен хамелеон, със златист отенък. И в зависимост от коя страна гледаш към шкафовете цвета е различен. Снимки има в галерията. Иначе пода ни е от ламиниран паркет. Няма проблем с мокренето. Все пак в кухнята ми е пералнята, миялната и мивката. Няколко капки няма да са проблем според мен и по естествения паркет. Само дето и аз съм на мнение, че той е "по-мек" и много бързо ще му се изтърка лаковото покритие в кухнята..Но все пак изборът си е ваш, разбира се
Що се отнася до това "ако се спука тръба или стане нещо друго.." ами то това си е божа работа. Вярно е, че ако имаш плочки, само ще забършеш и ще е ок всичко, но чак толкова..Все пак до колкото зависи от теб ти ще пазиш да няма инциденти в кухнята ти
Lady_in_love
чакаме с нетърпение да се похвалиш като монтират кухнята ти!
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
«
Отговор #253 -:
септември 30, 2009, 17:20:52 »
Е момичета сега ме обнадеждихте,значи няма да съм единствена с паркет в кухнята,ако накрая останем с това решение.
hoty
мила и аз нямам търпение да дойде този момент,обаче за съжаление няма да е толкова скоро,снощи поръчахме кухнята,обаче тепърва трябва да бутаме стената между кухнята и хола,да зазидаме вратата на кухнята,която е от към салона,да се направи свод,да шпакловаме,да боядисваме,да циклим паркет в хола,да сложим нов в кухнята,да се лакира и накрая да се монтира кухнята.Много време ми се вижда,че има до тогава,но се надявам за около месец да успеем да направим всичко и естествено и кухнята да е готова.
Да ви питам сега и нещо друго,аз днес ви засипах с въпроси,направо срам ме хваща
.Има ли някой от вас уреди на
Hotpoint Ariston
и ако има,разбира се доволни ли сте от тях.Защото аз си харесах хладилник,фурна и плот на тази марка и се чудя дали да ги взимаме или да гледам още.Общо взето искам уредите ми да черни,ако може да ми препоръчате нещо изпитано от вас ще бъда много щастлива.Благодаря ви предварително!
Активен
emily
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #254 -:
октомври 05, 2009, 00:18:40 »
Чета чета и аз съм с лак но горните шкафове, все още не мога да кажа нищо тъй като не е в експлоатация готовата ми кухня, чакаме тия пустити партиди за ток, не се знае кота ще станат
Но определено петна от пръсти ще има, няма начин, но да е надяваче че лесно ще се чисти.
lady_in_love с паркет наистина ще е хубаво, но както са те посъветвали момичетата, около самата кухня може да си сложиш, плочки (ние сме така) а останалата част с паркет (ние сме с ламинат).
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...