Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 18, 2024, 10:27:01

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 26   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как протече раждането?  (Прочетена 219544 пъти)

ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: февруари 19, 2009, 13:55:39 »

Аз пък изгледах сигурно де що има в нета филмчета за раждане, нормално, за секцио, за водно, за епизиотомията.... за каквото се сетите просто.Въпрос на психика на човека е как ще се приеме, аз гледах с отворени очи и нямах търпение да пусна следващото.
По въпроса за водите - на мен ми изтекоха вкъщи и тогава тръгнах да раждам. А проверката за разкритие - имах три такива проверки, като първата беше седмица преди да родя а другите две в болницата, докато чакахме разкритие, какото се оказа че няма да има. Та на тези две проверки също се опита доктора да ми разшири разкритието.... ми боли , ама далеч не е болка за умиране в интерес на истината.
Голди, ти сега намери още някое клипче, в което са акцентирали на усмивката на майчето в момента, в който е чула бебето да изплаква и са и го показали. Клин клин избива, а пък ти кво толкова си се шашнала - ми човек излиза отдолу бре.... как да е лесно.
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: февруари 19, 2009, 13:59:48 »

Оххх вярно, че клин клин избива, ама има още много време докато дойде да раждам, дано забравя гледаното .
Активен
maj4eto
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: февруари 19, 2009, 14:05:33 »

Офф ,не зная как си причинявате това,момичета  shok Аз не бих и нямам и намерение да гледам такива работи-да се плаша още повече nea А пък то като тръгне все ще го изкараме някак... pardon А и другото което е аз няма да си гледам между краката като раждам pardon а и е добре така  blum
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: февруари 19, 2009, 14:27:22 »

Майче на едно мнение съм с теб аз гледах само един път и нещоо не ми понесе и препочитам повече да не гледам  nea
Активен
сиска
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: февруари 19, 2009, 15:06:47 »

Оооооо,я престанете!!!Като сте с такава психика защо изобщо гледате такива клипове?Щом ви е страх имате право на избор и то е -секцио по желание!
Наистина човек си излиза отдолу,да не очаквате да мине всичко без болка!Болка има и при секциото,но в последствие!
Изкарайте си бремеността до край,пък оставете лекарите да преценят за какво раждане сте!
Аз съм с тесен таз и всички ми казваха,че няма да мога да родя нормално,аг-то ме съветваше да избера секциото!Отказах и вярвах,че ще се справя и с болката и с раждането....да ви припомня,че 4150гр. живо тегло преминаха през вагината ми точно за 10 минути и не ме болеше!!!Боляха тъпите контракции накрая,но хората са измислили епидуралната упойка с която се раждаш направо /не съм ползвала такава,но съм чувала/
Стегнете се малко...вие от сега ако се предавате и навивате,че не можете да родите нормално..какво ще правите на магарето!??!
« Последна редакция: февруари 19, 2009, 15:08:49 от сиска » Активен
maj4eto
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: февруари 19, 2009, 15:22:17 »

Оооооо,я престанете!!!Като сте с такава психика защо изобщо гледате такива клипове?Щом ви е страх имате право на избор и то е -секцио по желание!
Наистина човек си излиза отдолу,да не очаквате да мине всичко без болка!Болка има и при секциото,но в последствие!
Изкарайте си бремеността до край,пък оставете лекарите да преценят за какво раждане сте!
Аз съм с тесен таз и всички ми казваха,че няма да мога да родя нормално,аг-то ме съветваше да избера секциото!Отказах и вярвах,че ще се справя и с болката и с раждането....да ви припомня,че 4150гр. живо тегло преминаха през вагината ми точно за 10 минути и не ме болеше!!!Боляха тъпите контракции накрая,но хората са измислили епидуралната упойка с която се раждаш направо /не съм ползвала такава,но съм чувала/
Стегнете се малко...вие от сега ако се предавате и навивате,че не можете да родите нормално..какво ще правите на магарето!??!

Ех,Сисе и аз така мисля и добре че и ти се включваш ЗА естественото раждане good good good
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: февруари 19, 2009, 15:42:38 »

И аз съм "за" естественото раждане, просто споделяме чисто женски терзания и страхове, ако си се караме една на друга то за какво изобщо е тази темичка?! В крайна сметка не всички са толкова смели като теб Сисе!! Ми всяка жена си има нейните страхове, една я страх и е притеснена от клизмата, другата от контракциите, трета от болките при проверка за разкритие, трета от това как ще мине през влагалището и т.н.
От другата седмица ми предстой на изгледам и да участвам в десетки раждания тъй че нямаше как да не ги изгледам тези клипчета, исках поне малко да съм подготвена за гледаката. Вярвам че след 5-то раждане на което присъствам ще ми мине страха, но можеше и по мекичко да се отнесеш  good
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: февруари 19, 2009, 18:07:18 »

Аз вече писах по темата, но ще кажа отново че въпреки преживяната болка съм ЗА ЗА ЗА естественото раждане. Въпреки страха, който според мен е естествен, а може би и прага ми на болка е по-нисък, сега мисля че имам психическо преимущество. Зная какво да очаквам smile   Но не мисля че момичета, които не са раждали трябва да се натоварват допълнително с разкази за тежки раждания или клипчета, които не им понасят, защото болката и радостта не могат да се опишат, а само да се преживеят. И това усещането е различно за всеки !Не мисля, че някой се кара на някой smile просто трябва да сме максимално готови затова че раждането не е лесно, пък дай Боже се изненадаме с обратното good Герганче, ще разбереш колко много си смела и силно се надявам това да е много скоро! good
Много ми хареса репликата на Майчето, че няма да се гледа между краката като ражда funnytooth
Активен
сиска

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: февруари 19, 2009, 18:47:55 »

Да,бях малко по-рязка..за което съжалявам!Не се карам на никой!Не се мисля за смела...просто имам вяра с себе си и когато си внуша,че ще се справя с нещо не се колебая!
Подразних се леко,понеже започнахте да питате за това,за онова...като ви споделим с подробности започвате да се възмущавате и да "  bad " Все пак не отивате в болницата на почивка,а да раждате!Раждането само по себе си е сложен процес и няма как да мине без болка!Да,можете да си изберете планово секцио с пълна упойка и нищо няма да разберете и да видите...само едно бебе накрая!
Повярвайте ми..няма нищо по хубаво от това да изминеш целия път,цели 9 месеца да носиш живота в себе си..е ,трябва да се поизпотим накрая!
Да не си помислите,че при мен раждането мина много гладко!
Аз също съм с нисък праг на болка /не го знаех това/ в продължение на 1-2 часа се превивах от болки от контракциите,повърнах може би 5-6 пъти и вече накрая бях на ръба на силите си!Чаках да чуя пт лекаря ми,че ме вкарват в родилна!Нямах търпение да родя,копнеех да се кача на магарето и да напъвам колкото сили имам!
Веднага щом легнах започнах да напъвам....незнам от къде ми дойде тази сила,но с 3-4 напъна Даниел излезе!
Искам да ви кажа само да спрете да се интересувате от неща,които не ви понасят!
Да вярвате повече в себе си и да не се предавате от сега!
Да не мислите за нормалното раждане като за мъчение,с отвръщение и погнуса!
Това е най-хубавото и значимо събитие в живота на една жена,това е сладка болка!!!
« Последна редакция: февруари 19, 2009, 19:13:30 от сиска » Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: февруари 19, 2009, 19:08:39 »

good Така съм съгласна  give_rose То и аз днеска съм малко по рязка, за което се извинявам, просто нещо ми е изнервено  give_rose
И аз съм с много нисък праг на болка и за това ме е страх, но съм твърдо решила един ден да родя нормално (ако разбира се няма медицински предпоставки за секцио), всъщност трудно ми е да преценя прага си на болка....примерно на зъболекар аз си знам какво чувствам братче, няма такава болка...но факт е че издържам!! В същото време глава, корем, крак ако ме болят мога да си ходя така и въобще да не се оплаквам даже......та не знам и аз къде ми е прага на болка  pleasantry Но няколко часа са все пак болезнени, всички са ги издържали и аз ще ги издържа  good
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1039

хубавото винаги предстои ...

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: февруари 19, 2009, 19:10:05 »

Това е най-хубавото и значимо събитие в живота на една жена,това е сладка болка!!!

Абсолютно съм съгласна! good И ако се наложи , с удоволствие пак бих изживяла този миг... защото всичко минава точно за един миг... Само да допълня - докато чаках да направя пълно разкритие и да ме вкарат в родилното, слушах любимите си песни на mp3-ката, от време на време танцувахме с мъжа ми. Та идеята ми е, че и до ден днешен като ги слушам тези няколко парчета, очите ми се пълнят със сълзи на щастие и една такава сладка топка засяда в гърлото ми...Невероятно усещане, което съм сигурна, че ще остане завинаги толкова живо в мен good

Та съветът ми към всички бъдещи мами е да се настроят и да мислят само позитивно за предстоящото Събитие, да го очакват с такова желание и любов, с която не се очаквали и сватбения си ден или друг емоционален момент heart heart heart
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: февруари 19, 2009, 20:19:47 »

Да,можете да си изберете планово секцио с пълна упойка и нищо няма да разберете и да видите...само едно бебе накрая!
Силно се надявам или ти да си се изразила неправилно, или аз да съм те разбрала погрешно. Защото макар и не с пълна упойка, а спинална, и макар не с планово, а със спешно , аз също съм родила секцио, както и доста други момичета тук. Така че думата използвана от теб "само" зверски омаловажава начина, по който И ние сме дали живот.
Активен
сиска

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: февруари 19, 2009, 21:05:58 »

Темите за:
нормално раждане/секцио
кърма/ам
ранно захранване/късно захранване
и т.н.

винаги са били много чувствителни, а аз съм такъв човек,който не си мери 100 пъти думите преди да ги изрече..казвам каквото мисля и ето,че има случаи в които не съм разбрана правилно или не съм се изразила както трябва!
Исках само да вдъхна кураж на наплашените и да има кажа,че няма нищо страшно в едно раждане!Аз също съм била в тяхното положение преди време,но там е работата,че мислех за раждането като за нещо хубаво,нещо,което нямах търпение да ми се случи и някак ми става мъчно когато има жени,които искат да родят ей така ...на 2 на 3 между другото /ако мога изобщо така да се изразя/ В момента не визирам никоя от вас,не искам да ви се карам,поучавам или нещо подобно!Намеренията ми бяха съвсем други!
Уф,в главата ми всичко е така подредено,но не могада го изразя правилно!Съжалявам,млъквам!

Ина, как мога да омаловажавам начина по който си родила ти и други майки от форума?!?Дали нормално или секцио едно раждане си е вълнуващо и незабравимо и еднакво значимо!Съжалявам ако съм те засегнала по някакъв начин,не е било умишлено give_rose
« Последна редакция: февруари 19, 2009, 21:07:59 от сиска » Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: февруари 19, 2009, 23:34:30 »

Ако може
Аз ще си кажа,че всяко раждане е уникално.Гледах филми за секцио и нормално раждане.Бях безкрайно уплашена............раждането ми беше толкова безболезнено/секцио/че на дали раждалите мами биха го определили като раждане.Ами не ме боля изобщо.Секциото ми беше толкова безболезнено,че и аз самата не вярвам,че е възможно.А какво му е лошото на това,че съм оперирана...все още се чудя
За клизмата-нищо страшно,даже не я усетих,и действието и не усетих...
не преживях нормално раждане,но секцио минах.Ами не е никак страшно щом си подготвен и го очакваш.Никога не бих си позволила да говоря против нормалното раждане,но не бих допуснала да се спекулира със секциото.За мен,секциото беше безболезнено.Болка усетих единствено от обезболяващите инжекции.
отново изказвам уважение към избора на всяка една жена,избор,касаещ се до нея е детето и 
« Последна редакция: февруари 20, 2009, 00:05:59 от kleo_20 » Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 573

Вече съм мами на две малки мадами!

Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: февруари 20, 2009, 11:16:35 »

Ако може
Аз ще си кажа,че всяко раждане е уникално.Гледах филми за секцио и нормално раждане.Бях безкрайно уплашена............раждането ми беше толкова безболезнено/секцио/че на дали раждалите мами биха го определили като раждане.Ами не ме боля изобщо.Секциото ми беше толкова безболезнено,че и аз самата не вярвам,че е възможно.А какво му е лошото на това,че съм оперирана...все още се чудя
За клизмата-нищо страшно,даже не я усетих,и действието и не усетих...
не преживях нормално раждане,но секцио минах.Ами не е никак страшно щом си подготвен и го очакваш.Никога не бих си позволила да говоря против нормалното раждане,но не бих допуснала да се спекулира със секциото.За мен,секциото беше безболезнено.Болка усетих единствено от обезболяващите инжекции.
отново изказвам уважение към избора на всяка една жена,избор,касаещ се до нея е детето и 

Bravo
Клео, направо си ми взела думите от устата! good

Не ме разбирайте погрешно, но и аз се ядосвам, когато някой едва ли не ме изкара по-малко майка pleasantry, защото съм родила секцио. diablo
Уважавам родилите нормално майки god, уважам всички майки god, но всеки решава САМ за себе си и впоследствие за детето си! good Това му е хубавото на 21 век - всеки има право на избор!

И стига сте се възмущавали от процедурите при раждане, мислете позитивно, защото ви очаква нещо наистина вълнуващо! Вместо да се притеснявате кк ще ви направят клизмата, се молете всичко да мине нормално и бебчо да е наред! Друго нищо НЯМА значение!
Няма раждане м/у другото! Не се става лесно майка, каквото и да си мислят някои, защото не е важано как ще родиш, а как ще отгледаш и възпиташ детето си!
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 26   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: