Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 20:40:12

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част  (Прочетена 198996 пъти)
 
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 517



Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: февруари 22, 2008, 17:51:49 »

Аз да споделя идеята ми за съботното меню
1. закуска в леглото с палачинки
2. за обяд ориз със зеленчуци
3. вечеря - свинско бон филе с гъбки и гарнитура от броколи със сметанов сос
А по някое време през деня ще сътворя и една шоколадова маслена торта
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #61 -: февруари 22, 2008, 20:12:56 »

За събота и неделя съм се заканила да готвя:
палачинки Girl_hide за закуска
някаква зеленчукова супа - още не съм решила каква blush
за вечеря в събота - лозови сърмички
баница
крем с кисело мляко и горски плодове
вечеря в неделя - на пицария danceg

Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: февруари 22, 2008, 20:25:26 »

блазе ви,аз понеже съм на диета
закуска:кисело мляко
обяд-риба на скара с лимонче и сос
вечеря-пилешки хапки на скара tease
Активен
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 517



Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: февруари 22, 2008, 21:04:05 »

е наде нищо лошо не виждам в менюто- даже си е супер!
Исабел, дай рецептата за това кремче с кисело мляко и горски плодове
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #64 -: февруари 22, 2008, 22:31:31 »

Исабел, дай рецептата за това кремче с кисело мляко и горски плодове

Правя го по-следния начин:
около 200 гр. кисело вляко,
около 200 гр. квасена сметана (случвало се е да ползвам и маскарпоне)
захар - 2-3 с.л.
сместа се бърка добре, може и с миксер, аз лично се боря с една вилица blush
Междувременно в малка тенджерка сипвам на дъното замразени плодове - купувам ги различни видове, а през лятото - пресни ягодки и такива червени плодове общо взето. Сипвам малко вода - 1-2 с.л. и малко захар и на слаб огън бъркам, за да се посгъсти малко поне.
Също така разтварям желатин - аз ползвам желатин на листчета - и сипвам малко в сместа от кисело мляко и в сместта с плодовете. После се разлива по чашките. Престоява в хладилника, за да стегне поне 1 час.
Много е свеж десертът girl_wink girl_wink give_rose give_rose

Ето една снимка, макар и доста лоша:
Активен
Rou
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 273



« Отговор #65 -: февруари 24, 2008, 12:54:57 »

Ето и моето произведение от вчера



Но беше адкси труден сладкиш - чийзкейк с марскапоне и лешници, чак и тези стърготини от горе съм ги правила аз  crazy ... доста часове заминаха по  правене, страшно вкусно се получи, но нали сме на диета раздадохме го на гостите като си тръгваха smile
Активен
new_bride
Любопитен
*
Публикации: 36



« Отговор #66 -: февруари 24, 2008, 21:36:06 »

ммммм страхотна тортичка.. Никога не се налагало да бъда на диета, но дори да се беше наложило, при вида на това съкровище ангелите ми не биха издържали  blum
За рецептата ставаме двама   girl_wink
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #67 -: февруари 25, 2008, 09:48:27 »

Ами тя Rou беше дала линк за рецептата на предната страничка. Моите поздравления, докарала го е страхотно на външен вид, а и на вкус предполагам  girl_wink Аз през уикенда правих обикновен чийзкейк. Изчезна за отрицателно време  blum  crazy доста ни се услади  blush
В петък правих гювечета. В събота хапвахме пица (купих си наскоро тавички за пица  Girl_hide ) и задушени зеленчуци. А вчера бяхме на гости и нищо не съм готвила  blum  pardon
Скоро мисля да пробвам кремчето на isabel
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 501



Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: февруари 25, 2008, 10:06:38 »

Милички  кажете ми рецептичка за риба ама да е на фурна че не ми се пържи да омирисва всичко girl_wink
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: февруари 25, 2008, 10:39:06 »

мила за каква риба става въпрос че има значение
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 501



Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: февруари 25, 2008, 11:32:24 »

мила за каква риба става въпрос че има значение
Гучи ами сигурно скумриика ще взема,аз още не съм я купила пък може и ти да ми препоръчаш някоя рибка,благодаря предварително  give_rose give_rose
Активен
Rou
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 273



« Отговор #71 -: февруари 25, 2008, 11:48:37 »

Rou, мила чудесна е! Може ли рецептата give_rose give_rose

Ето я рецептата, само че на английски, ако има желаещи ще се пробвам да я преведа но съм много зле с преводите, ако някой реши да се пробва имам няколко "поправки" към сладкиша например блата няма нужда да се пече толкова много, не бих сложила толкова много лешници в крема и такива неща...

http://www.deliaonline.com/recipes/chocolate-mascarpone-cheesecake-with-fruit-and-nuts-served-with-creme-fraiche,1190,RC.html
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: февруари 25, 2008, 12:01:07 »

мога да ти препоръчам сьомга ципура пъстърва толстолоб сом.иначе аз мога да ти дам лесна рецепта.измиваш скумрията и махаш главата.разрязваш я на две.натъркваш я с лимон и сол поръсваш с подправки черен пипер червен пипер и шарена сол.нарязваш лук на шайби и домати.намазваш тавичкита с олио или зехтин.редиш шайбите домати и лук колкото да покрият дъното шахматно.отгоре слагаш овкусната риба с кожата надолу.слагаш и поръзваш с малко олио/зехтин и печеш до зачервяване.ако искаш може да добавиш отстрани на рибата орехи и стафиди.

маслинка прави ли пилето в плик.

Руми тортата е станала страхотна.
Активен
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 517



Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: февруари 25, 2008, 12:02:09 »

Ако има заинтересовани за рецептата на Rou да казват дали да я превеждам?
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 501



Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: февруари 25, 2008, 13:40:54 »

мога да ти препоръчам сьомга ципура пъстърва толстолоб сом.иначе аз мога да ти дам лесна рецепта.измиваш скумрията и махаш главата.разрязваш я на две.натъркваш я с лимон и сол поръсваш с подправки черен пипер червен пипер и шарена сол.нарязваш лук на шайби и домати.намазваш тавичкита с олио или зехтин.редиш шайбите домати и лук колкото да покрият дъното шахматно.отгоре слагаш овкусната риба с кожата надолу.слагаш и поръзваш с малко олио/зехтин и печеш до зачервяване.ако искаш може да добавиш отстрани на рибата орехи и стафиди.

маслинка прави ли пилето в плик.

Руми тортата е станала страхотна.
Mерси мила със сигурност ще я пробвам тази вечер  give_rose @}->--пак благодаря
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines