Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 03:36:43

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 451325 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #660 -: ноември 08, 2007, 09:23:11 »

и на крокетките по рецепта на Селвет.Вътре обаче не съм слагала извара а сиренце щото аз не обичам извара и няма лук щото забравих да сложа.Като подправки сложих шарена сол ким черен и червен пипер.


* PIC_3885.JPG (18.92 KB, 320x240 - видяно 2189 пъти.)
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #661 -: ноември 08, 2007, 23:24:47 »

гучи като видиах крокетките ти се сетих че и аз много го обичам но си приготвам и едно сосче .сигурно си го правила но ще ти го предложа........ аз го ползвам и за панирания кашкавал
сварявам морков 1-2 във подсолена вода.нарязвам 1-2 кисали краставички на кубчета ....морковите също ги нарязвам когато се сварят....прибавям ги към майонеза.маионезата за да не е тежка добавиам к.млеко но ти това си го заеш де......... :)можеш да си добавиш подправки по вкус.

А ИСКАМ И ДА ТИ ПРЕДЛОЖА ЕДИН СОС ЗА РИБА ЗНАМ ЧЕ ОБИЧАШ .НУЖНИ ПРОДУКТИ-ОРЕХИ ,ЧЕР ПИПЕР,МАГДАНОЗ НАРЯЗАН НА СИТНО ,1 Л.ОЦЕТ, ЛЮТИ ПИПЕРКИ И ЗЕХТИН
ОРЕХИТЕ СЕ СЧУКВАТ НА СИТНО.ЧЕСЪНА СЕ СТРИВА СЪС СОЛ,ДОБАВЯШ Ч.ПИПЕР ,СИТНО НАРЯЗАНИ ЧУШКИ ....НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СА МНОГО ЛЮТИ МОЖЕ И ЛЕКО ПИКАНТНИ.....ВСИЧКО СЕ ОБЪРКВА ДОБРЕ ЗАЛИВА СЕ СЪС ЗЕХТИН. ТАКА НАПРАВЕНАТА СМЕС ЗАЛИВАШ СЪС ГОРЕЩА ВОДА И РАЗБЪРКВАШ.РИБАТА МОЖЕ ДА Е ПЕЧЕНА НА ГРИЛ ИЛИ ВЪВ ФУРНА ПОДНАСЯА СЕ ТОПЛА ЗАЛЯТА СЪС ОРХОВИЯ СОС...... В КОМБИНАЦИЯ СЪС ВАРЕНИ КАРТОФКИ  ЗАЛЯТИ С РАЗТОПЕНО МАСАЛЦЕ И ПОРЪСЕНИ ИЛИ С КОПЪР ИЛИ С МАГДАНОЗ.МММММ ВКУСНО  fish
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #662 -: ноември 09, 2007, 09:37:13 »

Ох този ореховия сос много вкусно звучи.А аз божавам риба и със сигурност ще го пробвам това сосче ама да ти кажа не съм по лютото и може да сложа обикновенни чушки или чорбаджийки че не са люти.
От другата седмица съм на диетка и почвам да готвя диетични манджички.И ако някой се интересува ще пускам рецепти.
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #663 -: ноември 09, 2007, 11:25:02 »

 ГУЧИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПУСНИ РЕЦЕПТА ............АЗ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ smile
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #664 -: ноември 09, 2007, 15:24:23 »

Гучи, супата от тиква вярно е много вкусна и ароматна smile.  По принцип съм фенка на тиквата във всякакъв вариант - печена, тиквеник, супа, крем.........
Също толкова вкусна става и морковената крем супа + 1лъжичка сок от портокал.............мммммм.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #665 -: ноември 09, 2007, 21:51:28 »

Gucci аз ще чакам за диетични рецепти ! yahoo Аз като мина на диета май ям само салата от моркови, цвекло, марули и най-много риба тон в салата и това така ми омръзва....
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1283



Моят сватбен албум

« Отговор #666 -: ноември 10, 2007, 11:25:41 »

Роси страхотно звучи ще го пробвам  good


Роси, тази рецепта е страхотна  Bravo Вчера я пробвах и милото остана много доволен  Wink
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1283



Моят сватбен албум

« Отговор #667 -: ноември 10, 2007, 11:26:26 »

Рецептат за котлетите  smile
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1261


Сърцето ми се раздели на две....


Моят сватбен албум

« Отговор #668 -: ноември 11, 2007, 14:38:03 »

Аз днес правих риба  good smile



Скумрия с домати на фурна
 
 


Списък на необходимите продукти:

3 скумрии
5 домата
2 стръка зелен лук
1 стрък чесьн
5 стръка копър
4 с. л. олио
сок от 1 лимон
сол на вкус
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:


 1. Скумриите се почистват и измиват, след което се посоляват, поръсват се с лимонов сок и се оставят настрана.
 
 
 2. В съд се смесват нарязаните надребно лук, копър и чесън. Прибавя се олиото и се посолява.
 
 
 3. Доматите се нарязват на четвъртинки и се нареждат в намаслена тава (може да се използва и глинен гювеч).
 
 
 4. Отгоре се поставя рибата и се залива със сместа от лук и чесън. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна 25-30 минути.
 
 
 


* 1471_0[1].jpg (23.12 KB, 150x122 - видяно 2078 пъти.)
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #669 -: ноември 11, 2007, 15:06:02 »

И ние днес сме на риба Wink -паниран хек с гарнитура картофи с кетчуп на фурна.За десерт-печена тиква.
Активен
nqma me
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 654


« Отговор #670 -: ноември 11, 2007, 15:22:18 »

Ехе, и аз ще пека тиква днес....Ето кой ще питам....за приготвянето и.Не съм правила досега.. nea pardon
Росистела...може ли да ми кажеш как се приготвя.....слагаш да се пече поръсена със захар......или...?????
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1261


Сърцето ми се раздели на две....


Моят сватбен албум

« Отговор #671 -: ноември 11, 2007, 15:32:22 »

Ето две рецепти за тиква  smile


Печена тиква с ванилов сос


 
 


Списък на необходимите продукти:

1 тиква "Цигулка"
3 с. л. захар
2 пакетчета ванилия
30 г краве масло


Начин на приготвяне:


 1. От шийката на тиквата се отрязват кръгчета и се поставят в тава за печене. Всяко се поръсва с лъжица захар.
 
 
 2. В тавата се сипват пакетчетата ванилия и се налива 1 пръст вода. Тиквата се пече около 30-40 минути в умерена фурна (при температура 180 градуса).
 
 
 


* 2446_0[1].jpg (31.15 KB, 208x128 - видяно 2106 пъти.)
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1261


Сърцето ми се раздели на две....


Моят сватбен албум

« Отговор #672 -: ноември 11, 2007, 15:35:15 »

и другата сега дано ти харесат bibsi


Тиква "Знам си"

 

Списък на необходимите продукти:

1/2 кг тиква
1 л мляко
6 яйца
1 ч. ч. захар за карамела
6 с. л. захар за крема
1 капсула ванилова есенция
 


Начин на приготвяне:


 1. Обелената тиква се нарязва на средни по големина парчета. Подреждат се в тава и се пекат в предварително нагорещена до 220 градуса фурна.
 
 
 2. Захарта за карамела се карамелизира в дълбок тиган. След това се изсипва върху изпечената тиква.
 
 
 3. Яйцата се разбиват с миксер. Добавят се останалата захар, млякото и есенцията. Тиквата се залива със сместа и се връща във фурната. Пече се до готовност при температура 220-250 градуса.
 
 

 


* 942_0[1].jpg (48.38 KB, 208x128 - видяно 2068 пъти.)
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #673 -: ноември 11, 2007, 15:38:07 »

bibsi,както е описала   m_a_g_i_vs,само че аз не слагам ванилия и масло и предпочитам тиква-сорт "балка".Много често пека този сезон-почти през ден-вкусен и много полезен десерт,пък и малката обича good В тавичка-обелена и на парчета(не много малки,за да не изсъхне),поръсвам обилно със захар(на мъж ми все му е малко pardon ),заливам с малко вода,малко преди да извадя от фурната отгоре поръсвам още малко захар,за да се карамелизира.Бон апети!
Активен
nqma me
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 654


« Отговор #674 -: ноември 11, 2007, 15:59:29 »

Благодаря,ще кажа после какво се е получило...
Активен
Страници: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines