Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 22:08:04

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 451176 пъти)
 
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #645 -: ноември 07, 2007, 08:01:15 »

ок принцеске ще пусна аз за това си мислех вчера .но тя италанската кухня не е много разнообразна .... спагети талатели папардели ...тези неща все са си тесто но с ралични форми.и обичм да ги приготвям само със сметана и гъби.мъжа ми е по голам майстор на италянската кухня.класическата рецепта е следната
запържваш кромид, чесън, малко доматен сос ....аз си слагам и бяло винце.след като поумекнат нещата в тигана слагаш и каймата.след това зависи от корите за лазаня.или ги пускаш за малко във вряща вода или направо редиш.А ДА НЕ ЗАБРАВЯ ТРЯБВА ТИ СОС БЕШЕМЕЛ тук при нас си го продават готов в кутии със сигурност и при вас го има така аз си го купувам от  ЛИДЪЛ ако не се лъжа немска верига са .
и започваш да редиш най отдолу е бешемела слагаш кората и посипваш сос ....а аз си слагам и настарган кашкавал и заваршваш със бешемел и пак кора бешемел сос кашкавал...........наи отгоре бешемел и малко кашкавал.АКО ИСКАШ В СОСА ДОКАТО ГО ПРИГОТВЯШ СИ СЛОЖИ И БГ ПОДПРАВКИ.АЗ МОГА ДА ТИ ДАМ И ДРУГИ РЕЦЕПТИ НО МАЛКО ПО КЪСНО ЩЕ ПИША ЧЕ СЕГА ТРАБВА ДА СЕ ОБЛИЧАМ...ЧЕ ДНЕС СЪМ НА КУРС :reading:ОЬ ПРИНЦЕСКЕ ТИ СИ ОТ 2 ГОД В ГЕРМАНИЯ КАК  ГО НАУЧИ ЕЗИКА ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ТУК СИ ГО УЧИЛА ЩОМ УЧИШ ТАМ НО ДАИ НЯКАКАВ СЪВЕТ МНОГО МИ Е ТРУДНО АЗ ГО УЧА ОТ СЕПТЕМВРИ  И МИ Е МНОГО ТРУДНО ПРЕДИ ТОВА В КЪЩИ СЕ ОПИТВАХ ОТ САМОУЧИТЕЛИ АМА ТРУДНОООО
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #646 -: ноември 07, 2007, 08:23:16 »

A ЕТО И ЕДНА ЛЮБИМА САЛАТА -ВЕЧЕРЯ МАЖА МИ Я ВИДИЯ В ЕДНО СПИСАНИЕ И Я ПРИГОТВИ В НЕДЕЛЯ.ТРЯБВА ВИ 1/2 МАЛКА ЗЕЛКА, 1-2 МОРКОВА,2 ВАРЕНИ ЯЙЦА,100-200 ГР МЕК КОЛБСА,2 ПЕЧЕНИ ЧУШКИ,МАГДАНОЗ 2 ДОМАТА И ЦЕЛИНА ВСИЧКО СЕ НАРЯЗВА И СЕ ОВКУСЯВА С ЗЕХТИН ОЦЕТ И СОЛ НИЕ СЛОЖИХМЕ И ЧЕР ПИПЕР.......А ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ СЪСТАВКИ ГИ НЯМАХМЕ В НАЛИЧНОСТ ТА МИНАХМЕ И БЕЗ ТЯХ НО ПАК БЕШЕ ВКУСНО
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #647 -: ноември 07, 2007, 12:05:47 »

ето ви една супичка от мен smile
Продукти: около 500 гр праз, малко масло или маргарин, 1-2 лъжи­ци брашно, 100гр сиренце, яйце, чаша кисело мляко, черен пи­пер, сол
Приготвям я по следният начин: запържвам  брашното до златисто в маз­нината, след това разреждам  с повечко вода и посолявам . Като заври, добавям  нарязания на ситно праз оставям да ври, докато омекне, след това прибавям  сиренето, наря­зано на кубчета, и черния пи­пер и накрая застройвам с яйце и кисело мляко smilesmilesmile

и още един вариант за крем супичка , към горната рецепта(без застройката ) добавям 2 картофа , морков - 1 с.л. универсална подправка , оставям да ври докато се сварят зеленчиците , после пасирам smile и сервирам с крутонки (или кубети , когато не ми се занимава )
Да ви е вкусно !!!
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #648 -: ноември 07, 2007, 12:24:23 »

ето и още нещо което е страшно вкусноооо
една рецепта за крокети от картофи и извара: трябват ви около 1кг картофи 200-250 гр извара
3 -4 с.л. царевично брашно ,1 глава лук , 2 яйца , олио  ,черен пипер ,чубрица на вкус и други подправки каквито ви харесват
Картофите, се сваряват след като се охладят се смилат заедно с изварата, може и да се пасират.
Лукът се нарязва ситно и се запържва до златисто в част от маслото. Останалото масло се оставя да поомекне и се разбърква с жълтъците от яйцата, след което се прибавят към изварата и картофите. Към тях се прибавя лукът и брашното. Овкусява се на вкус.
Разбърква се и се оформят крокети дебели 2-3 сантиметра и дълги 6-8 сантиметра. Овалват се в галетата и се пържат от всички страни в горещото олио.

 
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #649 -: ноември 07, 2007, 13:05:43 »

Селвет мила само не разбрах дали се използват някъде белтъците.Довечера това ще готвя.Обожавам картофени неща.
Аз вчера правих баница с тиква.
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #650 -: ноември 07, 2007, 13:33:58 »

ГУЧИ ето ти една рецепта със  сирене бри ........продукти
400-500 г свинско бон филе
маргарин,200 гр пресни гъби ,100 г заквасена смета,100 гр пушено топено сирене 100 гр сирене БРИ
200 г кашкавал,соев сос,виночер пипер лимонов сок и зелен боб за гарнитура

свинското го начукваш  слагаш сол и чер пипер и печеш в тефлонов тиган в друг съд задушаваш гъбите със маргарина слагаш сметаната, малко вода слагаш  много малко и добавяш топеното сирене,.овкусяваш със вино соев сос и ч.пипер.С едната част от соса заливаш свинското филекоето вече е готово и поставено в иенска тенджара.добавяш и наразаното на филийки сирене БРИ и посипваш настърганиа кашкавалкогато се запече ястието го сервираш в карасива чиния и добавиаш другата част от соса......гарнитурката е задушения в маргарин зелен боб които овкусяваш със малк осол и лимон  .3
обожавам сосчетата мммммм.......... :cook:тази рецепта много ми допадна наскоро я видях в едно списание и я поднесох на гостите ми че то у дома всяка събота има гости .за почитателите на малко по нетрадиционни вкусове е страхотна
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #651 -: ноември 07, 2007, 13:50:35 »

Гери мила , до срга не съм ги ползвала белтъците за крокетите , но от тях си правя Целувки smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #652 -: ноември 07, 2007, 15:18:48 »

MIXAELA я кажи с какво мога да заменя сиренето Бри според теб защото то не ми е много по джоба.Иначе аз правя нещо подобно.Пробвала ли си го с пилешко.Аз също съм почитател на сосчета ма са много калорични а от другата седмица пак съм на диета.

Селвет мила я дай рецептата за целувки че преди съм правила ма някъде съм я забутала рецептата пък ми си ще да направя знам че беше бързо и лесно.

Момичета ккаво ще готвите довечера.

Принчипеске аз съм правила лазанята на MIXAELA и трябва да ти кажа че е божествена.Ама аз я правя с два вида сос сметанов и тоя червения.Правя я и със замразените кори.
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #653 -: ноември 07, 2007, 15:37:38 »

аз ще готвя пак нещо със сметанка,което би ти харесало според мен.
Сварявате талиатели...или някакви макарони, но не и спагети. Ако готвите за двама-половин пакет е достатъчен.Отцеждате и оставяте настрани.
В по дълбока тенджерка запържвате малко пресни гъби, нарязан на ивички бекон или някакво филе и колкото вида сирене имате в хладилника. Топено сирене ако купувате-гледайте да е от мекото, не от това,което се реже на филийки. Бъркате си хубаво, и когато сирената се разтопят и сместа стане що горе хомогенна, изсипвате вътре талиателите-макароните. Позапържвате лекичко, 5-6 минути, без да разкашквате талиателите и изсипвате една малка готварска сметана, 250мл. След минута две завира, разбърквате и махате от котлона. Много вкусно става.
Може да си направите сместа с кайма, само с колбаси без сирене, но сметаната е задължителна.

Може да съм споделяла вече рецептата, ако съм- пропуснете я:)

А сиренето Бри неможе да се каже,че има заместител. Това му е уникалното, няма друго сирене с такъв плътен  маслен сметанов вкус. В МЕТРО са пуснали някакви странни техни марки сирене Бри,което изобщо не е лошо и парчето излиза към 2-3 лева.Докато в Пикадили дерат кожи направо с тези сирена.
Много се отклоних, извинявам се
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #654 -: ноември 07, 2007, 15:42:17 »

ами мила аз само с това БРИ  съм я пражила но мисля че и без него ще минеш то придава по особен вкус но не се сещам сега за някакво друго бг сирене те маи бяьа пушено и ..мисла си чеимаше и друга разновидност но импровизирай виж в хр.магазин какви видове предлагат и смело и безотговорно   :)както казва зет ми смесвай blum
а довечара ще правя ориз със зеленчуци грах царевичка чушка и месце но от домашно приготвеното от буркан става сочно и красиво на вид а за салатка марулка  със маслинки поръсена с пармезан,овкусена с лимон и зехтин
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #655 -: ноември 07, 2007, 15:49:41 »

и аз се чудя какво да направя на милото за хапване ама каквото и да  емай намя д аиска да яде защото ще е ял вече оризче blum няма търпение д аме чака да се прибирам за да му сготвя!може това с макаронките ама това означава че трябва да го оставя на саме с печката а не ми харесва като идея laugh няма да ги свари като хората!!!!нещо ме е страх!ама като знае че той ще ги яде каквито си ги направи мисля че ще му дойде акъла
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #656 -: ноември 07, 2007, 16:12:55 »

Това с макароните е чудесна идея. Снощи на моето мъжле ми направих такава вкусотия, нещо от рода на рецептата на mwpo. Облизахме си пръстите  Bravo. Но....тъй като сварих цял пакет макарони и ми останаха половината, тази вечер ще ги залея със сирене, мляко и яйца и ще ги запека..........ммм. Става съвсем различно на вкус, ама е суперско smile...........Ох, кога ще стане 17.00 и да бягам.
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #657 -: ноември 07, 2007, 16:14:11 »

Рецептата за целувките е проста , бърза и лесна : laugh laugh laugh
Продукти:
2 белтъка , около 220 гр. захар (1 кафяна чашка на всеки белтък) , 2 супени лъжици вода 1 к.л .оцет  , 1.к.л нишесте
Разбиват се на плътен сняг, като към края на разбиването се прибавя захарта последователно лъжица по лъжица . След като се разбият белтъците, се прибавят оцета и нишестето и водата и се рабъркват внимателно с шпатула.  Правят се целувките и се подреждат в Тавата.Тя се покрива с хартия която е намазнена предварително и  се пекат .Пече се около час и 30 мин. в слаба фурна - за около 30 мин на 50 градуса и около 1 час на около 75 градуса - да се получи сушене
Активен
Isabel
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 297



« Отговор #658 -: ноември 07, 2007, 23:57:02 »

Милички, дайте ми рецепта за еклери - много са ми се дояли DANCE DANCE Има разни из интернет, ама знам ли ги какви са? Искам да са изпитани, по възможност... blush blush
Иначе целувките на мен са ужасно сложни  blush blush Сигурно ще пробвам, но преди това май ми се хапват еклерчета yahoo yahoo

gucci, незнам сиренето бри с какво може да се замести pardon То е от меките сирена с малко плесен, така че пробвай някое друго по-меко сирене. blush Мисля, че "камамбер" е близко до бри-то. smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #659 -: ноември 08, 2007, 09:20:32 »

мила isabel за съжаление не мога да ти помогна защото никога не съм правила еклери.

mwpo рецептичката ти с таятели и други видове италианска паста я ядохме близо седмица и милото вече не иска да издума за такова.

Вчера правих тиквено-картофена крем сума и крокетите на Селвет.Тиквената крем супа наистина е много вкусно ястие.Вчера за първи път правих и опитах такава супа.

Ето и снимки на супичката


* PIC_3884.JPG (17.12 KB, 320x240 - видяно 3137 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines