Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 11:09:51
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
41
42
[
43
]
44
45
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 449738 пъти)
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #630 -:
ноември 06, 2007, 16:20:17 »
и аз искам помощ,кажете една потходяща салата за фондю,във всички рецепти пише зелена салата,ама по това време
а в петък ще имаме гости на фондю и аз незнам каква салата да направя
avva_stz ти много сложни манджи готвиш
,мен тези вообще не ми се отдават и картофените кюфтета ми се разпадат
«
Последна редакция: ноември 06, 2007, 16:22:17 от maslinka
»
Активен
YYY
Сватбар
Публикации: 266
«
Отговор #631 -:
ноември 06, 2007, 16:21:37 »
АВИ АЗ СЕ ЧУДИЯ СЕГА КАТО ТИ ГЛЕДАМ СНИМКИТЕ ТОЛКОВА СИ СЛАБИЧКА И ФИННА КАК ПАЗИШ ТАЗИ ФОРМА БЕ МИЛА.ИНАЧЕ АЗ НЕ СЪМ ГОТВИЛА ТАКИВА КЮФТЕНЦА
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #632 -:
ноември 06, 2007, 16:26:29 »
Цитат на: avva_stz в ноември 06, 2007, 16:14:44
Мацки-готвачки, я кажете защо ми се разпадат проклетите кюфтенца, като реша да ги правя със сос?
Някои ги наричат "по чирпански", ама аз не слагам картофи.Вие как ги правите?Аз омесвам каймата с оризец и ги пускам във врящата вода...и след минути имам вода с ориз и кайма
Gucci
, хелпппппп!
мила слагаш ли яйце и малко хляб.аз слагам и така не ми се разпадат.MIXAELA пускам ти сосчето с тиквичките на лични слънце.
Масалинка ето ти салатка за фондю-Краставички доматки царевица различни сиренца/аз слагам синьо сирене и едно друго което е Груер/на кубчета ,маслини и тиквени семки.Подправяш с олио и аз слагам едни миксове дето се води дресинг за салати.Краставиците и доматите ги нарязвам на кубчета прибавям масрлините като им махам костилките и ги нарязвам на половинка.Слагам царевицата после дресинга и най накрая слагам тиквените семки и сирената.
Дайте идей за готвене на нещо с картофи различно от стандартните.По добре да е без месо.
Милички тук има още много кулинарки които обаче се скатават.Момичетат от чужбина дайте някакви чужди рецептички.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #633 -:
ноември 06, 2007, 16:36:02 »
Gucci
, ти има ли нещо, което да не знаеш в кухнята, вече си мисля...
Като кулинарна енциклопедия си
А за кИфтетата-ми не слагам, само когато ще ги пържа им слагам яйце и хляб...
Маслинка
, не е сложно,бре,само малко повече се налага да кисна в кухнята и да се омирисвам гадно
Михаела
,
храня се възможно най-нездравословно.Често само вечерям, повече от милото ям, с много хляб.
А сладкишите ги нямам за нищо- дай ми сладкиш и ми гледай сеира
Зимата качвам, пролетта свалям...и тялото ми си носи последствията от моята немарливост- без крем за целулит не мога!И като съм напрегната също свалям кила за нула време. =]Ама хайде да не се отплесвам
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #634 -:
ноември 06, 2007, 16:41:32 »
Avva
миличка , освен яйце може да опиташ да ги оваляш в брашно преди да ги пуснеш във соса.Аз така ги правя и досега не са се разпадали
кИфтетата
Успех
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #635 -:
ноември 06, 2007, 16:42:41 »
gucciмерси миличка @}->--преди доста време Little_Sweet_Didka беше пуснала една рецепта с пълнени тиквички,но може и с по големи картофи и могат да са както с месна така и с вег. плънка.аз я направих с тиквички стана доста добре
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #636 -:
ноември 06, 2007, 16:47:55 »
Selvet
, забравих да кажа,ама овалвам ги и пак се разпадат, кИфтетата му с кИфтета.
Нема да права повече кИфтета! Ше си ги купувам на скара опечени готови!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #637 -:
ноември 06, 2007, 17:03:10 »
Ава миличка има много неща дето не ги знам.Но много обичам да готвя което естествено ми личи и обичам да експериментирам.Обикновенно готвя на око и си прибавям задължителн нещо от мен в рецептите.Сега се сетих да ви пусна едно ястие-предястие.Пиле в кора.
Взимате пилешко месце и го сварявате заедно с два картофа.След като ги сварите намачквате картофите и нарязвате месцето на ситно.Прибавяте едно яйце и подправки/чевен и черен пипер сол на вкус шарена сол ким и каквото друго обичате/разбърквате хубаво и прибавяте натрошено сиренце и царевичка и пак разбърквате.сместа трябва да е гъстичка.взимате точени кори Белла или каквито харесвате и ги режете на квадрати.Слепвате три кори на правоъгълник и слагате в средата плънката.завивате хубаво плънката.Топите краищата където се съединяват корите/или целите/ в разбито яйце и пържите в силно загрято олио.сервира се със салати от зеленчуци или задушени зеленчуци.
Маслинка благодаря ще потърся назад това за пълнените картофи.
Ава скъпичка как така без кифтета бе мила я пробвай по моя начин да видим кво ще стане с тези твоите омагьосани кифтета
Активен
ina_lemon
«
Отговор #638 -:
ноември 06, 2007, 17:17:20 »
Цитат на: avva_stz в ноември 06, 2007, 16:47:55
Selvet
, забравих да кажа,ама овалвам ги и пак се разпадат, кИфтетата му с кИфтета.
Нема да права повече кИфтета! Ше си ги купувам на скара опечени готови!
Уууууу, аре ве, бива ли на тези години чак да откриваш топлата вода, бре
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #639 -:
ноември 06, 2007, 17:22:40 »
ето една салатка която много харесвам варени картофки - натязани на кубчета , кисели краставичкинарязани на ситно , шунка, грах, мариновани гъби, моркови, яйце и сос(сосът го приготвям с майонеза + кетчуп , малко горчица и лимонов сок ) Става много вкусно , настъргва се и кашкавал или сирене - по желание
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #640 -:
ноември 06, 2007, 17:25:44 »
тази ми е любима и на мен!!!!! мммм, умирам от глад!!!!! Искам да си ходя!!!!!!!!!!
Активен
ina_lemon
«
Отговор #641 -:
ноември 06, 2007, 18:42:06 »
Ей сега ще ви кажа и аз едно нещо, което правя първо когато разполагам с повече време, ама не за приготвяне ами за самото готвене и второ го правя когато ужааааааааааааааааасно много ме мързи да се връткам около печката и да им бая на манджите там.
Значи нещото е
гювеч във гювеч
Еди си колко месо /пилешко или свинско, да кажем между половин и 1 кг/ картофи - 1 или 1 и половина кг. Месото на кубчета - слага се в гювеча и отгоре колкото ви се откъсне от сърцето се слага сол, червен пипер, всякакви зелени сухи подправки за които се сетите и олио.После картофите и те на кубчета и айде и те вътре и сега внимание
същината на нещата се намира в един буркан или консерва голяма ГЮВЕЧ. Схванахте ли, то там всичко си има и само го пльосвате вътре, разбърквате всичко и малко маргарин слагам аз отгоре и във фурната. Като се разтопи маргарина слагам капака и на 200 градуса 2 часа ако е свинско и час и половина ако е пилешко месото.
Тва е толкова мързеливо нещо че , казвам ви няма друго такова. Не го мислиш, не го бъркаш, абе нищо не му правиш.
Айде сега аз понеже точно това правя в момента ще ходя да му сложа капака на гювеча.
«
Последна редакция: ноември 06, 2007, 18:47:20 от ina_lemon
»
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #642 -:
ноември 06, 2007, 23:05:45 »
Eто и моите задушени котлети със зеленчуци нагледно по рецептата,която писах вчера
Гери
,тези пълнени пържени банички ще ги пробвам ще утре,много обичам неща с плънка
Авва
,ужасно вкусни стават кюфтенцата с фикс за пържени кюфтета на Маги-само кайма,малко лучец и фикса,престоял в малко водичка две минутки,ммммм
Активен
Isabel
Сватбар
«
Отговор #643 -:
ноември 06, 2007, 23:25:39 »
Цитат на: gucci в ноември 06, 2007, 17:03:10
Взимате пилешко месце и го сварявате заедно с два картофа.След като ги сварите намачквате картофите и нарязвате месцето на ситно.Прибавяте едно яйце и подправки/чевен и черен пипер сол на вкус шарена сол ким и каквото друго обичате/разбърквате хубаво и прибавяте натрошено сиренце и царевичка и пак разбърквате.сместа трябва да е гъстичка.взимате точени кори Белла или каквито харесвате и ги режете на квадрати.Слепвате три кори на правоъгълник и слагате в средата плънката.завивате хубаво плънката.Топите краищата където се съединяват корите/или целите/ в разбито яйце и пържите в силно загрято олио.сервира се със салати от зеленчуци или задушени зеленчуци.
gucci
, мила, ти си истински майстор
Rossistela
, изглежда супер!
Пък и всички сме едни кулинарки, смели, пробваме най-различни неща
Аз напоследък нещо не съм във вихъра си
Днес мислех да правя картофени кюфтета, обаче после ме домързя
и само обикновено пюре направих
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #644 -:
ноември 07, 2007, 01:57:36 »
Цитат на: avva_stz в ноември 06, 2007, 16:14:44
prin4ipessa
, това с пилешките пържолки дали ще се получи и при бутчетата?
Че много са ми се дояли.
Ооо, да, разбира се, за всичко става - пържолки, бутчета, крилца, кавото ти е кеф и каквото ти се е прияло.
А за Гучи трябва да издиря някоя друга немска рецепта, но те кой знае какви специфични манджи нямат немчовците
Все готвят пилешки пържоли с гарнитура от аспержи и бял сос или пък сьомга с бял сос. А бе общо взето фенове са на белия сос. Иначе на немците дай им баварски наденички с пържени картофки и им гледай сеира. имам чувството, че повечето от тях цял живот само с наденици и картофи могат да се изхранват
А Михаелка, пиленце, я вземи да пуснеш някоя италианска рецепта за лазаня, че така ми се е дояло, ммм...само като си помисля за лазяна и ми потичат лигите
«
Последна редакция: ноември 07, 2007, 02:09:22 от prin4ipessa
»
Активен
Страници:
1
...
41
42
[
43
]