Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 16:29:08

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 450421 пъти)
 
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #615 -: ноември 05, 2007, 10:45:18 »

НА МЕН МИ ИЗГЛЕЖДА СУПЕР ЛЕСНО НЕ СЪМ СЕ ПРОБВАЛА САМА АМА МАМ КАТО ПРАВИ ВИНАГИ И ПОМАГАМ blush blush blushщЕ СЕ ПРОБВАМ НЯКОЙ ДЕН СТИГА СВЕКЪР МИ Д АМИ КУПИ НАЙ-СЕТНЕ ПЕчКА laugh laugh
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #616 -: ноември 05, 2007, 10:45:26 »

да принцеске така съм чула и аз обичам да готвя с бяло винце.но маи гучи е права а и на лични ме подсети че с бульончето трябва да го заливам докато го пека на фурна.значи идеиата е сварявам във тенджарата под налягане после   слагам месото във фурната намазвам с масалце и заливам с бульончето слагам и зеленчуци по желание.КЛЕО ето един вариант и за теб нали ти се дояде  blum а като приготвим довечара ще ви кажа резултата .а и тази вечер съпруга каза че има желание да сготви  DANCE  
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #617 -: ноември 05, 2007, 11:59:33 »

Мариана, аз днес ги правя с Малките тайни на Маги  blush защото няма да имам достатъчно време да ги направя по оригиналната рецепта  blush blush blush
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #618 -: ноември 05, 2007, 12:02:04 »

снощи направих пилешки пържолки с катрофки и моркови, наредих ги с малко сол и черепн ппер, матгаринче и един бюльон и във фурната първо с фолио да се задуши и после го запекох !!!! ааа и после направих броколи със сирена: обикновенно сирене, топено сирене, синьо сирене, кашкавал и залях с с една заквасена сметанка !!! стана  girl_in_love girl_in_love girl_in_love girl_in_love и мъжа ми много го хареса !!! свекъра и свкървата не го харесаха много тъ като е специфино на вкус, но ни си хапнахме доста с милото !!! smile  днес и аз се чудя дали да не направя пълнени чушки, правя ги с фикса на Маги и стават чудесни !!!! smile
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #619 -: ноември 05, 2007, 13:59:15 »

Милички в събота един приятел ми сподели една рецепта която ми се струва интересна и в същото време много лесна :
продуктите са - пилешко месце , майонеза и бира  pardon
Пилешкото се потапя в майонезата , полсе се подрежда в тавичка и се залива с бирата и после се пече - казват че ставало много вкусно .. решила съм тази вечер да го пробвам
Активен
emily
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 878



Моят сватбен албум

« Отговор #620 -: ноември 05, 2007, 15:07:12 »

Селвет тази рецепта е пробвана само че с пилешки пържолки и стоят повечко в маонеза - примерно 12-20ч в тенджера и стават вкусни, но за бира не съм пробвала.
И аз вече напредвам с гтвенето в събота правих лазаня и се получи доста добре  blush
А в неделя имаше месо от свински бут /без кокал/ и по-дебеличко. Овкусих го с пипер, сол и чубрица, някаква вегета, нарязах на едро морков, лук, ябълка, и имах и сини сушени сливи сложих повечеко, а трябват 2-3, червено вино /домашно  laugh/  и водичка и под фолио и 2 часа печене. Но стана - ммм вкусно  Wink облизаха си пръстите, сервирах с картофено пюре.
И домашно червено винце и да ви е вкусно  yahoo
Активен
Natalia Borisova
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2243



Моят сватбен албум

« Отговор #621 -: ноември 05, 2007, 15:19:10 »

Еми много вкусно звучи, ще го пробвам някой път!  good
Аз днес се чудих какво да готвя и направих супичка зеленчукова за първо и за второ свински ребра печени. Милото каза, че вече готвя с всеки изминал ден по-добре и по-вкусно. Което много ме лъскае, защото до скоро не знаех много да готвя.  pardon 
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #622 -: ноември 05, 2007, 15:32:45 »

emily,в момента във фурната е и моето задушено,много подобно на твоето Wink .Ето рецептата:

Свинските котлети ги начуках хубаво,овкусих със сол,черен пипер и чубрица и ги хвърлих буквално за минутка на грил-тигана,за да се запечатат и да не избягат соковете.На дъното на йенското сложих малки парченца масло.В тигана позадуших леко гъбки,тънки филийки кромид и моркови,добавих малко зеленчуков бульон-сместа изсипах в йената,отгоре-парченца топено сирене,котлетите,кисели краставички и малко царевица,сложих още топено сирене и една чаша бяло вино.Десетина минути преди да извадя от фурната(под капак) добавям заквасена сметана и послеще има облизване на пръсти Wink
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1283



Моят сватбен албум

« Отговор #623 -: ноември 05, 2007, 15:47:40 »

Роси страхотно звучи ще го пробвам  good
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1790


Моят сватбен албум

« Отговор #624 -: ноември 05, 2007, 17:31:30 »

като видях рецептата на Селвет за пиле с бира и майонеза се сетих за една страхотна марината за пилешки пържолки. 2 супени лъжици горчица, 1 чаена лъжичка мед и 1 супена лъжица соев сос се разбъркват и се оставя месото да престои там около 2 часа преди печене. Става чудно крехко и ароматно!  girl_in_love
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #625 -: ноември 06, 2007, 11:20:33 »

МОМИЧЕТА ИСКАМ ДА ВИ ПРЕДЛОЖА МОЯТА ЛЮБИМА САЛТКА.вече два пъти я предлагам на моите гости и тя сваршва преди всички други салатки.сваряам  1 чаша ориз само във вода без подправки и олио . слага се  само малко сол .когато ориза е сварен се слага в гевгир и се оставя под студена струя вода да се изстуди и се отделя на страни  да се доизцеди.докато се цеди от водатата си нарязвате няколко червени чушки добре е да са от туршия,кисали краставички 2-3 на брои,царевичка на вкус ,грахче ,и ако имате карфиол,слагам също и маслинки аз предпочитам от зелените с чушките те са по пикантни.всичко е нарязано пак по ваш вкус аз  режа на дребно всичко.лентите червени чушки са ми по тънички и дълги.това е оригиналната рецепта но понеже мъжа ми не обича само зеленчуци  laugh  аз добавям към салатката и нарязани на ситно шунка и кашкавал.....слагам и магданоз по желание и копър всичко се обърква добре.....аз лично винаги сервирам тази салатка в прозрачна купа защото е много красива със толкова разнообразните си съставки.а аз напоследък си вечерям със тази салатка и марулка и ми е много вкусно cook
приятен апетит  smile
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #626 -: ноември 06, 2007, 11:28:30 »

а снощи мъжа ми приготви пуешкото месце и се получи много вкусно.направи го със спанак и се получи страхотно.
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #627 -: ноември 06, 2007, 14:06:06 »

Мише а сосче няма ли някако за салатката :DANCE:на мен ще ми е малко сухичко аз без сосче не мога да папкам!!иначе звучи супер а мъжа ми както яде ориз ще му хареса страшно много!ще я пробвам!!
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #628 -: ноември 06, 2007, 16:09:20 »

ами клео .........мила аз сос на тази салатка не слагам.но понежеи аз обожавам сосчета най бързо и лесно приготвям  майонеза с малко кисало мляко можеш да добавиш чесън или куп други подправки по твой вкус....друго нещо от типа на ..........соев  сос може би.
имаи предвид миличка че салатката никак не е суьа защото аз я приготям с зеленчуци от туршия а те са си напоени със марина.....ако аз не мога да ти помогна със сосчета гучи със сигурност знаеш че на кулинарните теми тя е в стихиата си .

а ако и тя прочете тази тема ГУЧИ МИЛА ДАЙ smile МИ СОСА ОТ ТИКВИЧКИ

А АКО ИМА МОМИЧЕТА КОИТО ОБИЧАТ ПИКАНТНИТЕ ИЛИ ЛЮТИ ЧУШЛЕТА ......АЗ МОГА ДА ВИ ДАМ СТРАХОТНИ БЪРЗИ И МНОГО ВКУСНИ РЕЦЕПТИ
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #629 -: ноември 06, 2007, 16:14:44 »

Мацки-готвачки, я кажете защо ми се разпадат проклетите кюфтенца, като реша да ги правя със сос? shok Някои ги наричат "по чирпански", ама аз не слагам картофи.Вие как ги правите?Аз омесвам каймата с оризец и ги пускам във врящата вода...и след минути имам вода с ориз и кайма Cray Mad girl Gucci, хелпппппп!
prin4ipessa, това с пилешките пържолки дали ще се получи и при бутчетата? crazy Че много са ми се дояли.
Активен
Страници: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines