Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 11:11:46

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 65 66 [67] 68 69 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449745 пъти)
 
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #990 -: януари 16, 2008, 10:00:16 »

момичета благодаря
страхотни идеи ми дадохте
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #991 -: януари 16, 2008, 10:54:44 »

Клео,ето как правя аз супа-топчета:
В студена вода слагам кромид и моркови на дребно,рендам малко парченце корен на целина-така става най-вкусния бульон и когато заври пускам топчетата (правя ги от "Народна" кайма,че ми е по-хомогенна)-малко парченце кайма топвам в ориза и го овалвам на топче.Добавям сол на вкус.Като се посварят топчетата слагам една шепа ориз и нарязани на ситно домати,а след около десетина минути разбитите яйца с кисело мляко.Варя ги още 10мин.за да се сварят хубаво яйцата заради детето.
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #992 -: януари 16, 2008, 10:59:20 »

Аз също,като Роси, не запържвам зеленчуците в супите,а и по принцип.Мисля,че така е по-здравословно и вкусно.Нарязвам и ги слагам сурови да си се варят.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #993 -: януари 16, 2008, 11:40:24 »

Аз снощи правих супа топчета /освен мусака/. Не ми се разпаднаха тоя път,ама пък ми стоят едни такива..малко лигави Oh my ...
А за мусаката да ви кажа какъв експеримент си направих- мързеше ме много,ама много...и в една тава нарязах картофите,моркови,лук, чушка, домат, сложиш подправки и просто накъсах каймата, водица сложих Oh my ... И го бутнах във фурната. Oh my ... После си го залях с мляко и яйце,както си трябва. Не запържвах нищо-за първи път! И стана много по-вкусна от друг път! Та моят мързел беше полезен! tease
Активен
ina_lemon
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2310


Моят сватбен албум

« Отговор #994 -: януари 16, 2008, 11:42:58 »

И аз няколко пъти съм правила подобна мусака, редена ли как се казва незнам, ама със сварени предварително картофи и после ред картофи ред от другите джаджи там и така.После нали заливки маливки и готово.  tease
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #995 -: януари 16, 2008, 13:57:56 »

Аз снощи правих супа топчета /освен мусака/. Не ми се разпаднаха тоя път,ама пък ми стоят едни такива..малко лигави Oh my ...
А за мусаката да ви кажа какъв експеримент си направих- мързеше ме много,ама много...и в една тава нарязах картофите,моркови,лук, чушка, домат, сложиш подправки и просто накъсах каймата, водица сложих Oh my ... И го бутнах във фурната. Oh my ... После си го залях с мляко и яйце,както си трябва. Не запържвах нищо-за първи път! И стана много по-вкусна от друг път! Та моят мързел беше полезен! tease

Ава и аз правя така мусаката почти всеки път , заради свекито, че има язва и не запържвам нищо !!! по мързелива е и после няма много за миене smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #996 -: януари 16, 2008, 16:15:29 »

Клео ето ти и моята рецепта за супа топчета.взимам кайма на сами-м и смесвам една топка кайма с ориз.Оформям топчета.В тенджера слагам един зеленчуков бульон.слагам картофче нарязано на кубчета.Глава лук нарязана на ситно.Морковче на кубчета.Пловин зелена и половин червена чушка.Слагам домати на ситно/от консерва зимата/.като заври  слегам и топчетата.Моите не се разпадат може би зависи от каймата.Като се сварят зеленчуците слагам малко фиде нарязан на ситно майгданоз и една лъжица Маги-десет зеленчука.като се свари фидето е готова за ядене.Аз не застройвам супите обичам ги бистри.

Авва аз по принцип разреждам каймата с малко водичка за да не стой цяла.картофите не ги варя ама моя мъж единия път като прави мусака ги свари и по бързо се запичат.
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #997 -: януари 16, 2008, 16:17:16 »

много ви благодаря милички но имам един страшни глупав въпрос blush blushориза е суров нали???ще пробвам тази вечер и да видим дали ще се справя но аз трябва да взема каймата че милото като го знам ще помоли да му направят пиле на кайма само и само да не му е мазно  girl_impossible
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 501



Моят сватбен албум

« Отговор #998 -: януари 16, 2008, 16:38:29 »

оххх с тези мусаки цял ден така ми се прияде  tease tease май и ние ще сме на мусака тази вечер  Girl_hide ще ми остане от прясното мляко и ще направя едно кремче казва се "Дипломат"ммм Torte любимия ми, ако искате утре мога да дам рецептата Wink
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #999 -: януари 16, 2008, 16:42:42 »

оххх с тези мусаки цял ден така ми се прияде  tease tease май и ние ще сме на мусака тази вечер  Girl_hide ще ми остане от прясното мляко и ще направя едно кремче казва се "Дипломат"ммм Torte любимия ми, ако искате утре мога да дам рецептата Wink

да Дафни задължително !!! smile

аз доста от рецептите си ги пиша и правя вкъщи момичета !!! smile голяма помощ сте ми smile
Активен
emily
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 878



Моят сватбен албум

« Отговор #1000 -: януари 16, 2008, 16:46:00 »

О Ели и аз си записвам от тук - наистина са много полезни момичетата. А за мусаката и аз прравя като Авва - без запържване, а за супата топчета, може и без ориз аз като ги направя ги овалвам в баршно и така не се разпадат и завират първо те и после зеленчуците.
И аз искам рецептата на крема Дипломат, само по заведения съм го хапвала а и някой знае ли как се прави крем Брюле че ми е любим.

Активен
nqma me
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 654


« Отговор #1001 -: януари 16, 2008, 16:53:36 »

Хайде сега и аз да се похваля каквво сготвих снощи.
1. картофки нарязани по дължина ги овалях в подправки- чер. пипер, риган, мащерка и чесново прашанце мъничко....след това ги наредих в тавичката, малко масалце и течна сметана ....леко ги полях с водичка и бам във фурната с фолио да се задушават..станаха просто страхотно....
2. направих марината за пилеките пържолки.....цял ден се киснаха и накрая ги пекнах, като им прибавих гъбки и морковки в един иенски съд /мисля че така се казваше/......
3. и една чудна салатка от прясно зелензе, заревичка, кис. краставички, доматка...направих едно сосче към нея и я залях......просто чудесна...стана
Може би това което ви казвам не си отива по между си....но и аз и шушито си облизахме пръстите......Аз мн се готдея, защото напоследък само вкусотиики готвия...имамвпердвид че стават вкусни накрая... Bravo....така е като мама е далеч, се научих от неволя да готвя......
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 501



Моят сватбен албум

« Отговор #1002 -: януари 16, 2008, 16:54:23 »

ОК мацки ще имате рецепта ама тя е в къщи като се прибера я пиша good
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #1003 -: януари 16, 2008, 17:14:21 »

много ви благодаря милички но имам един страшни глупав въпрос blush blushориза е суров нали???ще пробвам тази вечер и да видим дали ще се справя но аз трябва да взема каймата че милото като го знам ще помоли да му направят пиле на кайма само и само да не му е мазно  girl_impossible
Ориза е суров мила.Ще се справиш споко.

миналата седмица правих крем шехерезада.Много бързо свърши.
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #1004 -: януари 16, 2008, 17:29:31 »

Момичета,бързо помагайте!
Имам замразено свинско месо и картофи,трябва да сготвя нещо,но днес май не ми е ден и нищо (освен запечено във фурната,което е краен вариант) не ми хрумва huhhuh.gif помагайте с някакви импровизации,рецепти,просто нямам други подходящи продукти за съчетаване с тези.....дори праз-лук нямам,а съм сама с мъничката и не мога да отида на пазар..... help
Активен
Страници: 1 ... 65 66 [67] 68 69 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines