Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 15:39:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
Страници:
1
...
51
52
[
53
]
54
55
...
86
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!! (Прочетена 444480 пъти)
Valentinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 901
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #780 -:
декември 04, 2007, 11:13:30 »
Ето моите последни творения за едни гости
и сно6ти:
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #781 -:
декември 04, 2007, 11:43:31 »
Valentinka какви са тези вкусотии, изглеждат направо божествено. Просто нямаш срам да ги пускаш точно преди обяд, някои сме гладни
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #782 -:
декември 04, 2007, 12:52:51 »
бързо да кажеш как се приготвят че така ме грабнаха @}->--моля моля моооляяяя кажижиии
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 901
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #783 -:
декември 04, 2007, 13:00:58 »
Радвам се,че ви харесаха, на мен ми е хоби да готвя.
Така. Снимка 1: във фопми4ка намазана с масълце слагам бутер тесто (малко го натискам, че иначе много 6те бухне)+мозарела (моjе и сиренце...), 4у6ка, домат че и малко 4убрица. Об6тo взето това е импровизация. После в пе4ката
Снимка 2: Пак бутер тесто разтлано, слагат се листове 6унка и настuрgан ка6кавал и се навива на руло. Слагате го за малко в хладилника, след това се реже на филиики и се пече.
Снимка 3: запурjен лук и малко филенце и губкии нарязани на филиики+4убрица и черvен пипер; слагат се в тави4ка+сметана и настурган ка6кавал
Приятен обяд
«
Последна редакция: декември 04, 2007, 13:03:01 от Valentinka
»
Активен
Natalia Borisova
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2243
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #784 -:
декември 04, 2007, 14:31:01 »
Valentinka непременно ще пробвам това руло, а и другите работи разбира се. Но рулото така ми хареса... че както съм гладна сега....
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 501
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #785 -:
декември 04, 2007, 15:54:14 »
Здравейте момичета моля помагайте моето мило на 10 има рожден ден и искам да го изненадам с не6то което не е ял та искам да му сготвя лазаня обаче проблема ми е че незнам как се прави моля помагайте ако някой знае рецепта да казва.Благодаря ви предварително
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #786 -:
декември 04, 2007, 15:57:45 »
ето миличка една рецепта
Лазаня “Болонезе
1 кутия готови кори за лазаня
за плънката:
500 гр кайма
1/2 буркан домати или 4 5- с.л. доматено пюре
1 чаша бяло вино
1 морков
2 - 3 глави лук
2 - 3 скилидки чесън
1 стрък суха целина
1 ч. л. босилек
1 ч. л. бял риган
1 щипка захар
зехтин
за бешамелов сос:
500 мл прясно мляко (може и вода, може и 1/2 кофичка кисело мляко)
200 гр настърган кашкавал
2 с.л. масло
2 с. л. брашно
индийско орехче (по желание)
черен пипер и сол на вкус
Лукът и чесънът се нарязават наситно и се задушават 1-2 минути в сгорещен зехтин.
Прибавя се ситно настърган или нарязан на кубчета морков, посолява се и се задушава под капак.
Когато зеленчуците омекнат леко, се разреждат с бяло вино. Оставя се да кипне. Ври, докато виното се изпари на половина.
Към кипналата смес се прибавят доматите. Подправя се с целина, босилек, риган и щипка захар. Когато се сгъсти, се слага каймата.
За сос “Бешамел” брашното се запържва в разтопено масло за не повече от минута. Налива се студено прясно мляко и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. Ври 4-5 минути, докато се сгъсти.
На дъното на дълбока правоъгълна тава се слага малко зехтин и бешамелов сос. Поставя се ред кори, разпределя се малко от плънката и се поръсва с кашкавал.
Поставят се втори ред кори, бешамелов сос, плънка и кашкавал. Последният ред кори се поръсва обилно с кашкавал. Пече се в загрята на 180 градуса фурна 30-40 минути (до готовност).
Много е вкусно:) Поднася се с бутилка бяло вино, салата и добро настроение
Идея: За разреждането на сосове се използва сока на буркан кисели краставички - самия сок е много ароматен, така, че се слага допълнително подправки
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #787 -:
декември 04, 2007, 15:59:28 »
ето и друга,на мен тази повече мми харесва
Зеленчукова лазаня
1 пакет кори за лазаня
200 гр.гъби, нарязани
2 малки тиквички, нарязанина кубчета
2 чушки, на малки парченца
1 малка глава червен лук, накълцана на ситно
2 с.л.оцет
1 с.л. зехтин или олио
2 - 3 скилидки чесън, счукан
1/2 ч.л. сушен розмарин
сос “Бешамел” (приготвя се от 2 -3 с.л.брашно, бучка масло и 500 мл.студено прясно мляко).
1/2 ч.ч. сирене, настъргано
1 ч.ч. замразен спанак
1/4 ч.л.лют червен пипер
1/2 ч.чаша настърган кашкавал
В тавичка с незалепващо дъно подредете гъбите, тиквичките, чушките и лука.
Смесете оцета, зехтина, чесъна и розмарина. С тях овкусете зеленчуците, след което ги запечете във фурната 15 минути, или докато покафенеят и омекнат.
Може да задушите зеленчуците и на пара.
Покрийте дъното на правоъгълна тавичка с бешамелов сос.
Редувайте сирене, зеленчуците и корите лазаня, отгоре завършете с кори и сос “Бешамел”.
Печете на 200 градуса, около 40 минути, докато лазанята хване златиста коричка.
Малко преди края настържете кашкавала.
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 501
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #788 -:
декември 04, 2007, 16:07:35 »
Оххх мила Маслинка страхотна си много ти благодаря
сташно си бърза с рецептите със сигурност ще пробвам и двете рецепти сигурна съм 4е ще са вкусни пак хиляди благодарности
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #789 -:
декември 04, 2007, 16:31:08 »
идва Никулден....така,че ако може някоя да ми каже някоя по нестандартна рецепта с риба или как вие правите пълненият шаран
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1790
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #790 -:
декември 04, 2007, 17:00:34 »
Валентинка, толкова се зарибих по твоите тестени ролца, че сега като ходих до магазина купих продукти и ще изненадам душито тази вечер като се върне от работа с такива! После ще ви кажа какви са били отзивите!
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 901
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #791 -:
декември 04, 2007, 17:17:09 »
Брава, давай смело.
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #792 -:
декември 04, 2007, 17:21:49 »
ето го шарана(ние миналата седмица ядохме толкова много риба че ни втръсна за месеци напред,и се чудим за накулден дали вземаме шаран)
Пълнен шаран с орехи
1 шаран (около 1,5 кг),
1 кафени чашки олио
1 връзка магданоз
1 чаена чаша орехови ядки
2 -3 глави лук
сол и черен пипер на вкус
Шаранът се изчиства от люспите, перките и хрилете. Измива се обилно с вода отвътре и отвън. Посолява се и се наръсва с черен пипер.
Лукът, нарязан ситно, се задушава с малко олио и вода. Прибавят се накълцаните на дребно орехови ядки, ситно нарязаният магданоз. Посолява се и се наръсва с черен пипер. Разбърква се и се залива с 2 кафени чашки гореща вода. Вари се 2-3 минути. С тази смес се пълни шаранът. Зашива се. Поставя се в тавичка. Залива се с малко гореща вода и се пече първоначално на силна фурна, с след това фо готовност на 200 градуса.
Сервира се в поднос, украсен с резенчета лимон и кисели краставички. Със гарнитура от задушени зеленчуци - броколи, моркови, грах, царевица и картофено пюре.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #793 -:
декември 04, 2007, 17:24:27 »
Май доста хора ще си хапваме рулцата на Valentinka тази вечер, аз само чакам да ми свърши работното време и се изтрелвам към магазина и от там към вкъщи да ги пробвам. Даже си мисля че може малко да модифицирам рецептатата ако Valentinka няма нищо против. А ако стане хубаво утре ще се похваля
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!
«
Отговор #794 -:
декември 04, 2007, 17:26:20 »
Маслинче много вкусно звучи ами ако прибавим към плънката и 1 чаша ориз
*THUMBS*мисля че ще станеее ммммм ние с мама (защото и аз се включвам)всяка година правим с такава плънка ориз и орехи!!!става много вкусно!тази година пак ще правим двете не смеела да ем остави сама с рибата било много отговорно!щели сме да си се пулим като шарани
извинете
Активен
Страници:
1
...
51
52
[
53
]
54
55
...
86
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines