Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 18:23:22

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 51 52 [53] 54 55 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 444554 пъти)
 
Valentinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 901



Моят сватбен албум

« Отговор #780 -: декември 04, 2007, 11:13:30 »

Ето моите последни творения за едни гости



и сно6ти:
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #781 -: декември 04, 2007, 11:43:31 »

Valentinka какви са тези вкусотии, изглеждат направо божествено. Просто нямаш срам да ги пускаш точно преди обяд, някои сме гладни  tease
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #782 -: декември 04, 2007, 12:52:51 »

бързо да кажеш как се приготвят че така ме грабнаха @}->--моля моля моооляяяя кажижиии
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 901



Моят сватбен албум

« Отговор #783 -: декември 04, 2007, 13:00:58 »

 blum Радвам се,че ви харесаха, на мен ми е хоби да готвя.
Така. Снимка 1: във фопми4ка намазана с масълце слагам бутер тесто (малко го натискам, че иначе много 6те бухне)+мозарела (моjе и сиренце...), 4у6ка, домат че и малко 4убрица. Об6тo взето това е импровизация. После в пе4ката
 Снимка 2: Пак бутер тесто разтлано, слагат се листове 6унка и настuрgан ка6кавал и се навива на руло. Слагате го за малко в хладилника, след това се реже на филиики и се пече.
Снимка 3: запурjен лук и малко филенце и губкии нарязани на филиики+4убрица и черvен пипер; слагат се в тави4ка+сметана и настурган ка6кавал

Приятен обяд blum
« Последна редакция: декември 04, 2007, 13:03:01 от Valentinka » Активен
Natalia Borisova
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2243



Моят сватбен албум

« Отговор #784 -: декември 04, 2007, 14:31:01 »

Valentinka непременно ще пробвам това руло, а и другите работи разбира се. Но рулото така ми хареса... че както съм гладна сега....
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 501



Моят сватбен албум

« Отговор #785 -: декември 04, 2007, 15:54:14 »

Здравейте момичета моля помагайте моето мило на 10 има рожден ден и искам да го изненадам с не6то което не е ял та искам да му сготвя лазаня обаче проблема ми е че незнам как се прави моля помагайте ако някой знае рецепта да казва.Благодаря ви предварително give_rose give_rose
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 3663



Моят сватбен албум

« Отговор #786 -: декември 04, 2007, 15:57:45 »

ето миличка една рецепта Wink

Лазаня “Болонезе
1 кутия готови кори за лазаня

за плънката:
500 гр кайма
1/2 буркан домати или 4 5- с.л. доматено пюре
1 чаша бяло вино
1 морков
2 - 3 глави лук
2 - 3 скилидки чесън
1 стрък суха целина
1 ч. л. босилек
1 ч. л. бял риган
1 щипка захар
зехтин

за бешамелов сос:
500 мл прясно мляко (може и вода, може и 1/2 кофичка кисело мляко)
200 гр настърган кашкавал
2 с.л. масло
2 с. л. брашно
индийско орехче (по желание)
черен пипер и сол на вкус

Лукът и чесънът се нарязават наситно и се задушават 1-2 минути в сгорещен зехтин.

Прибавя се ситно настърган или нарязан на кубчета морков, посолява се и се задушава под капак.

Когато зеленчуците омекнат леко, се разреждат с бяло вино. Оставя се да кипне. Ври, докато виното се изпари на половина.

Към кипналата смес се прибавят доматите. Подправя се с целина, босилек, риган и щипка захар. Когато се сгъсти, се слага каймата.

За сос “Бешамел” брашното се запържва в разтопено масло за не повече от минута. Налива се студено прясно мляко и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. Ври 4-5 минути, докато се сгъсти.

На дъното на дълбока правоъгълна тава се слага малко зехтин и бешамелов сос. Поставя се ред кори, разпределя се малко от плънката и се поръсва с кашкавал.

Поставят се втори ред кори, бешамелов сос, плънка и кашкавал. Последният ред кори се поръсва обилно с кашкавал. Пече се в загрята на 180 градуса фурна 30-40 минути (до готовност).

Много е вкусно:) Поднася се с бутилка бяло вино, салата и добро настроение

Идея: За разреждането на сосове се използва сока на буркан кисели краставички - самия сок е много ароматен, така, че се слага допълнително подправки

Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 3663



Моят сватбен албум

« Отговор #787 -: декември 04, 2007, 15:59:28 »

ето и друга,на мен тази повече мми харесва good

Зеленчукова лазаня

1 пакет кори за лазаня
200 гр.гъби, нарязани
2 малки тиквички, нарязанина кубчета
2 чушки, на малки парченца
1 малка глава червен лук, накълцана на ситно
2 с.л.оцет
1 с.л. зехтин или олио
2 - 3 скилидки чесън, счукан
1/2 ч.л. сушен розмарин
сос “Бешамел” (приготвя се от 2 -3 с.л.брашно, бучка масло и 500 мл.студено прясно мляко).
1/2 ч.ч. сирене, настъргано
1 ч.ч. замразен спанак
1/4 ч.л.лют червен пипер
1/2 ч.чаша настърган кашкавал

В тавичка с незалепващо дъно подредете гъбите, тиквичките, чушките и лука.
Смесете оцета, зехтина, чесъна и розмарина. С тях овкусете зеленчуците, след което ги запечете във фурната 15 минути, или докато покафенеят и омекнат.
Може да задушите зеленчуците и на пара.

Покрийте дъното на правоъгълна тавичка с бешамелов сос.
Редувайте сирене, зеленчуците и корите лазаня, отгоре завършете с кори и сос “Бешамел”.

Печете на 200 градуса, около 40 минути, докато лазанята хване златиста коричка.
Малко преди края настържете кашкавала.

Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 501



Моят сватбен албум

« Отговор #788 -: декември 04, 2007, 16:07:35 »

Оххх мила Маслинка страхотна си много ти благодаря god Flower сташно си бърза с рецептите със сигурност ще пробвам и двете рецепти сигурна съм 4е ще са вкусни пак хиляди благодарности  give_rose give_rose
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #789 -: декември 04, 2007, 16:31:08 »

идва Никулден....така,че ако може някоя да ми каже някоя по нестандартна рецепта с риба или как вие правите пълненият шаран blush blush blush
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1790


Моят сватбен албум

« Отговор #790 -: декември 04, 2007, 17:00:34 »

Валентинка, толкова се зарибих по твоите тестени ролца, че сега като ходих до магазина купих продукти и ще изненадам душито тази вечер като се върне от работа с такива! После ще ви кажа какви са били отзивите!  good
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 901



Моят сватбен албум

« Отговор #791 -: декември 04, 2007, 17:17:09 »

Брава, давай смело.  Bravo
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 3663



Моят сватбен албум

« Отговор #792 -: декември 04, 2007, 17:21:49 »

ето го шарана(ние миналата седмица ядохме толкова много риба че ни втръсна за месеци напред,и се чудим за накулден дали вземаме шаран)
Пълнен шаран с орехи

1 шаран (около 1,5 кг),
1 кафени чашки олио
1 връзка магданоз
1 чаена чаша орехови ядки
2 -3 глави лук
сол и черен пипер на вкус

Шаранът се изчиства от люспите, перките и хрилете. Измива се обилно с вода отвътре и отвън. Посолява се и се наръсва с черен пипер.
Лукът, нарязан ситно, се задушава с малко олио и вода. Прибавят се накълцаните на дребно орехови ядки, ситно нарязаният магданоз. Посолява се и се наръсва с черен пипер. Разбърква се и се залива с 2 кафени чашки гореща вода. Вари се 2-3 минути. С тази смес се пълни шаранът. Зашива се. Поставя се в тавичка. Залива се с малко гореща вода и се пече първоначално на силна фурна, с след това фо готовност на 200 градуса.

Сервира се в поднос, украсен с резенчета лимон и кисели краставички. Със гарнитура от задушени зеленчуци - броколи, моркови, грах, царевица и картофено пюре.

Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #793 -: декември 04, 2007, 17:24:27 »

Май доста хора ще си хапваме рулцата на Valentinka  тази вечер, аз само чакам да ми свърши работното време и се изтрелвам към магазина и от там към вкъщи да ги пробвам. Даже си мисля че може малко да модифицирам рецептатата ако Valentinka  няма нищо против. А ако стане хубаво утре ще се похваля blum
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #794 -: декември 04, 2007, 17:26:20 »

Маслинче много вкусно звучи ами ако прибавим към плънката и 1  чаша ориз good *THUMBS*мисля че ще станеее ммммм ние с мама (защото и аз се включвам)всяка година правим с такава плънка ориз и орехи!!!става много вкусно!тази година пак ще правим двете не смеела да ем остави сама с рибата било много отговорно!щели сме да си се пулим като шарани  tease Offtopic извинете
Активен
Страници: 1 ... 51 52 [53] 54 55 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines