Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 11:17:33

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 449769 пъти)
 
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #750 -: ноември 27, 2007, 23:00:02 »

Леле, много опасни тези кестени blum

На моя мъж чушките станаха многоооо вкусни. Да си го похваля какъв е майстор  blush

Братовчедка ми ми каза една интересна рецепта за пълнени чушки.

За плънката: Каймата се забрква като за кюфтета, но вместо хляб се слага топено сирене. Добавям няколко лъжици сладка царевица, а за тези които обичат пикантно може и разни люти подправки да се сложат. С приготвната смес се пълнят червени чушки или камби. След това се нареждат в тавичка се заливат със сос. А той се приготвя по следния начин: 2-3 глави лук се запържват, добавя се доматено пюре и люти подправки(по желание). След като се залеят чушките се запичат на умерена фурна.

Не знам пропорции, така че всичко на око Wink
Активен
Natalia Borisova
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2243



Моят сватбен албум

« Отговор #751 -: ноември 27, 2007, 23:29:26 »

И аз много обичам кестени и често си печем в къщи. Тонита аз ги цепвам леко с ножа и така избягвам момента с гърменето, крайчето е по меко и лесно се цепва с нож! Пробвай някой път!  good
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #752 -: ноември 28, 2007, 09:23:04 »

никога не съм яла кестени  shok shok !! и ми е много любопитно как са на вкус !!!! smile вчера тати беше направил боб и аз отмъкнах два буркана за вкъщи, много го обичам, но само когато татко го готви !!!! той даже е по-добът готвач от майка ми !!! а пък мойто мило може само едни яйца, иначе много помага !! smile

аз пълнените чушки, аз ги правя с фикса на Маги и стават много вкусни, като после правя бешамелов сос !!!! smile
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2429



Моят сватбен албум

« Отговор #753 -: ноември 28, 2007, 09:44:36 »

Ей Наталия много ти благодаря за съвета!има логика!Аз скоро гледах Иван Звездев и той го каза това,но за варените кестени и аз наистина се замислих за печените... *crazy*Другия път ще направя като теб!Мерси още веднъж! give_rose
Елиаз пък нещо с тези "малки тайни" не мога да свикна имат някаква подправка ли,какво ли?Някакъв странен вкус придават според мен на ястието....Но аз по принцип не използвам много подправки и може и за това да е...Ако има някаква техника споделете я.... blush
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #754 -: ноември 28, 2007, 09:48:48 »

аз по принцип готвя с много подправки !!!! винаги когато правя някакво сосче слагам какви лли не подправки !!!! за спагетки например запържвам чесънче, лук, морковче и загасям с бяло вино, оттам слагам индийско орехче, риган и малко чубрица, става много ароматно !!!! но всичко опира и до вкуса на човек !!! smile

аз харесвам всички "малки тайни" на Маги ! smile
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #755 -: ноември 28, 2007, 11:30:33 »

Аз също полвам много често малките тайни на Маги smile Определено ми пестят време, а и вкуса на ястията ми харесва smile

Макар че да ви кажа на моя приятел майка му живее в Чехия и ни донесе от там фикс за гулаш. Пак на подобен принцип на малките тайни е. Честно казано има значителна разлика в качеството на малките тайни и това което ни донесе. И като вкусови качества и като гъстота на соса който се получи и всичко.Не че нашите са лоши разбира се smile
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #756 -: ноември 28, 2007, 12:05:23 »

Ето една бърза рецепта за вечеря ......днес съм в къщи цял ден заради грипа  pill :sik:който се опитва да ме повали но за сега се държа с парацетамол и много витамини та ето и рецептата
 каймата се омесва и се прави на малко по дебели кюфтета на който  в центъра на всяко се правя вдлъбнатиина.В нея се чуква  едно яйце слага е малко масълце и кашкавал отгоре и се пече във предварително загрята фурна.Имам и ризото със зеленчуци , туршийката е готова.Днес съм по бързата кухя .А когато правя това за гости настъргвам сурови картофи слагам ги много за кратко във фритюрника и ги поставам като основа на така нареченото гнездо от кайма и става много ефектно и вкусно. cook
Активен
Natalia Borisova
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2243



Моят сватбен албум

« Отговор #757 -: ноември 28, 2007, 13:24:34 »

Ние вчера правихме туршия и се надявам да стане, защото това ни е първият опит, никога не сме правили с милото.  pardon След дълги разговори с майката и бабата на милото сътворихме нещо, дано да е успешно!  DANCE
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #758 -: ноември 28, 2007, 13:40:21 »

миналата година когато пристигнах при мъжа ми беше готова туршията и той се беше справил супер тази година пак той си се занимаваше и със зелето и с туршийката .наряза си туршията сложи я в бидона голям домакин ми мъжлето  Bravo
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #759 -: ноември 28, 2007, 13:58:41 »

Ние вчера правихме туршия и се надявам да стане, защото това ни е първият опит, никога не сме правили с милото.  pardon След дълги разговори с майката и бабата на милото сътворихме нещо, дано да е успешно!  DANCE

Наталия Борисова, браво на вас. Ние си правихме туршия миналата година и тази пак. Нашата стана много вкусна, а е и много лесна. По-назад съм пуснала рецептата. Вашата туршия какво преставлява? smile
Активен
Natalia Borisova
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2243



Моят сватбен албум

« Отговор #760 -: ноември 28, 2007, 15:02:51 »

След сълго четене из темата във форума и многото идеи, които намерих тук и в разни други кулинарни сайтове, накрая направихме сладко кусела туршийка. Сложехме само зелени домати, моркови, карфиол, кервиз, морска сол, малко захар и малко оцет. Милото реши да се довери на баба си за рецептата и пропорциите, та дано да не сме сбъркали. На 10 л. вода се слага 800гр. морска сол, 200 гр. захар и 1л. оцет (мисля че беше така, имам го някъде записано).
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #761 -: ноември 28, 2007, 17:07:12 »

Добре звучи, сигурна съм че ще стане много вкусна  good
Активен
Natalia Borisova
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2243



Моят сватбен албум

« Отговор #762 -: ноември 28, 2007, 17:12:38 »

Добре звучи, сигурна съм че ще стане много вкусна  good
Надявам се! Изглежда и мирише много добре, дано да става за ядене!  pardon
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #763 -: ноември 29, 2007, 00:03:37 »

Тези дни имам доста работа и задължения и гладам да сготвя нещо набързо-спагети,макарони,леща,сандвичи...Фиксовете на Маги и на мен са ми любими-особено тези за болонезе,пълнени чушки,кавърма и винен кебап-просто страхотно лесни и вкусни манджички good
А за кестените-направо ги обожаваме-в периода,когато ги има хапваме ако не всеки ден-то през ден-леко ги пробождам с вилица-кестенче по кестенче,за да не грмят и пека на котлона,или пък варени.Стела също ги хапва с удоволствие.Много са вкусни!Ели,не мога да повярвам,че не си яла...опитай задължително Wink
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881



« Отговор #764 -: ноември 29, 2007, 07:57:43 »

Ето една бърза рецепта за вечеря ......днес съм в къщи цял ден заради грипа  pill :sik:който се опитва да ме повали но за сега се държа с парацетамол и много витамини та ето и рецептата
 каймата се омесва и се прави на малко по дебели кюфтета на който  в центъра на всяко се правя вдлъбнатиина.В нея се чуква  едно яйце слага е малко масълце и кашкавал отгоре и се пече във предварително загрята фурна.Имам и ризото със зеленчуци , туршийката е готова.Днес съм по бързата кухя .А когато правя това за гости настъргвам сурови картофи слагам ги много за кратко във фритюрника и ги поставам като основа на така нареченото гнездо от кайма и става много ефектно и вкусно. cook

Тази рецепта за гнездото с кайма звучи страшно апетитно. Аз онзи ден правих само кюфтета, но ще е добре да разнообразя рецептата!

А каква е рецептата за ризото със зеленчуци?
Активен
Страници: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines