Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 21:24:04

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 86   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!  (Прочетена 451021 пъти)
 
margi
Ентусиаст
**
Публикации: 133



« Отговор #735 -: ноември 25, 2007, 01:32:55 »

Емма и Михаела,  good
страхотни сте! Никога няма да кажа за вашите способности в гответенето на милото. Може да ме изостави и да се прехласне по вас! give_rose Bravo Bravo Bravo
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #736 -: ноември 26, 2007, 09:12:47 »

и ние със свекито правихме туршийка в събота и неделя !!!! smile

за 10 кг. продукти, ние ползвахме зеле, карфиол и моркови и ги заливаме с 1 чаша ( изплозвах мини халба) морска сол, 2 чаши захар, 4 чаши ябълков оцет и 8 ч. вода !!!!! smile така престоява в един голям леген мин. 12 часа и се пълни в буркани като на половината се слага кервиз и малко чесън и отгоре пак кервиз !!!! пълни се с марината до горе и се затваря в буркани !!!! после се обръщат всяка вечер 1-2 седмици !!!!! става сладко-кисела и е много вкуснаааааааа !!!!! smile
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1863



Моят сватбен албум

« Отговор #737 -: ноември 26, 2007, 09:26:18 »

Марианка,ето кавърмата (ти обаче вече сигурно си сготвила  pig ):
Позапържвам осоленото месо на хапки и вадя от тигана,на слаб огън слагам в същата мазнина нарязаният не много на дребно кромид(7-8 глави) и един-два моркова на кръгчета,чушка,след малко добавям гъби(пак не много на дребно),задушавам всичко в мазнината с малко доматен сос,осолявам,изсипвам в тавичка заедно с пръжките,слагам една-две чаши(според количеството) топла вода с разтворен в нея бульон и запичам на фурната докато остане на мазнина.

А за туршийките-правих подобна на тази на misskapriss,но слагам и цветно зеле,а маринатата от същите продукти +мед кипвам за минутка и тогава заливам Wink

Emma,много те бива в сладкишите и питките,тази със слънчицето е страхотна Bravo
Активен
Emma
Ентусиаст
**
Публикации: 55



« Отговор #738 -: ноември 27, 2007, 13:05:30 »

Rossistela мерси  smile
аз продължавам да дерзая в/у питките, не мога да си харесам за прощъпулника на малката и това си е, искам да ми е на конци ама на, все не уцелвам рецептата, последно правих тази, но изобщо не съобразих, че ще се разпадне като се търкулне, защото е на сегменти, тя даже при ваденето ми се разчупи

така, че момичета продължавам да търся моята пита pardon
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #739 -: ноември 27, 2007, 13:28:12 »

Мацки-готвацки /хихихихи tease/,

задача с повишена трудност- на изложението, на което бях, реших, че освен зехтин трябва да взема и нещо по-странно. И сега имам наров сос и сусамов тахан, които нямам идея какво да ги правя blush

Идейки? give_rose
Активен
YYY
Сватбар
***
Публикации: 266


« Отговор #740 -: ноември 27, 2007, 13:38:43 »

Мацки-готвацки /хихихихи tease/,

задача с повишена трудност- на изложението, на което бях, реших, че освен зехтин трябва да взема и нещо по-странно. И сега имам наров сос и сусамов тахан, които нямам идея какво да ги правя blush

Идейки? give_rose
AVVA погледни в сайта на бон апети...........вчера сутрин Звездев приготви рецепта със сусамов тахан.До колкото знам той се използва в арабската кухня
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1128



« Отговор #741 -: ноември 27, 2007, 15:58:24 »

Видях там-има само две рецепти..едната с броколи..милото ще хлъцне, ако му кажа, че ще вечеряме броколи с таханов сусам... funnytooth ROFL Само си представям физиономията му....
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2429



Моят сватбен албум

« Отговор #742 -: ноември 27, 2007, 16:16:29 »

Аз пък да ви се похваля какво измислих днес и съм много доволна от себе си *YAHOO*Тъй като довечера ще ходим в бабата и дядото на мъжа ми,а исках аз да сготвя,че баба си счупи ръката и реших да е мусака....Добре,ама като взех да я готвя и се оказа,че каймата е малко...И си викам я да погледана във фризера и гледам...Наденички!И ги накълцах на ситно и станаха на кайма,но като се позапържи тази кайма и се понесе такова хубаво ухание.....Казвам ви муската стана много интересна и вкусна :girl_wink:А в заливката освен кашкавал добавих и топено сирене за мазане,понеже се чудех какво да го правя и него :girlhide:И се получи...нямма думи!Така че ето ви още една рецепта за мусака! tease
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #743 -: ноември 27, 2007, 19:21:00 »

мммм Тонитка, страхотно е ! Моят син умира за такава мусака. Аз правя заливката с бешамелов сос - масло,брашно, мляко и като поистине прибавям и разбърквам 1-2 яйца, може и топене сиренце като теб, заливам и отгоре настъргвам мнооого кашкавал.  Става много хубава ако добавя малко прясно мляко когато сложа карофите и каймата и други неща да се запечат.
А за днес съм им приготвила - пилешки дробчета с масло и картофено пюре. Нямам време да друго ядене  smile
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2429



Моят сватбен албум

« Отговор #744 -: ноември 27, 2007, 20:58:57 »

Мале наистина стана адски вкусно...ама сега съм като балон!Не знам как ще спя...Цял ден нищо не ядох и сега..И дробчета много обичам,наистина стават много лесно.Аз ги приготвям с бяло винце и масло,прибавям и ситно нарязани дръжки от магданоз(хитрост,която научих от корабен готвач) girl_wink
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #745 -: ноември 27, 2007, 21:13:02 »

Аз пък искам да се похваля че моя мъж(все още не е законен smile ) приготви тази вечер пълнени чушки съвсем сам и по собствена инициатива  danceg Сега ги чакаме да станат, да видим какви ги е свършил, но съм сигурна че ще са вкусни smile
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2429



Моят сватбен албум

« Отговор #746 -: ноември 27, 2007, 21:30:01 »

Ихааа!Браво на мъжа ти!Представям си моя да направи такава "завъртяна" манджа ohmyА по повод пълнените чушки ще ви споделя аз какво открих скоро-как да приготвите бързо,лесно и диетично плънката им!Слагате ориза,каймата и подправките с малко мазнина и вода в иенски съд в микровълновата и пускате на предпоследната степен...Става много бързо и диетично!
Ама аз днес съм необичайно активна в тази тема *crazy*Ха,ха какво ми става?!Дано поне съм полезна! girl_wink
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #747 -: ноември 27, 2007, 21:37:49 »

А някой да е готвил с кестени? Имам много топъл детски спомен от печени кестени, но никога не съм правила нищо, дори и само печени. Ако имате опит казвайте моля ви
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2429



Моят сватбен албум

« Отговор #748 -: ноември 27, 2007, 21:43:52 »

Ами пак аз да се включа 8PАз си правя всяка зима печени кестени!Много обичам!Измиваш ги и ги посоляваш,слагаш ги в тава и в загрята фурна.НО!!!Бъди много внимателна да не изпуснеш момента, когато да ги извадиш!Проверявай кога са се поразпукали и ги вади(не им трябва много)Защото иначе започват буквално да експлоадират и аз веднъж влязох в кухнята на бързо само колкото да изключа и отворя фурната и затворих вратата,защото е много опасно!като се успокоиха и влязох.... ohmyЦялата кухня беше в безпорядък.... tease
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #749 -: ноември 27, 2007, 22:26:32 »

Благодаря ти Тони. Виждам, че днес си във вихъра си ! Bravo Продължавай все така въодушевено yahoo
Активен
Страници: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 86   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines