Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 10:32:44

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Помощ, сватба в Русе  (Прочетена 145001 пъти)

Yorka89
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Младоженци :)))

Моят сватбен албум

« Отговор #420 -: март 18, 2010, 11:40:23 »

Искам да ви се оплача, възмутена съм! Днес ходих да запазя часа, понеже окончателно го решихме и лелката ми казва: "Нали знаете каква е таксата?" - и аз казвам "Знам, казахте 120 лв за всичко, защото е празничен ден". И чувам отговора: "Оооо, не, не е вярно. Таксата се повиши скоро и вече е 240 лв, като това е таксата само за ритуала. Отделно трябва да си заплатите озвучаване - механично 80лв, с хор - 110лв; административна услуга - 15 лв, венец - 25 лв, ако искате ваш оператор/фотограф - 15 лв." Останах без думи. От един прост разход 120 лв, това се превърна в невероятните 400лв... Питах я - като си заплащам всичко отделно, за какво по-точно ги даваме тея 240 лв?? Отговорът просто ме разби: "Ами няма да носите шампанско, ние ще ви подсигурим...". Веднага ми хрумна варианта изнесен ритуал... струвал 180 лв - всичко (но надали е всичко, сигурно пак ще кажат едни 15 лв тук и едни 20 лв там....) но все пак! Нооо там трябвало да ходим в общината, да пускаме молба до кмета, че той да ни позволи - с една дума отново време, енергия и средства. Наистина, не знам какво да кажа, огорчена съм, че хората искат да се оженят, а други хора искат единствено печелят пари от това...  nea
« Последна редакция: март 18, 2010, 11:50:33 от Yorka89 » Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364

« Отговор #421 -: март 18, 2010, 12:41:09 »

Yorka89, това, което споделяш ми се струва пълно безумие, но явно в нашия град е възможно... Когато прочетох поста ти в другата тема си помислих, че може би всички тези неща - озвучаване, хор, услуга, венец да са в тези 240 лв., и доплащането да е само за оператора. Обаче сега щом казваш, че сте спрягали цифрата 400 лв. със служителката, направо нямам думи.  girl_impossible и искрено се надявам да намерите вашия вариант за подписване. Мислили ли сте за предварително подписване през седмицата без ритуал само с най-близките?
А после в ресторанта ще компенсирате с някой допълнителен ритуал/елемент от програмата, а може и фиктивно някой близък да ви бракува - нещо като изнесен ритуал, но без необходимостта от "общинско разрешение".
« Последна редакция: март 18, 2010, 12:45:34 от cherry_tea » Активен
LoveAndLove
Сватбар
Публикации: 188

« Отговор #422 -: март 18, 2010, 15:59:32 »

това което казваш е наистина безумие...е то така какво излиза че ние с приятеля ми както не искаме ритуал само подпис със свидетелите пак ще трябва да плащаме нещо така ли излиза?
 това нещо е голяма спекула за мен видяха че започна да идва сезона и айде дайте да вдигнем цените..
ние един път отменихме датата и ще ходя да запазя следваща едва в началото на другия месец даже почти в средата...направо нямам думи
Активен
Yorka89
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: март 19, 2010, 10:22:46 »

Доколкото разбрах само подписване с "малък коктейл"  през делничен ден е 80 лв... уж.

Милото предлага варианта да подпишем през седмицата, после само църквата и ресторанта, но аз не искам така... Все пак гражданския брак е валидния, той ни прави семейство... Ще стане нито на гражданския брак булка, а като облека роклята, реално вече ще сме женени... Това е лично моето мнение... Наистина вече не знам какво да правя, другата седмица ще отидем да се поинтересуваме как стои въпроса с изнесения ритуал.
Активен
SunnyAngel
Ентусиаст
**
Публикации: 76

« Отговор #424 -: март 19, 2010, 10:53:58 »

Yorka89 като имаш информация за изнесения ритуал сподели с нас. Тези цени, за които говориш са нериално високи! Oh my ... За пореден път съм отвратена от печалбарското отношение на някои институции!  bad
Активен
Yorka89
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #425 -: март 20, 2010, 12:55:41 »

Loveandlove e напълно права - почна сезона и давай да жънем, че да си подсигурим зимата... Другата седмица ще се поинтересуваме за изнесения, ще споделя каквото разберем.
Активен
lussii
Любопитен
*
Публикации: 46

« Отговор #426 -: март 21, 2010, 15:06:56 »

Искам да ви се оплача, възмутена съм! Днес ходих да запазя часа, понеже окончателно го решихме и лелката ми казва: "Нали знаете каква е таксата?" - и аз казвам "Знам, казахте 120 лв за всичко, защото е празничен ден". И чувам отговора: "Оооо, не, не е вярно. Таксата се повиши скоро и вече е 240 лв, като това е таксата само за ритуала. Отделно трябва да си заплатите озвучаване - механично 80лв, с хор - 110лв; административна услуга - 15 лв, венец - 25 лв, ако искате ваш оператор/фотограф - 15 лв." Останах без думи. От един прост разход 120 лв, това се превърна в невероятните 400лв... Питах я - като си заплащам всичко отделно, за какво по-точно ги даваме тея 240 лв?? Отговорът просто ме разби: "Ами няма да носите шампанско, ние ще ви подсигурим...". Веднага ми хрумна варианта изнесен ритуал... струвал 180 лв - всичко (но надали е всичко, сигурно пак ще кажат едни 15 лв тук и едни 20 лв там....) но все пак! Нооо там трябвало да ходим в общината, да пускаме молба до кмета, че той да ни позволи - с една дума отново време, енергия и средства. Наистина, не знам какво да кажа, огорчена съм, че хората искат да се оженят, а други хора искат единствено печелят пари от това...  nea
Здравейте и от мен-присъединявам се кам вас и на мен ми предстои сватба.И аз разбрах за гражданското че е само 240 А ТО ВСАЩНОСТ НЕ Е ТАКА ЛИ?УЖААСС..... А НЯКОИ БИ ЛИ МИ ПРЕПОРАЧАЛЕВТИН РЕСТОРАНТ
Активен
Yorka89
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: март 22, 2010, 11:21:47 »

Добре дошла и на теб smile Кога е сватбата?

Не е само 240 лв гражданското, така е... А какъв ресторант искаш - нещо тип с бели покривки по масите или тип механа ?
Активен
adi86
Любопитен
*
Публикации: 39

« Отговор #428 -: март 22, 2010, 13:25:03 »

Yorka, здравей! Това, което пишеш, наистина е ужасно!  blush Ние по принцип си искаме изнесен ритуал и фактически гражданският брак ще е след църковния (Попът ни позволи) Януари месец като ходихме да си ангажираме датата от гражданското ни казаха, че ще струва 180 лв и не са споменавали никакви други суми (но то не се знае де...) А това с молбата до кмета - просто отиваш до общината и подаваш молба или нещо такова, за да ти позволят, но това е според мен просто формалност, защото те винаги ги одобряват. Може би си струва разкарването до общината, ако ще спестите 100-200 лв. Пък и вариантът с изнесен ритуал също е добър. Пожелавам ти успех!  good
Активен
chriss
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #429 -: март 22, 2010, 16:21:29 »

Yorka89 сигурна ли си това за цените ? Нашата дата е април и си я запазихме в началото на март. Цените, които ни казаха 120 основна услуга, 80 лв озвучаване и 15 за фотограф. Днес като прочетох коментара ти пратих годеницата да провери, но са й казали, че няма промяна в цените. Датата е запазена, но още не сме плащали.
Активен
Yorka89
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: март 22, 2010, 16:40:42 »

Нали ви дадоха един лист, на който пише какво трябва да носите и на гърба кое колко струва? И там пише 120 лв? Е, в мое присъствие, лелката го задраска и написа отгоре 240 лв и ми каза "Инфлация...". Чудя се аз защо моята заплата не стана от 500 на 1000 лв в тая "инфлация" ??
Активен
LoveAndLove
Сватбар

« Отговор #431 -: март 22, 2010, 22:13:30 »

здрвейте мацки и от мен

то тая инфлация да знаете няма да има край

йорка ти пак се радвай ако наистина вземаш 500 лева заплата аз от 6 месеца не мога да си намеря работа а на пр ми не искат да дават и толкова макар че имат работа и сега дори ги карат да бачкат по 12 часа отначало бяха добре и те ама и тяхната фирма са изучи и така...

извинявам се за отплесването си
аз утре съм на проба да видя шивачката какво е сътворила до сега
иначе почти окончтелно се спрях и на прическата  утре като се върна от проба ще кажа как е минало
Активен
Yorka89
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #432 -: март 23, 2010, 14:44:24 »

350 вземам, казах го ей така, но всъщност няма значение smile
ще чакаме да се похвалиш как е роклята  Wink
Активен
LoveAndLove
Сватбар

« Отговор #433 -: март 23, 2010, 22:06:45 »

пак е добре сега дето наемат на повечето места и толкова не искат да дават 
приятеля ми взема 400 едва за тая работа дето вършат трябва  да им дават минимум 700 ама няма началника  му щото испанец не е българин взема 2500 евро заплата а пък те и те понякога не знаят за ко работят на оня и квартира и всико му плащат   а пък тука на хората от бг не искат да дават повече ама ко да са прай така ще е
а иначе за роклята ще се получи нещо много сладурско но ще има още една проба на 6 април след великден и тогава ще е почти завършена но ще трябва да си търся дантела  (за да не стои като комбинизом  lol  и утре ще се разходя и затова и по принцип до 10 април ще ми е готова окончателно
за което съм много щастлива и да ви кажа тая шивачка която ми прави роклята е много точна и съм доволна от нея и всичко си нося при нея дали за корекция или за нещо друго някой се интересувамога да му обясня къде се намира  ателието й smile

АКО МОЖЕ помагайте с магазини където има дантела защото аз не знам много...
Активен
chriss
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #434 -: март 24, 2010, 09:29:22 »

Нали ви дадоха един лист, на който пише какво трябва да носите и на гърба кое колко струва? И там пише 120 лв? Е, в мое присъствие, лелката го задраска и написа отгоре 240 лв и ми каза "Инфлация...". Чудя се аз защо моята заплата не стана от 500 на 1000 лв в тая "инфлация" ??

Yorka89 вчера платихме 120 основна такса + 80 за озвучаване + 15 такса за видеооператор + 15 такса общинска не знам точно за какво е. Общо 230 лв. Така че лелката те е излъгала и върви се разправяй. Обаче за тия 230 лв аз мисля че са жив рекет. Всичко това трябва да е безплатно / както в Европа /, но нищо...  с моите пари общинарите няма да са щастливи ... Ха-ха
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: