Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 11, 2025, 08:45:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Семействата-първа среща  (Прочетена 27581 пъти)

блясъчко
Професор
Публикации: 415

щастлива звездичка

Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: януари 11, 2008, 19:31:52 »

Като гледам как гладко е минало и при вас,се чудя защо ли цяла нощ не спах от притеснение и толкова се чудих! Bravo

хехе слънчице, и аз изкарах с притеснения вечерта на нашата първа семейна среща.. имах рожден ден, но изобщо не ми беше забавно и мислех как ще протече утрешния ден.. все пак всичко мина много добре, имаше весели разкази, смях, вино, а даже нашите не можаха да вземат думата от спомените на кандидат-свекъра Wink
а при тебе как мина в крайна сметка? кога беше срещата
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881

« Отговор #16 -: януари 12, 2008, 06:42:39 »

Нашите родители са се виждали само на два пъти през последните 4 години.
Първият път се запознаха в деня на завършването ми от колежа. Моите родители бяха пристигнали от БГ, и Матт ми съобщи, че и неговите родители ще дойдат на церемонията по завършването, а след това и на обядам който бяхме планували. Не помня да са си казали кой знае колко (т.е. аз съм им била преводач). Тъкмо беше минала само една година откакто Матт и аз бяхме заедно и надали сме си мислели сериозно, че един ден ще стигнем до сватба. На следващия ден бяхме водили родителите ми напред-назад и минахме покрай къщата на Матт. Майка му излезе отвън и покани родителите ми да влязат в тях. Майка ми беше готова, но баща ми като тропна с крак - Не, аз ще стоя в колата (човекът доста се беше изплашил, че току виж работата е насериозно funnytooth ) Де да знаеше той, че предложението ще дойде едва няколко години по-късно. И до ден днешен се смеем на тази случка.
« Последна редакция: януари 12, 2008, 06:47:00 от didibaby » Активен
magica1983
Сватбар
Публикации: 182

Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: януари 12, 2008, 13:16:33 »

Като гледам как гладко е минало и при вас,се чудя защо ли цяла нощ не спах от притеснение и толкова се чудих! Bravo

хехе слънчице, и аз изкарах с притеснения вечерта на нашата първа семейна среща.. имах рожден ден, но изобщо не ми беше забавно и мислех как ще протече утрешния ден.. все пак всичко мина много добре, имаше весели разкази, смях, вино, а даже нашите не можаха да вземат думата от спомените на кандидат-свекъра Wink
а при тебе как мина в крайна сметка? кога беше срещата

Здравей zvezdiche,при нас срещата беше сравнително скоро и протече доста нормално,не мога да кажа,че беше весело,защото май и едните и другите родители не се отпуснаха,но поне разговаряха (и това ми е достатъчно,беше ме страх от някакво неловко мълчание и чудене за какво да си говорим).Моите притеснения идваха от там,че двете семейства са коренно различни (и може да не се харесат angry) и единственото общо нещо мислех,че сме ние с приятеля ми,но съвсем не се оказа така. smile Не знам кога да бъде втората им среща,иска ми се преди сватбата да се видят поне още веднъж -два пъти,да се поопознаят,да се отпуснат,все пак рода ще ставаме!!!  girl_wink
Активен
mileto_stoianova
Ентусиаст
**
Публикации: 82

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: януари 22, 2008, 14:33:55 »

Хм,интересна темичка.Ние с милото сме заедо почти 4 години вече.Нашите родители не се познаваха през цялото това време.Все се канеха едни други и никой не поемаше инициатива да се видят и поопознаят.Но септември месец 2007 дойде предложението за "големия ден" и решихме,че е крайно време вече да запознаем родителите ни.Уговорихме се с милото,че няма да им казваме нищо,докато не ги съберем.И един ден моята майка се обади на бъдещата ми свекърва и ги покани.Те пък взеха,че се престрашиха.Отидоха на гости на родителите ми,разбира се ние също бяхме там и така след запознанството им съобщихме новината.И те всички  Bravo, good.Но това беше през октомври и от тогава не са се виждали.Добре поне,че от време на време се чуват по телефони.На мен ми е малко притеснено за тяхните бъдещи взаимоотношения,защото са много особени всички и с различни възгледи.Но пък от друга страна да се спасяват,нали ние с милото се обичкаме blum
Активен
diavalo
Сватбар
Публикации: 283

Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: януари 22, 2008, 15:49:21 »

Ние пък с милото сме заедно от 4 г. и 2 мес. Аз се познавам отдавна с техните и той с мойте, но нали сме рапънати в три различни града срещата ми се струваше много сложна.Той е от Враца,аз съм от Хасково, но и двамата живеем във Варна и затова е сложно  crazy
След като получих предложение за брак ( но този път сериозно- в друга тема съм обясниза защо  yahoo) през м.април решихме, че трябва вече да ги запознаем.Решихме официалния годеж да е на рожденният ми ден на 13.10 , но задължително да се познават преди това.Започна летния сезон и ние с милото сме тогава разделени и много натоварени и решихме, че на 3-ти август техните ще пристигнат в Слънчев бряг на почивка при него,тогава и мойте ще отидат там и аз също от Варна ще отида.И така резервирахме ресторатн с милото, запазихме стаи, посрещнахме двете семейства.Няма да ви обяснявам какво напрежение беше и от двете страни.То не беше мислене на тоалети, то не беше треперене.Дойде време да ги водим в ресторанта и на милото от работата се обадиха,че колегата които трянва да го смени не е отишъл и милото веднага трябва да отиде.  cray cray cray Плачещо момиче
И така на първата вечеря бях сама с родителите ни, които така добре си паснаха и се харесаха, че 3 часа не мога да ги вдигна от масата  good
Милото през цялото време ми звънеше да следи как вървят нещата  Wink
на следващата сутрин закусихме всички заедно и аз нашите тръгнахме за Варна.
После се видяха на годежа като дойдоха да ме вземат и следващата седмица когато нашите ходиха на гости във Враца.
Много сме щастливи с милото,че си допаднаха толкова много  Bravo yahoo goody hurrah
Активен
PetraShili
Ентусиаст
**
Публикации: 108

Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: февруари 07, 2008, 14:57:24 »

Хмм... първата среща на семействата ни беше на годежа. Нямаше и как другачие да се получи, неговите родители ме бяха виждали когато ходих при него в Сърбия и мама се беше запознала с милото когато той идва при мен в България, но родитетлите ни се срещнаха едва на годежа. (за съжаление баща ми не беше, така че той се запозна с тях чак на сватбата). Как мина? .... хмм.. незнам, за тези 3 дена които бяха в нас беше голям хаос около организацията по годежа, а и говореха помежду си с преводач  funnytooth бяхме си наели едно момче да превежда, защото нито аз знаех сръбски нито милото български, а родителите ни не знаеха английски, така че беше весело  tease
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 766

Моят сватбен албум

« Отговор #21 -: април 28, 2008, 14:27:01 »

офф  тя се поотложи малко щото техните заминаха за 1 седмица на почивка иначе трябваше вече да е минала . А как ли ще протече ли .... идея си нямам  . По стечение на обстоятелствата преди 3-4 години майките ни се бяха срещнали за около половин час. А  срещета ще е на 05.05. или на07.05 ..............пък да става каквот ще

pleasantry
Активен
ssiillvvyy
Любопитен
*
Публикации: 31

Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: април 30, 2008, 13:24:34 »

Аз познавах неговите родители, той нашите, но те не се познаваха помежду си(от два различни града са)! Когато решихме да се женим(понеже организираме и плащаме всичко самички), направихме една среща да ги запознаем - решихме да е на моя територия(един вид искане на булката, но не съвсем). Бяхме решили приятеля ми тържествено да каже: събрали сме се тук да Ви кажем официално, че ще се женим и т.н.(А тя сватбата вече си беше почти изцяло подготвена) Да ама сестра ми откъде да знае и още с влизането като почна: Вие сега поръчахте ли поканите- аз небрежно се правя на разсеяна и говоря за друго, пак тя: ама роклята кога ще ти е готова - правя се че нещо храната е много интересна тема за разговор, тя не спира: добре де "--------" кога ще си купува костюм -  и така всички почнаха да говорят за някакви подробности около сватбата и стана тъпо да обявяваме нещо, дето всеки си го знае! smile  После много се смяхме на този факт
Активен
vesi1983
Сватбар
Публикации: 176

Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: май 04, 2008, 17:39:39 »

Ние сме заедно от около 5 год. а нашите се познават около втората год.Ние решихме да ходим на море, и същия ден ког.заминавахме си събрах багажа и нашите ни закараха до майката на милото, за да може и той да си събере и от там да тръгваме, ког.стигнахме там се обадихме на майка му да слезе и да отидем всички на кафе-всичко мина ок.После баща се е чудил цяла седмица, защо сме ги запознали така-да не би да сме решили нещо(а бяхме още малки) blum
Активен
23
Професор
Публикации: 376

Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: май 05, 2008, 20:32:01 »

Ние с моето злато сме заедно от 2 години вече! Неговите родители ме познават от много време, още преди да има нещо между нас, поради простата причина, че той е брат на една моя приятелка. Та...първата среща, т. е. годежът, беше преди 5 дена  smile. У нас цареше еуфория и големи приготовления, майка ми се беше побъркала, а баща ми се беше притеснил яко:funny: . Дойдоха хората. В началото беше малко неловко, докато тръгне мухабета, но после стана много весело. Родителите и моите, и неговите започнаха да разказват как било по тяхно време с годежите и сватбите и т.н., беше весело. Разбира се, имаше и речи Bravo , тостове и т.н. Всичко мина ОК, щом накрая пяха и песни. danceg
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 766

Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: май 17, 2008, 15:39:23 »

мина и тая  " страховита" първа среща . Та то дори и не бише нещо страшно nea. Отлагахме я от великден насам  така , че техните да се върнат от почивка, после наште ги нямаше по празниците около гергиов ден и така изведнъж на 08.05 им казахме на родителите  , че ще ги запознаваме на следващият ден и така вписхме в нашата история 09.05.2008 година запознаването на родителите. По принцип не искахме такова нещо като "годеж" и за това ги закарахме на едно малко ресторантче . Мисля , че щом през цялото време имаше разговор на масата , то значи и вечерта е минала добре. danceg
 любов заедно любов заедно любов заедно
Активен
__MIMA__
Ентусиаст
**
Публикации: 66

Моят сватбен албум

« Отговор #26 -: май 17, 2008, 16:04:09 »

С милото скоро правим 4 години от началото на връзката ни, но преди 2г. като решихме да живеем заедно в София, преценихме, че няма да е лошо да съберем родителите на една вечеря. Те се познаваха помежду си, но запознанствата са били все случайни. Като казах на тати за идеята и той 2-3 дни беше в голямо недоумение - само ме пита "Ама вие годеж ли ще правите сега, то тогава те трябва да дойдат в нас  shok " Аз само се хиля и се опитвам да му обясня, че няма нищо лошо да се видят и да пийнат по едно. Тогава мисълта за годеж беше последнто в главата ми  LAUGHTER Всичко мина добре.
На 08.10.2007г. милото ми подари годежен пръстен, а аз останах без думи. Изобщо не го очаквах  yahoo Звъннахме да се похвалим, но май изненадани почти нямаше  pullpigtails Като ходихме после до Видин, минахме навсякъде да почерпим за наше здраве и такова нещо като годеж не е имало. Ние рядко си ходим, но и без наше присъствие семействата често се събират, което може само да ни радва  danceg
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #27 -: май 17, 2008, 21:44:05 »

Нашите ще се запознаят в деня преди сватбата. Със сигурност няма да могат да си кажат нищо - нямат общ език на комуникация. Фабио също почти не си говори с нашите - дали им е казал три думи откакто сме заедно (чрез мой превод). Малко странно е... Мисля, че и двете страни страшно ще се притесняват. Нашите няма да знаят как да се държат, защото са на чужда територия, не говорят езика, не познават нравите. Абе, неловка ситуация...
А аз се запознах с техните след като вече бяхме живяли една година заедно и бяхме сключили ПАКС (Договор за гражданска солидарност, имащ статут на граждански брак във Франция и признат само там), за който те му бяха пращали разни документи - свидетелство, че не женен и т.н  funnytooth
Ма ме харесаха и аз много ги обичам. Майка му е ангел, слязъл от небето. Изключително семпли и истински хора без капка лицемерие или злоба.
Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1131

Щастието на човека е в малките събития!

Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: септември 08, 2008, 12:26:09 »

Вече мога да се разпиша и тук...
До сега се познаваха само двете майки, и бих казала даже че са в добри отношения!!!
Тази събота решихме да ги запознаем всичките! Все пак на сватбата да не се питат "кой е свата?"?! pardon
И ние с бъдещия ми съпруг бяхме изключително притеснени как ще мине срещата! crazy
Запознахме ги и ги оставихме, като мислихме че ще изкарат заедно не повече от час, а те какво...повече от седем часа!!! Oh my ... И обратно на нашите очаквания си бяха изкарали добре и всички бяха доволни!
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: септември 10, 2008, 15:45:52 »

нашите родители още не се познават и май както се пошегувах аз в началото ще ги запознаем на сватбата smile
първоначално родителите на милото трябваше да дойдат на гости на моите родители, но тъй като на майка му е трудно пътуването ме питаха дали майка и татко ще имат нещо против те да дойдат. майка даже се зарадва че ще има възможност да дойде до софия да види и брат ми и остана само да се определи ден. но тъй като всички си траят и дните си минават....
Активен
Страници: 1 [2] 3 4  Всички   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: