Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 21:03:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Априлска тема /говорилня/ 2016
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
48
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Априлска тема /говорилня/ 2016 (Прочетена 185237 пъти)
djosi
Сватбен ГУРУ
Re:Априлска тема /говорилня/ 2016
«
Отговор #135 -:
април 07, 2016, 13:12:05 »
Фани
за съжаление или ще трябва да ги дадат на някои, които гледа овце извън селото или ще ги слагат в тавата.. Аз се скарах на мама, че ги е взела точно поради тази причина.. Иначе имаме 1 гъска бяла, 2 патици бяла и черна и са атракция на селото, никои нищо не казва. По принцип когато са повече животни трябва да се гледат извън селото..
Тук лятото има недостиг на вода и следят дали се правят градини със зеленчуци и дали се използва вода примерно да миеш двора щото е така ти е дошло на акъла.. Ако хабиш много вода е така, може да ти друснат една глоба, а също и за животните, защото има неприятна миризма.. Другото, което има нареждане всеки да изчисти тревата на 50 метра около къщата си, за да няма пожари.. Забранено е юли и август да се пали огън, миналата година един запали огън и го глобиха 100 евро на квадрат. Та се спазва всичко иначе глобите са ужасни..
ММ ходи да помага на един човек и там стана пожар, после го викаха 2 пъти на разпити в полицията. И добре, че се е запалило по в страни от мм и той се е опитал да го угаси и е извикал пожарна, иначе щяха да го глобят без вина..
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #136 -:
април 07, 2016, 13:21:41 »
Джос,
малко трудно ще ги преглътнете...Няма ли начин да ги преподарите? Наистина почват да миришат гадно като поотраснат
.
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #137 -:
април 07, 2016, 13:36:42 »
Цитат на: svekarva в април 07, 2016, 13:21:41
Джос,
малко трудно ще ги преглътнете...Няма ли начин да ги преподарите? Наистина почват да миришат гадно като поотраснат
.
Аз за това гледам да не ходя при тях, защото ми е жал.. То даже едното куче си е харесало едното агънце и само ходи и се опитва да играе с него.. Голям смях пада с тях двамата..
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #138 -:
април 07, 2016, 14:10:20 »
Джос в коя държава сте го устроили този зоо атракцион? Аз защо си мисля, че всички сме си тук в БГ. Я да се връщате, не ви давам на чужденците!
Ей Фанка и тя ще бяга, Чери (която се загуби май напоследък) и тя по чужбинско, Мари, кой още е забегнал? Защо бе хора, що не си седите дОма както се казва тука? (това на шега) Наскоро се замислих, реалистично ли е никой да не пътува и всеки да си живее в държават в този глобален свят? Май не е, дори и да нямахме икономически проблеми и т.н. много хора пак биха заминали нали? Пък толкова ли е зелена тревата на съседа, ще се радвам да споделите как се чувствате по чужбинско?
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #139 -:
април 07, 2016, 14:15:06 »
Ина също е в чужбина..
Аз за повече от месец не мога да стоя в чужбина.. Максималният ми престои от два месеца в Германия на екскурзионно летуване беше крайният ми предел.. Като минахме на Калотина, ревах като луда от кеф, че сме си в България.. Не, че ми беше лошо там, напротив, много ама много ми харесано, но....
Може би истината е, че животът ми в България ми харесва и то много, та затова и ми е трудно да не съм тук дълго време
Мисля, че който е решил да замине за чужбина и живее там, би следвало да се чувства добре, щом не се връща.. Много ми е интересно винаги, даже наскоро имахме случай на завърнал се в България от Англия шофьор, който не спираше да обяснява "Как българите, еди-какво-си.".. Откачам.. Той не успял да се реализира, нито тук, нито там.. Седнал да ми говори и развява теории относно това, колко са зле българите.. Като не се причислява към "българите".. Ходил в Англия и станал англичанин, ама не издържал 6м.. Алоу.. Темата е друга разбира се, защото момичета от форума са доволни от това, което са постигнали в чужбина, ама аз пак си се сещам за тоя ми ти хубавец
«
Последна редакция: април 07, 2016, 14:20:40 от alexandrova_90
»
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #140 -:
април 07, 2016, 14:25:57 »
Kiwi
ние с Ина сме във Франция.. тя в Париж, а аз на остров Корсика.. Мари също е в чужбина, но не помня точно, коя държава е..
Всеки има някаква причина да замине или просто животът в чужбина му харесва повече
На мен лично тук ми харесва, спокойствие, всичко е подредено, сигурността, има много плюсове за разлика от България в момента.. Друго е, че вече няма за какво да се връщам в бг, да имам няколко роднини, но иначе майка, татко, брат ми всички сме навън.. Не изключвам и варианта един ден да се върна в Бг, но на този етап съм в чужбина..
Тони
не всички издържат, но проблема е че нямат желание иначе с много труд се оправяш и реализираш в чужбина.. Стига да знаеш за какво си тръгнал.. А тези където са били 3 месеца и вече са французи, италианци, англичани и т.н. просто са смешни.. Хора, които няма да се реализират никъде, само самочувствие без поритие..
По късно ще снимам зоологическата градина и ще ви покажа снимки
«
Последна редакция: април 07, 2016, 14:29:28 от djosi
»
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #141 -:
април 07, 2016, 14:47:57 »
Да, тъкмо това щях да пиша. Имам два примера за това в момента-най-добрата ми приятелка замина миналата година някъде юни,защото тук я подлъгаха да си напусне работата,че да кандидатства по младежка програма на държавна позиция. Накрая й казаха,че не била избрана,а не можеше да се върне на предишното си място,защото си е напуснала по нейно желание. Отидоха в Лондон.
След два месеца замина приятел на ММ. Да кажем нивото на знаене на езика е еднакво,да не кажа в минус за моята приятелка. Еми,той вечно мрънка,вечно е неоценен,постоянно гледа как да прекара всички,а той да изкяри. Приятелката ми започна на едно място,сега е на друго с доста добра заплата,съсипва се от работа,но е доволна. Въпросният господин и тук беше така "Аз,бате,съм ценен кадър.Ти знаеш ли колко много работя?" и се обижда като му предложат нискоквалифицирана работа,а той не е завършил нищо,че да е квалифициран.
И ние сега сме на кантар-аз смятам,че не съм си губила времето,не съм спала по време на ученето,гонела съм си нещата,но навсякъде ми предлагат пари,които ме е срам дори да споделя. Още повече пък има един приятел,според който в София да взимаш под 800лв трябва да си крайно мързелив.А излизам не крайно,ами пословично мързелива. А с тия пари,които ми предлагат,не мога и дете да гледам. Миналото лято се навих на подобни пари,но ми стопиха лагерите,почнах да нося размер S от притеснения,а аз от гимназията съм била M,че и L понякога и сега съм си казала,че повече няма да се подлъжа. И май ще стягаме куфарите след сватбата или в близката година.Има страни, в които ММ може да си практикува професията,която навсякъде е елитна, а тук ги измъчват за тия пари дето взимат (които далеч не са толкова колкото си представя всеки като чуе архитект).
Майка ми сега ми излиза с това как щели да ни помагат и за децата,но аз какво ще чакам на пенсията на родителите си,че да купя нещо на детето си. Това е обидно за мен,та ако нещо не се промени,а аз не стоя да чакам,а се блъскам и бутам чрез всички възможни канали и пак не става,ще се махнем,колкото и да си обичам родината. Не мога да обрека децата си на това,което е в момента.
Сори за излиянието,ама ми напипахте болното...
Активен
always_and_forever
«
Отговор #142 -:
април 07, 2016, 15:02:37 »
Толкова ми е изморено...Едва си държа очите отворени. Не можах да спя добре тази нощ, заради акробатиките на бебчо. На всичкото отгоре трябваше да стана рано, за да отида УЖ да си взема болничния. Оказа се, че няма да ми го дадат днес, а чак в понеделник. До тогава трябва да ходя всеки ден (без почивните) и да стоя от 8 до 12 в болницата. Много се ядосах, че тия неща не ги казват по-рано.
Като пребита съм.
На всичкото отгоре имам и майстори вкъщи и заради тях не мога да си дремна.
Тони
, много се радвам за хубавите новини при вас. Лека бременност й пожелавам и здраво, пухкаво бебоче на финала.
И аз днес бях цветна - с шарен клин на цветя.
Обичам да ми е цветно. Преди имах доста черни дрехи, но сега по-скоро цветът ме плаши.
Вероника
, честит празник на баба ти. Да е жива и здрава!
Машка
, аз си чакам още болничния. Викам си по-добре да не излизам, че така само пари харча. Уж на разходка...ама все нещо ме блазни.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #143 -:
април 07, 2016, 15:43:33 »
Здравейте
Аз пък сутиен, без да го пробвам не мога да си купя. Последно (преди тези за кърмене) от Бра Клиник си купих един, който обожавам. Но и там се намери само един, който да ми хареса как ми стои. То като цяло имаше 3 с размери като за мен (защото различните модели са ми различни размери).
Аз нямам много шарени неща, защото майка ми все повтаря, че ние сме чернички и шарено не ми отива. Тия дни ме влече основно синьото. Опитвам се да се напъхам в разни сини блузи
Тони
, дано Бог даде това щастие на леля ти, а и на теб
Темата за чужбина я бистрихме преди няколко месеца. Всеки има право да си търси щастието по широкия свят. Ама уважавам само сериозни хора. Такива дето само мрънкат, а нищо не правят и само преразказват истории на трети лица малко ме дразнят.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #144 -:
април 07, 2016, 15:58:19 »
Чужбина пак ще я говорим като стигна. Засега ме радва факта, че имам директен полет от Бургас и определен брой полети на аванта...
И да ви пусна нещо от соц-архивите на наборката на нашата любима СвекАрва:
сватба:
даскалите на келеш-бал /след 8-ми клас/:
класа на ММ:
селски сбор:
и последно за мама:
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #145 -:
април 07, 2016, 16:11:24 »
Цитат на: pandapanda в април 07, 2016, 15:43:33
Здравейте
и само преразказват истории на трети лица малко ме дразнят.
Мен пък направо
много
ме дразнят.
Фани,
на ин- лоу ли набара албумите?
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #146 -:
април 07, 2016, 16:32:45 »
Цитат на: Kiwi в април 07, 2016, 14:10:20
Защо бе хора, що не си седите дОма както се казва тука?
Киви, отвори нашата темичка, бебешката и погледни постовете ми от днес.
Нямам какво да добавя, това е причината
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #147 -:
април 07, 2016, 17:19:12 »
Цитат на: Marri в април 07, 2016, 16:32:45
Киви, отвори нашата темичка, бебешката и погледни постовете ми от днес.
Нямам какво да добавя, това е причината
Marri, много хубаво звучи, подредено и спретнато. Тук никога няма да е такова, обаче лично за себе си съм благодарна, че не съм израснала в такава подредена среда, защото това за щастие ми е дало неща, които се търсят. В България си адаптивен по дефиниция, твоят избор да намериш нова родина, за да осигуриш по-добър стандарт на децата си, е точно признак на адаптивност. Out of the box thinking и адаптивност са си умения, които са много ценени в наши дни.
Ама отклоних се де... това е един аспект само, всичко си има две страни. Важното е, там където си да виждаш по-хубавата от твоята гледна точка и да не ти се налага да се срещаш с грозната.
Едит: Забравих да допиша, че това къде се намираш географски не е гаранция за успех, зависи си от шанса, от човека. По-скоро исках да си говорим за нещата, които ви харесват и тези, които не ви харесват. Не мога пък да повярвам, че всичко е розово. Дайте ми реална информация... примерно на мен Софийското метро много ми харесва, чисто, красиво, контролиран достъп, но не стига до нас. Виенското е супер удобно за ползване, но е тясно, тъмно и мирише лошо.
Този месец ще ходя няколко пъти на театър, а как се забавлявате на Корсика, Джос? ( и останалите да се включат) В България ми харесва, че за около 2-3 часа с кола, можеш да достигнеш доста прилични дестинации за почивка, минерални извори, СПА, планини. Къде бягате за уикенда във Франция примерно?
«
Последна редакция: април 07, 2016, 17:26:36 от Kiwi
»
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #148 -:
април 07, 2016, 17:47:46 »
Цитат на: Kiwi в април 07, 2016, 17:19:12
В България си адаптивен по дефиниция, твоят избор да намериш нова родина, за да осигуриш по-добър стандарт на децата си, е точно признак на адаптивност.
Самата истина.
Я да видим, тъмните страни.....
На кафе ходим, само когато ни идват гости
Извън града ходим на няколко месеца веднъж, ако става въпрос само за разходка
Ваканции, в смисъла на море/планина не сме имали до момента
Започваш от под нулата, защото си неграмотен
Загърбваш образованието, защото каквото и да е, тук нищо не означава
Такова нещо като СПА, маникюр, че и фризьор, тук не знам какво е
Не сме твърде дълго тук и сме с две деца. Засега го приемам за в реда на нещата.
За сметка на това оттук пък много по-лесно отиваме в UK, Дания, Италия, Австрия..., отколкото преди
Някои от гореизброените неща не съм си ги позволявала и в България. Въпрос на приоритети.
«
Последна редакция: април 07, 2016, 17:52:17 от Marri
»
Активен
Alichka
«
Отговор #149 -:
април 07, 2016, 18:25:51 »
Фани, разсмя ме с тия шапки от вестник. Айде сега си опазете главите със смартфоните
Ох, такава картичка и майка има.... И как намусено гледам там! Ако не същата, то сходна.
Пиша тоя пост, после шефът звънна и така си увисна.
2часа се чудих какво да правя, а в 17:15 ми измислиха... Е, не стана. От днес за вчера не става.
Киви, съгласна съм за много неща с теб. А това, че Мари е в "лъскава" държава, сме го иронизирали даже, за да не се възгордее и да ни остави
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...