Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 21:25:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Февруари 2015
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
47
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Февруари 2015 (Прочетена 173216 пъти)
pandapanda
Баш Майстор
Re:Месечна тема - Февруари 2015
«
Отговор #105 -:
февруари 07, 2015, 18:17:12 »
Малко сняг за Ина
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #106 -:
февруари 07, 2015, 19:00:57 »
Благодарско
Ние сме канени тая вечер на вечеря. Едното семейство не яде глутен, значи всичко, в което има брашно е изключено. Другото не яде кравешки протеин, значи всякакви млечни изделия за изключени. А аз все още се водя вегетарианка, значи всичко месно е изключено
Много ми е интересно какво ще ядем (и злобно се радвам, че не каня аз
)
P.S
за да не пиша в Отдушник: злобата и завистта са много грозно нещо.
P.S И с това ми се развали настроението.
«
Последна редакция: февруари 07, 2015, 19:23:26 от inaxastra
»
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #107 -:
февруари 07, 2015, 19:14:12 »
Привет в почивния ден!
какво ти почивен, направо се скапваш от домакинска гадна работа....
Сега да дам малко пояснения за находките в офиса. Това е било голяма стая, после са я преградили и преградената част служи нещо като архив. Преди сградата е ползвана за складове, а през 1996 на втория етаж се е нанесла администрацията. Мигрирала е от идеалния център на града за ужас на всички дами и по простата причина, че в центъра е трудно да се влиза с коли пък и работата на всички е на мястото, където се случва всичко. Та идвайки тук, хората са донесли само най- необходимото с тайната надежда отново да се върнат при белите хора, но не им било писано
. Затова няма нищо ценно и социалистическо...Пишещите машини са Марица, кофти качество, от последните след промяната, перфораторът е самоделка, с удължено рамо и ковнат на дъска с огромни чепове, а портретът на Левски е в златна рамка и не е о. ран от мухи, както казва войникът Швейк
.
Фирмата се занимава с търговия на хранителни стоки и имаме магазини предимно в малки населени места. Ясно е, че се случва да има залежали стоки. Те се носят при нас и се бракуват, като някой път има голям келепир в цената. По тази причина и талкът сигурно е бил на далавера и някой си го е взел. Иначе се ползва при гумени ръкавици за многократна употреба, слагат си го в галошите да не им миришат краката и най- важното - бута се в млечните произведения за да не стават бучки и явно по селата се продава.
Веси
, аз съм в Човешки ресурси и правя разни работи /забавни, някои отвратителни/, свързани с персонала.
Ина,
очудващо е, че няма нагревател, при положение, че намерих алуминиево джезве и чайник
. Или се е развалил, или стопанинът му си го е взел.
Мария,
това за главоболието е сериозна работа....Наш приятел има нещо такова /болестта си има име, някакъв синдром беше май/, ходи до Германия, но отказаха да направят операция, заради множеството кръвоносни съдове. При него освен главоболие имаше и изтръпване на ръце и крака, като следствие от лошо оросяване. В момента пие лекарства и е много по- добре. Утре ще го разпитам по- подробно какво и що и при какви специалисти е ходил.
Днес гледах разни Котюри в Париж пролет/лято 2015 по фешън канала и много се размечтах...Те все едни такива, като на Елза, с шлейфове
.
А, Ина отива на гости. Питаш ли ме мен, като в родата си ги имаме какви ли не, даже една суровоядка. Ама аз правя различни неща и на блок маса, кой каквото може и иска да яде. Иначе трябва да ги пусна на поляната да хрупат набола трева, друго общо за ядене нямат.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #108 -:
февруари 07, 2015, 19:24:45 »
И на мен ми изтрьпват рьцете като спя. Почна от малко истава все повече (от две години, аз и преди бях писала).
Дано да се оправи нашата Мениант и да е вьзможно най-леко това, което й открият.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #109 -:
февруари 07, 2015, 19:50:19 »
Преди хората все се оплакваха, че съм злояда, ама от както съм на диетата почти никой не ме кани на гости за вечеря. Пък малкото, които се излъгаха не повтарят нещо
Но предполагам, че който не е бил в подобно положение не може да ме разбере
Но и аз разбирам, че съм кофти гостенин. По принцип всичко започва така:
Домакин: "Ама какво да ти сготвя?"
Аз:"Нищо. Аз ще съм яла предварително."
Домакин: "Ама как така? Само ще ни гледаш ли"
Аз:"Ако много те притеснява това мога да си донеса нещо."
Домакин: "Ама кажи какво не можеш да ядеш?"
Аз:"Прекалено много неща са. И само черен пипер да сложиш без да искаш няма да го ям."
Домакин: "А за пиене?"
Аз:"Вода"
Домакин: "Е как само вода? Нещо не газирано?"
Аз:"Може чай. Без черен. И зелен, защото не го обичам."
И през време на вечерта все се намира някой да ми каже, че няма да съм все толкова стриктна с диета, защото то човек се изкушавал и защо не съм си вземела нещо, какво щяло да ми стане
Виж с мойта приятелка нямам проблеми и без да сме се уговаряли аз си нося ядене за у тях, а тя за у нас (защото каза, че не ѝ се яде Пандето-френдли храна).
menyanthe
успех мила. това да те боли глава не си е работа. веднъж девер ми ми каза, че не знае какво е да те боли глава. сигурно позеленях от завист.
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #110 -:
февруари 07, 2015, 20:49:50 »
Панди
, много ме радваш с гостуването и аз понякога опитвам така, но все не са съгласни да си нося храна и после и аз и те се чувстваме неудобно
А,
Ина
, как така още се водиш вегетарианка, прояла си отново месо или? Аз не знам предисторията... Ще очаквам с интерес да споделиш с какво са ви гощавали на гостито тази вечер
Алиии
, честит рожден ден на патеричка! Пожелавам ти още по-ценни и незабравими мигове през тази нова година от живота ти!
Мен тоя сняг хич не ме радва, особено тук в София... не мога да излизам на разходки с малката, затворени сме вкъщи до промяна във времето
Иначе, да, красив е, но за малко, после да си ходи!
Вече като порастне, ще ми е весело да излизаме навън да играем в снега.
И аз се надявам главоболието на
menyanthe
все пак да е поправимо, това и аз не бих го понесла, ако ми кажат, че просто трябва да свикна да живея с него...
Все трябва да има начин да се оправи това!
Инвентаризацията на
свекс
е впечатляваща!
Ние с мм сме се отдали на гледане на мач тази вечер. На всички приятна неделя
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #111 -:
февруари 07, 2015, 21:24:02 »
Menyanthe стискам палци все пак да има лесно решение!
Аз ни сняг съм видяла ни нищо, през прозореца от време на време. Сряда живот и здраве ще ходим на лекар, обаче пък те го дават сутринта да е -10 брррр
И аз съм много сложна за ядене, да е без захар, да е без копър, сега не ям и никакви домашни продукти, на едно събиране у приятели всичко беше от ферми и си останах гладна, че не посмявам да ям не проверени неща докато съм бременна.
Свекс няпомня ми че и моя офис ще го местят скоро, и там имам над 10 чифта обувки
, я кажи има ли забавяне на изплащане на болнични? Че моя са го предали на 14.01 и все още не е изплатен... Къде да звъня да проверявам? На работа имат ли някакво инфо?
Ина приятна вечеря!
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #112 -:
февруари 08, 2015, 01:45:57 »
Малееее колко сте изписали ..
Миме успех на лекаря, ако мога да помагам с някакви лекари свиркай. Стискам палци да кажат какво е.
Инка - ще ми е интересно какво аджеба сте яли на това гости...
Май като гледам Панди и Мариолка аз явно съм идеалния гост - всеядна съм хахаха
Никога не съм била злояда - стига да не е агнешко, всичко ям на този свят. Под всякаква форма...За мен храненето не е просто начин да си напълня корема - за мен е върха на удоволствието и обожавам да се храня... Да се чудиш как не съм 100 килограма
хахаха
Макар че съм станала малко по-капризна с бременността - не ми се ядат неща които преди съм обожавала и обратното - храни които не са ми любими сега умирам за тях... Но все пак - поканете ме на гости , храна няма да ви остане
Свекърва ми беше шашардисана като се запознахме - обикновено хората се притесняват да си искат допълнително или да се нахранят подобаващо когато се запознават с родителите на новото си гадже - е моя милост им събра очите
хахахах Нямам никакъв срам опре ли до храна
Свеки на теб нети завиждам, но това с тревата на поляната е добра идея - то иначе не знам как би угоила на всички - не е ли много уморително да готвиш 10000 различи неща?
Активен
svekarva
«
Отговор #113 -:
февруари 08, 2015, 09:24:30 »
Да, трудно е...Но като го направиш един път, после се свиква. Пак казвам, на блок маса, всеки да си взима каквото иска и когато иска. Само обявявам какви са съставките и толкова. Случвало се е всеядните да изядат храната на специалните от чисто любопитство, ама вече внимавам и бдя зорко
. Хаха, забравих, че и да няма трева на поляната, винаги имам за котката в саксийка, няма да останат гладни
. Затрудняват ме месоядните, че те само месо ядат, пък аз не зная много рецепти и не ми се дреме до фурната да следя как се пече. Интересно, аз също не обичам агнешко, дори и студено ми е гадно. Мъжът ми и големият син ядат абсолютно всичко, много е добре да имаш такива хора в семейството и да не ти се мусят и цупят.
Мариолка, ако болничният е за декември и нещо не му е както трябва, щяха да ти го върнат и да ти напишат писмо. Ако е от януари, няма да стане преди вашите да изплатят заплатите и да пратят информация, че са платили първите три дни. Иначе можеш да направиш справка, стига да ти вдигнат телефона от НОИ
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #114 -:
февруари 08, 2015, 11:20:45 »
Благодаря на всички за подкрепата, определено имах нужда. Като имам повече информация, пак ще пиша.
За храненето - аз съм вегетарианка, като Ина, но пък отгоре на всичко съм и капризна, та доста често се случва да не ям всичко, което ми сервират.
Обикновено, обаче, като ходя някъде на гости, просто за мен има повече от гарнитурата и салатите, а за останалите си има и някакво месо.
Иначе около мен и хубави неща се случват, да не си мислите, че няма такива - например, в петък си взех и сертификата от ИТ Таланти, който е доста забавно написан и не звучи много сериозно, ама карай да е весело. По-скоро прилича на тези, които са за подарък: "Най-добър...".
Утре смятам да се пробвам в една фирма (ще отида лично до там, че не успях да намеря как да кандидатсвам онлайн).
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #115 -:
февруари 08, 2015, 16:10:39 »
Аз също съм веге и затова ми беше интересно какво има предвид Ина с "водя се вегетарианка"
Честито за забавния сертификат и успех с намирането и кандидатстването за работа!
Свекс
, моят мъж също е всеяден и на мен ми е много лесно, че не се налага да готвя месо, е, готвя му от време на време да си го поглезя, но и като не готвя изобщо не му пречи и си харесва постните ми манджи
Активен
svekarva
«
Отговор #116 -:
февруари 08, 2015, 16:51:46 »
Аз за гостите месоядни говоря.
Сватовете ядат само месо, гарнитурата също му е месо. Такова като манджи няма - печено с разни подправки. Ама те един път на 4 години идват...Снахата и тя беше така, но с времето реши да мине към зеленчуците.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #117 -:
февруари 08, 2015, 17:31:53 »
Свекс мерси за инфото за болничния, той започва от 26.12 и е до 29.01. Ще ги изчакам още няколко дни преди да звъня.
Значи моя мъж е зет мечта. Първо е като свинче яде всичко от салати до гарнитури до мръвки а и като се наяде не спира да казва колко е вкусно всичко.
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #118 -:
февруари 08, 2015, 17:36:39 »
И моят мъж е точно същият,
Мариолка
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #119 -:
февруари 08, 2015, 17:50:42 »
И моя мъж няма претенции към яденето. Яде по принцип каквото и аз, най- много да си нареже лукакнка. Ама не е много пиене, пък мойта рода все искат да му сипват.
Нещо, за което се дразня от свекървата ми е, че го слага все под общ знаменател с брат му и баща му, а те са от тези дето сядат първо с ракийката и салатката, и после задължително и мръвка да има. Предполага, че се дразня, защото все ми се струва, че така ми намеква, че го държа гладен. Болен мозък
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...