Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 17:24:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 7
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 7 (Прочетена 202948 пъти)
Anita81
Сватбен ГУРУ
Re:"Всичко за бебето и детето" 7
«
Отговор #165 -:
декември 02, 2012, 22:16:31 »
мамчета, от кога започнахте да давате водичка на бебчетата си? Тук лекарите казаха да не даваме вода до 4 месец на бебка.До тогава само на мляко. Майка ми пък казва е това са глупости и че на нас като бебета са ни давали вода. Та се чудя да и давам ли или не и по каква причина не се дава вода да 4 месец?
Също ме интересува давате ли чай от анасон за коликите? Мисля че от време на време бебка я мъчат колики понеже свива краченца и плаче и майка ми каза че чай от анасон помагал за коликите.
На бебка едното оченце доста сълзи и образува доста гурлички. Четох че може да е запушен слъзен канал и да капна една капка кърма в оченцето. пробвах го но не и минава, та се чудя какво да я правя? Дали е нужно да я водя на лекар?
И последно. Знам че се прави някаква питка за 40 дни на бебето. Можете ли да ми кажете какво точно се прави?
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #166 -:
декември 02, 2012, 22:53:40 »
За водичката трябва сама да си прецениш, едва ли някой може да даде правилен отговор. Някои майки дават вода от раждане на бебето, други като мен не дават до 6-тия месец, защото бебето получава достатъчно течност през кърмата. Давала съм няколко пъти през лятото като беше много горещо.
За чая от анасон, наистина се говори, че помага при колики. Аз давах една седмица, но ефект голям не видях. На нас ни помагаше водичка от копър.
За сълзичките в окото, освен че може да е запушен сълзен канал, може и да е конюктивит. Трябва задължително да отидете на лекар, ще ви предпише капки за очи или мехлемче.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #167 -:
декември 02, 2012, 22:55:45 »
Момичета да се включа и аз с въпрос: На каква стайна температура вечер държите в спалнята на детето? Аз поддържам през деня около 20-21 градуса, като я къпя около 24, но през нощта е между 16-18 градуса и се чудя дали е добре. Хем не искам да я изнежвам, но пък от друга страна не искам да я изстудявам.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #168 -:
декември 02, 2012, 23:10:39 »
16 С ми се вижда малко хладно, но ако е свикнала, защо не. Тук около 19 препорьчват. Казано честно в нас не знам колко е.
Аз пьк имам една малко нестандартна молба (и мисля да я пусна и по други теми):
Тьрся да купя диафилми за старо прожекционно апаратче. Моля ако някой има да ми предложи такива, да ми пише на лични.
Благодаря ви.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #169 -:
декември 02, 2012, 23:24:16 »
Вкъщи е 21-23 през деня, не знам на колко ги къпем, може би към 25 градуса, спим на около 19-21. Аз на 16 градуса ще замръзна
По принцип ми се иска да ги свикна на по-ниски температури, но пък да са нормални и за мен, та това май устройва всички
Ина, с филмчета не мога да помогна
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #170 -:
декември 03, 2012, 00:09:56 »
Принцеса
, то по принцип е "както свикне". Ако не се разболява, значи се е калила вече.
Ели е студолюбиво зверче, мнооого повече от мен
През деня поддържаме около 22-23 градуса, най-много. Вечер около 24 за банята, но за спането е между 20-21 обикновено. Тук ни препоръчват горе долу такава температура за спане на детето. Не повече.
Всъщност зависи и как е облечено детето. Ели спи по едно памучно гащеризонче и отгоре средно ватирано спално чувалче без ръкави. В интерес на истината, пак се изпотява - особено първите 2-3 часа след къпането
А на мен, в същата тази стая, ми е студено и се завивам като луда
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #171 -:
декември 03, 2012, 00:40:59 »
хммм, сега ме замислихте, че наистина по-студено държа. Но ако е свикнала и няма проблем казвате да не се притеснявам. По принцип до скоро през нощта температурата беше средно 18, но от няколко дни е вече доста студено навън (вчера беше -1 през нощта, и 4 през деня), съответно в стаята сутринта като се събудих показваше 16.5. По принцип наистина съм я свикнала на по-студено, като е по-топло съм забелязала, че се изнервя. Вечер спи също с памучно цяло гащеризонче, а чувалчето е средно ватирано без ръкави. Понякога в по-студените вечери, когато падне температурата под 18 в стаята й мятам и едно одеялце отгоре за всеки случай.
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #172 -:
декември 03, 2012, 15:43:40 »
при нас термостатата е нагласена през деня на 21 градуса, а вечер след 22:00 пада на 18градуса. Така и препоръчват при нас
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #173 -:
декември 03, 2012, 15:45:34 »
Това, което е казала Фиби ми се струва оптимална температура
У нас за сьжаление е по-хладно, а и става много течение, защото е влажно, зле изолирани сме и сме зле отоплени. Вьобще мизерия...
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #174 -:
декември 03, 2012, 15:53:22 »
Според мен си е важно наистина и в какви географски ширини живее семейството. Все пак, примерно в една топла Испания, едва ли препоръчват 18 градуса, но в Англия или скандинавските страни е повече от логично. Все пак трябва да се кали, а не от 23-24 градуса вкъщи, после всеки път да излиза на студено и влажно навън.
И ние като Фиби нагласяме климатиците на определената температура и само я сваляме след баня.
И задължително проветрявам сутрин, преди следобедния сън и преди баня.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #175 -:
декември 03, 2012, 17:12:53 »
Момичета, моля ви споделете за следобедния съм. Момчето ми е на 2 г. и половина и май спи много. Той винаги е имал продължителен следобеден съм, но вече е по-голям и се притеснявам. Може ли това да е симптом за някакъв проблем? Да го будя ли или да го оставям да спи колкото иска? Спането е 4, 4,30 до 5 часа
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #176 -:
декември 03, 2012, 17:16:47 »
Малинка
, ами то наистина е множко, ама дали е проблем чак, не мога да кажа
Ако исакш, за твое успокоение, иди на лекар да се консултираш. Колко спи през нощта, да не би да наваксва?
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #177 -:
декември 03, 2012, 17:18:11 »
Да, да, абсолютно сте прави, че си зависи от климата и ще е различно. При нас е хладно, дори и през лятото понякога се налага да се включва отопление. Иначе местните, поне повечето от тях, доста успешно са калени от малки, тъй като в най-големия студ те са по къс ръкав, жените по голи крака и летни сандали при минусови температури. Аз чак в такива крайности не смятам да я калявам, но все пак ако ще живее тук, ще се налага да свиква с по-ниски температури през цялата година. Иначе не съм държала студено през нощта с такава цел, просто и аз и баща й предпочитаме да спим така, но след като досега и малката си спи нормално, не се е разболявала, няма да се притеснявам.
И като казах за местните, от доста познати българи чувам, че после в градината и училище изкарвали децата по къс ръкав да играят навън и през зимата, и в дъжда, и те чак бяха писали оплакване до училището, защото децата им постоянно били болни, а те са свикнали като в България да са облечени добре. Такива работи ни чакат нас, не ми се мисли направо.
«
Последна редакция: декември 03, 2012, 17:40:44 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #178 -:
декември 03, 2012, 23:11:18 »
Ами може би последно време много късно заспива, макар че го слагаме на време. Около 7-8 часа спи нощен сън. В някакъв период на инат е и не мога нещо да му наглася режима.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #179 -:
декември 04, 2012, 01:38:01 »
Anita, доколкот си спомням от нашите педиатри, вода не се дава на бебе до 6-я месец, защото има опасност загуба на електролити, корто води до дехидратация. Само ако има екстремни жеги , тогава препоръчват да им се даде вода. Аз почнах да давам вода чак след 6-я месец. Чаят от анасон можеш и ти да го пиеш тъй като се отделя в кърмата, но за коликите не мога да дам добър съвет, защото Крис нямаше никакви колики.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...