Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 17:31:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 7
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 7 (Прочетена 202958 пъти)
bubi_baby
Професор
Re:"Всичко за бебето и детето" 7
«
Отговор #135 -:
ноември 21, 2012, 08:40:25 »
Благодаря ви!Ще взема да опитам с нещо, защото вече започна да яде по-малко и съответно няма да качи.
Активен
miauka
Наблюдаващ
Сватбен ГУРУ
"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"
«
Отговор #136 -:
ноември 21, 2012, 11:09:14 »
Момичета искам да ви попитам с какъв бебешки препарат перете дрешките?Гледах по магазините има с алое вера,с лайка,за чувствителна кожа и се зачудих кое е най-подходящо?!
Благодаря предварително
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #137 -:
ноември 21, 2012, 11:12:52 »
Цитат на: miauka в ноември 21, 2012, 11:09:14
Момичета искам да ви попитам с какъв бебешки препарат перете дрешките?Гледах по магазините има с алое вера,с лайка,за чувствителна кожа и се зачудих кое е най-подходящо?!
Благодаря предварително
Аз в началото перех със сапун Тео бебе, а след това с прах Тео бебе с алое вера и съм много доволна, а от време на време и със сапун Бочко.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #138 -:
ноември 21, 2012, 12:45:03 »
Sano maxima, от Тео-то се изринах аз /пробвах преди да родя/.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #139 -:
ноември 21, 2012, 15:45:05 »
До преди 2 месеца някъде, ползвах и гел, и омекотител на Sano Maxima (винаги обаче пера с допълнително изплакване). Никакви проблеми. После реших да преминем плавно към масовите търговски марки и взех Persil Sensitive, а омекотителят е Silan Sensitive.
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #140 -:
ноември 21, 2012, 16:15:13 »
И аз пера със Sano maxima и съм изключително доволна! И да попитам нещо и в тази темичка, че днес съм пълна със въпроси
- мисля да купя на малкия за прохождане такъв тип уолкър
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7520&cat=70
, някой ползвал ли е или имате ли отзиви от ползвали, защото на мен веднага се намери кой да ми каже, че детето не можело да проходи с уолкъра, обаче без да е мнение от личен опит. Така че ще съм благодарна да чуя някой, който е малко по-запознат! И
втория ми въпрос
е до кога преварявахте водата на бебетата. Аз досега давах преварена Девин изворна, розов етикет, но няколко пъти се с случвало да пие и непреварена или пък неправарена минерална от друга марка и не е имало проблем, та се чудя дали да не спра с преваряването, че вече твърде често взех да я забравям тая вода на котлона
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #141 -:
ноември 21, 2012, 16:19:41 »
Аз съм против уолкъри и проходилки, затова по този въпрос няма да давам мнение
За преваряването - доста за кратко преварявах. Всъщност ние докато бяхме само на кърма, до 6-ти месец, тя вода не пиеше. След това пийваше, но по малко. Тогава преварявах, но това е траело месец-два. После като пропълзя, на около 8 месеца, се обезсмисли преваряване, защото вече ръцете й бяха все по земята
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #142 -:
ноември 21, 2012, 16:26:29 »
Аз перях със Сано Максима, сега с праха на Angel Baby, понякога ползвам Ариел или Персил, но вече доста рядко. От 2 години не използвам омекотител - понякога ми липсва, но аз гладя всичко и се успокоявам, че това е правилното решение.
La_Fleur, моето момче много харесваше уолкърите,важно е да следиш въртенето на колелцата да не е много бързо, защото иначе няма да успява да настигне уолкъра
. Мисля, че има разлика между проходилката и уолкъра (аз също съм против проходилките). С него може да се играе по различни начини така че ако има възможност аз мисля, че е добра покупка.
Относно водата, аз много рано спрях да преварявам(със сигурност преди 6ия месец), девин розовата въобще не я преварявам пием си я всички директно.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #143 -:
ноември 21, 2012, 16:31:15 »
Да, забравих да пиша и аз, че изворната вода няма нужда да се преварява. Това по-скоро е нужно за чешмяната. Ели е на изворната на Девин, но скоро няма да мине на чешмяна, защото водата тук е доста твърда
Малинка
, съгласна съм че има разлика между уолкър и проходилка
Аз съм малко чалната по този въпрос. Просто реших, че ще я оставя да си пълзи, докато не се изправи сама. Не мисля, че те пречат на прохождането, просто така си бях наумила
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #144 -:
ноември 21, 2012, 16:35:29 »
sunray не си чалната, защото иначе ще излезе, че доста от момичетата тук сме такива
. Затова написах, че уолкъра е играчка, която може да се ползва по различни начини. Повечето са музикални и с различни занимавки отпред, на моя син са му много интересни. Като беше по-малък където и да отидехме на детски център това беше от първите играчки, която избираше. Освен това децата обичат да бутат-возят.
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #145 -:
ноември 21, 2012, 16:41:11 »
Благодаря много и на двете ви (и за отговорите в другата тема)! Много сте ми полезни, защото почти нямам реален контакт с други майки на бебчета. И аз съм чела противоречиви мнения за проходилките и затова се спрях на уолкър, но не знам наистина дали ще подпомогне прохождането ...или ще пада много с него
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #146 -:
ноември 21, 2012, 16:52:42 »
Уолкърът не би трябвало да навреди, но...защо искаш да подпомагаш прохождането?
В смисъл, че то детето ще си проходи, когато е готово само да го направи. Аз поне не виждам защо трябва да се месим в тези процеси. Няма непроходило дете, така че просто не го мисли дали ще помогне или не. Като вид играчка и забавление ще ти върши работа. Другото - когато стане
Поне аз така разсъждавам.
Малинка
, аз пък напоследък забелязвам, че масово майките използват проходилки, затова си помислих, че съм от малцинството
Дано не съм права.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #147 -:
ноември 21, 2012, 17:00:50 »
Аз купих уолкър на Крис за Коледа миналата година , тъй като виждах ,че прави усилие да проходи. Малко след като му го подарихме , той взе че проходи
. По това време прояви много малък интерес към уолкъра, всъщност сега му е доста повече интересен, защото ме имитира мен с количка, когато ходя да пазарувам. Уолкърът , който си показала ми се струва доста шарен и не знам дали няма д аму се отрази прекалено стимулиращо.
. От друга страна виждам ,че става на камионче... лично аз съм "за" по-изчистените играчки.
За водата , никога не съм преварявала. Но и ние сме на изворна вода, т.е. не идва от ВиК и знам със сигурност ,че е чиста, защото е тествана.
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #148 -:
ноември 21, 2012, 17:03:55 »
Съгласна съм
sunray
и не искам насилствено да го карам да прави нещо, само защото другите вече го правят на неговата възраст, например. Но той от съвсем малък обича движението, принудихме се на няма и 4 мес. да му вдигнем облегалката в количката, за да гледа и да следи процеса на движение, иначе все ревеше да го носим на ръце, за да гледа, принудихме се и с възглавници да го подпираме, за да е седнал, въпреки че бях против, исках сам да си седне, но той реве та реве, като го държим легнал, сега пък иска да го държим изправен и си прави там неговите си "крачки", чак педиатърът се очуди колко стабилно седи прав с подкрепа. Много добре развита моторика има, а и се роди с повишен мускулен тонус, ако въобще това има значение, но на едно място не може да стои, само се търкаля по леглото. Поради това и се замислих дали след някое и друго време няма да ни потрябва уолкър, а и честно казано съм страхлива и ще ме е страх да го пускам съвсем без нищо да пробва да ходи
Активен
miauka
Наблюдаващ
Сватбен ГУРУ
"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"
«
Отговор #149 -:
ноември 21, 2012, 17:10:45 »
Благодаря ви за отговорите
Заинтригувахте ме с Сано Максима не бях го чувала
,но аз тепърва навлизам в бебешките неща,ще го потърся да го пробвам!Имам доста да пера и гладя
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...