Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 17:26:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 7
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 7 (Прочетена 202952 пъти)
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
Re:"Всичко за бебето и детето" 7
«
Отговор #60 -:
септември 12, 2012, 19:11:16 »
Лени
благодаря, че ми припомни! точно това беше причина .. сега си спомних, защото близки мои приятели имат ноемврийско бебе и когато им изписаха витамин Д, се оказа, че не могат да си го набавят от аптеката, пък те са големи паники и света обърнаха за тия капки, та накрая от Англия май им пратиха или нещо от сорта беше ..
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #61 -:
септември 16, 2012, 20:45:17 »
Миналата година, когато Крис премина на АМ, най-добре му се отрази био млякото на ХИП. пробвахме НАН, Фризо, но страшно много го запече. Хип му помогна. Препоръчаха ми и Лактана, но не се стигна до нея. Според мен трябва да бъдете внимателни , когато давате вит Д, особено ако детето е на АМ, тъй като то вече е обогатено с вит Д. Ако детето си получава , нормално количество вит. Д от слънце, кърма, не е необходимо, защото прекаленото количество може да доведе до ранно затваряне на голямата фонтанела, а ако това се случи може да се наложи операция на главата.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #62 -:
септември 17, 2012, 10:32:46 »
Момичета искам да ви попитам: Малката доскоро си спеше по гръбче, обаче от 2 седмици заспива и спи през цялата вечер само на лявата страна главичката. През деня си спи по гръб, но вечер на лявата страна. Дори и да я обърна на другата страна, тя пак си я обръща, виждам, че се чувства удобно, но ме притеснява да не се промени формата на главата или май се вкарвам прекалено във филм?
Другото, което е от една седмица насам през деня малката е активна много, спи около половин час между храненията горе долу и след 6-7 часа вечерта става много раздразнителна, защото е изморена и й се спи, но не може. И това още повече явно я изнервя и реве та се къса. И нищо почти не помага, нито дундуркане, нито пеене, нито люшкане и бибата плюе. А доскоро нямахме никакви проблеми вечер, по принцип до 10 си стоеше в шезлонга, после къпане, ядене и си заспиваше сама в легълцето си без дундуркания, без нищо. Обаче явно сега минава някакъв период и се промени. Спок съветва, че трябва да се остави бебето да се изплаче и после се успокоява и си заспива. Пише, че първата вечер ще плаче дори и 30 минути, на другата 20 и така. Но проблемът при нас е, че ако плаче повече от 5-10 минути, започва истеричния плач, зачервява се, чак дъхът си спира за секунди, които на мен ми се струват цяла вечност и не мога да я оставя да плаче. Снощи единствено се успокои като я сложих в моето легло /четох някъде, че бебетата свързват миризмите с определени състояния/ за няколко минути заспа и я преместих в нейното си легълце. Та, ако някои мами сте минавали през подобни неща, ще се радвам да прочета как е минало при вас, дали просто да чакам да отмине този период, дали аз правя нещо грешно?
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #63 -:
септември 17, 2012, 12:17:35 »
И моята бебка така плаче истерично някой път, та чак без дъх остава, отваря си устата и зацикля, изкарвам си ангелите всеки път, а Тон се паникьосва, последния път беше в колата, на връщане от Австрия. От консултацията казаха че било нормално и че много бебчета го правили. Ако се притесняваме да и духнем в личицето или да го намокрим със студена вода, щяла веднага да се осафери. Това с духането определено помогна като бяхме в колата.
Предполагам е период който трябва да премине, до сега ( за късмет ) не съм срещала нещо което да не е нормално, колкото и странно да звучи
За леглото не мога да ти помогна, може би някое мамче с повече опит и наблюдения
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #64 -:
септември 17, 2012, 13:47:09 »
Princess_of_the_Dawn
не се притеснявай моята бебка в началото спеше и на двете страни една педиатърка ми беше казала,че трябва 3 часа да спи на ляво след което 3 на дясно и аз при всяко хранене я въртях, но в един момент тя спеше само на дясно и как я сложех на ляво тя моментално се обръщаше.Но след 1-2 седмици тя сама си реши че ще си спи и на двете страни и сега сама си се върти и на двете.Колкото до това със заспиването и ние имаме моменти в които заспиваме на ръце и след това я местя в креватчето й.Така,че не се притеснявай,тя сама ще се отучи!
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #65 -:
септември 19, 2012, 10:27:43 »
Princess, тук в БГ педиатрите съветват бебето да се оставя да спи настрани, като се редува лява и дясна страна. Това естествено в началото до към 2-ри месец, защото те после сами започват да се въртят и обръщат и по гръб. Прави се, защото бебето обикновено връща част от млякото и ако е по гръб има опасност да се задави. Даже на мен педиатърката в началото ме караше, ако не успея да я уригна, да и поставя много ниска възглавничка, под ъгъл 30 градуса, за да и надига леко главичката и да може по-лесно да върне излишното мляко. Нямам идея защо в чужбина не го дават това като съвет, имам приятелки, които живеят в Испания и Щатите и там никой не им го дава като съвет, а на мен ми се струва логично
Така, че не се притеснявай, аз мисля, че е по-добре да спи по този начин, поне от моя опит и наблюдения. Моята бебка както връща редовно мляко, дори и да я оригвам и да я задържа права, след време като си заспи пак има едно количество, което се изтича и ако спеше само по гръб, не ми се мисли. От известно време е започнала да спи и по гръб, но главичката пак си я обръща настрани.
Аз имам едно питане към мамите, които са давали Вигантол (витамин Д). Алекс е лятно бебе и започнах да я извеждам от 4-ти ден навън, за да си го набавя по естествен път, но педиатърката каза, че трябва и допълнително да и давам Вигантола. Естествено аз пропускам и го давам може би през ден. Проблем ли е това? И другото ми питане е кога го давате? В листовката нищо не пише, а на мен лекарката ми каза, че трябва да е сутрин преди ядене. Аз обаче, понякога в бързината забравям сутрин и го давам примерно на обяд или следобяд, като пак спазвам изискването да е преди ядене. Това проблем ли е
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #66 -:
септември 19, 2012, 10:32:18 »
За Вигантола - аз следвах препоръките на педи и си го давах винаги сутрин, на гладно. На нас ни беше предписала само по 1 капка, превантивно. Давах го през първата година, редовно. Бях го спряла от юни до септември, когато разходките бяха по-чести и дълги
След консултация обаче с педи.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #67 -:
септември 19, 2012, 10:37:49 »
Благодаря ти sunray
на мен ми казаха по две капки... то и аз го давам на гладно, но просто не винаги е сутрин
сега се притесних, сигурно има значение щом така го предписват
ще си направя напомняне на телефона.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #68 -:
септември 19, 2012, 10:51:57 »
Е, не се притеснявай
Просто може би не се усвоява така пълноценно, ако не е на гладно. Поне така предполагам. С напомнянка е добро решение
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #69 -:
септември 19, 2012, 11:27:17 »
преди се е мислило че спaнето настрани е най безопасната позиция, но сега световната здравна организация съветва бебетата да спът по гръб, а крачетата да опират в рамката на леглото за да не се плъзгат под завивката, а при страничната поза могат да се извъртът по корем, а това вече е страшно ако е без надзор. Моята бебка беше се извъртяла по корем, добре че се събудих от пъшкането и, мъчеше се да се извърти обратно но не успяваше.
за вит. Д, не знам каква е вашата дозировка, при нас се слагат 10капки, доколкото разбрах дават се на гладно, защото бебето е гладно и няма да ги повърне ако е след ядене. Аз ги давам предимно през деня, когато се сетя, сега си налагам да ги давам през второто ядене, за да не забравям
Активен
leni_beni_
«
Отговор #70 -:
септември 19, 2012, 12:58:21 »
Вигантола се дава на гладно, за да не го повърне бебчо ако е след ядене. Няма проблем ако е преди някое друго хранене
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #71 -:
септември 19, 2012, 16:50:34 »
Благодаря момичета за отговорите
аз това го спазвам да е на гладно, но го правя не винаги сутрин, значи не е фатално
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #72 -:
септември 19, 2012, 23:58:52 »
Благодаря момичета за съветите.
За главичката спрях да се притеснявам, защото тя вече не е толкова мека така или иначе.
За приспиването вечерта последните 2 вечери беше добре, плачеше по-малко и заспиваше по-лесно. Дано да е било период само. А и да не е, ще се гледаме, какво ще правим.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #73 -:
септември 22, 2012, 00:01:02 »
Момичета, помагайте моля.
Бях писала преди време, че малката започна да си смуче ръчичките. Смученето се усилва, постоянно ги лапа, даже веднъж и двете се опитваше да ги навре, а от вчера я гледам сладко сладко си засмукала палеца.
Мога ли да направя нещо на този етап? Опитах се да й дам от тези залъгалки, с които да си търка венците, не ги иска. И на биберона се мръщи, ползва го само когато й се спи обикновено. Чух за някакви биберони, които били по-издължени и с тях можело да си чешат венците, освен един такъв да взема да пробвам.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #74 -:
септември 22, 2012, 09:03:12 »
На Томи Типи има едни, два модела са. Първия за предните, втория за задните зъби. Пробвай с тях. Моето дете пробва няколко вида залъгалки,докато накрая прие само и единствено на МАМ, а пробвах поне 5-6 други модела. Давах и от онези пръчици,по 3 в комплект, от този тип
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5171&cat=53
. Не го оставях да смучи пръсти.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6