Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 20:37:24
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 7
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 7 (Прочетена 202878 пъти)
marta81
Новак
Публикации: 16
Re:"Всичко за бебето и детето" 7
«
Отговор #90 -:
септември 25, 2012, 07:54:36 »
Sunray, за млякото не мога да ти помогна, тъй като ние не пием, но съм чувала , че не е хубаво да променяш няколко неща накуп така че първо пробвай да промениш ритуала преди лягане с млякото и тогава памперса.За него първо големи поздравления за теб и за Ели разбира се имайки впредвид, че тя в началото плачеше от гърнето.
.За нощния памперс според мен изчакай още малко според мен Ели само ще започне да се усеща и да казва полека лека.Ние сме на година и осем месеца не пием мляко, но пием много вода дори през ноща и памперса беше пълен точно като при вас.Отскоро започна да се буди и да казва пиш ако се събуди два пъти да пишка памперса е сух.Друг път се буди веднъж и памперса е напишкан, но явно само веднъж е пишкала в него.Чувала съм, от други майки, че когато ги усетят, че се пробуждaт ги слагат на гърнето.При нас това е невъзможно, защото тя се върти постоянно и се буди много и после трудно заспива, но при вас може и да стане.Според мен също недей да я оставяш по гащички директно, защото като се напишка ще се събуди, а цялата смяна на чаршафи и тн. ще я разсъни и после ще е трудно да заспи.Аз когато вечер и лсагам памперса всеки път и обеснявам, че това е ако случайно не успее да се събуди и да ме извика да не и е мокро.Смятам,
Активен
marta81
Новак
Публикации: 16
«
Отговор #91 -:
септември 25, 2012, 07:58:48 »
Как го изпратих не разбрах
.Децата, който са без памперс през деня, до няколко месеца успяват да махнат и нощния( разбира се всяко дете е различно ).Но около две годинки успяват да изкарат ноща без да се напишкат , разбира се ако не се будят като при нас по сто пъти.Така че за да приключа романа и да не досаждам повече, според мен Ели ще ти покаже сама скоро , че е готова и за нощния памперс( разбира се не е хубаво да пият много течности преди лягане, но и аз не успявам да я ограничавам много).
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #92 -:
септември 29, 2012, 15:27:16 »
sunray,за млякото и нощния памперс имам наблюдения над племенницата ми.
Тя пиеше АМ преди заспиване,няколко месеца след като навърши 2г.Майка й реши да е така,защото късно извади първо зъбче и сега на 3г още няма пълен брой.Трудно се отказа от бутилката,рева,тръшка се,искаше си го всяка вечер.Мисля,че за около 10 дни това премина.Но замени млякото преди сън с големи количества вода,преди сън и през нощта.
Щом не искаш да премахваш млякото изобщо,според мен е добре да намаляш количеството постепенно и да го разреждаш в повече вода.
Памперса,племенницата махна 2-3м след млякото.Не се е будила да става на гърне,а просто се научи да стиска през нощта.
Предвид това,че Елица е неспокойна и се буди нощем,ти прецени дали е нужно да се буди и за гърне или можеш да отложиш това за по-късен етап.
При всеки случай е добре единия процес да е завършен,преди новата промяна.
Как заспива Елица-пиейки от бутилката или изпива млякото,оставя бутилката,намества се в леглото и тогава заспива?
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #93 -:
септември 29, 2012, 18:56:17 »
Марта
, приятно съм изненадана, че помниш толкова назад нашата история с гърнето
Да, така си беше за определен период от време. Благодаря за споделения опит!
Диде
, определено няма да създавам/ отучвам от навици по едно и също време. Стъпка по стъпка. Иначе ще е травмиращо, децата не обичат промените.
Не заспива с млякото - изпива го, после се почва едно дърдорене и чекнене и тогава заспива.
Може би наистина първо ще махна млякото преди сън. Ще обясняваме повечко и за няколко дни предполагам ще разбере и свикне.
За пишкане през нощта не мисля АЗ да я будя, със сигурност. Както казваш, тя и без това си се пробужда и спи накъсано.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #94 -:
октомври 02, 2012, 22:32:02 »
Кратичък ъпдейт от мен за вечерното мляко:
От 2 дни намаляваме количеството преди сън. Вече пие по 150 мл. Съответно, търся удачен момент да компенсирам с него през деня. Вчера опитахме на следобедната закуска, под формата на напитка, със сламка. Изпи го, но после падна едно пишкане...през 10 минути
Днес реших да опитам да й направя закуската с мляко, но не успя да я преполови дори.
Утре ще й го дам пак като напитка, на междиннота хранене.
Продължавам да намалявам количеството вечер и в неделя ще стане ясно дали ще ни е сърдита, че няма мляко преди сън. Аз от утре започвам вече да обяснявам, че скоро няма да пие мляко, защото е голяма и е кака вече.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #95 -:
октомври 03, 2012, 13:04:53 »
Браво за напредъка
sunray
, ще чакаме да пишеш как е минало и в неделя.
А ние с чесането на венците сме до никъде. Не ги иска тези специалните биберони за чесане, които купих. Мисля, че малко големки й идват, но ги държи не повече от 1 минута и ги изплюва, иначе гледам всеки ден да се пробвам. И обикновена биберона не иска. За сметка на това ръчичките са й постоянно в устата и продължава да си засмуква и палеца от време на време. Виждам я, че просто чеше венците, явно няма кой знае какво да направя повече. Дано да не й стане навик смукането на палеца. Също се опитвам да й слагам от този гел за венците, но трудно го мажа, тя ми засмуква пръста и го изблизва калпазанката.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #96 -:
октомври 09, 2012, 12:45:31 »
Здравейте! Направих нова темичка за да обсъдим кой къде и как празнува рожденните дни на децата.
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,33857.0.html
Мисля, че може да си помогнем с добри идеи.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #97 -:
октомври 16, 2012, 10:11:13 »
Понеже в Италия децата като са настинали (сьс или без температура) не ги извеждат навьнка и Фабио особено дьржи на това, си зададох вьпроса дали мога да изведа Марта, която тази сутрин се сьбуди с разстройство, но е бодра и жизнена.
Според вас може ли да излезем?
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #98 -:
октомври 16, 2012, 10:19:31 »
Според мен (всъщност аз така и правя), ако детето се чувства добре, задължително е излизането, независимо от болестта. То помага на оздравяването.
Естествено не коментирам, ако самото дете е отпаднало или видимо се чувства зле, но ти нямаш това в предвид.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #99 -:
октомври 16, 2012, 10:46:03 »
И аз мисля като Светли,
Инче
. Щом е жизнена, не се колебай, особено ако и времето не е гадно
Разстройството може да не е заради разболяване, а от зъби или някаква храна, кой знае. Само й давай повечко течности
Аз, когато Ели е била в някакво неразположение, не съм я извеждала само ако има вятър или е твърде студено. Разбира се, ако видимо тя самата изглежда ок. Иначе, чистия и свеж въздух наистина са ми казвали, че действа оздравяващо.
По въпроса за нашето вечерно мляко - приключихме с този навик
Снощи за първа вечер не пи въобще. Естествено, доста я подготвях, тоест казвах, че каките не пият преди заспиване мляко. Тя дори започна сама да го казва като й давахме намалените количества предните вечери. Снощи й казах, че вече няма да има мляко, защото е голяма. Дадох биберона и се приспахме нормално. Дори не го е търсила. Надявам се и тази вечер да е така
«
Последна редакция: октомври 16, 2012, 10:48:39 от sunray
»
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208
«
Отговор #100 -:
октомври 17, 2012, 12:18:43 »
Цитат на: inaxastra в октомври 16, 2012, 10:11:13
Понеже в Италия децата като са настинали (сьс или без температура) не ги извеждат навьнка и Фабио особено дьржи на това, си зададох вьпроса дали мога да изведа Марта, която тази сутрин се сьбуди с разстройство, но е бодра и жизнена.
Според вас може ли да излезем?
Аз също съм на мнение, че чистия въздух и малко разнообразие помагат. Аз я извеждам винаги, ако има температурa, отпаднала/кисела или е някой вирус се разхождаме само с количката, без детски площатки, на нея й се отразява много добре.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #101 -:
октомври 17, 2012, 14:04:48 »
Благодаря за мненията
Вчера излезнахме пеша (без количка) за около 30-40 мин - до пощата и до магазина. А днес до един тьрговски центьр с количка, но тя вече е добре. Според мен й мина, днес не е имало още а_о.
Майка сьщо винаги казва, че е най-добре да се извежда навьн, че при настинка дори би й се отпушил носа, ама ходи разбери кое е правилно. И италианската система ми се вижда логична-отслабено дете, да не се излага на течения и смяна на температурата.
Иначе не мисля, че е зьби, нито храна. Зьби я ядат, но сьвсем в начален стадий, сьмнявам се да й се разстрои стомаха в този момент, особено при положение, че друг пьт не е имала подобна неприятност. А храна - не е яла нищо по-различно от стандартното си (и доста еднообразно) меню.
Вирус вьршее, но да чукна, доста леко го кара.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #102 -:
октомври 18, 2012, 19:14:35 »
Исках да попитам вие от кой месец горе долу сложихте количката в положение бебето да гледа напред?
Аз вече й вдигам седалката на 45 градуса когато е будна, но гледа към мен. Мисля си, че все още е малка и по-добре да ме вижда.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #103 -:
октомври 18, 2012, 19:18:30 »
Аз лично дори след годинката. По-спокойно ми беше, но и тя не се противеше.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #104 -:
октомври 18, 2012, 20:02:46 »
Точната възраст не си спомням, но то си пролича, че се налага. Започна много да се оглежда и аз определено му пречех да вижда
При всички положения беше доста след 6 месеца, защото до тогава беше в зимния кош.
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...