Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 21:04:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете - част 6
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете - част 6 (Прочетена 150242 пъти)
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
Отг: Всичко за кумовете - част 6
«
Отговор #60 -:
април 22, 2012, 14:33:34 »
Аз в петък бях решила да търся адреса, където живеят бъдещите ни кумове и да пусна поканата лично в пощата като изненада. Приятелката ми бе на работа и аз като съм тръгнала да търся (знам горе долу района , понеже те отскоро живеят там и съм ходила веднъж на гости) , няколко пъти ме заваля и дъжд
та бе голям майтап, позагубих се, всичко ми изглеждаше еднакво... нищо не открих.
Вчера оставих на работа в една запечатана торба поканата и й се обадих да й кажа да вземе торбата и като се прибере след смяната си (тя нали ми е колежка) да я отвори и да види какво съм оставила. До сега не съм им споменавала хич за кумуване, може би ще бъде голяма изненада, тя милата вика ама как ще издръжа да не видя какво е
аз обаче й казах да търпи до вкъщи (нали трябва да са с приятеля й заедно). Та тая вечер се моля да има хубав резултат (като й разкажа как търсих адреса ще паднем да се хилим заедно)
Стискайте ми палци!
Аз държа мн. на нея и се притеснявам за поканата и кумуването повече, отколкото за сватбата като цяло
п.с. преди малко се чухме-милата вика ревала като прочела, мн се радва, но каза че трябва да излезем и да се поопознаят и мъжете и тогава вече да е по-сигурно
«
Последна редакция: април 22, 2012, 19:46:12 от _Ezra_
»
Активен
yl
Професор
Публикации: 319
«
Отговор #61 -:
април 23, 2012, 19:53:02 »
Помогнете моля
С кумовете сме се разбрали да не си разменяме подаръци - не искам да ги притеснявам по какъвто и да е начин, но ми се иска да ги зарадвам с нещо мъничко. И тях и родителите ни. Идеята ми е да няма тейбъл картички с имена - кой където иска там да седи (разпределение по масите има), но примерно на местата на родителите ни и кумовете да сложа хубави кутиики с малко подаръче и имената им. Мисля си примерно за метален ключодържател с гравирани "Благодарим ви!", имената ни и датата - така ще помнят и повода за подаръка. Какво мислите? Дайте, моля, и други предложения
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #62 -:
април 23, 2012, 21:48:33 »
ylith, без да ми се сърдиш, бих се почуствала като второ качество гост и малко бих се засегнала. Ако аз съм гост на твоята сватба и само на местата на роднините има подаръчета, ще ми е криво, не е заради едната "джвъчка", която в повечето случаи не се ползва, а заради двойните стандарти. Не разделяй хората така.
Ако искаш да им оставиш хубав спомен от товята сватба покани по-близките след сватбата, за да гледате примерно филма от сватбата заедно, и тогава дай подаръчетата.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #63 -:
април 23, 2012, 21:50:44 »
и аз съм съгласна, ако ще им даваш нещо , да не е пред другите гости, а преди или след това.
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #64 -:
април 24, 2012, 08:36:25 »
ylith
, момичетата са прави според мен. На мен не би ми направило впечатление, ако на сватба, на която съм канена младоженците постъпят по този начин, но хората са различни и е възможно някой да се почувства засегнат.
Ние сега се чудим какво да подарим на нашите кумове. Доколкото знам, не се нуждаят от нищо конкретно. На мен ми се искаше да им вземем някоя хубава картина, но не знам дали ще им хареса. Вие какво сте решили да подарявате?
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #65 -:
април 24, 2012, 08:42:56 »
Ами ние ще си подарим по една почивка в Истанбул и ще отидем заедно, даже сигурно и едните шафери ще дойдат (те са двойка). Но с уговорката, че това няма да ни е медения месец. То нашият меден месец ще е къде ли не - мислим за море в Турция или Гърция, мислим за Украйна, сигурно и до нашето черноморие ще отидем, но къде ще ни е меденият месец - никой не знае
Май конкретен меден месец няма да имаме
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #66 -:
април 24, 2012, 10:26:45 »
ylith, аз пък мисля, че няма никакъв проблем да оставите подаръчета за кумовете и за вашите родители. Подаръци за кумовете са си традиционно нещо, били те големи или символични. Много от младоженците имат специален поздрав и подарък и за родителите. наистина не мисля, че някой от гостите ще е обиден. Това ще е мил жест и ще покаже много.
Активен
yl
Професор
Публикации: 319
«
Отговор #67 -:
април 24, 2012, 12:42:48 »
Благодаря ви момичерта, може би сте прави, но аз си мисля, че никой не може да очаква отношение, като към родителите, дори и най-близките. Все пак те ни помагат най-много и са си ни родители. Не е като да подаря на Пешо, пък на Иван - не (примерно). Въпроса е какво да е това нещо?!
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #68 -:
април 24, 2012, 12:48:42 »
според мен , след като сте разбрали да не си подарявате подаръци, по добре това, което ще им дадете да няма висока материална стойост, а по-скоро символична, нещо свързано с вас, вашата дружба и самия сватбен ден.Идеята за ключодържателя е добра, може да е друг вид сувенир, пак надписан.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #69 -:
април 25, 2012, 09:45:05 »
аз да се похваля че някак си закрепихме отношенията с кумата, даже успяхме да се разберем веднага , моделът на роклята й да е като на шаферките, само че сив, а не лилав. А чантата която купих ( лилавата в темата за чантите ), реших да й я дам към роклята. Съгласи се че така и тя ще има лилав акцент, но по собствен избор.
Сега се сетих че сандалите е добре да са й лилави или сиви /сребристи/, но тук вече ще имаме спор- тя не е фен на блестящите неща, ще й взема каквото си избере.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #70 -:
април 25, 2012, 10:05:29 »
Момичета да ви питам, като се взехте готовите халки, веднага ли ги дадохте на кумовете или си ги държахте в къщи? Кога ги дадохте на кумовете?
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #71 -:
април 25, 2012, 10:06:55 »
аз не се бях сетила за това
вероятно ще ги дадем няколко дни преди подписването
Активен
emmmmmy
«
Отговор #72 -:
април 25, 2012, 10:08:16 »
аз не мисля да ги даваме, при нас ще си стоят.
Активен
gothic_queen
Професор
«
Отговор #73 -:
април 25, 2012, 10:27:31 »
Ние също не сме ги давали на кумовете ,бяха си при нас,но не сме сключвали църковен брак,само граждански.А защо трябва да са при тях,никой не ми е казвал подобно нещо ,заради ритуала при венчаването ли?
ylith,ако ще давате подаръците след сватбата,може да е някакъв фото сувенир със снимки на вас от тържеството,или да им поръчате фото-книга,те са луксозни и със сигурност ще му се зарадват.Другото ,което винаги ми е идвало на ум са някакви сребърни монети,от тези които предлагат в банките,нали е високосна годината...и ето тези дървенi сувенирчета-портретчета са ми много сладки,могат да се дадат в самия ден
http://cdmbg.com/wedding_gifts_BG.html
Ем,както винаги страхотна рокличка си показала!Успех с намирането на обувки,ако си хареса в различен от лилаво и сиво цвят,може да се комбинират с коланче,обички или някакъв друг аксесоар
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #74 -:
април 25, 2012, 10:35:58 »
Нашите халки мисля, че ги дадохме няколко дена преди сватбата, не помня точно.
emmmmmy
, рокличката на кумата е много симпатична
А сандалките според мен е хубаво да са лилави, щом чантата е лилава, но ако не намерите същият цвят, със сивички също ще стане добре
ylith
, аз мисля, че ако извикате кумовете и родителите на вечеря(дали заедно или поотделно вие си преценете) и им подарите подаръчетата ще се получи много по-добре и много по-лично и трогателно, отколкото ако им ги оставите на масата. Съжалявам, но и аз съм на мнение, че може да се засегнат отстаналите, защото звучи някак като белязани места. Друг е въпросът, ако родителите са на отделна маса - така на цялата маса ще има подаръчета и няма да изглежда толкова разделно. А кумовете предполагам, че ще са на вашата маса и пак няма да е разделно. Аз така си мисля
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...