Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 08, 2025, 01:26:58

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 6  (Прочетена 155666 пъти)

petia___88
Ентусиаст
**
Публикации: 82

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: април 04, 2012, 13:17:49 »

Ние с милото си мислехме първоначално да поканим едни наши приятели ( сгодени ) за кумове , после обаче решихме , че искаме сестра ми и мъжа й да ни кумуват и поканихме тях . По-късно тези наши приятели се разделиха и сега момичето е с друго момче , което ние даже не познавахме преди това , та добре че не поканихме тях  Wink
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: април 04, 2012, 16:59:02 »

Момичета в процес на оправяне на отношенията са.... Bravo Сега на фона на този проблем,забравих колко ме дразнеха...искам да са заедно...и сватбата да мине прекрасно....другото не искам да го мисля...

Булка, хубаво е, че нещата при теб се нареждат. Сигурна съм, че всичко ще мине както ти си го представяш и плануваш. Пожелавам ти поне с темата за кумовете да не се главоболиш повече, а от тук нататък да имаш само хубави емоции по пригоровленията за големия ден give_rose
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: април 04, 2012, 20:33:35 »

петя, ние се отказахме от това да бъде кака ми и мъжът й защ. не е мн. хубаво -вие имате ли зърковен брак?
днес подпитах нашите приятели за киното и се съгласиха... скоро дано ви кажа и резултата  yahoo
Активен
petia___88
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: април 04, 2012, 20:56:04 »

Аз поразпитах тук и там и ми казаха ,че няма проблем да е сестра ми . Църковен брак сега няма да имаме , догодина евентуално
Активен
peps_01
Ентусиаст
**
Публикации: 54

« Отговор #34 -: април 04, 2012, 21:05:15 »

Bulka88, мисля, че няма смисъл да ти казвам, че е много деликатна ситуацията - очевадно е, има си предимства и недостатъци и да са и да не са ваши кумове, но... единственото, което мога да ти пожелая е, да изживеете един незабравим, в хубаво отношение, ден, и това да не стане причина дори и за най-малко притеснение от твоя страна. Щом така или иначе сте решили те да са ваши кръстници, приемаш, че това е било правилното решение, без да съжаляваш и да се ядосваш за нещо - лично мое мнение, така сте решили, така е трябвало  give_rose
Когато нас ни поканиха с приятеля ми да станем кръстници не е имало никакво чудене, младоженецът беше най-добрият приятел на мъжа ми от университета. Аз не ги познавах толкова добре, но направихме страшно много изненади - и традиционни, и закачливи, за да ги накараме да се чувстват неповторимо. Знам, че традициите не са това, което бяха, но за мен това си е една по-различна връзка между хората и изисква по-специално отношение.
Когато ние избирахме нашите кръстници, задължително искахме да са семейство, или поне двойка, която е достатъчно дълго време заедно и е достатъчно устойчива. Не, че има рецепта за това, като му хрумне на човек да се разделя, може да го направи във всеки един момент, но все пак...
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: април 04, 2012, 21:33:22 »

петя, по принцип и аз четох на някои места че се допуска, но не е мн хубав. но щом няма да имате църковен тогава е по-лесно и може.
Активен
petenceto0
Сватбар
Публикации: 202

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: април 05, 2012, 08:06:28 »

Момичета, при нас възникна следната ситуация...преди време поканихме нашите кумове, които са ни приятелско семейство. Те приеха, но поради факта,че през месец май очакват бебе изместихме датата да е края на септември. Всичко беше точно, но колкото повече наближава, те толкова повече се притесняват да не се обърка нещо в последния момент...да не стане така,че недай си Боже детенцето им се разболее точно когато  е сватбата и да се наложи кумата да си остане в къщи...на последната ни среща кумата каза,че ще е добре да измислим някакав вариант ако се случи така, някой да я замести....честно ви казвам, много се притеснявам за това sad Виждам,че и те се притесняват и може би това ги товари допълнително  sad От една страна ми се иска да ги освободим от тази ситуация, да не ги караме да се тормозят заради нашата сватба...а от друга - те са най-подходящите, пример са като семейство..много са ни близки и винаги сме искали да са те...освен това няма кои други да поканим за наши кумове...пък и вече всички знаят,че сме си избрали кумове и ще стане много кофти ако ги заменим, хората които евентуално поканим няма да се чувстват така специални, по-скоро ще се чувстват като "резервния вариант". sad
Активен
Vivid
Професор
Публикации: 396

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: април 05, 2012, 08:15:52 »

Малко е странна цялата тази работа. Да се притесняват дали няма да се разболее нероденото им детенце...Разбирам вълнения и всичко, но това ми идва малко в повече. Имам предвид то ако ще се разсъждава така, когото и да поканиш, може той да се разболее, да счупи крак, да се случи нещо с някой от близките му, и той да бъде възпрепятстван да дойде на сватбата. Неприятно е, но се случват и такива неща, живота е непредсказуем, но когато каниш някого за кум, или приемаш да си кум на някого, не би трябвало да мислиш за това, още по-малко да се тревожиш, да товариш себе си и другите с подобни мисли...

Колкото до това брат/сестра да ти е кум/а, ние в колкото църкви ходихме- никъде дума не обелиха за това, че не било хубаво. Ако някой е по-запознат и ми обясни логиката, ще съм му много благодарна.
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: април 05, 2012, 08:21:22 »

petenceto0, според мен трябва да ги послушате и да намерите резервен вариант. Може да е неприятно, но те са прави. Просто обяснете на някоя друга двойка от приятелския ви кръг как стоят нещата и ги помолете да имат готовност да ви станат кумове, ако се наложи. Имай предвид, че ако детето се разболее в деня преди сватбата, няма да имате време да реагирате и тепърва да каните други хора.
Активен
yl
Професор
Публикации: 319

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: април 05, 2012, 08:29:38 »

Vivid Не съм сигурна, но мисля, че идеята е, че кумовете и младоженците се сродяват по този начин, пък с братята,сестрите и т.н. вече сте близки роднини. Един вид се 'бият' двете връзки.
Активен
petenceto0
Сватбар
Публикации: 202

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: април 05, 2012, 08:30:44 »

Така е, обаче ме притеснява факта, че може никоя от приятелките ми да не се съгласи е да "резервна кума"  sad защото ако се случи нещо, то кумата ще е тази, която няма да присъства на сватбата...
Активен
irena_popova
Професор
Публикации: 458

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: април 05, 2012, 08:42:11 »

Vivid моята сестра и зет ми ще са ни кумове, но ние ще сме само с гр. брак без църковен.
А моя много близка приятелка, която е много набожна и вярваща преди години, когато се жени искаше сестра й да е кума, и от нея знам, че няма проблем  в това - дори ставаме още по -близки с това кумство.
Подари други причини не й станаха те кумове, но ако имаше вариант щяха да са сестра й и зет й.
Това знам аз по тази тема..
petenceto0 не ми се вярва, че ако стане така, че да каните други хора за кумове, ще се чувстват като 'резервни"  ако имат желание да станат важна част от живота ви smile може пък тайничко да са се надявали да бъдат такива  good успех  give_rose
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: април 05, 2012, 09:13:54 »

Аз знам, че не е прието от църквата, защото един вид кумовете ти стават "духовни родители", а не може брат ти да ти стане родител. Това е логиката. Обаче реално погледнато, ако кумовете са ви двойка, която не е женена, но по-натам и това ще стане (както при нас) се води, че не могат да се оженят после, защото при ритуала се сродявали... Изобщо канони много, но аз не мога да се откажа от кумовете си заради тази причина... Скоро я научих. Иначе познавам много хора, чийто брат/сестра им е бил кум/кума.
Активен
petia___88
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: април 05, 2012, 09:19:02 »

Аз много се радвам ,че сестра ми ще ми е кума и знам , че тя самата много искаше и тайно се надяваше да ги поканим за кумове . Важното е кумовете да са наистина близки хора на младоженците , аз  така го чувствам
Активен
sisionka
Любопитен
*
Публикации: 34

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: април 05, 2012, 16:01:17 »

И според мен е важно кумовете да са близки на младоженците.  smile Ние си избрахме двама близки приятели, те нямат никакви отношения помежду- запознаха се покрай нас, но нямат нищопротив да са ни кумове заедно, дори много серадват, особено кумата- всеки ден иска да знае с какво може да помогне  smile Дори обещаха, че сте научат да играят ръченица и различни хора  smile smile
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: