Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 23:55:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Захранване на бебетата - 5 "
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Захранване на бебетата - 5 " (Прочетена 176866 пъти)
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
Отг: " Захранване на бебетата - 5 "
«
Отговор #30 -:
февруари 28, 2012, 00:16:04 »
Хм, въвеждането на глутена и оптималното време за това явно се различават. Аз почти навсякъде съм чела, че най-малко рисковото въвеждане е през 8-9 месец, не по-рано, но не и по-късно.
А за маслото, според мен е много 1 ч.лъж. Аз знам масло колкото грахово зърно, поне до навършване на годинка. Говоря за дневна дажба.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #31 -:
февруари 28, 2012, 00:32:08 »
Carlyangel, и аз знам, че е глутен, тя е на 8 месеца и ще изчакам, даже мисля аз да й правя хляба.
Знам, че дори и в овесената вода дето я препоръчват против запек има и никога не съм давала, но малко от педиатрите го знаят.
Да, 5-6 к.л ми каза.
Аничка, явно от рано си започнала захранването. Аз започнах на 5,5м, но й бше рано, не искаше да яде. Благодаря за статията.
Сънрей, какво да ти кажа, аз имам позната нейното бебе е на 6,5м й му е дала вече жълтък, не е давала плод досега, само плодови сокове, направо ме изуми. Но всеки си преценява.
Аз въвеждам всичко много бавно. Не бързам за никъде. Ще опита от всичко.
Днес й дадох готово пюре 3л. пилешко със зеленчук в оризова каша. Ще чакам след ден да ми донесат пиле. Иначе и аз й слагам масло обезсолено даже колкото грахово зърно, не на всяко пюре.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #32 -:
февруари 28, 2012, 10:50:18 »
Моите чаени лъжички са много малки и може би за това ги давам като мерителна единица.
Ами и аз знам за глутена,че е по-добре да не е след 9-тия месец.След това имало по-голяма вероятност от реакция към него.
На мен много ми се вижда това месо.Аз слагам по-малко.Овесена вода не съм давала никога,нито пък педито ми е казвала.Ние нямаме особен проблем със запека,де.Ако се запече,изчаквам и когато,тогава.
Много добре си решила да си правиш хляба сама.
Плодове ние не обичаме,така че и аз не давам.Пробутвам й понякога плодово пюре в кашата,но определено не ги харесва.
Сокове не давам.
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #33 -:
февруари 28, 2012, 12:14:10 »
Такаааа, понеже ни предстои да започнем захранване (ще стане на 5 месеца след седмица, педи каза че е удачно да започнем по малко) започнах да чета темите назад за съвети, предложения и т.н. Вчера в един магазин се зачетох в състава на готовите пюрета и ми стана лошо. Най-фрапантното беше пюре на Хипп, Био тиква, около 1.85лв за 125гр бурканче (цена в промоция), в чийто състав пишеше био*тиква 70% (*био - от проверен източник, а не както на мен ми се иска екологично чисти, без химикали и т.н.), останалото беше нишесте и суроватка?!?!?!?!?!?! Пишеше още - без консерванти*, без оцветители*, без подобрители*, като * означава - в допустими рамки - WTF?
При такъв състав на най-скъпите пюрета, които имаше в този магазин, не ми се мисли какво има в другите
Предвид тази ситуация, въпроса ми е към Варненските мами - моля, споделете място, от което да мога да закупя сравнително качествени плодове и зеленчуци, проверен продавач, от който сте доволни и се връщате редовно при него. Ако някой има село наблизо, и баба и дядо - производители, ще се радвам да купувам от тях! И преди съм си мислела аз да му приготвям домашно пюренцата, но с този състав на готовите съм повече от категорична. Предполагам, че за разнообразието може и да му вземам по някое от време на време, ако не мога да намеря пресни броколи примерно, но иначе....
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #34 -:
февруари 28, 2012, 12:19:34 »
Дени
, ако сте на кърма, защо не си изчакаш да навърши 6 месеца? Ако няма медицинска причина да избързате, разбира се.
Относно био-то, знам, че сега сигурно някои мами ще ме нападнат, но...Няма идеално щастие и няма идеално чист продукт вече, за жалост. Напълно те разбирам в стремежа ти да дадеш най-доброто на детенцето си, аз също съм майка. Просто... Не знам дали е възможно вече да се намери 100% натурален, чист продукт някъде. Хубаво е че си предпазлива, но все пак и въздуха, който дишат децата ни е мръсен вече.
Само искам да кажа, че няма начин да ги опазим така както ни се иска. Не се ядосвай и просто не се вторачвай във всеки детайл. И пак казвам, с уговорката, че напълно те разбирам и бих искала това, към което се стремиш да беше възможно
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #35 -:
февруари 28, 2012, 16:50:23 »
И на мен ми направи впечатление, че повечето пюрета в България не са 100% чисти. Мисля че имаше 1 или 2 , които нямаха нищо друго освен зеленчука/плода и малко вода, но повечето бяха с нишесте и разни други прибавки. Погледни и на Гербер, мисля че някои от тях нямаха примеси, а са с чист плод/зеленчук, ХИП също имаха , но не мога да се сетя кои точно.
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #36 -:
февруари 28, 2012, 17:51:34 »
Ами за изчакването - аз нямам особени претенции дали ще е сега или след месец. Педи препоръчва така, аз нямам против. Не смятам да замествам хранения, просто да започнем да опитваме и други неща. Той е много ящен и наддава отлично - на 4 месеца беше 7.800 и 68см. Сега на 6-ти март ще се мерим и теглим пак, така че не знам актуални мерки
Но аз съм станала като вейка, колкото и да ям, имам чувството че скоро няма да мога да му смогвам, шегуваме се че ме е изпил цялата... Яде 5-6 пъти на ден между 9 сутринта и 10 вечерта, като на всяко хранене изпразва и двете гърди, слава богу че през останалото време спи, защото наистина няма да мога да му насмогна с производството... Разбира се, че ще го кърмя докато иска, ако ще и след годинката, не ме притеснява, искам да му осигуря най-доброто, а какво по-добро от майчината кърма?!
А колкото до пюретата - ами как да не се вторачвам? За тази цена и тези претенции за "био" и "еко" някак си очаквам много повече. Ако бяха без претенции и на нормална цена, от обикновен производител, може би нямаше да обърна чак такова внимание - заобиколени сме от боклуци, нищо ново! НО Тази марка, с Тези претенции, на Тази цена, айде няма нужда! Знам че всичко, което ни заобикаля е мръсно, вредно, пълно с химикали и прочие - не храня излишни илюзии. Но именно поради тази причина не трябва ли поне храната на невръстните да бъде качествена, нас кучета ни яли, ама поне бебешките пюрета и каши не трябва ли да са без химикали? Афектирана съм и разочарована, затова може би се паля малко повече...
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #37 -:
февруари 28, 2012, 20:05:33 »
Дени,напълно те разбирам.Именно поради тези фактори-цена,грамаж,качество,предпочетох аз да си готвя и само няколко пъти месечно,за разнообразие откъм месо,да купуваме някои пюрета.Просто не ми се връзват 125гр. пюре за тези пари,за които аз ще сготвя цяла тенджера с ядене или там каквото е.
Мисля,че е прекалено.Аз купувам някои зеленчуци,други ми носят от село,но определено смятам,че е по-добре дори с купени зеленчуци.Пробвайте така.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #38 -:
февруари 28, 2012, 21:43:05 »
Цитат на: tweety bird в февруари 28, 2012, 00:32:08
Аничка, явно от рано си започнала захранването. Аз започнах на 5,5м, но й бше рано, не искаше да яде. Благодаря за статията.
tweety bird, захраних Леа в деня, когато направи 6 месеца. До тогава беше само на кърма и вода от душа, ако си пийне сама. Видеото, което пуснах по-рано в темата, където Леа яде авокадо и беше първото запознаване с храна.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #39 -:
февруари 29, 2012, 14:02:57 »
Браво, Аничка, аз много бавно й въвеждам нещата.
Та нека обобщим, сега обезкостих пилето (намерих домашно), ще го разрежа на
парценца колко една супена лъжица и по толкова да слагам в дневното пюрето когато яде месо нали??
Никой не отговори, така че аз ги направих, ето как изглеждат , сложила съм нарочно лъжицата, за да се ориентирате. Половин ден ми отне тая кокошка
Но пък за бебе си заслужава. Някои,които дават само готови сигурно ще ме Помислят за луда.
[/
«
Последна редакция: февруари 29, 2012, 17:22:02 от tweety bird
»
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #40 -:
февруари 29, 2012, 19:03:45 »
Мами здравейте,
чета ви редовно но не ми се рови да търся назад а съм сигурна, че сте коментирали...интересува ме как сте приготвяли кисел и с какво нишесте и какви плодове и т.н.... Още няма да го предлагам чак като направи 6 месеца и малко но искам да имам представа
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #41 -:
февруари 29, 2012, 19:08:26 »
Туити,горе долу такова парче месце слагам и аз към около 200гр. пюре.
Иве,не мога да ти помогна с кисела.Приготвих един с царевично нишесте и компот,след което настъргах ябълка,но не се хареса.Ние сладко не ядем.
Активен
kokiche
Професор
«
Отговор #42 -:
февруари 29, 2012, 21:23:02 »
Туити, споко не си луда и не си сама много мами купуват домашно месо за децата.
Ще опиша как процедирам аз.Имам домашни пилешко, заешко и телешко.Разделям си месото на няколко порции. Едната я слагам да се вари, останалите ги слагам в торбички в камерата, защото сготвенотото месо има по-малък срок на годност /1-2 месеца или нещо такова / в сравнение със суровото месо. Когато месото се свари го пасирам в блендера или с пасатора и го слагам в пликчета /количеството е около кибритена кутия, даже повечко, защото ние вече сме по-големи и с възрастта количеството месо се увеличава/ . Пликечтата слагам в кутии с надпис за вида месо и датата на приготвяне. Когато варя правя 10-ина пликчета, но тъй като имам няколко вида месо ги редувам и така осигурявам разнообразние за детенце.. При телешкото пасирам с малко бульон, тъй като е по-жилаво и не мога да го смеля с моите машинки добре. По същия начин процедирам и с рибата. Месото размръзявам от предната вечер в хладилника и прибавям към сготвенто за обяд.
«
Последна редакция: февруари 29, 2012, 21:25:07 от kokiche
»
Активен
dodo23
«
Отговор #43 -:
март 01, 2012, 13:13:07 »
Ивето
,аз ползвах рецептата на Боги:
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,28045.msg492585.html#msg492585
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #44 -:
март 02, 2012, 08:51:22 »
Момичета имам следните питания:
Четох че глутенът е добре да се въведе в 8-мия месец. Обаче нашето захранване върви доста бавно и аз още не съм въвела никакво месо. Мисля след около седмица и половина да започна с домашно заешко. Може ли след заешкото, което мисля да въведа за около 10 дни да дам глутен или е добре да вкарам още поне 1 вид месо и тогава? В този случай обаче ще закъснея с глутена, което също четох, че не било добре.
Искам да давам на Никола сок от ябълка. Имам домашна и мисля, че ще му хареса. Той пие доста вода, за това си мисля, че сокчето би му харесало. Как да въведа сока, лъжичка по лъжичка и направо някакво по-голямо количество, предвид факта, че вече е ял пюре от ябълка?
Как се дават пресните плодове? Пак питането ми е относно тези домашни ябълки. Четох, че 8-мия месец вече може да се дават сурови плодове, но не ми е ясно кога да ги предлагам? След хранене или между храненията? Освен това ми се иска да му дам и авокадо. Аз много го обичам и се надявам и той да го хареса.
Още нещо, тъй като Никола яде кашата сутрин, а следобяд давам мляко, с какво мога до разнообразя следобедното мляко? Той сутрин яде каша с плодово пюре и дояжда с мляко отделно, не съм му заместила цяло хранене все още( на обяд също не е само на пюре, а си хапва и мляко). Чудя се следобяд за този кисел, дали да не пробвам? Или някакви бебешки бисквитки без глутен с плодово пюре? Той сутрин яде 1/3 от бурканчето плодово пюре, може ли да давам следобяд още?
Много се извинявам, че така ви затрупвам с въпроси и благодаря помощта!
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Нагоре