Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 23:54:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Захранване на бебетата - 5 "
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Захранване на бебетата - 5 " (Прочетена 176864 пъти)
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
Отг: " Захранване на бебетата - 5 "
«
Отговор #60 -:
март 04, 2012, 23:27:31 »
Цитат на: svetli в март 04, 2012, 22:27:00
кисел за бебета се прави по следния начин - мляко - адаптирано или прясно, а в случаите, в които има кърма, може и с нея (аз съм правила с кърма), се загрява и му се прибавя обикновено, неароматизирано нишесте - ако не сте въвели глутен - царевично, а иначе може и пшенично. Така приготвеният крем (става крем нишесте, като това, което се прави обикновено) се смесва с равно количество плодово пюре или пюриран или настърган пресен плод (в зависимост от възрастта на бебето). Това е според нашата педиатърка.
Аз така го приготвям. Правя си чисто царевично нишесте с водичка, докато получа нужната гъстота. После просто добавям настъргания плод. След като ще слагаш настърган плод защо ти е да цедиш и сок. Плодът си пуска сока в кисЕла. Той си е 2в1, плода имам предвид.
Да, има млечно-плодов кисЕл - по начините, описани от
Светли
. Аз съм го правила с АМ, но сега го правя и без мляко, откакто Ели навърши годинка.
Така че,
Капризче
, ако колебанието е между компот и настърган плод - по-добре второто - все пак е прясно
На вас за прясно мляко ви е рано мисля. Ако ще го правиш с АМ, то пак трябва да го добавиш накрая, защото нали знаеш, че АМ не се слага в твърде гореща вода. По същия начин е и с кисЕла. Изчакваш да стане приятно топло и тогава добавяш АМ. Не съм Светли, но...
«
Последна редакция: март 04, 2012, 23:29:02 от sunray
»
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #61 -:
март 05, 2012, 10:19:49 »
Благодаря sunray. За прясното мляко със сигурност ни е рано, аз не знам и кисела как ще го хареса, но да видим
Просто ми се иска да му разнообразя малко менюто, макар че с толкова малко въведени храни ще е трудно:)
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #62 -:
март 05, 2012, 11:41:10 »
Като въведеш глутена, ще разнообразиш сериозно. Грис с плодове, кус кус, попара, разни зърнени каши, които могат да са и плодови, бисквитки.
Аз да се похваля, че вече киселото мляко го ядем много. Явно е трябвало да си изчакам чинно, за да му дойде на детето мерака и апетита. Сега го яде с охота и не само. Като ме види и аз да ям, отваря широко уста и ми се сърди, че не й давам, така че пак не остава неопитала
Много съм щастлива от факта.
Може да се каже, че приключваме успешно захранването. Без гафове, за мое щастие. Останаха някои неща за въвеждане, но са малко - прясно мляко, телешко, риба, цитруси, гъби и ягоди. Мисля скоро да въведа телешкото и рибата, че отдавна не съм въвеждала нов вид месо.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #63 -:
март 05, 2012, 11:45:19 »
sunray браво на вас
Ти какво мляко даваш? Аз се чудя и за млякото и за сиренето от къде да ги купувам, какви марки... Ние пазаруваме от една мандра и продуктите са им много вкусни и според човека са и много качествени, но кой ти дава гаранция... От друга страна не ме кефят тези които продава мляко в пласмасови бутилки. Веднъж видях как един такъв събира бутилки от боклука и си представих как после пълни млякото в тях... Ами как да купи човек?! Ако намеря качествено прясно мляко вероятно бих подквасила, за да давам мляко...
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #64 -:
март 05, 2012, 12:01:19 »
Ами то мнения много. Аз пробвах различни, уж все препоръчани - Фрезко, Родопея, Верея. В крйна сметка Ели яде Пършевица, с високата масленост. Просто гледам да не пише, че има сметана или мляко на прах, което е недопустимо
По принцип и аз мисля да започна да квася. Тук има магазин на аграрния факултет - Ниго е търговската марка. Тя, мисля да купувам от там млякото и да квася.
За сирене - пак препоръчани и изпробвани от нас марки са: Фрезко, Филипополис, Маджаров. В момента Ели яде Филипополис, но и другите са добри.
Извара взимам на Маджаров, в бомбичките. На Олимпус също е добра. В първата има едно "Е", но пък във втората - сметана. Луда работа! Няма идеално щастие явно. Тя изварата може и да се прави, само време да има човек...
Активен
leni_beni_
«
Отговор #65 -:
март 05, 2012, 12:14:41 »
Аз ще отговоря на някой въпроси от предните странички, ама сега имам възможност да се включа
Miri
, аз захранвах по Рапли. Никола беше на година и малко като имаше заместено хранене вече, но тогава тръгна на ясла и нямаше как просто. Сутрин преди да го заведа сучеше, после ядеше закуска там. След обяд като го вземех пак веднага сучеше и за вечеря пак си беше смесено. Нормално е, а и то детето си показва само.
За
глутена
- според някои последни изследвания, по-ранното въвеждане на глутена (6-7 месец )е по-добро, особено при кърмените бебета. Въвеждането по време на кърмене намалява риска от евентуални проблеми
van4ii
, с кашкавала е добре да се изчака, както са казали и другите момичета. Поне след годинката да е
Активен
svetla1081
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #66 -:
март 05, 2012, 17:03:40 »
Дайте рецепта как да приготвя авокадо.Бебето е на 7 месеца.
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #67 -:
март 05, 2012, 18:37:44 »
Капризче, като купувам сирене, кашкавал гледам цената т.е. по-скъпо, не че това е гаранция. Ние взимаме Роса или Тертер, но нещо Тертер не ми харесва особено.
За мляко Цецко яде всякакво, но най- много взимам Верея 2 % по препоръка на педи за да не го разреждам с вода. Домашно и високо маслено съм против да се дават без разреждане. Като една майки ми обясняваше как дава на детенцето си домашно, защото било най- сигурно, ОК, но не го разреждала защото се губели качествата му, е ще ме извини но детето и още не е на годинка и е 16 кг
За прясното педи каза да чакам до 1 г и 6 м, но ние се захранихме с макарони на фурна
И аз се нареждам на опашката за рецепта за Авокадо
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #68 -:
март 05, 2012, 19:31:34 »
Момичета, някои фирми не пишат Е-тата, но за сметка на това се пише името им, така не разбираш, че става въпрос за дадено Е, много сложна работа. Тарикати!
Относно рецепти за авокадо, нали има тема за това. Иначе аз мога да предложа гуакамоле ако е достатъчно голямо, за да яде лук или пък да не се слага , може да го маже на филийка.
Аз много обичам, бебе не чак толкова, но и тя го яде, авокадо и банан. Пасирам ги и става супер крем, направо всеки път си викам дано не го изяде, че да го доям.
)))))))))))))))))))))))))))))))))
Пак ако е над 1г може да му направите пастет от авокадо и яйце, супа с други зеленчуци, пасирано с крема сирене, все за по-големи ми идват.
Вкусен десерт е банан, круша, авокадо и кисело мляко, пасира се.
Друг десерт е същия, но с авокад и манго., може и без мляко.
Може да се използват всеки път различни плодове.
A Few Foods Good to Mix With Avocado to Make Tasty Baby Food:
Bananas
Pears
Apples
Summer Squash - Zucchini, Yellow (Crooked Neck)
Chicken
Yogurt
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #69 -:
март 06, 2012, 06:01:03 »
Цитат на: carlyangel в март 04, 2012, 13:09:12
Не виждам лошо в това да й даваш сокче от тези плодове.Ето,Аничка каза,че при тях портокалът бил един от първите плодове за въвеждане.Едва ли ще навреди няколко лъжички сок,щом го харесва.
carlyangel, аз бях писала, че съм чела, че в Испания първите плодове/сокове са от портокал, както в БГ ябълките, по повод пост на bejkite
Капризче, моето мнение за ябълките:
Предложи сурова настъргана ябълка, както момичетата са те посъветвали. Сурова ябълка на парчета е опасна да се предложи на бебе, защото е твърда и може да се задави
Аз нарязвам на резанчета ябълката, слагам парчетата в тавичка с малко вода и запичам до омекване. Тази форма лесно се хваща с ръчичка. Можеш и да я намачкаш/пюрираш вече изпечената ябълка
tweety bird, благодаря за рецептите с авокадо
«
Последна редакция: март 06, 2012, 06:07:42 от Anichka
»
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #70 -:
март 06, 2012, 08:29:11 »
Ани, благодаря за съветите. Аз го пробвах с парче сурова ябълка. Държа я известно време, прехвърля я от едната ръка в другата, разклати я да провери дали не издава някакъв звук и като разбра че нищо интересно не прави я остави
Дадох му после да я смуче от моята ръка и му хареса, но отхапа парченце и аз се шашнах да не се задави и в това приключи първия ни опит с ябълката
Вчера правих пробен кисел. Да ви кажа стана по-вкусен от очакваното. Заврях вода, сложих нишесте, после АМ като поизстина. Сварих ябълките на пара и ги намачках с вилицата и тях сложих вътре. Стана си направо вкусно. Мисля си че ако сложа ванилия ще стане много приятно за хапване, дори и без захар
Само не знам дали може да се дава ванилия на толкова малко бебе... В крайна сметка му сложих малко захар и мъжа ми си го хапна за десерт след вечерята
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #71 -:
март 06, 2012, 11:44:02 »
Ако сложиш съвсеееем мъничко ванилия, а не цяло и не дори половин пакетче, мисля че няма проблеми. И аз съм слагала - ей така, за разкош
Съвсем минимално количество.
Активен
kemata
Регистриран
Жаравата е по силна от огъня защото е горяла!
«
Отговор #72 -:
март 07, 2012, 10:16:10 »
Аз съм приготвяла домашен кисел със плодово пюре вместо със пресен плод и пак се получава и със АМ! Сега със бебчо все още не сме започнали да се захранваме по препоръка на педиатърката , каза да изчакаме до навършени 5 месеца. Мисля да започна последната седмица на 5 тия месец със зеленчуково пюре.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #73 -:
март 07, 2012, 10:27:26 »
Здравейте!
Варя си червено цвекло за салата, може ли да й дам и на нея? Сега ще прочета, но не мисля, че ще има проблем, то е като картоф, но мирише на царевица при варене. И двете неща според мен не са алерген....е може да има де, аз царевица още не съм й давала. Тя как е? мОже ли да се дава, имам едно готово с царевица.
Активен
kemata
Регистриран
Жаравата е по силна от огъня защото е горяла!
«
Отговор #74 -:
март 07, 2012, 10:29:46 »
Колко е голямо детето? Царевицата се дава след 10 тия месец!За червеното цвекло няма да има проблем.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...