Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 05:12:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 10 част  (Прочетена 185662 пъти)

zp_70
Ентусиаст
**
Публикации: 98

« Отговор #195 -: януари 25, 2012, 14:35:05 »

Здравейте, момичета

Благодаря на Margaritka и останалите бъдещи булки относно впечателенията от Вила Марциана. И на мен ми излежда добре, разгледала съм всичко (което никак не е много) в нета по отношение на вилата, но ме притеснява точно липсата на конкретна инфорамация. Бихте ли споделили какви са конкретните предложения в цени около които се въртят кувртите, украсата на градина - столове, маси и т.н., сватбена арка (ако има такава), цветя и други.
Питам Ви толкова настоятелно, защото гледайки куретите, които предлагаха за нова година примерно (по 180 лв. на човек), сега за Св.Валентин мисля беше 120 лв. на човек, изобщо не ми се струва, че кувертите са равностойни на тези от ресторантите във Варна, които са в граници 25-35 лв. на човек.
До колкото посещението ми през зимата искам да споделя, че и пролетта и лятото гледката от промишлените отпадъци от Девня, тръбопроводите по склоновете и жп линиите и траверсите пак ще са налице, дори и около тях да има малко останала зелена тревичка, хич не е красиво. Не ми направи и никак добро впечатление уличката точно пред вилата, която не е асвалтирана и беше доста кално (все пак и лятото вали дъжд понякога нали:), а в края на оградата имаше доста битови отпадъци (може би от близката порутена къща).
Лично аз страшно много се навих като гледах сайта, но в момента ми е нужна още информация (снимки от сатби на които сте били) ще са ми много от помощ при моя избор.

Благодаря Ви още веднъж за информация.
Активен
yara
Сватбар
Публикации: 263

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: януари 25, 2012, 16:49:13 »

За агенция Класик - все пак отнякъде трябва да почнат.. щом са нови може би още правят сайт и няма какво да публикуват. Но все пак е похвално, че са решили да инвестират в изложение чак в София.
Относно снимките във фейсбук - едната украса е мисля на Наталина, то си и пише:
"Цялостна организация и декор - CLASSIC Weddings & Events
Драперия и панделки - Сватбена къща Наталина
Цветни аранжировки - Felicia"

Другото гледам, че Леземан им е приятел, който е един от най-добрите фотографи във Варна.

danyy_82
Ако сте си я избрали вече, направили са добро впечатление и са Ви дали добри цени -смело напред.
Ако не, вземете още няколко оферти и по възможност се срещнете лично и избирайте.

Що се отнася до градината - честно казно не знам за толкова хора къде ще е добре. Sea Side е прекрасен вариант, но там миналата година май са правили само тип коктейлни сватби през деня, а и не знам какъв им е капацитета.
Естрея е другото място, но прочети назад в темите, мисля че имаше някакви коментари за тях.
« Последна редакция: януари 25, 2012, 16:53:10 от yara » Активен
magi_to
Новак
*
Публикации: 11

« Отговор #197 -: януари 25, 2012, 18:08:56 »

Здравейте, момичета

Благодаря на Margaritka и останалите бъдещи булки относно впечателенията от Вила Марциана. И на мен ми излежда добре, разгледала съм всичко (което никак не е много) в нета по отношение на вилата, но ме притеснява точно липсата на конкретна инфорамация. Бихте ли споделили какви са конкретните предложения в цени около които се въртят кувртите, украсата на градина - столове, маси и т.н., сватбена арка (ако има такава), цветя и други.
Питам Ви толкова настоятелно, защото гледайки куретите, които предлагаха за нова година примерно (по 180 лв. на човек), сега за Св.Валентин мисля беше 120 лв. на човек, изобщо не ми се струва, че кувертите са равностойни на тези от ресторантите във Варна, които са в граници 25-35 лв. на човек.
До колкото посещението ми през зимата искам да споделя, че и пролетта и лятото гледката от промишлените отпадъци от Девня, тръбопроводите по склоновете и жп линиите и траверсите пак ще са налице, дори и около тях да има малко останала зелена тревичка, хич не е красиво. Не ми направи и никак добро впечатление уличката точно пред вилата, която не е асвалтирана и беше доста кално (все пак и лятото вали дъжд понякога нали:), а в края на оградата имаше доста битови отпадъци (може би от близката порутена къща).
Лично аз страшно много се навих като гледах сайта, но в момента ми е нужна още информация (снимки от сатби на които сте били) ще са ми много от помощ при моя избор.

Благодаря Ви още веднъж за информация.

Здравей zp_70,

вярно е, че кувертите на вилата за нова година и пр. са скъпи, но те се отнасят до гурме ресторанта. В лятната градина си имат нашенска кухня на съвсем нормални цени, съответно и сватбите ги правят според желанията на младоженците. Предлагат ти различни варианти за меню и цената ще ти я направят според това, което искаш. И за 35 лв могат да ти направят куверт, но аз лично смятам, че обстановката е къде по-добра от другите ресторанти във Варна, дето правят сватби. Мисля, че си сбъркала като си отишла без да се обадиш докато е затворено и не си влязла вътре. Вътре никакви боклуци и отпадъци не се виждат, много е готино, има си солидна ограда. Според мен трябва да си уговориш среща и да ти обяснят всичко директно, много са мили. А пък после никой не те задължава в крайна сметка... айде сподели, ако има развитие smile
Активен
Margaritka
Новак
*
Публикации: 7

« Отговор #198 -: януари 26, 2012, 15:23:14 »

Здравей отново zp_70,

Вила Марциана си имат арка и базова украса, щендери, калъфи за столове и пр., цените са нормални. Снимки от сватби има на страницата им (www.villa-marciana.com), но имат и страница във facebook специално за сватбите - www.facebook.com/svatbavillamarciana. Там има и снимки от сватби, не са много, но дават някаква представа. Аз съм била на сватба там миналото лятно и лично на мен много ми хареса. Сега почваме да планираме сватбата на сестра ми за лятото и мислим там да я направим. 
Активен
Smily
Любопитен
*
Публикации: 34

« Отговор #199 -: януари 26, 2012, 19:37:25 »

Според планавете, мислим да влезем в ресторанта към 18.30 т.е. според мен това си е вечерна сватба. И никак не ми се иска, наистина в разгара на купона някой да ни спре музиката. Ходихме до Естрея - в ресторанта, който е в градината може да се получи чудесно тържество на открито, но най-много до 12 часа...и ако купона е точно в разгара си какво се случва - спират ни музиката и гостите започват да се изнизват по малко...... nea

Мила iravl, честно за една сватба най-важното е да си отпразнувате супер и това да ви остане прекрасен спомен.Ето защо моят съвет е да намерите ресторант, където няма подобни ограничения.В това отношение ресторантите по курортите са много рискови през летния сезон.То след 12 или 1 часа туристите трябва да спят!Бях миналото лято на такава сватба на златни.Не се получи добре sad
Не правете компромис !Това трябва да е най-незабравимото ви парти smile danceg
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: януари 27, 2012, 13:58:08 »

Smily каза нещо подобно на моите думи, само че, Smily, не я отказвай да ходи по хотелите в Златни и т.н., защото не във всички хотели е така. Нашата сватба беше през изминалото лято и беше в Златни пясъци, но не сме имали проблеми с вечерния час, нямахме никакви ограничения!(именно затова го избрахме)  give_rose
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: януари 27, 2012, 15:05:42 »

В Романс съм ходила на сватба и нямаше проблем доста до късно стояхме.Бяхме в кръглата малка зала.Беше активен летен сезон.
Активен
simona77
Новак
*
Публикации: 12

« Отговор #202 -: януари 27, 2012, 17:32:20 »

И аз имам същия проблем, никак не искам да дойдат и да ми прекъснат сватбата, точно когато купонът почва да се развихря! Може и да има хотели, където да не го правят на проблем, но идеята като цяло нещо не ме блазни, сватбата ни ще е юли, в разгара на лятото, и не мисля, че някой хотел може да ми гарантира, че туристите няма да им правят проблем, а съответно те на нас! Пък и разни туристи да се мотаят наоколо, не знам... Предпочитам да намеря място, което да не е в най-фрашканите курорти и все пак да ни побере 150 човека. Ако някой знае да вика силно  yahoo
Активен
Smily
Любопитен
*

« Отговор #203 -: януари 27, 2012, 18:17:14 »

Smily каза нещо подобно на моите думи, само че, Smily, не я отказвай да ходи по хотелите в Златни и т.н., защото не във всички хотели е така. Нашата сватба беше през изминалото лято и беше в Златни пясъци, но не сме имали проблеми с вечерния час, нямахме никакви ограничения!(именно затова го избрахме)  give_rose

m0onlight, далеч съм от мисълта да отказвам някой, аз просто споделих какво ми се е случило.Но в крайна сметка не можем да слагаме всички под общ знаменател.Аз стискам палци iravl да намери най-подходящото място.Вярвам, че човек като види това, което му подхожда най-добре, го разпознава.Така че дерзай! smile
Активен
Smily
Любопитен
*

« Отговор #204 -: януари 27, 2012, 18:21:59 »

И аз имам същия проблем, никак не искам да дойдат и да ми прекъснат сватбата, точно когато купонът почва да се развихря! Може и да има хотели, където да не го правят на проблем, но идеята като цяло нещо не ме блазни, сватбата ни ще е юли, в разгара на лятото, и не мисля, че някой хотел може да ми гарантира, че туристите няма да им правят проблем, а съответно те на нас! Пък и разни туристи да се мотаят наоколо, не знам... Предпочитам да намеря място, което да не е в най-фрашканите курорти и все пак да ни побере 150 човека. Ако някой знае да вика силно  yahoo

Здравей Симона77, аз се жених миналото лято.Сватбата си я направихме във Вила Марциана близо до Девня.Мястото е уникално и това беше най-красивата сватба, на която съм била и ако мога да цитирам съпруга си беше като по филмите.Влез на сайта, има снимки.Надявам се да съм ти била от полза:).
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: януари 28, 2012, 20:14:10 »

За мен Вила Марциана е красива,но не е удачна защото няма хотелска част.В последните няколко страници непрекъснато виждам момичета с по две три мнения да призоават за нея.Малко в повече ми идва агитацията.За мен специално е голямо неудобство да накараш гоститете си да пътуват около час поне за да се приберат.Определено е непрактично за вечерна сватба.
Активен
Marina12
Любопитен
*
Публикации: 29

Бъдещата съпруга ;)

« Отговор #206 -: януари 29, 2012, 15:37:18 »

Здравейте, момичета!
Бих искала да ви помоля за съвет. Ще ни предстои сватба на 27.07.2012 и трябва да организираме сватбата си от разстояние, тъй като ние ще бъдем извън България до април (работим по контракт за да събирем пари за сватбата). Страхувам се, че когато ще се върнем през април, бъде вече толкова късно и всички най-добрите ресторанти ще бъдат заети. Искам да опитам да организирам нещо от сега.
Сватбата ни няма да е голяма - само 50 човека. Искаме да морето е в близост и да има красива градина.
Аз харесам хотелските ресторанти, обаче годенникът ми не е фен на идеята. Той предпочита да наеме вила и да осигури самостоятелен кетъринг. Има ли някой опит с такъв вариант? Какви са недостатки? Има ли изобщо подходяща вила във Варна за такова събитие?
Ще бъда много благодарна за всички отговори!
« Последна редакция: януари 29, 2012, 18:38:58 от Marina12 » Активен
iravl
Ентусиаст
**
Публикации: 51

« Отговор #207 -: януари 29, 2012, 18:49:57 »

gucci, романс го обмислях като опция, но когато се заковахме на датата 07.07 им звънях и се оказа, че за да не се безпокоят туристите, през юли и август сватби няма да провеждат. Инъче за Вила Марциана споделям твоето мнение - ходих да го видя и градината беше чудесна, макар и зимата, но силно ме притеснява факта, че няма хотелска част. Самите ние сме с малко дете, приятелите ни също и ми се видя много сложна организацията за вечерна сватба.
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: януари 29, 2012, 20:14:44 »

Marina12 добре дошла!
Това с плануването от разстояние ми е толкова познато- и при на беше същата работа.  smile Като се има в предвид тази ситуация, наистина ще е късничко, ако я подхванете като се върнете.
За вилата не бих могла да ти помогна, но със сигурност ще се намери нещо. Моето съмнение е обаче (ако говорим за обикновена вила, а не вила като Марциана) , че така може по-скъпо да излезе- тук плащаш всичко по отделно- вилици, лъжици, посуда, поктивли, маси и евентуално столове (нещата вариират според това, какво си представяте)+ нема на вилата + цената на храна+ доставка+ евнтуално обслужване... Не знам, бих те посъветвала да си потърсите и резервен вариянт, докато намерите подходящото място... Wink
Тук намерих няколко обяви, успех...
http://www.napazar.eu/tags/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8+%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%B4+%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BC+%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0/
« Последна редакция: януари 29, 2012, 20:19:19 от anelcka80 » Активен
Smily
Любопитен
*

« Отговор #209 -: януари 30, 2012, 08:08:54 »

gucci, романс го обмислях като опция, но когато се заковахме на датата 07.07 им звънях и се оказа, че за да не се безпокоят туристите, през юли и август сватби няма да провеждат. Инъче за Вила Марциана споделям твоето мнение - ходих да го видя и градината беше чудесна, макар и зимата, но силно ме притеснява факта, че няма хотелска част. Самите ние сме с малко дете, приятелите ни също и ми се видя много сложна организацията за вечерна сватба.

На нас и кумовете ни бяха осигурили във Вила Марциана стаи.Бяха го направили дори много романтично..с розови листенца по леглото.А в началото и аз се притеснявах за транспорта, защото нашите гости бяха 130.Много го мислих , а накрая се оказа, че хората си се групираха с коли и все имаше непиячи smile дето да карат.От цялата сватба осигурихме само на 20 души нощувката в едно хотелче на 10 км от ресторанта.То е в с.Кипра.И си денсихме до сутринта.Само дето краката ми после три дена даваха заето! Един съвет в тая връзка!Взимайте си резервни удобни обувки!!! :)Та момичета оказа се че мислите и страховете ми по едно време станаха по-големи от мен.Добре, че мъжът ми ме приземява lol))))
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: